رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1404/05/05 Sunday - 2025 27 July الأحد ، 2 صفر ، 1447
ساعت
1404-05-05 15:15 شماره خبر : 14765
پاسخ مسئولان کهگیلویه‌وبویراحمد چه بود؛

سرپرست اورژانس 115 علوم پزشکی شهر یاسوج به مارای انتقال دو جسد با خودروهای شخصی واکنش نشان داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«صبح زاگرس» در روز گذشته دو مسئله مهم درمانی در شهرهای استان کهگیلویه و بویراحمد رخ داد که بازهم فضای درمان استان را در حاشیه قرار داده است.

همانگونه که می‌دانیم در سال‌های اخیر مسائل مهم و پرحاشیه‌ای در مورد کمک‌رسانی به مصدومان رخ داده است هرچند که فضای درمان شتاب جدی‌تر و بیشتری گرفته است که می‌توان به اورژانس هوایی و وجود متعدد خودروهای آمبولانس 115 و همچنین هلال احمر در بیشتر اقصی نقاط استان اشاره کرد.

از سوی دیگر میتوان رسالت مهم کادر درمان را توجه به‌سلامت مردم و درمان کردن بیمار درسریع‌ترین زمان ممکن و یا مأموریت‌های چند گانه ای که کادر درمان در حوادث مختلف دانست.

هرچند که نباید از زحمات شبانه‌روزی این کادر سرپوش گذاشت اما این پایگاه خبری به بررسی دو عمل پرحاشیه در روز گذشته و مرگ مشکوک و انتقال این اجساد به گفته برخی از منابع با خودروهای شخصی اشاره دارد که در اولین حادثه که در اویل صبح روز گذشته در شهرستان لنده یکی از شهرهای گرمسیری استان رخ داد، کودکی خردسال دچار عقرب گزیدیگی می‌شود و بعد از انتقال به درمانگاه لنده به شهر سوق و از اورژانس بین راهی این شهر به بیمارستان دهدشت انتقال داده شده که در میان راه جان خود را از دست می‌دهد، برخی در این زمینه اورژانس جاده‌ای و در وهله دوم کادر درمان را مقصر جلوه داده اند که چرایی این دو موضوع را با مسئولان ذیربط به گفتگو پرداختیم.

مرگ دردناک بردیا؛ کودک ۶ ساله لنده‌ای که عقرب جانش را گرفت

طبق شواهد یک خردسال عقرب‌گزیده بعد از مراجعت به درمانگاه لنده تحت درمان قرار می‌گیرد ولی به دلیل وخامت اوضاع با آمبولانس درمانگاه به پایگاه اورژانس 115 سوق اعزام می‌شود و نیروهای اورژانس با تحویل این بیمار و احیای دوباره و رفع تشنج و پایداری اکسیژن خون وی را به بیمارستان دهدشت اعزام می‌کنند که به دلیل وخامت اوضاع و پایین آمدن اکسیژن خون و شدت نیش عقرب جان خود را از دست می‌دهد.

در برخی از رسانه‌ها و فضای مجازی یکی از دلایل فوت این خردسال را عملکرد ضعیف کادر درمان و نرسیدن به موقع آن به بیمارستان دانسته‌اند که در همین راستا پرویز غفار فرد سرپرست اورژانس 115 بیمارستانی استان در گفتگو با خبرنگار ما گفته است: ماجرای خردسال فوت‌شده شهرستان لنده به این صورت بوده که این خردسال عقرب‌گزیده بعد از عزیمت به سمت درمانگاه لنده و مورد آزمایش‌های بالینی قرار می‌گیرد و مراحل تزریق‌های ضد زهرعقرب برای او تجویز می‌شود توسط آمبولانس از لنده به سمت سوق حرکت داده‌شده و تحویل پایگاه اورژانس سوق می‌شود

وی ادامه داد: بعدازاینکه خردسال عقرب‌گزیده به سمت سوق اعزام شد در این مرکز درمانگاهی اورژانس، آزمایشات بالینی بر روی ادامه پیدا می کند و داروهای فوق قوی نیز تزریق می‌شود و بعد از آن نیز این کودک که دچار تشنج شده بود تشنجش نیز آن مهار شد.

تأخیر در انتقال، مرگ در مسیر!

سرپرست اورژانس 115 دانشگاه علوم پزشکی استان ابراز داشت: بعد از مراحل درمان اورژانسی این کودک عقرب‌گزیده به سمت دهدشت اعزام‌شده است و به دلیل دیر رسی دن این کودک از سوی خانواده به درمانگاه لنده «که خود مسئولان لنده باید جواب کوی اقدامات خود در این زمینه باشند که چه اقداماتی انجام داده اند» این کودک براثر جراحان ناشی از عقرب گزیدگی فوت‌شده است.

سؤالی که هنوز بی‌پاسخ مانده: آیا مرگ بردیا قابل پیشگیری بود؟

غفار فرد با بیان اینکه این کودک با سطح اکسیژن 85 تحویل بیمارستان دهدشت شده است؛ تصریح کرد: نبود آمبولانس از درمانده لنده به سمت سوق تکذیب می‌شود و بر اساس مستندات ارائه داده شده آمبولانس درمانگاه بیمار خود را حمل و با یک پرستار درمانگاه وی را تا اورژانس بین‌راهی 115 سوق هدایت کرده است.

وی در ادامه به ماجرای حمل یک جوان غرق شده در رودخانه پاتاوه و انتقال جسد وی به غسالخانه با خودروی شخصی اشاره داشت وگفت: تیم اورژانس ما درصحنه این حادثه حاضرشده و عملیات احیاء را نیز انجام داده است، ولی به دلیل زمان زیاد حضور این متوفی غرق‌شده در زیرآب متأسفانه فرد یادشده فوت کرده است.

اشتباهات اداری تا دردهای بی‌پایان خانواده‌ها!

سرپرست اورِژانس 115 استان در رابطه با انتقال جسد این متوفی به‌وسیله خودروی شخصی به غسالخانه نیز افزود: بر اساس قوانین انتقال میت از هر نقطه به غسالخانه با شهرداری است و حمل جسد برای اورژانس 115 نیز غیرقانونی بوده و آمبولانس‌های 115 فقط می‌توانند مصدومان و فوت شدگان حوادث جاده‌ای را انتقال بدهند.

غفار فرد در ادامه نیز بیان داشت: آمبولانس شهرداری یا حمل میت باید به واسطه شهرداری کار انتقال متوفیان غرق‌شده و یا حتی افرادی که در خانه فوت‌شده‌اند را انجام دهد.

وی با تأکید بااینکه آمبولانس حمل جسد فقط مربوط به شهرداری است، تصریح کرد: آمبولانس 115 و درمانگاهی وظیفه‌اش حمل جسد نیست و درزمینهٔ حمل جسد باید شهرداری شهر پاتاوه مبادرت به این مسئله می‌کرد و جسد متوفی غرق‌شده را تا غسالخانه می‌رساند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!