رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
دوشنبه 1404/02/01 Monday - 2025 21 April الاثنين ، 23 شوّال ، 1446
ساعت
1404-02-01 10:55 شماره خبر : 12270
در نشست ستاد برداشت محصولات کشاورزی مطرح شد؛

فرماندار باشت گفت: با اشاره به کاهش ۴۷.۶ درصدی نزولات آسمانی در سال زراعی گذشته و جاری، از کاهش حداقل ۵۰ درصدی خرید محصولات کشاورزی در مقایسه با سال گذشته داریم و قطعا برداشت نسبت به سال گذشته کمتر خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» نشست شورای کشاورزی با محوریت برداشت محصولات پاییزه گندم، جو و کلزا، با حضور مسئولان استانی و شهرستانی در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان باشت برگزار شد.

بهنام برازنده فرماندار شهرستان باشت  در نشست شورای کشاورزی با محوریت برداشت محصولات کشاورزی گفت: با اشاره به کاهش ۴۷.۶ درصدی نزولات آسمانی در سال زراعی گذشته و جاری، از کاهش حداقل ۵۰ درصدی خرید محصولات کشاورزی در مقایسه با سال گذشته داریم و قطعا برداشت نسبت به سال گذشته کمتر خواهد بودلذا با توجه به نیاز استان لازم است همراه با شهرستان دیگر زنجیر‌وار در کنار هم باشیم.

فرماندار باشت بیان کرد: باشت قطب کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد است و چندین مورد کار باید در کنار هم انجام بدهیم و بذر که مقرر شده سهمیه شهرستان که ۲هزار و ۲۰۰تن است بذر تولیدی باید داشته باشیم. 

وی مطرح کرد: در سنوات گذشته تعامل بین کشاورز و جهاد کشاورزی وجود نداشت ولی امسال تلاش کنید این اعتماد به وجود آورید، مراکز خریدی که در سطح شهرستان داریم سال گذشته دو مرکز خرید بود و امسال یک مرکز خرید دیگر به آنها اضافه شده و دوستان متولی امر طوری برنامه‌ریزی انجام دهید که دوستان در مراکز متضرر نشوند.

برازنده بیان کرد: انصافا نیروی انتظامی تعامل خوبی با جهاد کشاورزی دارد و مرتب در بحث توقف محموله آرد و کود قاچاق نظارت مستمر دارند و مرتب گزارشات کشفیات را ارائه می‌دهند. 

وی مطرح کرد: کشاورز یا شخشخص خاصی از خدمات جهاد کشاورزی شهرستان استفاده می‌کنند موظف هستند محصولات خود را به شهرستان باشت تحویل دهند نه اینکه موقع برداشت به شهرستان‌های همجوار مراجعه و محصولات کشاورزی خود را در آنجا تحویل دهد و این حتما پیگیری و نظارت لازم را انجام دهید.

برازنده به مشکلات مربوط به تامین سوخت مورد نیاز ماشین‌آلات کشاورزی، توزیع مناسب کمباین‌ها در بخش‌های مختلف شهرستان و ساماندهی کمباین‌ها اشاره کرد و خواستار برنامه‌ریزی برای رفع این مشکلات و مسائل مربوط به سوخت آنان شد.کرامت‌الله جاوید در این جلسه گفت: خدمات بازرگانی استان این آمادگی را دارد که همچنان مثل سال‌های گذشته در کنار همکاران سازمان جهاد کشاورزی استان در بحث خرید تضمینی گندم، کلزا و دانه‌های روغنی خدمات ارائه دهد. 

معاون اداره غلات و خدمات بازرگانی استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: استعلامات مراکز خرید تضمینی گندم انجام گرفته و دستگاه باسکول آنان تا تاریخ ۲۵ خردادماه ۱۴۰۴ کالیبره شده‌اند و همکاران در حوزه بازرگانی، بازرسی و دیگر بازه‌های مربوطه به صورت فیزیکی حضور پيدا کرده سرویس و شاخص‌هایی که یک مرکز خرید غلات باید داشته باشد را مثل سال‌های گذشته بررسی می‌کنیم.

وی گفت: دو مرکز خرید در سطح شهرستان باشت فعال هستند و مانند سال‌های گذشته با حضور همکاران چک لیست خرید سیلوها را رصد کردیم و مرکز خرید را بازدید کردیم و یکی از مراکز خرید شاخص‌های لازم بالای ۹۰‌درصد را داشته و آماده بهره‌برداری است.

جاوید در ادامه ابراز داشت :بحث پرداخت پول کشاورزان، بحث کشوری است که باید از طریق سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور برنامه‌ریزی شود،  حالا با توجه به اینکه گزارشات واسطه و مکاتباتی که در سال‌های گذشته با مدیریت برنامه و بودجه داشتیم ما دخالتی در پرداخت پول کشاورزان نداریم و به همکاران در بانک کشاورزی توصیه می‌کنم که مثل سال‌های گذشته بحث وصول مطالبات کشاورزان را در بازه زمانی رسمی یا دو ماهه چشم‌پوشی کنند.

وی در ادامه ضمن توصیه به کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان باشت افزود: کارشناسان جهاد کشاورزی مثل سال‌های گذشته به صورت مستمر و مداوم برای ثبت در سامانه پهنه‌بندی حضور داشته باشند که اگر کشاورزی در این سامانه پهنه‌بندی ثبت نشده باشد امکان خرید بار از وی وجود ندارد حتما نسبت به ثبت در این سامانه اقدام نمایید.

جاوید در پایان گفت: مراکز خرید عاملین تشخیص و ذی‌حساب ما هستند، مراکز از لحاظ کنترل کیفی و کمی بسته به عاملین ذی‌حساب است و عاملین مربوطه به هیچ عنوان مراکز خرید را ترک نکنند

صیدال اسدی در نشست ستاد برداشت محصولات کشاورزی شهرستان باشت گفت: فصل برداشت از بهمن‌ماه شروع تا اواخر خرداد در مناطق گرمسیری و اواخر مرداد و اوایل شهریور در مناطق سردسیر ما درگیر کار هستیم. در ۲۴ اردیبهشت‌ماه سوخت کشاورزی کل استان تمام شد که در اثر ناهماهنگی بود که سازمان بازرسی کل کشور با وزارتخانه‌ هماهنگی نکرده بودند و بدون هماهنگی با جهاد کشاورزی این سوخت را در کارتابل شرکت نفت بارگذاری کرده بودند، اردیبهشت‌ماه که اوج برداشت محصولات کشاورزی بود سوخت تمام شد اما مشکل آنچنانی به وجود نیامد و کار برداشت محصولات به خوبی انجام گرفت.

رئیس اداره امور فناوری‌های مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در مجموع فصل برداشت محصولات کشاورزی از بهمن‌ماه آغاز و تا آذرماه ادامه دارد و سوخت ویژه برداشت را هنوز در سامانه بارگزاری نکردیم و به زودی تا فصل شروع برداشت بارگذاری خواهد شد که در زمینه سوخت مشکلی نداشته باشند.

وی بیان کرد: امسال با واگذاری بحث تامین سوخت به نظام مهندسی کارشناسان ما وقت بیشتری برای نظارت بر کمباین‌ها دارند که این امر می‌تواند بر کیفیت برداشت تاثیر خوبی داشته باشد، اگر بتوانیم حدود پنج دهم درصد ریزش محصولات در هنگام برداشت را کاهش دهیم در سطح شهرستان چرام بیش از  ۴۰۰ تن گندم برداشت می کنیم و با این مقدار با توجه به سرانه در سال می توانیم قوت گندم برای ۲‌هزار و سیصد نفر را فقط از کاهش نیم درصدی ریزش تامین کنیم.

وی در خصوص نرخ برداشت محصولات کشاورزی گفت: سال گذشته یعنی در سال زراعی ۱۴۰۳/۱۴۰۴  نظام مهندسی کل کشور نرخ‌نامه‌ای را به کل استان‌های کشور اعلام کردند و اتحادیه نرخداران اعتراض کردند و نرخ جدید را نپذیرفتند و طی برگزاری جلسه‌ای در تهران نرخ جدید تثبیت شده و در زمان برداشت اعلام خواهد شد.

علی احمدی در نشست شورای کشاورزی با محوریت برداشت محصولات پاییزه گندم، جو و کلزا در باشت در خصوص وضعیت بخش کشاورزی استان و به‌ویژه چالش‌های ناشی از کمبود بارندگی، به تشریح وضعیت پرداخت و با اشاره به جلسات برگزار شده در خصوص برداشت محصول، تأکید کرد که علی‌رغم خسارات وارده، تلاش برای جبران به بهترین نحو در حال انجام است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: سال گذشته رشد خیلی خوبی در زمينه تولید و برداشت محصولات کشاورزی داشتیم و حدود ۹۰‌هزار تن گندم بذر و سیلویی تولید و برداشت داشتیم. 

وی با بیان اینکه امسال سال بحرانی برای بخش کشاورزی بوده، به کاهش قابل توجه بارندگی اشاره کرد و گفت: میزان بارندگی استان، امسال ۲۸۸ میلی‌متر بوده که در مقایسه با ۴۷۳ میلی‌متر در سال گذشته، کاهش ۱۸۶ میلی‌متری را نشان می‌دهد، این کاهش بارندگی، همراه با پراکنش نامناسب و وقفه‌های طولانی مدت بر عملیات کشت تأثیر منفی گذاشته است، علی‌رغم این کم‌بارشی شهرستان باشت وضعیت بهتری نسبت به بقیه شهرستان‌ها دارد.

وی همچنین در خصوص تأمین بذر مورد نیاز برای سال آینده ابراز نگرانی کرد و گفت: شاید ما نتوانیم بذر مورد نیاز خود را از کشورهای دیگر تأمین کنیم، ما یک شرکت بذری در سطح استان داریم که سالانه ۱۲‌هزار تن بذر تولید می‌کند و این باعث افتخار استان ماست. امسال وضعیت خوبی نداریم خیلی از مزارع دیم در سطح استان از بین رفته است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همچنین به مشکلات مربوط به پرداخت تسهیلات بانکی به شرکت‌های تولید بذر اشاره کرد و گفت: از ۳۱ میلیارد تومان تسهیلات برای شرکت‌های باشت  مصوب شد که خوشبختانه پرداخت شده است، و شرکت‌های  باشت به عنوان یک شریک خوش حساب برای بانک کشاورزی بود و حتما در جلسات استانی این موضوع مطرح خواهد شد.

احمدی با تأکید بر تعهدات مربوط به تهیه بذر، گفت: با همکاری مسئولان شهرستانی، باید ۱۸۲۶تن بذر خریداری شود، اگر به حدود ۲‌هزار تن هم برسد مشکلی ندارد.  از همین حالا باید انبارها برای جلوگیری از تکرار مشکلات سال گذشته در صورت بارندگی تجهیز شوند. ۸۰‌درصد یارانه سال گذشته پرداخت شده و برای پرداخت ۲۰‌درصد باقی‌مانده با ارائه مدارک مربوط به یارانه سال گذشته برای بررسی و اقدامات لازم ضروری است.

وی در خصوص تامین کود شیمیایی باشت گفت: در خصوص کود پتاس و فسفات بسیار ضعیف عمل کردید ولی در جذب کود ازت خیلی خوب انجام شد در صورتی که عناصر پتاس برای گیاه بسیار مفید و موثر است. کود ترکیبی که شامل سه تا عناصر ازت، پتاس و فسفات از کودهای یارانه‌دار است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان در رابطه با الگوی کشت، گفت: یکی از انتظاراتی که از شما داریم رعایت الگوی کشت در سطح شهرستان باشت است که برنامه امسال برای اجرای الگوی کشت در سطح ۱۵۸ هزار و ۴۳۹ هکتار است و سهمیه باشت ۱۶‌هزار هکتار است ولی آنچه که تاکنون در الگوی کشت رعایت شده حدود ۱۳۳ هزار و ۸۳۷ هکتار معادل حدود ۸۴ درصد محقق شده است، اما پیش‌بینی می‌شود با کشت بهاره به اهداف برنامه رسیده شود.

وی با اشاره به اجرای طرح‌های مهم کشاورزی که مورد حمایت مقام معظم رهبری و ستاد اجرایی فرمان امام قرار دارد، بیان کرد: این طرح‌ها با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، استانداری‌ها، مدیران شهرستانی و سایر ارگان‌ها اجرا می‌شود.

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار