رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
جمعه 1404/02/05 Friday - 2025 25 April الجمعة ، 27 شوّال ، 1446
ساعت
1404-02-05 14:13 شماره خبر : 12389
تله‌کابین یاسوج در تله فراموشی؛

عملیات اجرایی تله‌کابین یاسوج از ۱۲مهر سال ۱۳۹۲ آغاز شد، اما با گذشت حدود 12 سال پیشرفت این پروژه حدود ۳۰ درصد است و ساخت این طرح به‌عنوان مطالبه به‌حق مردم در پایتخت طبیعت ایران نیمه‌کاره مانده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» عملیات تله‌کابین یاسوج در مسیری به طول یک‌هزار و ۵۰۰ متر حدفاصل ورودی منطقه توریستی آبشار یاسوج تا کوه دوریاب واقع در بالادست پارک جنگلی این شهر پیش‌بینی و طراحی شد؛ این طرح گردشگری که عملیات اجرایی آن با حضور مسئولان استانی در سال ۹۲ آغاز شد؛ قرار بود کمتر از یک سال به بهره‌برداری برسد و موجب خلق 300فرصت جدید شغلی بشود ولی همچنان با گذشت حدود 12سال به سرانجامی نرسیده است.

درحالی‌که قرار بود رویای نشستن در تله‌کابین یاسوج بر بالای کوه‌های دنا و ارتفاعات آبشار یاسوج در میان ابرها و مه صبحگاهی در هوای پاک و دل‌انگیز پایتخت طبیعت ایران،قله دو گوش و دوریاب پایتخت طبیعت به واقعیت تبدیل شود اما این مهم تنها در حد یک مطالبه باقی‌مانده  و امروز این پروژه در تله فراموشی است و به گواه سرمایه‌گذار و مسئولان  همکاری نکردن بانک‌های عامل با سرمایه‌گذار و نوسانات بازار ارز باعث شده که  این رؤیا در حال حاضر به رو فراموشی سپرده شود.

12 سال از کلنگ زنی تله کابین بشار گذشت

آغاز مطالعات طرح تله‌کابین واقع در پارک جنگلی یاسوج از سال ۸۶ آغاز شد و کلنگ ساخت آن در سال ۹۲ به زمین زده شد و قرار بود در ۳۶ ماه تکمیل شود که وعده سی‌ و چندماهه به بیش از یک دهه رسید  و امروز نیز خبری از آن به گوش نمی‌رسد.

عملیات تله‌کابین یاسوج در مسیری به طول هزار و ۵۰۰متر فقط حدفاصل ورودی منطقه توریستی آبشار یاسوج تا کوه دورییاب واقع در بالادست پارک جنگلی این شهر پیش‌بینی و طراحی‌شده و قرار بر این بود که این تله‌کابین در 6کیلومتر تا قله‌های دنا و کاکان امتداد داشته باشد.

به گفته مسئولان پیشین میراث فرهنگی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد میزان اعتبار پیش‌بینی‌شده برای این طرح را افزون بر ۱۸۰ میلیارد ریال اعلام کرده بودند که با توجه به نوسانات صورت گرفته در بازار شاید بیشتر از این مقدار نیز باشد.

بر اساس گفته مسئولان پیشین ۱۵۰میلیارد ریال از این میزان اعتبار تسهیلات بانکی و مابقی نیز سهم آورده سرمایه‌گذار بوده و تمام مجوزهای لازم برای آغاز عملیات اجرایی این طرح نیز دریافت شده است.

12 سال  فقط 30 درصد پیشرفت فیزیکی

بد نیست بدانیم که حدود 4 هزار مترمربع زمین در اطراف تله‌کابین برای احداث یک مجتمع فرهنگی و توریستی هم اختصاص‌یافته بوده که تاکنون تنها حدود ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و از ادامه اجرای این طرح هم خبری نیست و این مسئله را می‌رساند که شاید این پروژه در ذهن مسئولان امر به فراموشی سپرده‌شده باشد.

باید بدانیم که توجه ویژه به صنعت گردشگری به بهبود وضعیت اقتصاد، اشتغال و رونق بازار منتهی خواهد شد، ازاین‌روی گردشگری به‌عنوان بزرگ‌ترین صنعت درآمدزا در جهان، از سوی کارشناسان صنعت پاک نام‌گرفته است و با توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بالقوه سرزمین چهارفصل و هم‌زیستی شهر یاسوج و سی سخت در دامان زاگرس همیشه استوار، این ظرفیت می‌تواند توسعه درخشانی را برای این دیار رقم بزند، که متأسفانه هیچ‌گونه برنامه مدونی در این راستا در این استان دیده نمی‌شود.

به گفته مسئولان استان کهگیلویه و بویراحمد طرح تله کابین یاسوج یکی از ۱۰ طرح جهش تولید در استان بوده که از محل اعتبارات جهش تولید در سال گذشته ۲۷۰ میلیارد ریال تسهیلات ارزان‌قیمت به آن اختصاص داده‌شده است.

باوجود طبیعت بکر که هر بیننده‌ای را متحیر می‌کند خلأ اساسی برای لذت بردن از این طبیعت زیبا احداث یک تله کابین درخور برای مردم استان است.

احداث این تله کابین علاوه بر اشتغال‌زایی به توسعه پایدار منطقه کمک خواهد کرد و با جذب گردشگر رونق را برای هم استانی‌ها به ارمغان خواهد آورد.

یکی از معضلات اساسی در این استان نبود کارخانه‌های صنعتی، بهره نبردن از ظرفیت‌های موجود در حوزه گردشگری استان و کمبود شغل برای جوانان این خطه است.

حال در سالی که به نام سرمایه‌گذاری تولید نام‌گذاری شده است باید به مسئولان امر گوشزد کنیم که کشمکش‌های بانک‌ها با سرمایه‌گذاران دردی از زخم‌های این استان را رفع نمی‌کنند و تنها مانعی در راه توسعه استان می‌شود.

کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۲۵۰ جاذبه طبیعی، اقلیم چهارفصل، مکان‌های تاریخی، ویژگی‌های مردم‌شناسی و آداب‌ورسوم گوناگون به‌عنوان یکی از مقاصد گردشگری کشور آماده پذیرایی از گردشگران داخلی و خارجی در ایام مختلف سال است.

بر اساس آمارها کهگیلویه و بویراحمد سالانه پذیرای بیش از سه میلیون نفر گردشگر است.

انتهای خبر/

 

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار