
آزاده سرافراز گچسارانی که خود در خط مقدم هشت سال دفاع مقدس حضور داشته، امروز با نگاهی عمیق به حوادث اخیر و جنگ ۱۲ روزه، از تداوم همان راه، همان ایمان و همان غیرت سخن میگوید.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» چهار دهه از آغاز جنگ تحمیلی میگذرد؛ جنگی که در اوج ناپایداری ساختارهای نظام نوپای جمهوری اسلامی آغاز شد و ملت ایران با دستان خالی اما ایمانی سرشار از روحیه مقاومت و شهادتطلبی، در برابر ائتلافی جهانی از قدرتهای نظامی و سیاسی ایستادگی کرد. آن روزها، جوانانی از گوشه و کنار این سرزمین، بیهیچ آموزش کلاسیک نظامی و در شرایطی سخت، راهی جبههها شدند و تاریخ ایستادگی را با خون خود نوشتند.
از خرمشهر تا خانیونس، از سوسنگرد تا جنوب لبنان، روایت مقاومت ملت ایران و جبهه مقاومت، داستانی است که از دل خاک و خون آغاز شد و امروز به نقطهای از بازدارندگی رسیده که قدرتهای جهانی را به محاسبه واداشته است. در روزگاری که رزمندگان برای یک گلوله کلاشینکف دهها کیلومتر راه میپیمودند و با دستان خالی به تانکهای دشمن میتاختند، هیچکس گمان نمیبرد فرزندان این سرزمین، روزی به طراحی و ساخت پهپاد و موشکهای نقطهزن و عبور از گنبد آهنین برسد.
«علیشیر قیطاسی» یکی از همان جوانان دیروز و آزاده امروز، در گفتگویی صریح با پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» روایتی شنیدنی از تجربیات خود از دفاع مقدس تا تحلیل تحولات جنگ ۱۲ روزه اخیر با رژیم صهیونیستی ارائه میدهد. وی با مرور صحنههایی از مقاومت مردم در مقابل تجاوز دشمن بعثی و مقایسه آن با شرایط کنونی، از شکوه پیشرفت ایران اسلامی، قدرت بازدارندگی و نقش بیبدیل ملت و رهبری در صیانت از کیان کشور سخن میگوید.
صبح زاگرس: آغاز جنگ تحمیلی چگونه بود و وضعیت کشور در آن مقطع چگونه ارزیابی میشد؟
آزاده گچسارانی: وقتیکه در ۳۱ شهریور ۵۹ جنگ تحمیلی رژیم بعث صدام علیه ایران اسلامی آغاز شد، انقلاب هنوز بهطور کامل استقرار نیافته بود. در بدنه ارتش انقلابی، نفوذیها حضور داشتند، ارتش پاکسازی نشده بود و تجهیزات بهروز در نیروهای مسلح وجود نداشت. دشمنان، پس از آنکه با گروهکهای منافق و ضدانقلاب، ترورهایی در کشورمان انجام دادند، رژیم بعث صدام را با پشتیبانی بیش از ۳۷ کشور، تجهیزات پیشرفته و حتی نیروی رزمی از زمین، آسمان و دریا علیه کشورمان بسیج کردند.
صبح زاگرس: مردم چگونه در برابر این هجوم همهجانبه ایستادگی کردند؟
آزاده گچسارانی: در برابر این تهاجم، مردم مرزنشین و شهرهای مرزی با سلاحهای شکاری در برابر دشمن قرار گرفتند. ارتشیان انقلابی، به همراه پاسدارانی کمسنوسال و بدون تجربه جنگی، با سلاحهای قدیمی که در برابر سلاحهای بهروز دشمن کارایی نداشتند، مقاومت کردند و باجان و خون خودشان، توانستند پیشروی دشمن را کند کنند.
صبح زاگرس: چه عواملی سبب شد دشمن در آغاز جنگ موفقیتهایی به دست آورد؟
آزاده گچسارانی: متأسفانه باقیماندن نیروهای نفوذی طاغوت در نیروهای مسلح، بدنه انقلاب و دولت، بهویژه همکاری رئیسجمهور وقت، بنیصدر خائن، باعث شد دشمن شهرهای مرزی زیادی را تصرف و تأسیسات اقتصادی و زیرساختی را منهدم کند. مردم بیگناه آن مناطق یا به شهادت رسیدند یا به اسارت رفتند.
صبح زاگرس: در ادامه چه تغییری در روند دفاعی کشور حاصل شد؟
آزاده گچسارانی: با پیام حضرت امام خمینی (ره) به جوانان خوزستان و ایران، اقشار مختلف مردم از کشاورز، دانشآموز، دانشجو و کارگر، لبیک گفتند و به جبههها اعزام شدند. سپاه این نیروها را سازماندهی و با آموزشهای مقدماتی چندروزه یا حتی چندساعته و آموزش سلاح انفرادی، آنها را برای نبرد مهیا کرد.
صبح زاگرس: آیا این نیروهای مردمی تأثیری در روند جنگ داشتند؟
آزاده گچسارانی: بله. این نیروهای تازهنفس در همان روزهای آغازین، دشمن را زمینگیر کردند. در برخی عملیاتهای چریکی و شبانه، به دشمن ضرباتی زدند و حتی سلاح و تجهیزات آنها را به غنیمت گرفتند و علیه خودشان به کار بردند. بعدها نیز با تقویت روحیه شهادتطلبی و وطندوستی، عملیاتهای بزرگی همچون بیتالمقدس شکل گرفت که حتی منجر به عقبنشینی دشمن از بسیاری مناطق شد.
صبح زاگرس: فرمودید این پیروزیها ساده به دست نیامد؛ چالشهای بزرگتر چه بودند؟
آزاده گچسارانی: رزمندگان اسلام حتی برای یک گلوله کلاشینکف باید دهها کیلومتر میرفتیم، برای شلیک یک راکت آرپیجی باید چندین شهید میدادیم تا به دست خط مقدم برسد. هیچ کشوری به ما کمک نمیکرد؛ فقط سوریه آنهم با هزار مکافات. ما جنگ را با خون و دل مدیریت کردیم.
صبح زاگرس: تجربه دفاع مقدس چه دستاوردی برای آینده داشت؟
آزاده گچسارانی: دفاع مقدس باعث شد ما آزموده شویم، سر پا بایستیم. بچههای روستا و عشایر با آموزش مقدماتی وارد جنگ شدند، نه دوره نظامی رفته بودند و نه روی کاغذ چیزی دیده بودند. ما در میدان، جنگ را یاد گرفتیم و با ارتشهایی روبهرو شدیم که کلاسیکترین آموزشها را در غرب و شرق دیده بودند؛ اما آنها را عقب راندیم یا اسیر کردیم.
صبح زاگرس: از آن نسل به امروز؛ تفاوتها چیست؟
آزاده گچسارانی: امروز همان بچههایی هستیم که بدون تجربه رفتیم جبهه، ولی حالا موشک نقطهزن و پهپاد ساختهایم. همانهایی که روزی التماس گلوله میکردیم، امروز دشمن برای نابودی ایران میلیاردها دلار هزینه میکند و به هدفش نمیرسد. امروز، قدرتمندترین نیروی نظامی منطقه با تجهیزات بهروز هستیم. حتی پایگاه العدید آمریکا را مستقیم هدف گرفتهایم و از اسرائیل عبور کردهایم.
صبح زاگرس: نگاه شما به جنگ ۱۲ روزه اخیر چیست؟
آزاده گچسارانی: ما در این جنگ تنها بخش اندکی از توان دفاعیمان را به کار گرفتیم، فقط بخشهایی از یگان موشکی و پدافندی وارد میدان شدند که دشمن هم در ادامه له شد. لذا این خویشتنداری جهانی ما بود؛ اما اگر دشمن اشتباه دوبارهای کند، با خاک یکسان خواهد شد.
صبح زاگرس: شهادت فرماندهان، چه تأثیری در روند دفاعی دارد؟
آزاده گچسارانی: این اولینبار نیست که فرماندهان بزرگی را از دست میدهیم. انقلاب از آغاز با چنین فداکاریهایی پیش رفته است. هر فرمانده، صدها فرمانده دیگر را تربیتکرده است. شهادت فرماندهان نهتنها خللی در مأموریت ما وارد نمیکند، بلکه پرچم عزت و استقلال ایران اسلامی را بالاتر میبرد.
صبح زاگرس: نقش رهبر انقلاب را در این مسیر چگونه میبینید؟
آزاده گچسارانی: حقیقتاً رهبر معظم انقلاب، طراح و خنثیکننده نقشههای دشمن هستند. ایشان کارشناسیشده و بااقتدار سخن میگوید و به آن ایمان دارد. باید ملت ایران بداند این رهبری، نعمت خدایی است. باید گوشبهفرمانش بود. ما ملتی هستیم که سلاح اصلیمان، اتحاد ملت است؛ پشت سر فرزندانشان در نیروهای مسلح. دشمن هیچ سلاحی ندارد که بتواند در برابر این ملت با بصیرت بایستد.
صبح زاگرس: در پایان، پیام شما به ملت ایران؟
آزاده گچسارانی: ما در اوج قدرتیم، ولی از آن برای تصرف خاک کسی استفاده نمیکنیم؛ اما اگر کسی بخواهد خاک ما را تهدید کند، با جدیت پاسخ خواهد شنید. امروز هم نسل بعد از جنگ، باهوشتر و قویتر، آماده دفاع است. ما ملتی هستیم که خوشبختترین مردم جهان خواهیم شد اگر قدر رهبر و نظام و اقتدارمان را بدانیم.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- بانوی گمشده یاسوجی در اهواز پیدا شد
- بزودی با یک ائتلاف وارد نبرد خواهیم شد
- جزئیات تغییر رسمی ساعت کشور در سال ۱۴۰۴
- یک کهگیلویه وبویراحمدی فرمانده انتظامی رامهرمزشد
- ویژهبرنامههای تلویزیون در ماه رمضان
- مدیرکل ثبت اسناد و املاک معرفی شد
- آخرین خبر از تعطیلی سهشنبه در کهگیلویهوبویراحمد
- سامانهپربارش تا کی در کهگیلویه وبویراحمد فعال است
- یک کهگیلویهوبویراحمدی گزینه ریاست بانک مرکزی
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- امام حسین (ع) محور وحدت جهان اسلام
- از تخته سیاه مدرسه تا نوحههای دشت کربلا
- کهگیلویهوبویراحمد میعادگاه وفاداری به شهدای اقتدار
- سوغات آجری استاندار کهگیلویهوبویراحمد برای مردم دهدشت
- مصائب جاده «جدولغوره» یاسوج ادامه دارد!
- استواری ما، پاسخ به ناامیدی دشمنان است
- از دفاع مقدس تا جنگ 12 روزه
- سنگ تمام مردم ممبی برای شهدای اقتدار
- تهدیدی برای ایمنی و زیبایی شهر یاسوج
- شعار مرگ بر اسرائیل تجلی پیوند عاشورا ومقاومت
- مشاهده بیشتر