رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
پنج‌شنبه 1403/11/04 Thursday - 2025 23 January الخميس ، 23 رجب ، 1446
ساعت
1403-01-15 22:52 شماره خبر : 3078 https://sobhezagros.ir/short/erXvq 0
مروری بر شعار سال؛

تحقق شعار سال می‌تواند اثرات خود را در بخش‌های مختلف تولید نشان دهد که در این رابطه در مناطق مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد تحقق این شعار در ابعاد مختلف مورد توجه قرار گرفت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» هرساله بنا بر نیازها و الزامات کشور رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران متناسب با  اولویت‌های کشور شعار سال را تبیین و معرفی می‌کنند تا سازمان‌ها و ارگان‌ها در کنار کارخانه‌ها و تولیدکنندگان در کنار سیاست‌گذاری‌های دولتی بتوانند در جهت تحقق شعار سال حرکت کنند.

کارشناسان و افراد متخصص در حوزه اقتصاد در حوزه تعریف و بیان شعار سال ۱۴۰۲ یعنی مهار تورم و رشد تولید نظرات مختلفی بیان کردند در این نظرات اشاره شده است اگر در اقتصاد تورم کاهش پیدا کند ضمن افزایش انگیزه‌های تولیدکنندگان باعث جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی نیز می‌شود از طرفی رشد تولید منجر به افزایش عرضه کالا و به‌تبع آن مهار تورم می‌شود؛ بنابراین می‌توان گفت این دو شعار لازم و ملزوم یکدیگر هستند. 

این کارشناسان باور دارند اگر شرایط تولید با حضور سرمایه‌گذاران در فعالیت‌های تولیدی همراه شود می‌توان شاهد بهبود رونق تولید، ایجاد شغل و مهار تورم بود. 

باید اشاره کرد که ظرفیت‌ها و بسترهای مطلوبی در حوزه تحقق شعار سال در مناطق مختلف کشور وجود دارد که استان کهگیلویه و بویراحمد با دارابودن منابع آبی، ظرفیت‌های کشاورزی، گیاهان دارویی، دام‌پروری، نفت و گاز، منابع طبیعی و محیط‌زیست، گردشگری و... می‌تواند در حوزه تولید و راه‌اندازی واحدهای تولیدی و تحقق شعار سال مهم و موردتوجه باشد.

فرماندار شهرستان بویراحمد در گفتگو با صبح زاگرس در خصوص تلاش‌های صورت‌گرفته در راستای تحقق شعار سال در این شهرستان گفت: در راستای تحقق شعار سال تلاش برای شناسایی خلأها در زنجیره‌های تولید دنبال شد و باهدف گذاری انجام شده بخشی از سیاست‌ها به تکمیل زنجیره تولید در شهرستان بویراحمد منجر شد. 

شهرام مهدوی مطلق گفت: از جمله خلأها در زنجیره‌های تولید کمبود سردخانه مرکبات در شهرستان بویراحمد بود این موضوع سبب می‌شد تا بخش زیادی از محصولات شهرستان با قیمت ارزان به دلیل نبود سردخانه به خارج از استان فروخته شود و در زمان نیاز با قیمت زیاد خریداری شود؛ اما حجم سردخانه‌ها در شرایط حاضر به میزان ۲ برابر افزایش پیدا کرد. 

وی ادامه داد: در ‌ زنجیره‌های تولیدی دیگر مانند آبزیان که حجم زیادی تولید آبزی داشتیم؛ اما خوراک آن در بیرون از استان تولید می‌شد و عدم تولید خوراک در شهرستان هزینه‌های تولید را بالا می‌برد، تلاش شد تا با راه‌اندازی خوراک‌ آبزیان در شهرستان این خلأ برطرف شود و هم‌اکنون یک کارخانه خوراک آبزیان کلنگ‌زنی و به بهره‌برداری رسید و کارخانه دیگر در سال آینده تکمیل می‌شود. 

وی به دیگر کسب‌وکارهای تولیدی اشاره کرد و اینکه تلاش برای ساماندهی آنها دنبال شد گفت:  در حوزه مرغداری‌ها و کشتارگاه به دنبال ایجاد توازن بودیم که در این راستا سیاست‌ها بر پرورش مرغ گوشتی دنبال شد. 

فرماندار بویراحمد به تسهیلات اشتغال‌زایی اشاره کرد و گفت: عمده تسهیلات اشتغال‌زایی به تکمیل پروژه‌های تولید کمک می‌کنند که حدود ۱۰ طرح ناقص دنبال و تکمیل شد که می‌توان به کارخانه قند، کارخانه تولید عرقیات، کارخانه تکمیل میوه خشک‌کن و عرضه آن به شهرستان اشاره کرد.

در همین رابطه فرماندار لنده در گفتگو با صبح زاگرس گفت: در شهرستان لنده از همان ابتدای سال متناسب با نیازمندی‌های شهرستان پروژه‌های مختلفی تعریف شد که هر کدام می‌تواند در کمک به تولید یا ایجاد شغل اثر گذار باشد بر این اساس پروژه آب رسانی به دشت بن لنده از سرعت قابل قبولی برخوردار است و حدود ۲۵۰ الی ۳۰ نفر اشتغال زیادی دارد و ۵۰ الی ۶۰ درصد پیشرفت کاری دارد.

فرماندار شهرستان لنده گفت: راه‌اندازی بنگاه‌های کوچک جوراب بافی، پرداخت تسهیلات اشتغالزایی و روند مطلوب آن در این سال علاوه بر ایجاد شغل می‌تواند سبب رونق تولید شود از طرفی توجه به حوزه گیاهان دارویی، مشاغل خانگی، صنایع دستی و کسب‌وکارهای خرد و... از دیگر تلاش‌های صورت گرفته برای تحقق شعار سال بود.

وی به نهادهای حمایت کننده از طرح‌های تولیدی و اشتغال‌زا اشاره کرد و گفت: در کنار طرح‌های تولیدی و یا بنگاه‌های کوچک اقتصادی ارگان های مختلقی از جمله کمیته امداد، بنیاد علوی، بسیج حمایت کرده و خدمات خوبی در حوزه رونق شغل و اقتصاد داشتند.

وی به پروژه‌ای دیگر‌  شهرستان لنده اشاره کرد و افزود: پروژه پیش‌ران برق لنده به افتتاح رسید تا در کنار کمک به رفع مشکلات برق در ایجاد شغل اثرگذار باشد.

دانش گفت: بهبود وضعیت روستاها از طریق خدمت رسانی و توسعه خدمات برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها دنبال شد و خدمات خوبی صورت گرفت تا افزایش تولیدات محصولات روستایی مشاهده و سبب ایجاد شغل شود. 

وی با بیان اینکه در شهرستان لنده در ایام دهه فجر حدود ۳۰ الی ۴۰ طرح افتتاح شد گفت: مجموعه برآورد اعتباری این پروژه‌ها در یک الی ۲ سال اخیر حدود ۱۳۰۰ میلیارد تومان پروژه افتتاحی و کلنگ زنی داشتیم که تاثیر بسزایی در رونق تولید و ایجاد شغل می تواند داشته باشد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

آخرین اخبار