رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
پنج‌شنبه 1404/02/18 Thursday - 2025 08 May الخميس ، 10 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1404-02-18 06:50 شماره خبر : 12684
گزارش خبری؛

یکی‌از موثرترین راه‌کارها جهت تولید انرژی پایدار استفاده از پنل‌های خورشیدی است که با عملکرد خود در تولید برق به کاهش هزینه‌های انرژی در خانوارها و بهبود کیفیت زندگی مردم و نسل آینده آنان کمک شایانی داشته باشد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» استان کهگیلویه و بویداحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومتر مربع یکی از استان‌های کمتر برخوردار در تمام حوزه‌های زیرساختی است. باتوجه به بحران‌های زیست‌محیطی که امروز در سراسر کشور با آن درگیر هستیم، همچنین افزایش تقاضای بیش‌از پیش جهت مصرف انرژی در استان، استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر به یکی‌از اولویت‌های اساسی و در دستور کار استانداری کهگیلویه و بویراحمد و ابلاغ آن به ادارات مختلف استان صورت گرفت.

یکی‌از موثرترین راه‌کارها جهت تولید انرژی پایدار استفاده از پنل‌های خورشیدی به‌ویژه در مناطق گرمسیری است، این امر بالاخص در شرایط امروزی جامعه که با ناترازی انرژی و کمبود آن در سراسر استان دست و پنجه نرم می‌کنیم امری ضروری است. همچنین استفاده از پنل‌های خورشیدی می‌توانند با عملکرد خود در تولید برق به کاهش هزینه‌های انرژی در خانوارها و بهبود کیفیت زندگی مردم و نسل آینده آنان کمک شایانی داشته باشد.

البته در نصب و راه‌اندازی همگانی این پنل‌ها جهت عبور از تنش‌های پیش‌رو در فصل گرم تابستان می‌بایست چندین نکته کلیدی را مد نظر داشت، نصب پنل‌های خورشیدی ابتدا نیاز به سرمایه‌ اولیه قابل توجهی دارد که دولت و مسئولان می‌بایست از اکنون جهت استفاده مردم و حتی ادارات از این امر آنان را در خصوص هزینه‌ها یاری دهند، همچنین بسیاری از افراد در استان کهگیلویه و بویراحمد از نحوه نصب و چگونگی کار با آن بالاخص کارایی پنل‌های خورشیدی آگاه نیستند و این می‌طلبد آموزش‌های رایگان در این خصوص در اختیار مردم قرار گیرد.

گفتنی است با ورود یک تکنولوژی جدید به استان و جایگزینی موقت آن در فصل تابستان مسئولان می‌بایست علاوه بر تامین تجهیزات تکنسین‌های ماهر در این زمینه را نیز در سطح استان در دسترس مردم بالاخص ادارات قرار دهند. همچنین باید در نظر داشت که در برخی مناطق از استان کهگیلویه و بویراحمد شرایط اقلیمی و جغرافیایی ممکن است مانع بهره‌وری مناسب از این فناوری جدید و جایگزین شود.

گفتنی است در بسیاری از مناطق محروم استان کهگیلویه و بویراحمد هنوز هم مردم از سوخت‌های فسیلی اعم‌از؛ نفت، گازوئیل و... جهت رفع نیازهای خود استفاده می‌کنند، علت اصلی این مهم نیز به زیرساخت‌های نامناسب و ناقص در مناطق محروم و البته هزینه‌های کمتر استفاده از سوخت‌های فسیلی برمی‌گردد.

به گفته مسئولان استانی طی جلساتی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد مبنی‌بر آنکه به‌علت ناترازی‌های انرژی تابستان سختی را پیش‌رو خواهیم داشت، مسئولان از مردم خواستند در مصرف آب و برق صرفه‌جویی‌‌های لازم را داشته و برای تابستان آماده قطعی‌های مکرر برق و آب در سطح استان باشند، بر مبنی این مسئولان تمام ادارات استان را الزام به نصب پنل‌های خورشیدی جهت مصرف کمتر و عملکرد بهتر آنان در زمان‌کاریشان نمود.

مدیر عامل برق استان کهگیلویه و بویراحمد در جلسه‌‌ی آغازین سال ۱۴۰۴ در استانداری کهگیلویه و بویداحمد گفت: باتوجه به شرایط آب و هوایی و بردوت هوا در زمستان امسال بحث کمبود انرژی را داشتیم، ما در استان کهگیلویه و بویداحمد هفته‌ای دوبار خاموشی و مدیریت انرژی را داریم که این تنها برای استان کهگیلویه و بویراحمد نیست بلکه برای تمام کشور است.

وی افزود: در راستای خاموشی‌ها پیامک‌های سامانه‌ای ارسال نمی‌کنیم بلکه به جای آن در سامانه اطلاع رسانی می‌شود. امسال حدود ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر اصلاح شبکه برق در استان انجام شده است که این امر توانسته از خاموشی‌ها تا حد زیادی در زمان بارش‌ها جلوگیری کند.

روستایی گفت: این کار توانسته تا حد زیادی جلوگیری از خاموشی‌های بدون برنامه را داشته باشد، برای فصل تابستان دو برنامه در دستور کار قرار خواهیم داد‌، اول بحث مولدهای اضطراری است و خاموشی‌های فصل تابستان است که از الان برنامه‌ریزی برای تعمیرات را نیز در دستور کار قرار داده‌ایم، برنامه دوم مدیریت بار در توسعه مولدهای خورشیدی برای ادارات است که ادارات باید از الان این کار را در دستور کار خود قرار دهند.

وی افزود: ما تا پیش از این حدود ۱۱۰۰ دقیقه خاموشی و اکنون حدود ۵۸۷ دقیقه است که این یک حرکت بسیار بزرگ است. ما بر توسعه مولدهای خورشیدی بسیار تاکید داریم و از مسئولان امر خواهشمندیم ما را در این امر یاری دهند. در این جلسه بر آن شد تا با شرکت برق برای توسعه مولدهای خورشیدی و دستگاه‌هایی که این کار را انجام نداده‌اند تفاهم نامه ارائه و امضا شود.

همچنین عیسی شهامت در این جلسه از مسئولان خواست تا در پشت سر گذاشتن  سال سختی که در پیش‌رو خواهیم داشت، این تنش‌ها نباید منجر به سختی افتادن مردم شود تنش‌آبی پیش‌روی استان خواهد بود همچنین در مسئله برق ما نشکل خواهیم داشت. همه اینها الزام بر برنامه‌ریزی است برنامه‌ریزی قطعا مسئولیت می‌آورد و مدیری که برنامه‌ریزی نداشته باشد قطعا در مسئولیت‌پذیری ضعیف است.

همه مدیران الزام خواهند بود برای تنش‌های آبی و برقی و ... برنامه‌ریزی دقیق داشته باشند چنانچه مدیری برنامه‌ریزی نداشته باشد و در گزارساتی که ارائه نی‌دهند لنگ بماند می‌بایست از حضورش مرخص شویم، تاکید و الزام است که در این امر از امروز برنامه‌ریزی داشته باشیم.

کار امروز را به فردا نسپارید، این مثل که چو فردا آید فکر فروا کنیم اشتباه است چرا که فردا برای چاره پیدا کردن بسیار دیر خواهد بود، در این جلسه اتمام حجت‌ها در این زمینه صورت گرفته و منتظر ارائه گزارشات و عملکرد ۶ ماهه مدیران روزهای عاطی خواهیم بود.

با وجود چالش‌های پیش‌رو و هشدار مسئولان در جلسات متعدد در این خصوص شهروندان و هم‌استانی‌های عزیز باید علاوه بر صرفه‌جویی در انرژی‌های مختلف و آب استفاده از انرژی‌های پاک همانند استفاده از پنل‌های خورشیدی را وارد زندگی خود نموده و از آن استفاده لازم را جهت گذراندن روزهای سخت در تابستان بکار گیرند.

انرژی خورشید باتوجه به تابش‌های خورشیدی در فصل تابستان در استان کهگیلویه و بویراحمد می‌تواند راه‌حلی مناسب جهت کاهش استفاده از نیروی برق مستقیم همچنین کاهش هزینه‌ها در خانواده و حتی سطوح کلان‌تر باشد، این امر حتی می‌تواند با سرمایه‌گذاری به مرحله تولید رسیده و باعث ایجاد اشتغال جوانان در سطح استان شود.

 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار