رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
دوشنبه 1404/02/01 Monday - 2025 21 April الاثنين ، 23 شوّال ، 1446
ساعت
1404-02-01 14:46 شماره خبر : 12311
در گفتگو با صبح زاگرس مطرح شد؛

رئیس دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد گفت: قدرت بازدارندگی نظامی، پشتوانه مردمی و عملکرد اقتصادی سپاه پاسداران، سه ضلع مثلث اقتدار ایران در عرصه بین‌الملل است که امکان چانه‌زنی مؤثر را فراهم می‌کند.

سلیمان حسینی‌نیک در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» با اشاره به اینکه «قدرت چانه‌زنی جمهوری اسلامی مرهون نقش کلیدی سپاه است» گفت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تقویت جایگاه بین‌المللی ایران نقش بسیار به‌سزایی دارد.

سه مؤلفه کلیدی قدرت چانه‌زنی بین‌المللی  

 رئیس دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد در ابتدا با اشاره به عوامل تعیین‌کننده قدرت چانه‌زنی کشورها در عرصه جهانی گفت: قدرت چانه‌زنی هر کشوری متکی بر سه رکن اساسی «قدرت اقتصادی، قدرت نظامی و قدرت اجتماعی» است که اگر بخواهیم نقش سپاه را در این زمینه تحلیل کنیم، باید اذعان کنیم که بخش عمده‌ای از توان دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در صحنه بین‌الملل، چه در حوزه اقتصادی، چه سیاسی و چه نظامی، مرهون نقش بی‌بدیل سپاه پاسداران است.

سپاه؛ پشتوانه دیپلماسی دفاعی ایران

وی با تأکید بر ارتباط مستقیم بین اقتدار نظامی و توان دیپلماتیک افزود: امروز اگر در میدان دیپلماسی بین‌المللی حرفی برای گفتن داریم، این امکان به‌واسطه قدرت بازدارندگی است که سپاه با توسعه جنگ‌افزارهای پیشرفته، سامانه‌های موشکی و توانمندی‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری ایجاد کرده است، این اقتدار نه‌تنها در رزمایش‌های داخلی، بلکه در معادلات جهانی به رخ کشیده می‌شود و طرف‌های مقابل را مجاب می‌کند که با کشوری قوی‌پایه روبه‌رو هستند.

حسینی‌نیک خاطرنشان کرد: در عرصه دیپلماسی، قدرت طرف مذاکره ابتدا سنجیده می‌شود و سپس سطح تعاملات تعیین می‌گردد. حتی نحوه نشست‌وبرخاست مقامات کشورها تحت‌تأثیر داشته‌های نظامی و امنیتی آن‌هاست که سپاه با ایجاد این پشتوانه‌های راهبردی، امکان چانه‌زنی مؤثر را برای نظام جمهوری اسلامی ایران فراهم کرده است.

پایگاه اجتماعی سپاه؛ قدرت نرم فراموش‌شده

رئیس دانشگاه فرهنگیان با اشاره به نقش کمتر دیده‌شده سپاه در عرصه اجتماعی تصریح کرد: متأسفانه بخشی از داشته‌های سپاه که گاه حتی توسط نیروهای خودی نیز مورد غفلت قرار می‌گیرد، پایگاه مردمی و پشتوانه اجتماعی این نهاد انقلابی است، این سرمایه اجتماعی که ریشه در اعتماد آحاد جامعه دارد، به‌عنوان یک قدرت نرم، دست دیپلماسی ایران را در میدان‌های بین‌المللی باز می‌گذارد.

وی با بیان اینکه این نقش اجتماعی سپاه گاه کمرنگ‌تر از اقدامات نظامی آن دیده می‌شود، مطرح کرد: به‌جرأت می‌توان گفت که پشتوانه مردمی سپاه، در بسیاری از موارد مهم‌تر از توان موشکی آن است و این همان عاملی است که همواره مورد تأکید امام راحل (ره) ومقام معظم رهبری بوده است، که امام راحل (ره) فرمودند: «اگر سپاه نبود، کشور هم نبود». این جمله عمق وابستگی امنیت ملی به سپاه را نشان می‌دهد».

سپاه در بحران‌ها؛ از اقتصاد تا حوادث طبیعی

حسینی‌نیک در بخش دیگری از سخنان خود به عملکرد سپاه در عرصه‌های اقتصادی و مدیریت بحران اشاره کرد و گفت: در حوزه اقتصادی نیز قرارگاه سازندگی سپاه همواره پیشگام بوده است. هرجا که ورود کرده، نتیجه‌بخش بوده و رضایت مردم را جلب کرده است به عنوان مثال در بحران‌های طبیعی مانند سیل و زلزله، سپاه اولین نهادی است که داوطلبانه به میدان می‌آید و اگر نظرسنجی شود، مردم بدون تردید اقرار خواهند کرد که سپاه در تمام بحران‌ها از جمله؛ سیاسی، اقتصادی و طبیعی حضوری تأمین‌کننده و اطمینان‌بخش داشته است.

سپاه؛ نهادی چندبعدی با کارکردهای راهبردی

حسینی‌نیک در ادامه با ردّ یک‌بعدی‌دیدن سپاه تأکید کرد: نباید نقش سپاه را صرفاً به بعد نظامی محدود کنیم زیرا سپاه یک نهاد چندوجهی است که هم در ایجاد امنیت ملی، هم در تقویت دیپلماسی دفاعی، هم در پشتیبانی اجتماعی و هم در عرصه‌های اقتصادی و سازندگی ایفای نقش می‌کند، لذا «برجسته‌کردن جایگاه مردمی سپاه به‌عنوان یک قدرت نرم، حتی از توان موشکی آن نیز برای نظام جمهوری اسلامی مهم‌تر است».

این مقام مسئول در پایان یادآور شد: سپاه پاسداران به‌واسطه همین جامعیت عملکرد است که به‌عنوان ستون فقرات امنیت و اقتدار ایران شناخته می‌شود.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار