رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
شنبه 1404/06/15 Saturday - 2025 06 September السبت ، 14 ربيع الأول ، 1447
ساعت
1404-06-15 11:41 شماره خبر : 15605
دیوار بلند محرومیت درمانی در کهگیلویه‌وبویراحمد؛

از مردم اصرار از مسئولان انکار؛ ارتقاء زیرساخت‌های درمانی در مناطق محروم یکی از ضرورت‌های حیاتی و مطالبه‌ای جدی از سمت ساکنان بخش پاتاوه است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»؛ در دورافتاده‌ترین نقاط استان کهگیلویه و بویراحمد، جایی که کوهستان‌های سر به فلک کشیده و دره‌های عمیق، راه‌های ارتباطی را به چالش می‌کشند، نیاز مبرم به خدمات درمانی باکیفیت بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود. 

با طی‌کردن مسیری حدود ۴۵کیلومتر از خروجی شهید رضایی شهر یاسوج به سمت ماسوله جنوب (روستای توریستی گردشگری کریک) و پس از آن به شهر پاتاوه واقع در شهرستان دنا می‌رسید بسیاری از ساکنان این بخش محروم، به دلیل صعب‌العبور بودن جاده‌ها و مسافت طولانی تا مراکز درمانی مجهز، در دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی با مشکلات جدی روبرو هستند. این محرومیت‌ها نه تنها روند درمان را کُند و دشوار می‌کند؛ بلکه گاه جان انسان‌ها را نیز به خطر می‌اندازد.

بیمارستان‌ بلاتکلیف؛ بازی با جان مردم در پاتاوه

اهمیت حفظ جان و سلامت انسان‌ها از اصلی‌ترین معیارهایی است که می‌بایست در اولویت‌بندی پروژه‌های عمرانی قرار گیرد. در دنیای امروز که فناوری‌های نوین پزشکی با سرعت نور در حال پیشرفت هستند، محروم ماندن مناطق دوردست از این امکانات، گویی به عقب راندن چرخه توسعه است. بیمارستان‌های مجهز، نه تنها باید دارای تخت‌های کافی باشند، بلکه باید از آخرین تجهیزات تشخیصی و درمانی، از جمله دستگاه‌های تصویربرداری پیشرفته، آزمایشگاه‌های مجهز و اتاق‌های عمل مدرن، احیا و... برخوردار باشند.

یکی از کلیدی‌ترین مولفه‌های یک بیمارستان کارآمد، حضور مستمر و کافی پزشکان متخصص در رشته‌های مختلف است. در مناطق محروم، اغلب نبود پزشک متخصص، بیماران را مجبور به تحمل رنج سفرهای طولانی و پرهزینه به شهر یاسوج می‌کند که این خود بار مضاعفی بر دوش خانواده‌ها به ویژه اقشار کم‌درآمد است. ساخت بیمارستان‌های منطقه‌ای با ظرفیت و امکانات کافی، می‌تواند این هزینه‌های ایاب و ذهاب را به شدت کاهش دهد و دسترسی عادلانه به خدمات درمانی را برای همه اقشار مختلف مردم تضمین کند.

چرا پروژه‌های درمانی در مناطق محروم همیشه ناتمام می‌مانند؟

علاوه‌بر آن وجود بیمارستان مجهز در مناطق محروم نه تنها به نفع بیماران آن منطقه است بلکه می‌تواند به‌عنوان یک قطب درمانی برای روستاهای اطراف نیز عمل کند. این امر، موجب ایجاد اشتغال برای نیروهای بومی، رونق اقتصادی منطقه و کاهش مهاجرت از روستاها به شهر نیز خواهد شد.

مسئولان و متولیان امر می‌بایست با نگاهی جامع و انسان‌دوستانه، به این ضرورت حیاتی توجه ویژه نموده و با تخصیص بودجه و برنامه‌ریزی دقیق، زمینه را برای ساخت و تجهیز بیمارستان‌ در شهر پاتاوه فراهم آورند؛ بیمارستانی که پاسخگوی نیازهای به حق مردم مناطق محروم بخش پاتاوه باشند.

ساکنان بخش پاتاوه نه تنها از امکانات نوین پزشکی بلکه از ابتدایی‌ترین خدمات درمانی نیز محروم‌اند. در مواقع اورژانسی مسافت طولانی تا نزدیک‌ترین بیمارستان و نبود آمبولانس گاه تقدیر تلخ مرگ را برای عزیزانشان رقم می‌زند. بیمارانی که در سایه نبود امکانات ناگزیرند با حداقل امکانات رنج بیماری را تحمل کنند. نبود پزشکان متخصص، صف‌های طولانی در مراکز درمانی اندک موجود، و فرسودگی تجهیزات، همگی بر این محرومیت‌ها صحه می‌گذارند.

 سرنوشت محتوم سلامت درپاتاوه؟

سال‌هاست که مسئولان با وعده‌هایی مبنی‌بر ساخت بیمارستان‌های مجهز در شهر سی‌سخت و پاتاوه، لب‌های مردم را به لبخند امیدوار می‌کنند اما این لبخندها اغلب در گذر زمان به تلخی ناامیدی بدل شده است.

پروژه ساخت بیمارستان پاتاوه؛ پروژه‌ای که روزی قرار بود با بهترین امکانات و پیشرفته‌ترین تجهیزات پزشکی، گره از کار مردم بگشاید. اما افسوس که این کلنگ‌ها در جای جای شهرستان دنا گاه تنها نمادی از شروعی هستند که هیچ‌کس پایانی برای آن متصور نیست. پروژه‌هایی که سال‌هاست در همان مراحل اولیه خاک‌برداری متوقف مانده‌ و تنها مصداق بارز وعده‌های پوچ و توخالی‌اند.

آیا نباید مسئولان، به جای تکرار وعده‌هایی که رنگ واقعیت به خود نمی‌گیرند، با عزمی جدی و برنامه‌ریزی عملی، به این مطالبه به‌حق مردم جامه‌ی عمل بپوشانند؟ تا کی باید شاهد قربانی شدن سلامت مردم در پای میز وعده‌های تحقق نیافته باشیم؟ این‌ها سئوالات و مطالباتی جدی از سمت شهروندان پاتاوه‌ای است که امید است مسئولان پاسخی درخور برای آن‌ها داشته باشند.

این پایگاه خبری پیگیری معضلات و مشکلات شهری و مردمی و انعکاس آن به مسئولان جهت برطرف‌کردن آنان حتی در دورافتاده‌ترین نقاط استان را رسالت خود می‌داند؛ از این‌رو اقدام به رسانه‌ای کردن مشکلات شهروندان می‌کند.

خبرنگار میدانی گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» به گفتگو با شهروندان پرداخت تا مشکلات، معضلات، مطالبات، نظرات، پیشنهادات و انتقادات آنان در این خصوص را بشنود.

پیوند از شهروندان پاتاوه‌ای با ابراز نگرانی عمیق گفت: سال‌هاست هر مسئولی به‌دنبال جمع‌کردن رائ بود به این شهر آمد و با وعده‌های پوچ و توخالی مردم را نسبت به احداث زیرساخت‌های مناسب در شهر برای ۵۰هزار آدم امیدوار ساختند.

وی بیان داشت: همین دو هفته پیش یک خانم اینجا دچار سکته مغزی شده بود و به بیمارستان پاتاوه آوردند، الحق والانصاف فقط نامش بیمارستان است بپرسید تا به بیمارستان یاسوج رسید به کما رفت و شب بعد فوت کرد، نه تنها این مورد بلکه هزاران مورد خفگی، غرق‌شدگی، آتش‌سوزی و... که با ورودشان در این بیمارستان بدون تجهیزات و بدون پزشک و کوچک به قیمت جانشان ماجرا تمام می‌شود.

چوبکزن با ابراز ناراحتی از وضع موجود گفت: هر وقت این مطالبه انجام شد بحث زمین را پیش کشیدند این همه مسئول ما در این استان داریم، مسئله یک زمین برای ۴۰ هزار نفر آدم را نمی‌توانند حل کنند؟! مشخص است که مسئله سلامت جان انسان‌های این منطقه را جدی نگرفته‌اند.

فاخری از ساکنان دهستان سادات‌محمودی بخش پاتاوه با بیان مشکلات مردم در این مناطق محروم و گاها صعب‌العبور گفت: بسیاری از روستاهای سادات‌محمودی محروم و صعب‌العبور هستند، مردم ناچاراند برای یک سرماخوردگی ساده و یا حتی بیماری‌های دیگر خود مسافت زیادی را تا شهر پاتاوه طی کنند.

وی بیان داشت: ولی زمانی که به این شهر و بیمارستانش می‌رسند کاملا ناامید می‌شوند چرا که این بیمارستان اصلا تجهیزاتی ندارد و حتی پزشکان متخصص هم ندارد. ما مردم سادات‌محمودی از مسئولان استانی خواهشمندیم برای جلوگیری از اتلاف‌وقت و کم‌شدن هزینه‌های ایاب‌ذهاب جهت احداث بیمارستان در شهر پاتاوه هرچه سریع‌تر اقدام نموده و مشکلات سد راه احداث آن‌را مرتفع سازند.

شایان ذکر است در بهمن‌ماه سال ۱۳۹۶ کلنگ بیمارستان ۳۲ تخت‌خوابی شهر پاتاوه برای اولین‌بار توسط مسئولان زمین‌زده شد، کلنگی که سال‌ها بعد توسط استاندار کنونی باری دیگر با هدف احداث و مرتفع‌سازی موانع زمین زده شد، کلنگ‌زنی‌هایی نمادین و وعده‌هایی که هنوز محقق نشده‌اند.

 

 انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!