حالت تاریک
Logo
یکشنبه, 27 آبان 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن صبح زاگرس هستید؟
برشی بر عملکرد دولت سیزدهم در حوزه آب؛

مدیریت توأمان آب در کهگیلویه و لنده

مدیریت توأمان آب در کهگیلویه و لنده

از ابتدای دولت سیزدهم و مصادف شدن بااهمیت بحث بهینه‌سازی مصرف و باتوجه‌به چالشی که در تابستان های گذشته شاهد آن بودیم، طرح مدیریت مصرف توأمان آب و برق در برنامه اصلی وزارت نیرو قرار گرفت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» بهره‌وری و استفاده بهینه از منابع انرژی به‌ویژه در حوزه آب یکی از مهم‌ترین مسائلی است که همواره دولت بر آن تأکید دارد.

لذا استفاده از تکنولوژی‌های بومی و تخصصی در جهت مدیریت منابع آب کشور به‌ویژه در بخش زیر زمینی همواره در دستور کار وزارت نیرو و شرکت‌های آب منطقه است.

مدیریت توأمان آب در کهگیلویه و لنده

مدیریت منابع آب مصرفی کشور در سالی که مقام معظم رهبری آن را شکوفایی اقتصادی نام‌گذاری کردند می‌تواند علاوه بر مدیریت منابع و مصارف آب باعث افزایش راندمان تولید محصولات کشاورزی نیز شود.

بدون شک اجرای طرح مدیریت توأمان آب و برق به کنترل منابع آب زیر زمینی منجر می‌شود، این اتفاق سبب خواهد شد تا کشاورزان مناطق مختلف سالیان سال امکان بهره برداری از این منابع و کشت و زراعت را داشته باشند.

مدیریت توأمان آب در کهگیلویه و لنده
مدیریت توأمان آب در کهگیلویه و لنده

رعایت الگوی مصرف آب از سوی کشاورزان در روند اجرایی این طرح می‌تواند نقش مهمی در مدیریت منابع و مصارف کشاورزی و تأمین آب پایدار برای آنان شود.

سیدهادی خاضعی  در گفت وگو با خبرنگار این پایگاه خبری در خصوص آخرین وضعیت چاه‌های غیرمجاز در شهرستان‌های کهگیلویه و لنده گفت: مدیریت توأمان آب و برق در صورت اجرای صحیح نه‌تنها باعث صرفه‌جویی در مصرف منابع آبی بلکه باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی برق هم می‌شود. باتوجه‌به اینکه اجرای مدیریت توأمان آب و برق به کنترل برداشت منابع آب زیرزمینی منجر می‌شود، این اتفاق سبب خواهد شد کشاورزان شهرستان سالیان سال امکان بهره برداری از منابع آب جهت کشاورزی را داشته باشند.  

مدیریت توأمان آب در کهگیلویه و لنده

رئیس اداره منابع آب شهرستان‌های کهگیلویه و لنده تأکید کرد: هدف اصلی طرح مدیریت توأمان آب و برق، برداشت عادلانه از آب‌های زیرزمینی است و عدالت نیز باید مبنا و معیار داشته باشد که در پروانه‌های بهره‌برداری ذکر شده است.

خاضعی اظهار داشت: در راستای اجرای دستورالعمل ابلاغی مدیریت توأمان آب و برق چاه‌های کشاورزی از ابتدای سال جاری، مصارف انرژی چاه‌ها پایش شده و چنانچه انرژی مصرفی چاه بیش از سقف مجاز مندرج در پروانه بهره‌برداری باشد منجر به اعمال محدودیت و برخورد قانونی خواهد شد.  

مدیریت توأمان آب در کهگیلویه و لنده

خاضعی افزود: در راستای اجرای مصوبه مدیریت توأمان آب و برق اقداماتی از جمله تشکیل جلسات با فرمانداری و ادارات ذی‌ربط، نصب بنر توأمان آب و برق، پیامک گروهی و اطلاع‌رسانی به مشترکین دارای چاه‌های کشاورزی برق‌دار انجام شده است. 

وی در پایان از بهره‌برداران چاه‌های کشاورزی تقاضا نمود در راستای مدیریت مصرف صحیح آب و برق نسبت به رعایت الگوی کشت و مندرجات پروانه‌های بهره‌برداری جهت جلوگیری از اضافه برداشت مازاد اقدام نمایند در غیر این صورت اقدامات قانونی لازم اعمال خواهد شد.

انتهای خبر

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از