حالت تاریک
Logo
جمعه, 02 آذر 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن صبح زاگرس هستید؟
قلمی که خاطرات رزمندگان ایل را به تحریر درآورد
تلخ و شیرین‌های نویسنده بسیجی کهگیلویه‌وبویراحمدی؛

قلمی که خاطرات رزمندگان ایل را به تحریر درآورد

کورش محمدی، نویسنده‌ای از جنس بسیجیان دوران دفاع مقدس است که عامل موفقیتش را هم‌نشینی با شهدا و هم کلامی با بسیجیان می‌داند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» بسیج نماد حضور و مقاومت ملی و آگاهی یک ملت است؛ آن هم آگاهی همراه با تحرک، همراه با معنویت و همراه بااخلاص که در همه میادین حضوری فعال و تأثیرگذار دارد.

 مقام معظم رهبری در دیدار با بسیجیان فرمودند: بسیج صرفاً یک حرکت احساسی نیست، بسیج متّکی است به دانستن و فهمیدن، متّکی است به بصیرت... اگر صرفاً احساس بود، احساس با یک اندک چیزی تغییر پیدا می‌کند.

 امروز تمام ملت ایران مدیون خون شهدا هستند و برای زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره شهدا تلاش می‌کنند، هستند از افرادی که با قلم خود به میدان آمده‌اند و مشق عشق می‌کنند، کورش محمدی، نویسنده‌ای از خطه زاگرس است که چندین سال است در حوزه دفاع مقدس فعالیت دارد در همین راستا خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی صبح زاگرس به سراغ این نویسنده رفته است و با او گپ و گفتی داشته است که در ادامه می‌خوانید: 

قلمی که خاطرات رزمندگان ایل را به تحریر درآورد

لطفاً خودتان را کامل معرفی کنید؟

کورش محمدی هستم. متولد ۱۳۵۰ از فرهنگیان شهرستان لنده دارای مدرک دکتری تخصصی رشته حقوق عمومی و عضو انجمن حقوق اساسی کشور هستم.

 چطور با بسیج و سپس راهی جبهه‌های جنگ شدید؟

در سال ۱۳۶۶ عضو پایگاه مقاومت بسیج امام موسی کاظم (ع) شدم و با فعالیت‌های فرهنگی و هنری از جمله اجرای تئاتر و همچنین جذب نیرو برای حضور در عرصه هشت سال جنگ و دفاع مقدس در روستاها سعی کردیم این وظیفه را برای دفاع همگانی از سرزمین خود به‌درستی انجام دهیم.

بسیج یک عنوان و یا یک نهاد نیست؛ بلکه یک تفکر عمیق برای جامعه است چرا که فلسفه وجودی بسیج نشان از آینده‌نگری امام خمینی (ره) در عرصه مدیریت جامعه بود؛ لذا امروز اثرات مثبت این مهم را چه در دوران دفاع مقدس چه در دیگر عرصه‌های علمی، فرهنگی اجتماعی در جامعه کاملاً آشکار و قابل‌لمس است.

قلمی که خاطرات رزمندگان ایل را به تحریر درآورد

انگیزه شما برای نوشتن چه بود؟

بنده مدتی افتخار حضور در دفاع مقدس را داشتم و با سن کمی که داشتم راهی جبهه‌های جنگ شدم و از نزدیک فضای جبهه را لمس کردم و آشنایی باحال و هوای رزمندگان را داشتم؛ در آن زمان هم، چند نفر از هرزمان شهید شدند و همین عوامل موجب شد دغدغه‌ای ذهنم را مشغول کند چرا که ما هر چه داریم از شهدا داریم و مدیون شهدا هستیم، با عنایت پروردگار متعال و توفیقی که نصیب بنده شد توانستم وارد این حوزه شوم و این را یک افتخار برای خود می‌دانم که راه اعتلای فرهنگ و هنر این مرزوبوم قلم سرایی کنم.

از چه زمانی به نوشتن کتاب روی آوردید؟
بنده از همان دوران دفاع مقدس و بعد از آن علاقه بسیار شدیدی به روایتگری آن دوران با پرداختن به ابعاد شخصیتی سرداران شهیدی همچون جان‌محمد کریمی حماسه‌ساز پد خندق و دیگر شهیدان پرافتخار شهرستان لنده و استان کهگیلویه و بویراحمد داشتم و در این راستا تلاش‌های خوبی با جمعی از دوستان و نویسندگان ارزشمند شهرم برای معرفی شهیدان داشتیم.

تا کنون چند کتاب تألیف کردید؟ کتب خود را به طور مختصر معرفی کنید؟

بنده تا کنون بیش از ۶ جلد کتاب در حوزه دفاع مقدس و تخصصی قانون مدنی به رشته تحریر درآوردم. کتاب یاقوت خندق که باهدف معرفی سیره و ابعاد شخصیتی سردار شهید جان محمد کریمی با همکاری دوست خوبم صمدغلامشاهی و عابد اسکندری چاپ شد، کتاب ابرمردان ایل نیز باهدف نقش‌آفرینی مردم شهرستان لنده در دوران دفاع مقدس با همکاری دوست خوبم عابد اسکندری چاپ شد و کتاب مجلس محل که به نقش شوراهای اسلامی در مدیریت کشور و کتاب شوراهای اسلامی ابزار عدم تمرکز که به قوانین و راهکارهای و چالش‌های شوراهای اسلامی به‌صورت تخصصی اشاره شده است و یک کتاب نیز در زمینه کلمات قصار حسین‌پناهی از هنرمندان مشهور قوم لر را نیز به رشته تحریر درآوردم که امیدواریم در آینده نیز بتوانیم به‌درستی در باب معرفی هرچه بهتر شخصیت حسین‌پناهی در جامعه کتب بهتری بنویسیم.

قلمی که خاطرات رزمندگان ایل را به تحریر درآورد

در چه جشنواره‌هایی شرکت کردید؟ لطفاً از موفقیت‌های خود بفرمایید؟
تا کنون در جشنواره‌های مختلف چه در حوزه کتاب و چه در زمینه موفقیت‌های علمی عناوین زیادی را کسب کردم که مهم‌ترین آنان کسب رتبه یک کنکور سراسری سال ۱۳۷۱، رتبه شش اقتصاد در کنکور سراسری ۱۳۷۷ کارشناسی علوم اقتصادی، فارغ‌التحصیل رشته حقوق، کارشناسی‌ارشد حقوق عمومی و دکتری تخصصی حقوق عمومی و عضو انجمن حقوق اساسی کشور، مدیر برتر پژوهشی کشور، عضو انجمن اهل‌قلم، عضویت در شورای شهر لنده و تدریس در دانشگاه‌های آزاد و پیام‌نور را دارم.

نظرتان را در خصوص یک نویسنده موفق بفرمایید؟ 

یکی از افتخارات همیشگی بنده در ابتدا بسیجی بودنم و افتخار و هم‌رزم بودن با خیلی از شهیدان والامقام در شهرستان لنده در طول دوران دفاع مقدس است.

 قلم‌زدن برای شهدا و نوشتن خاطرات آنان و جامعه ایثارگری یک افتخار است چرا باید دلیران، شجاعان و در یک‌کلام مردان مرد سرزمین شیران نه‌تنها به مردم ایران بلکه با ترجمه کتب دفاع مقدس به تمام مردم جهان معرفی شوند تا الگویی باشند برای همه ایرانیان در سراسر جهان.

 مهم‌ترین وظیفه یک نویسنده دفاع مقدس این است که بدون مغالطه و اغراق روایات و حکایت‌های جامعه ایثارگری را ثبت و به نسل آینده انتقال دهد چرا این شاید قدمی کوچک باشد در مسیر ادای دین به حق‌وحقوق کسانی که برای این خاک از جان خویش مایه گذاشتند.

قلمی که خاطرات رزمندگان ایل را به تحریر درآورد

 تعریفی و از بسیج و بسیجی بفرمایید؟ 
امروز ما نیازمند تفکر بسیج در بطن جامعه هستیم چرا که بسیج و بسیجی برای سربلندی کشور با ابداعات و اختراعات خود در تمام زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی نه در شعار بلکه به‌صورت عملی مرگ بر دشمن را اثبات کرده است.

 بسیجی باهوش و زیرک و شجاع است و همواره تشنه یادگیری برای شناسایی و سازمانی و برگزاری دوره‌های خاص علمی و عملی است تا بتوان معلومات خویش را به‌صورت رایگان به سایر بسیجیان ارائه کند.

 اهمیت و ارزش بسیج چه زن باشد و چه مردم را در دوران دفاع مقدس به جهانیان اثبات کردیم چرا که اگر این بسیجیان نبودند و آن جان‌فشانی‌ها را خلق نمی‌کردند امروز خاک ما در تصرف دشمنان بود.

قلمی که خاطرات رزمندگان ایل را به تحریر درآورد

 انتظارتان از مدیران را در خصوص توان علمی بسیجیان بفرمایید؟

 امروز همه مدیران کشور باید به‌صورت علمی و عملی و با برنامه‌ریزی درست برابر فرمایشات حکیمانه مقام معظم رهبری گام بردارند.

 اگر دیروز سلاح شهیدان برای مبارزه با دشمن تفنگ و سرنیزه بود امروز حوزه قلم یک نویسنده است که می‌تواند با ثبت تاریخی آن لحظات لبریز و پُرتر باشد چرا که قلم و قلمران هر دو باید به خود ببالند تا در این عرصه قلمرانی کنند.

 امروز بسیج و بسیجی یک ذخیره ارزشمندی برای دفاع از ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی در بطن جامعه است؛ لذا هرچه مدیران و مسئولان از سطوح خرد تا کلان به این مسئله توجه کافی داشته باشند شاهد موفقیت‌های روزافزون بسیجیان در حوزه‌های مختلف خواهیم بود.

 دفاع مقدس ما سرشار از واگذاری مسئولیت‌های خطیر و سنگین به جوانانی بود که کمتر از ۱۸ یا ۱۹ سال داشتند؛ ولی در جایگاه یک فرمانده تیپ و لشکر در قامت یک نیروی نظامی کاربلد چنان با برنامه‌ریزی و فرماندهی عملیات را راهبری می‌کردند که گویی در بهترین دانشگاه‌ها نظامی جهان سال‌ها تحصل کرده بودند و امروز ما نیز وظیفه داریم به جوانان بسیجی این مرزوبوم اعتماد کنیم و مسئولیت‌های سنگین را به این جوانان واگذار کنیم تا شاهد موفقیت‌های از جنس دوران دفاع مقدس باشیم.

 اینجانب هفته بسیج را به همه بسیجیان ایران اسلامی که در راه اعتلای این خاک با قلم و قدم خویش گام بر می‌دارند را تبریک گفته و امیدواریم در تمامی فعالیت‌های خود موفق و موید باشند.

قلمی که خاطرات رزمندگان ایل را به تحریر درآورد

 کلام آخر؟

 ضمن تقدیر از تلاش‌های سازنده اصحاب رسانه باید گفت: در جهان امروز که به عصر رسانه‌ها و شبکه‌ای شدن ساختار اجتماعی مشهور است نمی‌توان تردیدی در نقش رسانه‌ها به‌ویژه در فرهنگ‌سازی، فرهنگ‌پذیری و فرهنگ‌نمایی داشت؛ اساساً یکی از کارکردهای مهم رسانه‌ها طبق نظریه‌های معتبر علوم ارتباطات، انتقال میراث‌فرهنگی است و رسانه در این فرایند به واسطه تجهیزات ارتباطی و جذابیت‌های صوتی - تصویری از قابلیت و ظرفیت بیشتری در فرهنگ‌سازی برخوردار است.

 لذا باید از تلاش اصحاب رسانه در جهت اعتلا و ترویج فرهنگ و هنر ایران اسلامی به‌خصوص دستاوردهای بسیج و سپاه قدردانی می‌کنم.

 انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از