
عملیات اجرایی تلهکابین یاسوج از ۱۲مهر سال ۱۳۹۲ آغاز شد، اما با گذشت حدود 12 سال پیشرفت این پروژه حدود ۳۰ درصد است و ساخت این طرح بهعنوان مطالبه بهحق مردم در پایتخت طبیعت ایران نیمهکاره مانده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» عملیات تلهکابین یاسوج در مسیری به طول یکهزار و ۵۰۰ متر حدفاصل ورودی منطقه توریستی آبشار یاسوج تا کوه دوریاب واقع در بالادست پارک جنگلی این شهر پیشبینی و طراحی شد؛ این طرح گردشگری که عملیات اجرایی آن با حضور مسئولان استانی در سال ۹۲ آغاز شد؛ قرار بود کمتر از یک سال به بهرهبرداری برسد و موجب خلق 300فرصت جدید شغلی بشود ولی همچنان با گذشت حدود 12سال به سرانجامی نرسیده است.
درحالیکه قرار بود رویای نشستن در تلهکابین یاسوج بر بالای کوههای دنا و ارتفاعات آبشار یاسوج در میان ابرها و مه صبحگاهی در هوای پاک و دلانگیز پایتخت طبیعت ایران،قله دو گوش و دوریاب پایتخت طبیعت به واقعیت تبدیل شود اما این مهم تنها در حد یک مطالبه باقیمانده و امروز این پروژه در تله فراموشی است و به گواه سرمایهگذار و مسئولان همکاری نکردن بانکهای عامل با سرمایهگذار و نوسانات بازار ارز باعث شده که این رؤیا در حال حاضر به رو فراموشی سپرده شود.
12 سال از کلنگ زنی تله کابین بشار گذشت
آغاز مطالعات طرح تلهکابین واقع در پارک جنگلی یاسوج از سال ۸۶ آغاز شد و کلنگ ساخت آن در سال ۹۲ به زمین زده شد و قرار بود در ۳۶ ماه تکمیل شود که وعده سی و چندماهه به بیش از یک دهه رسید و امروز نیز خبری از آن به گوش نمیرسد.
عملیات تلهکابین یاسوج در مسیری به طول هزار و ۵۰۰متر فقط حدفاصل ورودی منطقه توریستی آبشار یاسوج تا کوه دورییاب واقع در بالادست پارک جنگلی این شهر پیشبینی و طراحیشده و قرار بر این بود که این تلهکابین در 6کیلومتر تا قلههای دنا و کاکان امتداد داشته باشد.
به گفته مسئولان پیشین میراث فرهنگی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد میزان اعتبار پیشبینیشده برای این طرح را افزون بر ۱۸۰ میلیارد ریال اعلام کرده بودند که با توجه به نوسانات صورت گرفته در بازار شاید بیشتر از این مقدار نیز باشد.
بر اساس گفته مسئولان پیشین ۱۵۰میلیارد ریال از این میزان اعتبار تسهیلات بانکی و مابقی نیز سهم آورده سرمایهگذار بوده و تمام مجوزهای لازم برای آغاز عملیات اجرایی این طرح نیز دریافت شده است.
12 سال فقط 30 درصد پیشرفت فیزیکی
بد نیست بدانیم که حدود 4 هزار مترمربع زمین در اطراف تلهکابین برای احداث یک مجتمع فرهنگی و توریستی هم اختصاصیافته بوده که تاکنون تنها حدود ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و از ادامه اجرای این طرح هم خبری نیست و این مسئله را میرساند که شاید این پروژه در ذهن مسئولان امر به فراموشی سپردهشده باشد.
باید بدانیم که توجه ویژه به صنعت گردشگری به بهبود وضعیت اقتصاد، اشتغال و رونق بازار منتهی خواهد شد، ازاینروی گردشگری بهعنوان بزرگترین صنعت درآمدزا در جهان، از سوی کارشناسان صنعت پاک نامگرفته است و با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای بالقوه سرزمین چهارفصل و همزیستی شهر یاسوج و سی سخت در دامان زاگرس همیشه استوار، این ظرفیت میتواند توسعه درخشانی را برای این دیار رقم بزند، که متأسفانه هیچگونه برنامه مدونی در این راستا در این استان دیده نمیشود.
به گفته مسئولان استان کهگیلویه و بویراحمد طرح تله کابین یاسوج یکی از ۱۰ طرح جهش تولید در استان بوده که از محل اعتبارات جهش تولید در سال گذشته ۲۷۰ میلیارد ریال تسهیلات ارزانقیمت به آن اختصاص دادهشده است.
باوجود طبیعت بکر که هر بینندهای را متحیر میکند خلأ اساسی برای لذت بردن از این طبیعت زیبا احداث یک تله کابین درخور برای مردم استان است.
احداث این تله کابین علاوه بر اشتغالزایی به توسعه پایدار منطقه کمک خواهد کرد و با جذب گردشگر رونق را برای هم استانیها به ارمغان خواهد آورد.
یکی از معضلات اساسی در این استان نبود کارخانههای صنعتی، بهره نبردن از ظرفیتهای موجود در حوزه گردشگری استان و کمبود شغل برای جوانان این خطه است.
حال در سالی که به نام سرمایهگذاری تولید نامگذاری شده است باید به مسئولان امر گوشزد کنیم که کشمکشهای بانکها با سرمایهگذاران دردی از زخمهای این استان را رفع نمیکنند و تنها مانعی در راه توسعه استان میشود.
کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۲۵۰ جاذبه طبیعی، اقلیم چهارفصل، مکانهای تاریخی، ویژگیهای مردمشناسی و آدابورسوم گوناگون بهعنوان یکی از مقاصد گردشگری کشور آماده پذیرایی از گردشگران داخلی و خارجی در ایام مختلف سال است.
بر اساس آمارها کهگیلویه و بویراحمد سالانه پذیرای بیش از سه میلیون نفر گردشگر است.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- باران مهمان کهگیلویه و بویراحمد میشود
- پرواز اورژانس هوایی کهگیلویهوبویراحمد برای بیمار مارگزیده
- بازگشت به زادگاه پس از ۸۸ سال
- انتصاب جدید در دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویهوبویراحمد
- آبشار یاسوج؛ روایتگر جریان زندگی سرزمین زاگرس
- شلالدون، نگین گردشگری کهگیلویه و بویراحمد
- حال و هوای «تنگ ماغر» در سیزده بدر
- سیزده بدر در شهرستان بهمئی+ تصاویر
- تغییرات مدیریتی در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- سقوط از کوه ماغر یک مصدوم برجا گذاشت
- بهترین مناطق گردشگری گچساران برای سیزده بدر+ تصاویر
- خداحافظ آقای قاضی
- غارت گیاهان کوهی در بهمئی
- فوت قاضی خوشنام دادگستری کهگیلویهوبویراحمد
- گامی مؤثر در حذف خردهفرهنگهای اشتباه
- علت اولیه سانحه رانندگی قضات کهگیلویهوبویراحمدی
- پلمپ ۲ مرکز غیرمجاز لابراتور دندانساز در یاسوج
- پست جدید رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- وعده صادق ۱، زلزلهای در قلب رژیم صهیونیستی
- توهین به مقدسات اهلسنت، بازی در زمین دشمن
- صیانت از حقوق ایران در حوزه انرژی هستهای
- غرقشدن یک نفر در رودخانه مارون
- اینترنت حوزههای امتحانی قطع نمیشود
- توجه به معیشت و منزلت کارگران در جامعه
- شوراهای شهر کهگیلویهوبویراحمد پاسخگوی وعدههای رنگین انتخاباتی باشند
- محکومیت اهانت به اهل سنت توسط ائمه جمعه
- وقتی عزمی برای تکمیل یک پروژه نیست
- واکنش امامجمعه یاسوج به ماجرای مشکوک شبکه یک
- جادهای که طبیعت یاسوج را میبلعد!
- پرداخت 67 هزار میلیارد کالابرگ به کهگیلویهوبویراحمدیها
- آمار عجیب عدم مشارکت «تاجگردون» در رأیگیریهای مجلس
- قاتل نامرئی خودروها در خیابانهای یاسوج
- مدارس سنگی کهگیلویهوبویراحمد برچیده میشوند
- یک کهگیلویهوبویراحمدی مدیرکل بنیاد مسکن تهران شد
- رازهای شکست عملیات «پنجه عقاب» در طبس
- بازگشت به زادگاه پس از ۸۸ سال
- قیام بهمئی نماد مبارزه با بیعدالتی بود
- سرپرست شبکه بهداشت و درمان بهمئی منصوب شد
- امام صادق(ع) معارف اهل بیت را جهانی کرد
- لالههای واژگون در دشت زیبای «گرگوی» بویراحمد
- طبیعتگرد سیسختی درگذشت
- فرماندهی انتظامی کهگیلویهوبویراحمد منصوب شد
- نیازمند بازگشت به مکتب امام صادق (ع) هستیم
- گچساران در سالروز شهادت صادق آل محمد
- کجایید آقای قاضی؟!
- انتصاب مدیر شبکه درمان کهگیلویه
- سوگ بهمئیها در سالروز شهادت ششمین امام شیعیان
- برق و آب در تقابل!
- دستهروی شهادت امام جعفر صادق (ع) در یاسوج
- مشاهده بیشتر