رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
دوشنبه 1404/01/25 Monday - 2025 14 April الاثنين ، 16 شوّال ، 1446
ساعت
1404-01-23 08:07 شماره خبر : 12055
عزم راسخ برای تولید وسرمایه‌گذاری در کهگیلویه‌وبویراحمد؛

کهگیلویه و بویراحمد، با وجود ظرفیت‌های سرشار در حوزه‌های مختلف همواره در مسیر توسعه با چالش‌های فراوانی مواجه است و یکی از ضعف های محسوس آن و عامل توسعه نیافتگی حضور کمرنگ در امر سرمایه‌گذاری در طرح‌های کلان اقتصادی است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» یدالله رحمانی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد، تأکید می‌کند که مشکلات ساختاری، از جمله عدم کفایت منابع بانکی، قوانین ناکارآمد و ضعف در هماهنگی بین نهادهای اجرایی، از مهم‌ترین موانع توسعه اقتصادی استان هستند.

هم اینک حدود ۶۰۰ هزار میلیارد ریال طرح های کلان اقتصادی در بخش های مختلف از جمله چهار پتروشیمی در شهرستان های کهگیلویه، گچساران و بویراحمد در حال اجرست .

رحمانی افزود: میزان حجم سرمایه گذاری چهار طرح پتروشیمی رقمی افزون بر ۳۷۰ هزار میلیارد ریال است.

وی با اشاره به در دست اجرا بودن ۱۳ طرح مهم و کلان اقتصادی در استان نیز گفت: میزان ارزش ریاالی این طرح ها رقمی افزون بر ۲۳۰ هزار میلیارد ریال است.

وی میزان اشتغالزایی این طرح ها را نیز ۱۴ هزار نفر عنوان کرد و گفت: افزون بر سه هزار و ۹۹۰ نفر از یان تعداد در طرح های پتروشیمی مشغول هستند.

وی گفت: میزان سرمایه گذاری طرح پتروشیمی دهدشت ۱۲۰ هزر میلیارد ریال است که با بهره برداری از آن زمینه اشتغال بیش از ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم فراهم می شود.

وی اظهارداشت: طرح پتروشیمی «دی متیل اتر» دهدشت یکی از عظیم ترین پروژه هایی است که برای نخستین بار در کشور و خاورمیانه اجرا می شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: با راه اندازی این پتروشیمی بخش مهمی از مواد اولیه کارخانه جات کشور تامین می شود.

وی ادامه داد: این پتروشیمی بر اساس برنامه آمایش سرزمین شهرستان کهگیلویه در شهرک صنعتی «دشت مازه» دهدشت اجرایی شده است.

این استان در بحث درآمد سرانه با احتساب درآمد نفت و گاز در رتبه اول کشور قرار دارد اما بدون احتساب درآمد نفت و گاز در رتبه آخر کشور است

اگرچه روند توسعه در این استان محروم نگه داشته شده توسط رژیم پهلوی، از پس از انقلاب آغاز شد و هرچه در این استان وجود دارد به برکت انقلاب اسلامی است اما به دلیل عمق محرومیتهای بجا مانده از گذشته هنوز زخمهای محرومیت بر تن زیبای این استان هویداست.

۱۴ مورد تقاضای مهم سرمایه‌گذاری
استاندار کهکیلویه وبویراحمد همچنین از ثبت ۱۴ مورد تقاضای سرمایه‌گذاری بزرگ در استان خبر داد و گفت: این طرح های بزرگ وارد فاز اجرایی خواهند شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری کهگیلویه و بویراحمد؛ یداله رحمانی در نشست شورای سرمایه‌گذاری، گفت: ۱۴ مورد تقاضای سرمایه‌گذاری مهم در استان به ثبت رسید که در جلسات شورای سرمایه‌گذاری موانع و مشکلات پیش‌روی طرح‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد.
استاندار با اشاره به اینکه از سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف استان به خوبی استقبال می‌کنیم، افزود: در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی موضوع سرمایه‌گذاری به جد مورد تاکید قرار گرفته است.
رحمانی تصریح کرد: مقام معظم رهبری در ادامه نام‌گذاری‌های اقتصادی شعار سال، امسال را به نام «تولید برای سرمایه‌گذاری» اعلام کردند که قطعا دولت حمایت می کند و برای تحقق این شعار اقدامات موثری انجام می‌دهد.
رحمانی تاکید کرد: دستگاه‌های اجرایی استان برنامه‌های ۱۴۰۴ خود را با رویکرد تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری و شعار سال تا پایان فروردین ماه به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و معاونت‌های مربوطه در استانداری ارسال کنند.
استاندار اظهار داشت: دستگاه‌های اجرایی در تداوم فعالیت‌ها و برنامه‌های اصلی خود موضوع تولید و سرمایه‌گذاری را به خوبی لحاظ کنند.

رحمانی با اشاره به اینکه پروژه‌های خوبی در زمینه سرمایه‌گذاری از سال قبل آغاز کردیم، افزود: اتمام پروژه‌های نیمه تمام سرمایه‌گذاری در بخش عمرانی و اقتصادی و پیگیری برای به سرانجام رساندن پروژه‌های جدید اهدافی است که در سال ۱۴۰۴ با جدیت دنبال می‌کنیم.
استاندارتاکید کرد: باید با تلاش مداوم و پیگیری‌های پیوسته، استان را به کارگاه فعالیت، سازندگی، سرمایه‌گذاری و تولید تبدیل کنیم.
رحمانی بیان کرد: خوشبختانه پیگیرهای مدیران نسبت به چند ماه قبل، برنامه‌های حوزه سرمایه‌گذاری را به خوبی پیش می‌برود و باید پروژه‌های مربوط به حوزه اقتصادی را به عنوان شاخص‌های مهم و اصلی دنبال کنیم.
وی با تاکید بر اینکه صدور و اخذ مجوزهای سرمایه‌گذاری در استان باید شتاب بیشتری گیرد گفت: مدیران همت کنند تا از استان‌های برتر در زمینه تحقق شعار سال و عمل به منویات رهبری باشیم و بتوانیم دغدغه اشتغال و معیشت مردم را حل کنیم.
رحمانی با بیان اینکه، رفع دغدغه اشتغال و معیشت مردم موجب مشارکت بیشتر آنها در عرصه‌هایی مانند انتخابات می‌شود خاطرنشان کرد هر زمانی مردم در عرصه‌های مختلف نظام مشارکت پرشور داشته‌اند در عرصه‌های بین‌المللی قوی‌تر ظاهر شده‌ایم.
استاندار با تاکید به اینکه، جلسات شورای سرمایه‌گذاری هر دو هفته یکبار روزهای پنج‌شنبه برگزار می‌شود، افزود: مدیران در این روز هیچ برنامه‌ای نداشته باشند و با آمادگی کامل، برنامه دقیق‌ و منسجم در جلسه حضور یابند و تا حصول نتیجه پیگیر امور باشند.

با توجه به جایگاه استان کهگیلویه و بویراحمد از نظر نرخ بیکاری و نسبت اشتغال، پیشنهاد می‌شود که دولت و بخش خصوصی اقداماتی را برای افزایش فرصت‌های شغلی و بهبود وضعیت اشتغال در این استان انجام دهند. این اقدامات می‌تواند شامل توسعه بخش‌های تولیدی و خدماتی، ایجاد مشاغل خانگی و حمایت از کسب‌وکارهای کوچک و متوسط باشد.

کهگیلویه و بویراحمد استانی زرخیز است که متاسفانه به دلیل برخی بی تدبیری ها سال ها نام محرومیت را با خود یدک می کشد و با وجود دارا بودن افزون بر۴۰درصد گونه های گیاهی و دارویی کشور، بیش از ۱۰درصد روان آبهای ایران، پوشیده از انبوه جنگل های بلوط ، روییدن گیاه دارویی در آن به اندازه ۶۰ کشور دنیا، کریدور شامل به جنوب کشور بودن، داشتن ۲۸۰ تفرجگاه طبیعی، ۲هزار و ۶۰۰ اثر تاریخی، ۷۵۰ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی، تولید ۲۵ درصد نفت ایران در این استان و دیگر مواهب خدادادی همچنان تعداد افراد بیکار در آن بالاست.

ضعف زیرساخت‌های ارتباطی، توزیع نامتوازن جمعیت و افزایش روزانه جمعیت در شهرهای استان به ویژه یاسوج، بالا بودن مصارف نسبت به منابع بانکی، نبود سرمایه‌گذاری شرکت‌های مادر تخصصی در استان و غیرفعال بودن واحدهای صنعتی از چالش‌های پیش‌رو برای رشد اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد بشمار می رود.

 

منبع:ایرنا

انتهای خبر

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار