
فرودگاه به اصطلاح بینالمللی شهر یاسوج بدون هیچ پرواز خارجی یکی از سوژههای داغ این روزهای رسانههاست؛ اما گویا این بینالمللی بودن فقط در حد شعار باقی مانده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» فرودگاه شهدای یاسوج که به عنوان «فرودگاه بینالمللی» معرفی شده، هنوز هیچ پرواز خارجی را تجربه نکرده است، این تناقض میان عنوان و واقعیت، باعث انتقادات گسترده از سوی مردم و مسئولان محلی شده است.
با وجود تأکید مدیران فرودگاه بر آمادگی کامل زیرساختها، شرکتهای هواپیمایی به دلایلی مانند موقعیت کوهستانی منطقه، قیمت پایین بلیطها، و نگرانیهای ایمنی از فعالیت در این فرودگاه خودداری میکنند.
چرا فرودگاه بینالمللی یاسوج هیچ پرواز خارجی ندارد؟
مجوز برقراری پروازهای بین المللی به فرودگاه یاسوج در مهرماه ۱۴۰۰در سفر رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد تصویب شد و در بهمن ماه ۱۴۰۰ فرودگاه یاسوج به مرز هوایی ارتقا پیدا کرد، طبق اعلام متولیان فرودگاه یاسوج تمامی امکانات، تجهیزات و زیرساختهای لازم برای ارائه خدمات مطلوب به مردم و مسافران در فرودگاه یاسوج فراهم شده است و هماکنون این فرودگاه برای برقراری پروازهای بینالمللی آمادگی دارد.
قرار بود با اجرایی شدن مجوز بین المللی شدن فرودگاه یاسوج، پرواز از این فرودگاه به کربلا، نجف و سایر کشورهای خارجی انجام شود اما در این مدت ۲ سال اخیر هیچ مورد پرواز خارجی در این فرودگاه انجام نشده است.
البته مدیر این فرودگاه اذعان کرده که پروازهای این فرودگاه ٨١ درصد در تعداد پرواز، ٣٤ درصد در تعداد مسافر و ٢٤ درصد در میزان بار رشد داشته اما به نظر میرسد این ادعا با واقعیت فاصله زیادی داشته باشد.
باید بدانیم که کهگیلویه و بویراحمد بهعنوان کریدور شمال به جنوب شناخته میشود و دارای قابلیتهای بینظیری است؛ اما این استان محروم فاقد یک متر خط ریلی است البته وجود فرودگاه یاسوج در قلب مرکز استان رامی توان علاجی به این درد محرومیت در بخش حملونقل دانست، البته مردم این دیار معتقدند؛ بودونبود آن زیادی تفاوتی در توسعه استان ندارد.
فرودگاه یاسوج همچنان در حاشیه
واکاوی عدم بهرهوری مناسب از فرودگاه یاسوج دلایل متعددی دارد که میتوان لایههای آن را تکبهتک بررسی کرد و نتایج خوبی از آن برداشت کنیم.
باید بدانیم که فرودگاه یاسوج در سال ۱۳۷۲ عملیات ساخت آن آغاز شد؛ در سال ۱۳۷۹ با حضور رئیسجمهور وقت افتتاح شد. باگذشت این سالها فرودگاه طی طرحهای توسعهای که انجام شد بهاندازه کنونی رسیده است. در سال ۱۳۹۵ پروژه افزایش طول باند فرودگاه باهدف سرویسدهی به هواپیماهای بدنه متوسط همچون فوکر ۱۰۰ و همچنین فراهمکردن مسیرهای پروازی جدید آغاز شد.
مدیر فرودگاه یاسوج می گوید که همکاری نکردن برخی دستگاه های اجرایی از جمله میراث فرهنگی حج و زیارت و بخش خصوصی ( اتاق بازرگانی) دلیل اصلی و عملیاتی نشدن این مصوبه مهم است؛ توجیه اش هم این است که این نهادها چون همواره مهمنانان خارجی دارند و یا برخی فعالان بخش خصوصی و سرمایه گذاران اگر مسیر و مبدا پروازی خودشان را زا فرودگاه یاسوج انتخاب کنند می توان امیدوار به رونق و سامان دادن ادامه پروازهای خارجی از این فرودگاه باشیم.
«فرودگاه بینالمللی یاسوج؛ عنوانی بیمعنا بدون پروازهای خارجی!»
عنایت انصاری تاکید کرد: مقام های عالی استان باید از مسئولان ارشد کشوری در وزارت راه و یا هیات دولت برای برقراری پروازهای بین المللی در فرودگاه یاسوج مجوزهای لازم را مطالبه کنند.
انصاری تصریح کرد: فرودگاه یاسوج آمادگی افزایش پرواز ، پذیرش مسیرهای جدید پروازی و برقراری پروازهای بین المللی را دارد و مهر ورود و خروج مرز هوایی هم به فرماندهی پلیس مهاجرت استان تحویل داده شده است.
طبق این اطلاعات، تمام مجوزهای لازم برای برقراری پروازهای نجف و سوریه از ستاد عتبات عالیات کشور اخذ شده و ۱۱ دفتر زیارتی آماده فعالیت در این زمینه هستند اما سال ۱۴۰۲ هم مردم استان از این هدیه معنوی بازماندند.
انصاری فرد افزود: پیرو سفر دوم رئیس جمهور به استان، دفتر رئیس جمهور به وزیر راه و شهرسازی مکاتبه کرده و دستور داده است که پروازهای فرودگاه یاسوج افزایش یابد.
مدیر فرودگاه یاسوج ابراز کرد: بر این اساس، استاندار استان و مدیریت فرودگاه پیگیر مکاتبات بودند که حداقل یک پرواز برای اربعین امسال فراهم شود ولی این اتفاق نیفتاد.
فرودگاه یاسوج بروی کاغذ بینالمللی شد
یکی از موضوعاتی که در یک سال اخیر در خصوص فرودگاه یاسوج موردتوجه مردم استان قرارگرفته است سر درب بینالمللی بودن این فرودگاه است.
مدتهاست بر سر درب فرودگاه یاسوج نوشتهشده است فرودگاه بینالمللی شهر یاسوج، اما اینکه چرا این موضوع در حد شعار و حرف مانده است برای خیلی از مردم سؤال است.
یاسوج در منطقهای کوهستانی با توپوگرافی پیچیده قرار دارد، که فرود و برخاست هواپیماها را به ویژه در شرایط جوی نامساعد دشوار میکند، برخی خلبانان به دلیل ترس از این شرایط، از پرواز به یاسوج اجتناب میکنند.
«عدم بهرهبرداری از ظرفیت بینالمللی فرودگاه یاسوج»
استان کهگیلویه و بویراحمد با وجود جاذبههای طبیعی، زیرساختهای گردشگری ضعیفی دارد و تعداد گردشگران خارجی آن به حدی نیست که توجیهکننده پروازهای بینالمللی باشد.
سقوط هواپیمای ATR-72 در سال ۱۳۹۶ و توقف موقت پروازها، ذهنیت منفی نسبت به ایمنی فرودگاه ایجاد کرد. اگرچه زیرساختها بهبود یافته، اما این تصویر منفی همچنان پابرجاست.
مدیران فرودگاه مدعی بودند که باند ۳۲۰۰ متری، سیستم روشنایی پیشرفته، و تجهیزات ناوبری، این فرودگاه را برای پروازهای شبانه و بینالمللی آماده کردهاند و حتی برنامههایی برای افزودن مقصدهای جدید مانند مشهد، عسلویه، و کیش مطرح شده، اما تاکنون محقق نشدهاند.
فرودگاه یاسوج نمادی از شکاف میان وعدههای توسعهای و واقعیتهای اجرایی است و تا زمانی که هماهنگی بین شرکتهای هواپیمایی، دولت، و مقامات محلی برای رفع موانع ایمنی و اقتصادی صورت نگیرد، این فرودگاه بینالمللی تنها در نام باقی خواهد ماند.
«فرودگاه یاسوج؛ بینالمللی بدون مسافر خارجی!»
قرار بود پروازهای جدید از این فرودگاه علاوه بر تهران به سه شهر مشهد، عسلویه و کیش در آینده نزدیک دایر شود؛ اما هیچ خبری نشده است. البته باید دید تعداد مسافران عسلویه، مشهد و کیش در کهگیلویه و بویراحمد به حدنصاب میرسد.
ساخت فرودگاه یاسوج ازجمله مصوبههای سفر خردادماه سال ۷۳ رهبر معظم انقلاب به استان کهگیلویه و بویراحمد بود.
روشنایی باند فرودگاه یاسوج نیز کامل شد و در شرایط مه و شب نیز میتواند پرواز داشته باشد؛ یعنی فرودگاه یاسوج شرایط لازم برای انجام پرواز در شب را دارد.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- پرواز اورژانس هوایی کهگیلویهوبویراحمد برای بیمار مارگزیده
- بازگشت به زادگاه پس از ۸۸ سال
- انتصاب جدید در دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویهوبویراحمد
- آبشار یاسوج؛ روایتگر جریان زندگی سرزمین زاگرس
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- یک کهگیلویهوبویراحمدی مدیرکل بنیاد مسکن تهران شد
- رئیس اداره دامپزشکی بهمئی منصوب شد
- تغییرات مدیریتی در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- سقوط از کوه ماغر یک مصدوم برجا گذاشت
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- خداحافظ آقای قاضی
- غارت گیاهان کوهی در بهمئی
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- فوت قاضی خوشنام دادگستری کهگیلویهوبویراحمد
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- گامی مؤثر در حذف خردهفرهنگهای اشتباه
- علت اولیه سانحه رانندگی قضات کهگیلویهوبویراحمدی
- وعده صادق ۱، زلزلهای در قلب رژیم صهیونیستی
- جشن بزرگ دهه کرامت در یاسوج
- جشن بزرگ دخترانه دهه کرامت در یاسوج
- گنبدهای طلایی، قلبهای نورانی؛ خاستگاه برکت ایران
- موج همدلی بیکران کهگیلویهوبویراحمدیها در ساحل خلیج فارس
- اجرای سیستم پایش تصویری در روستاهای لنده
- نشست خبری رئیس آموزش و پرورش گچساران
- محبت تا تعلیم؛ مراسم پاسداشتِ مربیانِ تربیتیِ مدارس
- معارضات اجتماعی عامل توقف کار عمرانی
- سمفونی آرامش در قلب طبیعت ایران
- کلنگ طرح کارخانه خودروی هیبریدی زمین زده شد
- طلوع روزهای خوب؛ گنجینه یاسوج به زودی میدرخشد
- چگونه مردم را نسبت به دولت عصبانی کنیم؟
- پسر رئیسجمهور بهجای محکومکردن به ایراندوستان تاخت!
- آیندهای که از قفسههای رنگی آغاز میشود
- بازگشت با کیفیت بهتر! آغاز فعالیت دوباره سونوگرافی
- بانکها در خط مقدم مبارزه با فساد اقتصادی
- آقای ترامپ! آمریکا انرژی هستهای میخواهد چکار؟
- دشت 3 هزار هکتاری «خان احمد» چشمانتظار آبرسانی
- تکمیل ورزشگاه ۱۵ هزارنفری یاسوج در دستور کار
- بینالمللی بیپرواز؛ معضل فرودگاه یاسوج
- افتتاح دو باب مدرسه خیرساز در لنده
- هیجان فینال فوتسال «جام رمضان» در یاسوج+ تصاویر
- بزرگداشت روز معلم در باشت
- دیدار «مهدی تاج»با نماینده ولی فقیه در کهگیلویهوبویراحمد
- مهمترین درخواست سردار خرمدل از مهدی تاج
- میزبانی بهمئیها از کاروان زیر سایه خورشید
- شمیم عطر رضوی در شهر ممبی
- طنین کاروان زیر سایه خورشید در سرآسیابیوسفی
- تعریف ۶۴ پروژه بزرگ عمرانی در استان
- کهگیلویهوبویراحمد طوفانی است
- مشاهده بیشتر