رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
چهارشنبه 1403/09/07 Wednesday - 2024 27 November الأربعاء ، 25 جمادى الأول ، 1446
ساعت
1403-09-07 19:02 شماره خبر : 8922 https://sobhezagros.ir/short/NKbmQ 0
رئیس هلال‌احمر باشت خبر داد؛

حمید افرازیان گفت: بیست و ششمین مانور سراسری «زلزله و ایمنی» با رویکرد ویژه به ارتقای ایمنی و آمادگی دانش‌آموزان هم‌زمان در تمام مدارس کشور برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» ایران در منطقه‌ای زلزله‌خیز در جهان واقع شده و هر سال شاهد رویدادهای لرزه‌ای بزرگ و کوچک متعددی است که بعضا تبعات اجتماعی و اقتصادی گسترده‌ای را به همراه دارد. از این رو ارتقای آمادگی عمومی برای مواجهه با اثرات زلزله از اهمیت زیادی برخوردار است.

در این راستا از سال ۱۳۸۱ به استناد تفاهم‌نامه مشترکی که بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وزارت آموزش و پرورش، وزارت کشور، سازمان صدا و سیما و جمعیت هلال احمر منعقد شد، مانور سراسری زلزله و ایمنی در کلیه مدارس کشور برگزار می‌شود.

حمید افرازیان گفت: بیست و ششمین مانور سراسری «زلزله و ایمنی» با رویکرد ویژه به ارتقای ایمنی و آمادگی دانش‌آموزان در برابر زلزله، امروز چهارشنبه، ۷ آذرماه با نواختن زنگ زلزله فرضی، هم‌زمان با مدارس کشور در باشت برگزار شد. 

 

رئیس هلال‌احمر شهرستان باشت بیان کرد: مهم‌ترین هدف از برگزاری این مانورها در مدارس «آموزش، حساس‌سازی و تاثیرگذاری در جامعه توسط قشر دانش‌آموز است» چرا که خطر وقوع زلزله و تبعات آن در  بین دانش‌آموزان بیشتر است. در راستای این بحث، ارائه آموزش‌های مرتبط با پناهگیری و حفاظت از خود در زمان زلزله از دیگر اهداف این برنامه است که در فرآیند مدارس ایمن در برابر زلزله به عنوان پایگاه‌های محلی مدیریت بحران در سطح محلی، عمل می­‌‌کند و از این رو شعار مانور زلزله سال جاری «مدرسه ایمن، جامعه تاب‌آور» انتخاب شده است.

وی افزود: این مانور همه ساله در روز ۸ آذر برگزار می‌شد که امسال به دلیل تقارن آن با روز پنجشنبه، به تاریخ ۷ آذر موکول شده است. در مانور ۱۴۰۳، مدرسه پسرانه ملاصدرا به عنوان مدرسه نمادین مانور زلزله در باشت برگزیده شده تا اهمیت ارتقای ایمنی و آمادگی دانش‌آموزان در برابر زلزله مورد تاکید مضاعف قرار گیرد.

وی ادامه داد: مدرسه ملاصدرا به عنوان یکی از مدارس ایمن از نظر سازه‌ای انتخاب و اجزای غیرسازه‌ای آن‌ها نظیر شیشه و کمد بهسازی شده تا خطرات ناشی از سقوط اجزای غیرسازه‌ای به حداقل برسد. در این مدارس، آموزش‌های لازم به دانش‌آموزان داده شده و دانش‌آموزان در قالب گروه‌ها، گروه‌بندی شده‌ که هر یک قبل، حین و بعد از زلزله وظایفی را به عهده می‌گیرند.

سید محمد حسینی‌نیک، کارشناس مدیریت بحران شهرستان باشت بیان کرد: نقشه‌ شناسایی نقاط خطرناک و امکانات مناسب در سطح محل، پیش‌بینی شده است. در داخل مدرسه نیز اقلام مورد نیاز برای امداد و نجات و اسکان اضطراری تهیه و نگهداری شده و در این مانور با به صدا در آمدن آژیر زلزله، دانش‌آموزان پس از پناهگیری به تدریج از کلاس‌ها خارج شده و در حیاط مدرسه مستقر می‌شوند و در انجام امور مرتبط با امداد و نجات، اسکان و تغذیه اضطراری، رسیدگی به اوضاع محله و مواردی که از قبل تعیین شده است، مشارکت می‌کنند.

اخبار مرتبط
نظرات

آخرین اخبار