
پروژه های نیمه کاره در شهر یاسوج به یک پاشنه آشیل برای مسئولان و شهروندان تبدیل شده، پروژههایی که زمان اتمام آنها دو تا سه سال پیشبینی شده بود، اما حال به یک دهه و دو دهه رسیده و به یک زخم کاری مبدل شدهاند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» یاسوج مرکز استان کهگیلویه وبویراحمد در سالهای اخیر طعم تلخ پروژههای نیمهکاره زیادی را بر تن خود دیده است که این پروژهها در زمانهای و موعدهای مقرر خود به بهرهبرداری و افتتاح نرسیدهاند و بسیاری از این پروژهها در مدتزمان خود تعریفشده خود نیز فراتر رفته و به بنبست رسیدهاند.
پلهای نیمهکاره، پروژههای فرهنگی تعطیلشده، پروژههای عمرانی بر زمینمانده و چندین چند پروژه دیگر، خود گواهی بر این مدعاست نا بدانیم این پروژهها امروز به یک زخم کاری برای مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد تبدیلشدهاند.
از این ماجراها بگذریم، درزمینهٔ گردشگری با توجه به طبیعت چهارفصل استان و طبیعت بکر مرکز استان که پوشیده از درختان بلوط بوده و خود میتواند یک ظرفیت عمده برای توسعه گردشگری باشد، بازهم در این مسئله مهم نیز مسئولان نتوانستهاند آنچنانکه بایدوشاید از این مواهب خدادادی بهره کافی را ببرند.
رنج روزافزون از پروژههای بلاتکلیف
در مرکز استان کهگیلویه وبویراحمد چندین پروژه گردشگری ممتاز وجود دارد که میتواند به آبشار یاسوج، پارک جنگلی و یا تنگه مهریان و تنگ گنجهای اشاره کرد که فاصله آن تا مرکز استان کمتر از چند کیلومتر است.
اما توجه نکردن به ظرفیتهای نهفته این مواهب خدادادی و بالقوه و بروکراسیهای منسوخشده اداری باعث شده که این پروژههای گردشگری همگی در زمره زخمهای کاری و پروژههای نیمهتمام باشد.
اجرای طرح جامع پارک جنگلی و آبشار یاسوج نسخه شفابخش شهردار برای پارک جنگلی یاسوج در برههای بود و با اجرای آن زمینه رونق در صنعت گردشگری در استان فراهم میشد و مسئولان سابق و حتی فعلی استان خبرهای پرزرقوبرقی در این زمینه دادند، اما همه این صحبتهای و قولها همگی در برهههای به فراموشی سپرده شد.
یاسوج؛ پایتخت پروژههای تمامنشده ایران!
پارک بکر و طبیعی جنگلی یاسوج در حاشیه شمالی شهر توریستی یاسوج با پوشش درختانی مانند بلوط، زالزالک و کیکم وحشی و آب و هوایی معتدل پس از آبشار این شهر بهعنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری در مرکز استان از آن یاد میشود که نبود امکانات مهم رفاهی باعث شده که این پارک که گمان میرفت روزی به یک جاذبههای تفریحی ممتاز در جنوب کشور از آن یاد شود به یک متروکه شبیه باشد.
این پارک به بام و پیشانی شهر یاسوج معروف شده زیبای های وصفناپذیری از پایتخت طبیعت را به تماشا میگذارد و هر بینندهی مجذوب زیباییهای آن میشود، اما متأسفانه عدم بهره بردن کافی از زیرساختهای و ظرفیتهای آن باعث شده که این پارک امروز زیاد نتواند بهخوبی برای مسافران مصرف بهصرفه باشد و حتی برخی از سرمایهگذاران در این پارک نیز از وضعیت آن دلخور باشند.
اجرای طرح جامع پارک جنگلی و آبشار یاسوج که قرار پایتخت طبیعت را متحول کند و حتی نقشه جامع آن با کلی کبک به و دب دبه نیز رونمایی شد و حتی مسئولان اسبق در شهرداری و استانداری و حتی اعضای شورای شهر سابق بر این باور بودند که این پروژه درزمینهٔ های اشتغالزایی میتواند اشتغال پایدار، گردشگری سود آور و درآمدزایی با بهره را داشته باشند، به یکباره بهکلی به فراموشی سپرده شد.
در این پروژه جامه بزرگ اصلاح مسیرهای دسترسی فعلی، تعریف مسیرهای جدید، پیشبینی پارکینگ با ظرفیتهای متفاوت، منع دسترسی خودرویی به پارک اصلی آبشار، تعریف کاربری برای ۷ تپه پارک جنگلی، تعریف مسیرهای اختصاصی پیادهروی، دوچرخهسواری، پیشبینی تله سیژ و مسیر اسکی زمستانی از جمله کارهای مورد نظر در این طرح دیده شده بود
همچنین در این طرح بادی جامپینگ، اسکیت، زمین والیبال، سکوهای بازدید، سکوهای نشیمن خانوادگی، هتل، رستوران، ایستگاه تله کابین، دیواره ی صخره نوردی، ادیتوریوم، مسجد و فضای فرهنگی، فضاهای اقامتی، تفریحی، خدماتی و تجاری و موارد دیگر دیدهشده است.
بلاتکلیفی پروژهها؛ درد بیپایان مردم یاسوج
حال بعد از چهارسال امروز نه نشانی از احداث این پروژه پر طمطراق است و نه امیدی به آن، چندین سال است که آبشار یاسوج در حاشیه مانده و ساختوسازهای متعدد نفس آن را به تنگ آورده است و از سویی دیگر طرح بزرگ تلهکابین بشار تا دنا در لابهلای بروکراسیهای اداری گیر افتاده و دیگر نایی برای بلند شدن ندارد و حال پارک جنگلی همچون درختی بلوط در حال خشک شدن ظرفیتهایش است.
باید بدانیم که سال ۹۷ واگذاری پارک جنگلی یاسوج به شرکت نفت برای ساخت مجتمع تفریحی واکنشهایی در پی داشت و برخی اعضای شورای شهر یاسوج در آن برهه مخالفت خود را با اجرای چنین طرحی اعلام کردند اما برخی دیگر از مسئولان معتقد بودند چنین طرحی سبب رونق صنعت گردشگری استان خواهد شد، حال در جدیدترین تصمیمات استانی و استاندار دولت پزشکیان، بنا بر واگذاری قسمتی از این پارک به وزارت نفت برای ساخت اماکن تفریحی و گردشگری برای شهروندان شده است، سخنی که شاید روزی به وقوع بپیوندد و شاید هم نه؟
یاسوج در رنج پروژههای نیمهتمام!
باید بدانیم که مدیریت پارک جنگلی یاسوج در سفر رئیسجمهوری و اعضای هیئت دولت دهم به کهگیلویه وبویراحمد در سال ۱۳۸۹ به شهرداری یاسوج واگذار شد، این در حالی است که تا قبل از آن زیر نظر اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بود.
طرح ساخت این پارک کشوقوسهای فراوانی را پشت سر گذاشته است و بار ها بر سر این پارک چانهزنیهایی از سوی شرکت نفت، مسئولان شهرداری، منابع طبیعی و دیگر دستگاهها صورت گرفته و هریک خواب هایی برای این پارک دیدهاند.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- بانوی گمشده یاسوجی در اهواز پیدا شد
- بزودی با یک ائتلاف وارد نبرد خواهیم شد
- جزئیات تغییر رسمی ساعت کشور در سال ۱۴۰۴
- یک کهگیلویه وبویراحمدی فرمانده انتظامی رامهرمزشد
- ویژهبرنامههای تلویزیون در ماه رمضان
- مدیرکل ثبت اسناد و املاک معرفی شد
- آخرین خبر از تعطیلی سهشنبه در کهگیلویهوبویراحمد
- سامانهپربارش تا کی در کهگیلویه وبویراحمد فعال است
- یک کهگیلویهوبویراحمدی گزینه ریاست بانک مرکزی
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- صحبتهای امیدبخش فرمانده سپاه فتح ویژه این روزها
- اصولگرایان و اصلاحطلبان کهگیلویهوبویراحمد متحد شدند
- اولویت ظرفیتهای بخش تجاری و صنفی
- فراهم شدن بستر سرمایهگذاری و تولید در استان
- یاسوج؛ پایتخت پروژههای تمامنشده ایران!
- تفکر عاشورا زنده است؛ اینبار در میدان مقاومت!
- دهانت را ببند ترامپ قمار باز
- کشت نشاء در مزارع آغاز شد
- بهمئیها با غیرت، دهان ترامپ را دوختند!
- پایان تصادف در لنده با اصلاح پیچهای پرخطر
- مشاهده بیشتر