رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
جمعه 1404/01/15 Friday - 2025 04 April الجمعة ، 6 شوّال ، 1446
ساعت
1404-01-14 05:58 شماره خبر : 11850
معضلی که مسئولان را هم درگیر می‌کند؛

خودروهای شوتی را می‌توان مانند بمب‌های متحرک در جاده‌های کهگیلویه و بویراحمد دانست چرا که این استان در صدر ‌آمار واژگونی خودرو در کشور قرار دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» خودروهای شوتی، به عنوان یکی از وسایل نقلیه پرسرعت و غیرمجاز، در جاده‌های استان کهگیلویه و بویراحمد به یکی از معضلات جدی تبدیل شده‌اند. این خودرو‌ها به دلیل سرعت بالا و عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، خطرات زیادی را برای رانندگان، مسافران و حتی عابران پیاده به همراه دارند.

افزایش تصادفات: سرعت بالای این خودرو‌ها و عدم کنترل مناسب، منجر به افزایش تصادفات جاده‌ای می‌شود. در بسیاری از موارد، تصادفات ناشی از شوتی‌ها به جراحات شدید و حتی فوت افراد منجر می‌شود.

آسیب به زیرساخت‌های جاده: ماشین‌های شوتی به دلیل وزن و سرعت بالا، می‌توانند به زیرساخت‌های جاده آسیب برسانند. این آسیب‌ها می‌تواند شامل خرابی آسفالت، ایجاد چاله‌ها و کاهش کیفیت جاده‌ها باشد.

تهدید امنیت عمومی: رفتار‌های پرخطر رانندگان شوتی، احساس ناامنی را در بین مردم ایجاد می‌کند. این موضوع می‌تواند بر روی روحیه و روان جامعه تأثیر منفی بگذارد.

زنگ خطر جدی برای مردم و مسئولان

آلودگی صوتی و زیست‌محیطی: صدای بلند موتور‌های شوتی و آلودگی ناشی از سوخت آن‌ها، به محیط زیست آسیب می‌زند و کیفیت زندگی ساکنان مناطق اطراف جاده‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

این خودور‌ها علاوه بر اینکه جان دیگران را به خطر میاندازند خودشان را در معرض مرگ قرار می‌دهند طبق اعلام امار مسئولان در سال قبل ۱۸ نفر از شوتی سواران که اکثرا از جوانان نیز بوده‌اند در اثر تصادفات از دنیا رفته‌اند این موضوع یک زنگ خطر جدی برای مردم و مسئولان است، اینکه با جانشان برای کسب درامد اینکونه بازی می‌کنند، در حقیقت این رانندگان در جاده‌های کهگیلویه و بویراحمد بازی با مرگ است جاده‌هایی که به دلیل کوهستانی بودن استان خطراتی را به همراه دارد.

 

امروز مسیر‌های یاسوج- اصفهان، یاسوج - بابا میدان فارس، تنگ سرخ - یاسوج و تمامی مسیر‌های استان به جاده‌های امن و بدون دردسر خودرو‌های شوتی مبدل شده تا با سرعت‌بالا و عدم پیروی از قوانین راهنمایی و رانندگی که به فرهنگی در نزد رانندگان شوتی تبدیل‌شده و با مخدوش کردن پلاک خودرو جان مردم استان را به خطر بیندازند.

هرچند پلیس از تمام اختیاراتش برای متوقف کردنشان استفاده می‌کند و حالا جاده‌ها به می‌دانی جهت زورآزمایی پلیس و شوتی‌ها تبدیل‌شده است. البته این جدال قربانیان بی‌گناه دیگری هم دارد؛ مردم عادی که در جاده‌های استان در حال تردد هستند و هرچند یک‌بار به‌صورت دل‌خراشی زیر چرخ‌های ماشین‌های شوتی له می‌شوند.

سرعت این خودرو‌ها در جاده‌های کهگیلویه و بویراحمدی به قدری بالاست که در صورت برخورد با هر خودروی می‌توان گفت درصد زنده ماندن مسافران خودرو بسیار پایین است، اینکه این جدال با خودرو‌های شوتی در جاده‌های کهگیلویه و بویراحمد تا کی ادامه دارد جای سؤال است.

در همین راستا استاندار کهگیلویه وبویراحمد با ابراز نگرانی از تاخت‌وتاز شوتی‌ها در محور‌های استان گفته است؛ مشکلی که در جاده‌های استان وجود خودرو‌های شوتی است که مسیر خودرو‌های شوتی به‌طور کامل بر روی این استان افتاده است.

آمار تاسف بار در تصادفات خودرو‌های شوتی 

رئیس پلیس راه کهگیلویه و بویراحمد اسفند ماه سال ۱۴۰۳ گفت: تلفات خودرو‌های شوتی در ۱۱ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.

وی بیان کرد: سال گذشته خودرو‌های شوتی عامل مرگ ۹ نفر بودند که امسال به ۱۸ نفر افزایش یافت، همچنین ۴۲ نفر در حوادث مرتبط با خودرو‌های شوتی مجروح شدند که با توجه به آمار ۱۸ نفر سال گذشته ۱۴۲ درصد افزایش داشته است.

 این مسئول همچنین با اشاره به افزایش ۱۳ درصدی تصادفات رانندگی گفت: تا پایان آذرماه حوادث و تلفات رانندگی در استان کاهشی بوده اما در سه ماه زمستان تلفات و حوادث رانندگی افزایشی بود. دانایار به یک آمار بد از استان هم اشاره کرد و گفت: کهگیلویه و بویراحمد در جایگاه نخست واژگونی خودرو و خروج از جاده است.

این آمار‌ها نشان می‌دهد که نیاز است در سال ۱۴۰۴ تصمیم جدی برای مقابله با خودرو‌های شوتی در استان گرفته شود چرا که سال به سال امار فوتی‌های این تصادفات در حال افزایش است.

کهگیلویه و بویراحمد به پویش نه به خودروهای شوتی نیاز دارد پویشی که شاید بتواند برای این استان کاری کند.

کوک شدن مرگ در جاده‌های کهگیلویه و بویراحمد

کهگیلویه و بویراحمد در مسیر قاچاق کالا از بندر‌ها جنوبی به استان‌های مرکزی و تهران قرار دارد و روزانه خودرو‌های شوتی با سرعت‌ها و سبقت‌های غیرمجاز با عبور کاروانی در جاده‌های کم‌عرض و پرپیچ‌وخم استان ساز مرگ را به‌خوبی کوک کرده‌اند.

این ارابه‌های مرگ جاده‌های کهگیلویه وبویراحمد را به تسخیر خود درآورده‌اند و حتی بر تعداد آن‌ها روزبه‌روز افزوده می‌شود و همه‌ساله عابران پیاده و سرنشینان خودرو‌های دیگر را در جاده‌ها به کام مرگ می‌کشانند.

 

برای کاهش خطرات ناشی از ماشین‌های شوتی، نیاز به اقدامات جدی و مؤثری داریم:

- افزایش نظارت و کنترل: پلیس راهنمایی و رانندگی باید نظارت بیشتری بر روی جاده‌ها داشته باشد و با متخلفان برخورد جدی‌تری کند.

- آموزش و فرهنگ‌سازی: برگزاری کارگاه‌ها و برنامه‌های آموزشی برای رانندگان و عموم مردم در خصوص خطرات شوتی‌ها و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی می‌تواند مؤثر باشد.

- توسعه زیرساخت‌ها: بهبود و توسعه زیرساخت‌های جاده‌ای می‌تواند به کاهش تصادفات و آسیب‌ها کمک کند.

با توجه به این خطرات و چالش‌ها، ضروری است که مسئولان و مردم به صورت مشترک برای کاهش این معضل تلاش کنند و جاده‌های استان کهگیلویه و بویراحمد را به محیطی امن‌تر تبدیل نمایند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار