رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
جمعه 1404/01/29 Friday - 2025 18 April الجمعة ، 20 شوّال ، 1446
ساعت
1404-01-20 08:10 شماره خبر : 11978
صعود قیمت‌هادر بازار یاسوج؛

افزایش قیمت‌ها به‌ویژه برای قطعات مصرفی مانند تسمه‌تایم، لنت ترمز، سنسورها و حتی قطعات بدنه، فشار اقتصادی قابل‌توجهی بر مالکان خودرو تحمیل کرده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در ماه‌های اخیر، شاهد افزایش چشم‌گیر قیمت قطعات خودروهای داخلی بوده‌ایم که این افزایش قیمت‌ها به‌ویژه برای قطعات مصرفی مانند تسمه تایم، لنت ترمز، سنسورها و حتی قطعات بدنه، فشار اقتصادی قابل‌توجهی بر مالکان خودرو تحمیل کرده است.

با توجه به نوسانات نرخ ارز و تورم بالا، هزینه تولید و واردات مواد اولیه افزایش یافته است لذا بسیاری از قطعات خودروهای داخلی وابسته به واردات هستند که این موضوع قیمت تمام‌شده را بالا برده است.

در سیاست‌های نامناسب تولیدکنندگان برخی خودروسازان داخلی با وجود دریافت یارانه‌های دولتی، نه‌تنها کیفیت را بهبود نبخشیده‌اند، بلکه با افزایش بی‌رویه قیمت‌ها، سود بیشتری کسب می‌کنند که انحصار در تولید برخی قطعات نیز به این مشکل دامن زده است.

همچنین در مواردی، کمبود قطعات در بازار رسمی، باعث رونق بازار سیاه شده و قیمت‌ها را به‌صورت غیرمنطقی بالا برده است.

این افزایش قیمت‌ها تأثیرات منفی بر دوش مصرف‌کنندگان در هزینه نگهداری خودرو که بسیاری از خانواده‌ها مجبورند سهم بیشتری از درآمد خود را صرف تعمیر و نگهداری خودرو کنند، همچنین برخی مالکان به دلیل قیمت بالای قطعات اورجینال، به قطعات تقلبی یا بی‌کیفیت روی می‌آورند که این مسئله خطرات جانی در پی دارد.

این گرانی‌ها در شرایطی رخ می‌دهد که قدرت خرید مردم کاهش یافته و اعتماد به تولید داخلی را نیز تحت‌الشعاع قرار داده است و در ادامه نارضایتی عمومی را افزایش داده است.

بنابراین انتظار می‌رود سازمان‌های نظارتی مانند سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان بر فرآیند قیمت‌گذاری قطعات نظارت دقیق‌تری داشته باشند و با کاهش وابستگی به واردات و سرمایه‌گذاری روی تولید قطعات باکیفیت داخلی در بلندمدت به کاهش قیمت‌ها کمک کنند.  

در پایان ذکر این نکته ضروری است که گرانی قطعات خودروهای داخلی نه‌تنها بار مالی مضاعفی بر دوش مردم گذاشته، بلکه نشان‌دهنده ضعف‌های ساختاری در صنعت خودروسازی داخلی است و اگرچه عوامل خارجی مانند نرخ ارز مؤثر هستند، اما سیاست‌گذاری نامناسب و انحصارگرایی نیز سهم بزرگی در این بحران دارد که حل این مشکل نیازمند عزم جدی مسئولان و بازنگری در شیوه‌های تولید و توزیع است.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار