رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1403/10/16 Sunday - 2025 05 January الأحد ، 5 رجب ، 1446
ساعت
1403-10-13 18:25 شماره خبر : 9780 https://sobhezagros.ir/short/Nj3gb 0
گزارش؛

شهید سلیمانی که خار چشم مستکبران جهان بود، در بامداد روز جمعه 13 دی ماه 1398 با حمله موشکی به دستور مستقیم رئیس جمهور خبیث آمریکای جنایتکار به همراه ابومهدی المهندس در فرودگاه بغداد به آرزوی دیرینه خود که شهادت بود نائل آمد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»؛ شهید سردار حاج‌قاسم قاسم سلیمانی یکی از محبوب‌ترین چهره‌های انقلاب اسلامی و نماد مبارزه با نظام سلطه و ظلم جهانی شناخته می‌شود.

 این شهید والامقام هرگز فکری جز حرکت برای عزت اسلام و مظلومان جهان در سر نداشت و زندگی خود را صرف مبارزه با ظالمان کرد و همواره نگاهش به افق نگاه مقام معظم رهبری جمهوری اسلامی ایران دوخته بود.

حاج‌قاسم سلیمانی در اسفندماه سال ۱۳۳۵ در روستای قنات ملک از توابع شهرستان رابر در استان کرمان چشم به جهان گشود. وی دوران کودکی و نوجوانی خود را در کنار پدر به کار بنایی گذراند و در سال‌های جوانی در سازمان آب کرمان مشغول بکار شد.

حاج‌قاسم سلیمانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به این نهاد پیوست و با شروع جنگ تحمیلی آموزش چندین گردان از سپاهیان کرمان را برعهده گرفت تا به جبهه‌های جنوب اعزام کند و از پیشروی رژیم بعث عراق جلوگیری کند.

شهید سلیمانی علاوه بر آموزش نیروها جهت شرکت در جبهه خود نیز در عملیات‌ها شرکت داشت و در عملیات‌های والفجر 8، کربلای 4 و کربلای 5 از فرماندهان عملیات بود و با استراتژی‌های نوین و رهبری قوی خود، نقش مهمی در پیروزی‌های ایران ایفا کرد، یکی از ویژگی‌های بارز حاج‌قاسم سلیمانی، شجاعت و فداکاری او در میدان‌های جنگ و در مواجهه با تهدیدات بود. او همواره در خط مقدم جبهه‌ها حضور داشت و جان خود را در راه دفاع از میهن و ارزش‌های اسلامی فدای کرد.

وی که در سال 1360 به‌عنوان فرمانده لشکر 41 ثارالله معرفی شده بود با پایان یافتن جنگ در سال 1367 به کرمان بازگشت و جهت حفاظت از مرزهای شرقی کشور با اشرار درگیر شد و از مرز میهن دفاع کرد.

فرماندهی سپاه قدس پاسداران

سپاه قدس که باهدف افزایش فعالیت برون‌مرزی ایران شکل گرفت سردار قاسم سلیمانی در سال ۱۳۷۹ پس از احمد وحیدی و از طرف آیت‌الله خامنه‌ای مقام معظم رهبری به‌عنوان دومین فرمانده سپاه قدس ایران منصوب شد و نقش کلیدی در خاورمیانه بخصوص در ناآرامی‌های منطقه‌ای معروف به بیداری اسلامی ایفا کرد. وی پس از انتصاب به فرماندهی سپاه قدس با باندهای قاچاق مواد مخدر در مرزهای ایران و افغانستان می‌جنگید.

فعالیت‌های شهید سلیمانی پس از ظهور داعش

پس از ظهور داعش در عراق و سوریه، شهید سلیمانی به‌عنوان فرمانده سپاه قدس با حضور در این مناطق و سازماندهی نیروهای مردمی، به مبارزه با این گروه پرداخت. نیروی قدس به رهبری سلیمانی نقش تأثیرگذاری در روند جنگ عراق داشته است. 

داعشی‌هایی که بضاعت چندانی نداشتند، اما از سوی کشورهای عربی حمایت مالی شدند. از سوی کشورهای غربی همچون آمریکا، انگلیس و فرانسه سلاح‌های پیشرفته دریافت کردند، برخی هم در عراق و سوریه با آن‌ها همکاری کردند در سی‌ام آبان‌ماه سال 1396 سردار حاج‌قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه در نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب پایان یافتن سیطره داعش در کشورهای عراق و سوریه را اعلام کرد و موجی از خوشحالی در بین مردم منطقه به راه افتاد.

شهید سلیمانی نماد مقاومت بود

مردم منطقه شهید سلیمانی را به‌عنوان نماد مقاومت در برابر ظلم و استکبار می‌شناختند؛ زیرا حاج‌قاسم سلیمانی همواره بر اصول اسلامی و انسانی به مبارزه با ظلم و فساد ادامه می‌داد و نقش کلیدی در مبارزه با گروه‌های تروریستی مانند داعش و النصره داشت و با ایجاد ائتلاف منطقه‌ای و همکاری با نیروهای محلی توانست گروهک‌های تروریستی در منطقه را شکست دهد و به‌عنوان نماد مقاومت در بین مردم منطقه شناخته شود.

شهید سلیمانی که با حمایت از گروه‌های مقاومت مانند حزب‌الله لبنان و حشدالشعبی عراق محور مقاومت را تقویت کرد به‌عنوان یک دیپلمان نظامی توانست با کشورهای مختلف منطقه ارتباط برقرار کندو با سفر به کشور مختلف روابط بین الممی زا تقویت بخشید که همین عوامل باعث شد که مردم منطقه شهید سلیمانی را یکی از بنیان‌گذاران جبهه مقاومت بشناسند.

دریافت نشان ذوالفقار 

پس از رشادت‌ها و جان‌فشانی‌های زیاد در بهمن 1389 از طرق فرمانده کل قوا درجه سزلشکری که بالاترین درجه نظامی در جمهوری اسلامی ایران است را دزیافت و در تاریخ ۱۹ اسفند سال ۱۳۹۷ آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایزان، نشان ذوالفقار عالی‌ترین نشان نظامی ایران را به حاج‌قاسم سلیمانی اهدا کرد. طبق آئین‌نامه اهدای نشان‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران، این نشان به فرماندهان عالی‌رتبه و رؤسای ستادهای عالی‌رتبه در نیروهای مسلح اهدا می‌شود که تدابیر آن‌ها در طرح‌ریزی و هدایت عملیات‌های رزمی موجب حصول نتایج مطلوب شده باشد.

شهادت ره‌توشه سردار شهید سلیمانی

شهید سلیمانی که خار چشم مستکبران جهان بود، کینه‌توزی دشمنان اسلام نتوانست رشادت و قدرت سردار سلیمانی را تحمل کند، بنابراین در بامداد روز جمعه 13 دی ماه 1398 با حمله موشکی به دستور مستقیم رئیس جمهور خبیث آمریکای جنایتکار به همراه ابومهدی المهندس و تنی چند از اعضای الحشدالشعبی در فرودگاه بغداد به آرزوی دیرینه خود که شهادت بود نائل آمد.

تشییع پیکر شهید سلیمانی

تشییع پیکرهای این دو شهید ابتدا از کاظمین و در جوار حرم امام موسی کاظم (ع) و امام جواد (ع) آغاز شد و سپس در بغداد با حضور شماری از مقام‌های بلندپایه عراقی از جمله عادل عبدالمهدی نخست‌وزیر دولت موقت عراق، سید عمار حکیم رئیس جریان حکمت عراق، هادی العامری فرمانده جدید الحشد الشعبی و شماری از مسئولان احزاب و گروه‌های عراقی شرکت داشتند.

پیکر این دو شهید بزرگوار بعد از تشییع باشکوه در عراق به ایران آورده شد. ابتدا مردم اهواز این دو شهید را بدرقه کردند و سپس پیکرها آن‌ها گرد حرم رضوی طواف داده شد و بعد از اقامه نماز در تهران و توسط رهبر معظم انقلاب، شهید سلیمانی در رابر کرمان به خاک سپرده شد. 

ازدحام جمعیت در این تشییع به حدی بود که تمام رسانه‌های دنیا در بهت فرورفته و آن را بعد از تشییع پیکر امام خمینی بزرگ‌ترین تشییع در دنیا نامیدند.

 

عملیات انتقام سخت

عملیات شهید سلیمانی معروف به انتقام سخت یک عملیات نظامی بود که در تاریخ ۱۸ دی ۱۳۹۸ توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با پرتاب موشک‌های بالستیک از کرمانشاه، پایگاه عین‌الاسد در استان الانبار عراق و یک پایگاه نظامی دیگر را در  استان اربیل مورد هدف قرار داد. این عملیات در حالی به وقوع پیوست که رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران آن را به یک سیلی اولیه توصیف کرد.

 عملیات شهید قاسم سلیمانی با رمز یا زهرا (س) 5 روز بعد از واقعه بامداد 13 دی و دقیقا در همان ساعتی که فرماندهی نیروهای قدس سپاه پاسداران هدف قرار گرفته بود، انجام شد تا پاسخ متناسبی از نظر زمانی به جنایت آمریکایی‌ها باشد. این عملیات هرچند حتی نتوانست جبران‌کننده یک قطره خون فرمانده شهید سپاه پاسداران باشد، همان کسی که رهبری گفتند رفیق عزیز و خوشبخت‌شان بوده و به روح او تعظیم می‌کنند، اما در نوع خود بی‌نظیر و قابل توجه بود، هم به لحاظ تاریخی، هم استراتژیکی و هم سیاسی.

محبوبیت شهید سلیمانی پس از شهادت

اما برخلاف تصور دشمن استکبارستیز شهید حاج‌قاسم سلیمانی پس از شهادت نه‌تنها از یادها نرفت؛ بلکه روزبه‌روز به جمعیت عاشقان و شیفتگان وی افزوده می‌شود و پس از گذشت 5 سال اینک مراسم پنجمین سالگرد شهادت وی با حضور پرشور مردم در افصی نقاط کشور برگزار شد و مردم سراسر ایران بخصوص شهرستان بهمئی ضمن برگزاری مراسم های پرشور در نقاط مختلف شهرستان با دست نوشته های « #سرباز، #قهرمان_ملی و من هم یک #سرباز وظیفه‌ام» ضمن ادای احترام به شخصیت ولی با راه اندازی پویش #قهرمان_وطن یاد و خاطره این شهید والامقام را گرامی‌داشتند. 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار