
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت: نماز عید سعید فطر ۱۴۰۴ ساعت ۷:۳۰ دقیقه صبح روز عید به امامت آیتالله حسینی نماینده ولیفقیه در بلوار حاجقاسم سلیمانی (بلوار عدل) شهر یاسوج برگزار خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین سید جواد خاضع در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبحزاگرس» در خصوص عید سعید فطر، کیفیت و مکان برگزاری آن گفت: عید سعید فطر امسال برابر با ۱ شوال ۱۴۴۶ هجری قمری یعنی ۱۱ فروردینماه ۱۴۰۴، تعیین دقیق این روز در کشورهای مختلف اسلامی به رؤیت هلال ماه شوال بستگی دارد و ممکن است یک روز تفاوت داشته باشد. کشورهای عربی از جمله؛ عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، کویت: احتمالاً دوشنبه، ۳۱ مارس ۲۰۲۵ میلادی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴ شمسی) و به احتمال زیاد عراق و افغانستان همزمان با ایران، دوشنبه، ۳۱ مارس ۲۰۲۵ میلادی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴ شمسی) باشد.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت: نماز عید سعید فطر امسال ساعت ۷:۳۰ دقیقه صبح روز عید به امامت آیتالله حسینی نماینده ولیفقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد در بلوار حاجقاسم سلیمانی (بلوار عدل) شهر یاسوج برگزار میشود، پس از افطار آخرین روز ماه رمضان و پیش از طلوع عید، پرداخت فطریه واجب است که به نیت پاکسازی روزه و کمک به نیازمندان انجام میشود.
مبلغ فطریه در کهگیلویه و بویراحمد
وی بیان داشت: پرداخت زکات فطریه بر هر فرد مسلمان غیر فقیر واجب است، طبق تحقیقات انجام شده، افرادی که قوت غالب آنها نان است باید براساس گندم، ۶۰ هزار تومان زکات فطریه، همچنین افرادی که قوت غالب آنها برنج است، باید ۳۰۰ هزار تومان زکات فطریه پرداخت کنند. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، برنج هر کیلوگرم ۱۰۰ هزار تومان و گندم هر کیلوگرم ۲۰ هزار تومان محاسبه شده است.
حجتالاسلام خاضع گفت: همچنین شبزندهداری، نماز، دعا، قرائت قرآن، غسل و تکبیر از آداب شب و روز عید فطر است. بنابر روایتی که از امام علی(ع) نقل شده است: عید فطر عید کسی است که خداوند روزهاش را پذیرفته و عبادتش را قبول کرده است. مسلمانان روزهدار در طول ماه رمضان با ارتباطهای پی در پی با خداوند متعال واستغفار از گناهان به تصفیه روح و جان خویش همت گماشته و از تمام آلودگی های ظاهری و باطنی که بر خلاف فطرت آن هاست، خود را پاک نموده و به فطرت واقعی خود بر میگردند.
وی افزود: امیرالمؤمنان علی علیه السلام نیز از همین زاویه به عید فطر مینگرد و با اشاره به روز عید میفرماید: « این عید کسی است که خدا روزه اش را پذیرفته و نماز او را ستوده است و هر روز که خدا نافرمانی نشود، آن روز عید است.» عید فطر روز ترک گناه و فاصله گرفتن از زشتیها و پلیدیها و روز غلبه بر شیاطی است. عید فطر روز بازگشت به فطرت است، این معنا را میتوان از لغت «عید فطر» هم فهمید، چرا که «عید» به معنای بازگشت و «فطر» به معنای «فطرت و طبیعت » است.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت: این روز برای مسلمانان در اثر یک ماه ضیافت و مهمانی خداوند است که به صفای باطن دست یافته و در حقیقت، شخصیت واقعی خویش را بازیافته اند، فطرت پاک انسان در طول سال در اثر غبارهای جهل و نادانی و غفلت به انواع گناهان و معصیتها مبتلا شده و از حقیقت خود دور میشود. اما با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، انسان مسلمان در پرتو فضای معنوی آن ماه و تلاشهای خویش به یک زندگی نوین دست مییابد، که میتوان آن را «بازگشت به خویشتن » نامید.
وی بیان داشت: پرداخت زکات فطره به عنوان عاملی ارزشمند برای فقرزدایی، توسعه اقتصادی و حل مشکلات اجتماعی در جامعه اسلامی است. در کنار کمک به فقراء، موارد مصرف دیگری نیز برای زکات فطره در اسلام منظور شده است که از جمله آنها احیای روحیه همیاری و تعاون، رسیدگی به وضع بهداشتی، درمانی و فرهنگی مسلمانان میباشد. از زکات فطره میتوان قرض بدهکاران حقیقی و افرادی را که در راه معصیت و خلاف بدهکار نشده اند و همچنین ساخت مدارس و... پرداخت نمود.
حجتالاسلام خاضع گفت: اجتماع روز عید فطر میتواند در پیوند و همدلی مسلمانان نقش آفرین باشد. آنان در گردهمایی روز عید فطر و قرار گرفتن در کنار هم، از نظرات، مشکلات و گرفتاری های همدیگر آگاه میشوند. در این گردهمایی بغضها و کینهها تبدیل به دوستی و همدلی میشود و مؤمنان در یک صف واحد احساس اتحاد و نزدیکی بیشتری به همدیگر میکنند. عید فطر از سویی حکایت از پیوند معنوی انسان با خدای خویش دارد و از سوی دیگر حکایتگر ارتباط وی با همکیشان خود است.
وی در ادامه افزود: حضرت سجاد علیهالسلام نیز روز عید فطر را روز جشن و شادی و اجتماع و همیاری مسلمانان نسبت به یکدیگر میداند و میفرماید: «اللهم انا نتوب الیک فی یوم فطرنا الذی جعلته للمؤمنین عیدا وسرورا ولاهل ملتک مجمعا ومحتشدا» پروردگارا! ما به سوی تو بر میگردیم در روز عید فطرمان که آن را برای اهل ایمان روز عید و شادی و برای اهل ملت خودت روز اجتماع و همیاری قرار دادی.» پس این عید، عید بزرگی در همه ابعاد سیاسی، اقتصادی، عبادی و ... است و بر هر فرد مسلمان واجب است وظایف دینی خود را به بهترین شکل ادا نمونده و نسبت به پرداخت زکات خود اقدام نمایند.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- آمریکا در برابر ایران اشتباه محاسباتی کرد
- رئیس جدید دانشگاه یاسوج معارفه شد
- شهری بدون داروخانه در کهگیلویهوبویراحمد
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- پخت نان بیکیفیت در تنور نظارت مسئولان
- گره کور بلوار معروف یاسوج باز شد
- فرمانده جدید سپاه فتح معارفه شد+ تصاویر
- خصوصی بودن پتروشیمی ستاره گچساران
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- کافههای پارک آبشار تعطیل شدند
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- همایش تجلیل از مقام معلم در بهمئی
- بهرامی به استقبال تاجگردون در ورودی سیسخت میرود!
- محصولات روی زمین مانده؛ مسئولان باشت کجایند؟
- آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی ستاره گچساران
- افتتاح قرارگاه محرومیتزدایی شهید رئیسی در بهمئی
- مراسم معارفه فرمانده سابق سپاه فتح در بوشهر
- تنگ سرخ؛ الگویی برای توسعهٔ متوازن منطقهای
- آبشار یاسوج؛قربانی نرخهای نجومی؟!
- نقش محوری بانوان در نهادینهکردن فرهنگ صرفهجویی
- واگذاری طرحهای نیمهتمام دولتی به سرمایهگذاران خصوصی
- فیلمسازان در فیلمهای دفاع مقدس قهرمان پروری کنند
- دیدار مسئولان با خانوادههای شهدای خطهٔ بهمئی
- گلزار مطهر شهدای سیسخت گلباران شد
- جمهوری اسلامی، نماد وحدت دین و سیاست
- پایان رقابت فوتسال «جام ولایت» در گچساران+ تصاویر
- استقلال بدون محروم به فینال رسید
- راههای پیشگیری و کنترل آتشسوزی جنگلها در کهگیلویهوبویراحمد
- بازار روز یاسوج؛ هر غرفهاش قصهها دارد
- روایت تلاش گروه جهادی دستان مهربان
- تحول در چهره شهر توریستی دنا
- عطرافشانی گلزار شهدای گمنام در بهمئی
- پایان اختلافات ملکی لنده؛ کاداستر به روستاها میرسد
- حضور سردار فضلی در خانه جانباز باشتی
- نرخهای نجومی در آبشار یاسوج
- خون است که خرمشهر رو آزاد کرد
- شکوه حضور نیروهای مسلح کهگیلویهوبویراحمد
- تجلیل از فاتحان عملیات آزادسازی خرمشهر در باشت
- فتح خرمشهر محصول همدلی و کار جمعی بود
- کامیونداران، شیرمردان جادههای استان
- ساخت نخستین رادار فرودگاهی تمام ایرانی
- خواسته اصلی مردم در همایش کوهگل چه بود؟
- سیاستزدگی؛ بلای جان توسعه پایدار کوهستانهای زاگرس
- آیین غبارروبی گلزار مطهر شهدای گمنام
- گرامیداشت حماسه سوم خرداد در لنده
- همایش گرامیداشت «فتح خرمشهر» در گچساران+ تصاویر
- فتح خرمشهر، تثبیتکننده انقلاب اسلامی بود
- مشاهده بیشتر