در ستاد مبارزه با زمینخواری مطرح شد؛
جابهجایی شبانه دیوار منابع ملی در یاسوج!
نماینده شهرداری یاسوج با اشاره به این که در ارتفاعات شهر یاسوج دیوار منابع ملی تخریبشده و چند صد متر زمین در اختیار آنها است و گفت: این قبیل افراد شبانه دیوار منابع ملی را جابهجا میکنند و زمینها را تصرف میکنند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» ستاد مبارزه با زمینخواری استان کهگیلویه و بویراحمد صبح امروز در سالن معاونت عمرانی استانداری برگزار شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: کهگیلویه و بویراحمد بزرگترین استان کشور در زمینه زمینخواری و تغییر کاربری است
محمدعلی روستا افزود: عرصههای طبیعی سرمایه ملی و متعلق به همه مردم است و دولت سیزدهم مصمم به برخورد قاطع با متخلفان و زمینخواران است.
وی اظهار کرد: بسیاری از تغییر کاربریها مربوط بهپیش از سال ۱۳۸۱ بوده که در آن زمان این امر قانونی بوده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: ۱۷ تعاونی مسکن ادارات استان کهگیلویه و بویراحمد در شهر یاسوج سرانه عمومی مانند فضاهای آموزشی و ورزشی را نیز در نظر نگرفتهاند یا کمترین سرانه عمومی را دارند.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در ابتدای این جلسه گفت: یکی از سیاستهای مهم در سطح کشور حفظ عرصهها، اراضی ملی و جلوگیری از تصرفات و حفظ آنها برای آینده است.
علیمحمد روستا بابیان اینکه پنجرهای واحد طراحیشده که اطلاعات هرگونه زمینخواری ثبت و باید وضعیت فعالیت و راهاندازی این پنجره واحد در سطح شهرستان بررسی و فعال شود تأکید کرد.
این مسئول بهضرورت شناسایی حریمها و زمینهای ملی و شخصی اشاره کرد و ادامه داد: با مشخص شدن نحوه مالکیت اراضی ساماندهی برای عدم اجازه برای تصرف اراضی آسانتر خواهد بود.
دبیر کارگروه زمینخواری استان کهگیلویه و بویراحمد در این جلسه بابیان اینکه جلسات مبارزه با زمینخواری برگزار و نتایج مطلوبی در این رابطه کسب شد و گفت: جلسات مبارزه با زمینخواری باید منظم و هر دو هفته یکبار برگزار شود تا عملکردها در خصوص مبارزه زمینخواری مشخص شود.
روستا با اشاره به کمبود زمین برای اجرای بسیاری از طرحهای مختلف بهویژه مسکن ملی در استان، تصریح کرد: تغییر کاربری پیامدهای مختلفی برای مردم استان داشته است.
وی ادامه داد: متأسفانه برخی دستگاههای دولتی هم در میزان زمینخواری و هم در تسهیل شرایط لازم برای زمینخواران بیشترین سهم را دارند. کمیسیون استعدادیابی منابع طبیعی به شدت به بحث زمینخواری دامن زده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد مدعی شد: تاکنون هیچ برخورد جدی با مظاهر زمینخواری صورت نگرفته، اراضی باارزش اطراف شهرها که باید در خدمت توسعه باشند، عمدتا در دست زمینخواران هستند.
روستا تاکید کرد: منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد تاکنون آنطور که باید و شاید نتوانسته به وظایف خود در صیانت از پهنههای گسترده طبیعی عمل کند.
وی گفت: مهمترین مانع توسعه اقتصادی استان بالاخص در یاسوج مرکز استان، موضوع معارضات محلی یا زمینخواری است و مدعی شد: تعاونیهای مسکن ادارات بخصوص جهاد کشاورزی، فرمانداری، منابع طبیعی، شهرداری یاسوج، سازمان مدیریت و برنامهریزی، استانداری و دادگستری بیشترین سهم را در تغییر کاربری اراضی زراعی داشتهاند.
روستا اظهار کرد: تعاونی مسکن بنیاد مسکن استان اراضی منابع ملی زیادی را فارغ از داشتن استعداد مسکونی تفکیک و واگذار کرده است، بالاخص در سروک و مارگون (تپه دمالی و ...)
وی تصریح کرد: سهلانگاری، کمکاری، تخلف عوامل دولتی، دادن کمک فکری و مشاوره در چگونگی تصرف اراضی، ضعف اداره کل منابع طبیعی استان، ضعف اداره کل راه و شهرسازی و سایر ادارات در پاسداشت عرصههای تحت حفاظت، از جمله عوامل زمینهساز این تخلفات هستند. یک جای کار دستگاههای مرتبط با زمینخواری و تخریب منابع طبیعی اراضی ملی میلنگد که ما در استان با این مسائل مواجهیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: نقش دستگاه های خدماترسان مثل شرکتهای آب، برق و گاز در دادن امتیازات خدمات موردنیاز به زمینخواران، کاهش حساسیتهای اجتماعی، عدم مستندسازی و محصور نبودن زمین، از عوامل دیگری است که دست به دست هم دادهاند تا زمینخواری رخ دهد.
روستا به کمبود زمین برای اجرای بسیاری از طرحهای مختلف به ویژه مسکن ملی در استان اشاره و تاکید کرد: تغییر کاربری پیامدهای مختلفی برای مردم استان داشته است.
وی تاکید کرد: در اطراف شهر یاسوج ۴۰۰ تا ۵۰۰ قطعه زمین به اسم تعاونی ادارات وجود دارد که حتی یک سانتیمتر هم فضای سبز و آموزشی برای آن در نظر نگرفتهاند. به همین خاطر به شهرداریها اعلام کردهایم که هیچ پروندهای را بدون در نظر گرفتن سرانهها ارسال نکنند. متاسفانه این تعاونیها با در نظر نگرفتن فضای سبز و تفریحی، شاید ندانسته به این همه جرم و جنایت و بزهکاری و آسیبهای اجتماعی کمک کردهاند. وقتی با ورزش میتوان بر بسیاری از آسیبها و مفاسد غلبه کرد چرا نباید تعاونیها حتی یک متر زمین برای ورزش کنار بگذارند. حتی این تعاونیهای مسکن ادارات که باید خودشان رعایت قانون و سرانههای عمومی را کنند، راه را بر دفع آبهای سطحی بستهاند و آبراهها را هم فروختهاند.
کاظمی ادامه داد: در این جلسات تعرض به محدودههای مختلف طبیعی و ملی بیان و در مراحل بعدی بررسی قانونی و قضایی دنبال میشد.
وی بابیان اینکه نوک انتقاد به سمت برخی دستگاهها است، زیرا شرکت تعاونی آنها اقدام به ساخت شهرک داشته است، گفت: ساختوسازهای خلاف در زمینهای کشاورزی و ملی صورت گرفته است و باید این ساختوسازهای غیرمجاز پیگیری شود اما آب، برق و گاز توسط دستگاههای خدمات رسان صورت گرفته است، در سروک ساختوسازهای غیرمجازی وجود دارد اما آب و برق و گاز دارد بااینکه به شهر الحاق نشدهاند.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در مناطق حاشیه شهر درصدد ساخت زمین و امکانات رفاهی و فضاهای سبز وجود داشت اما زمین نبود درحالیکه شاهد زمینخواریها هستیم گفت: ورزش پیشانی مقابله با ناهنجاری است و سبب اوقات مفرح برای اقشار مختلف میشود که برای این موضوع نامه به شهرسازی صورت گرفته است تا شهرداریها پرونده تعاونیها را به کمیسیون ماده ۵ انتقال ندهند و برای تصاحب زمین همکاری کنند.
کاظمی بابیان اینکه شهر یاسوج دو بخش قبل و بعد از انقلاب اسلامی دارد گفت: در پایانه و ابتدای آن شرایط فضای سبز مطلوبی دارد اما در شهرکهای جهاد و امام حسین این سرانه وجود ندارد.
وی ادامه داد: در سد شاه قاسم، سروک و تنگ سریز و دارشاهی و مداب بویراحمد، سرگچینه، معصومآباد دشت روم، آب نهر کاکان، تنگکبوتری، بونگه مادوان ازجمله مناطقی است که زمینخواری صورت گرفته است.
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد در خصوص اظهارات دبیر ستاد زمینخواری کهگیلویه و بویراحمد گفت: سوابق، دستورالعملهایی وجود دارد که این دولت برای مبارزه با زمینخواری حداکثر تلاش را داشته است، در حوزه تعاونیها هیچگونه زمینی واگذار نشده و این زمینها در دورههای ۲۰ سال پیش بوده است و در این دولت اراضی ملی به تعاونیها واگذار نشده است و اگر اراضی واگذارشده، طبق قانون کلیه اراضی برای برنامههای راه و شهرسازی واگذارشده است.
جاوید بخت با اشاره به اینکه اراضی که به طرحهای گردشگری دادهشده است طبق قانون بوده است گفت: در مناطقی که یاد شد و واگذاری صورت گرفته و اقدامات صورت گرفته است و اما امروز تلاش کردیم از هر واگذاری غیرقانونی جلوگیری کرده است.
این مسئول بابیان اینکه باید در خصوص مناطق یادشده که ادعای زمینخواری وجود دارد بررسی شود آیا واگذاری یا انحراف در طرح یا اینکه اگر کشاورزی است تخلفی صورت گرفته است بررسی شود گفت: هر زمینی که در آن کشاورزی یا طرحی پیاده شده به معنای زمینخواری نیست بلکه باید بررسی شود.
مدیرکل منابع طبیعی گفت: به زمینخواری سد شاه قاسم ورود کرده و تعطیل کردیم اما با بررسی مشخص شد به شرکتی واگذارشده و اگر اقدام به فروش داشته باشد غیرقانونی است.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد به لزوم بررسی مناطق یادشده با موضوع زمینخواری اشاره کرد و گفت: باید توسط منابع طبیعی مشخص شود آیا زمینخواری صورت گرفته است یا خیر.
فرجزاده نماینده شهرداری یاسوج با اشاره به این که در ارتفاعات شهر یاسوج دیوار منابع ملی تخریبشده و چند صد متر زمین در اختیار آنها است و گفت: این قبیل افراد شبانه دیوار منابع ملی را جابهجا میکنند و زمینها را تصرف میکنند.
جاوید بخت بابیان اینکه پارک جنگلی را با اهاله مدیریت به شهرداری واگذار کردهایم، گفت: شهرداری باید موضوع حفاظت و حراست و جلوگیری از تصرف را انجام دهد و انتظار این است با جدیت بیشتری این جنگلهای بکر را که سرمایههای امروز و آینده حفظ کند.
وی تأکید کرد: در این دولت بیش از ۱۰۰ هکتار زمینخواری رفع تصرف شده است.
معاون دادستان شهر یاسوج گفت: تعاونیها زمینی که کاربری مسکن ندارد و فروش میرساند و جرم است و راه و مسکن باید در این راستا نقشآفرینی کند، مسکن و شهرسازی باید به ما گزارش دهد این موضوع را در شعب ویژه بررسی میکنیم.
رهبر به موضوع زمین واگذاری در محدوده سد شاه قاسم اشاره کرد و اینکه کاری صورت نگرفته است گفت: شنیدههایی وجود و هرچند به قطعیت نرسیده اما در حال قطعهبندی و فروش زمین هستند.
وی ادامه داد: در تنگ سریز ورود کردیم و واگذاریها را بهصورت تکبهتک بررسی میشود در این رابطه معاون عمرانی به ساخت پل در آن مناطق برای انجام کار توسط منابع طبیعی همکاری شود تا عملیات ساختوساز دنبال شود.
معاون دادستان در پاسخ گفت: در این رابطه مشکلی نیست با ارائه موضوع و مکاتبه موردنظر مجوز لازم صادر میشود.
انتهای خبر/