
خشکسالی و بحران آب به یک معضل در مناطق روستایی شهرستان بهمئی تبدیل شده است که این معضل منجر به خالی شدن روستاها و دور شدن آن از پویایی شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»؛ مسئله بیآبی در همه جا تاثیرات اقتصادی و اجتماعی زیادی دارد و شدت آن در مناطق مختلف جغرافیایی و سکونتگاهی متفاوت است.
کمبود آب در مناطق شهری به خاطر وجود یک سیستم اداری معمولاً زودتر و بهتر حل میشود ولی در روستاها و مناطق عشایری، بحران کمآبی به خاطر گستردگی روستاها و مشکلات راه ارتباطی معمولا با کندی انجام میشود و امکان حل مشکل به صورت اساسی وجود ندارد.
کمبود آب در روستاها علاوه بر تاثیرات بهداشتی و اقتصادی، دارای پیامدهای اجتماعی برای ساکنان روستاها است.
حوزه «کفشکنان» در شهرستان بهمئی متشکل از ۱۸ روستا از قبیل شهرک ولیعصر، تلخابشیرین، کفشکنان، بلوط حصار، ده یونس، ده شهید عبدی، ده احمد، ده اکبر، پشتکو ملاطهماسب، باغملک، سرکمر، امامزاده عسکر، چارکرتل، دوخوس، عباسیه، برزیون و قلعه بنی است که با مشکلات عمده کمبود آب مواجه هستند و بیشتر ساکنان این روستاها به علت کمبود امکانات به سمت بهبهان کوچ کردند و تنها عشایر در این مناطق مانده است که ادعا میکنند بالغ بر ۱۰ روز است که با مشکل کمآبی مواجه هستند.
اهالی این مناطق از این پایگاه خبری تحلیلی خواستند تا صدای آنها را به گوش مسئولان برسانند و از آنها جهت رفع این معضل درخواست همکاری را دارند.
در همین راستا مدیر شرکت آب و فاضلاب شهرستان بهمئی با بیان اینکه بیشتر روستاها در شهرستان با مشکل کم آبی مواجه هستند گفت: با توجه به کاهش میزان بارندگیها در سالهای اخیر با کاهش شدید منابع آبی زیرزمینی مواجه شدیم و در اکثر روستاها مشکل کمبود آب وجود دارد.
بهروز دهبانینژادیان با اشاره به اینکه در شهرستان بهمئی منابع ذخیره آب وجود ندارد گفت: تامین آب شرب از چاهها انجام میشود و آبرسانی از سد کوثر هم هنوز به بهرهبرداری نرسیده، برخی روستاها با کمبود آب مواجه هستند.
وی با اشاره به اینکه با مدیریت صحیح میتوان مشکل کمبود آب را به حداقل رساند، بیان کرد: الگوی مصرف بهینه آب به صورت روزانه برای هر فرد ۱۴۰ لیتر است که ما هم اکنون مصرف آب در روستاها دو برابر استاندارد است.
دهبانینژادیان افزود: متأسفانه برخی مشترکان خارج از الگو آب مصرف میکنند که این مصرف به علت وجود باغات و درختان در منازل روستایی است و به صورت استفاده غیر مجاز از آب است.
وی عامل کمبود آب در روستاهای حوزه کفشکنان را کاشت بیرویه و بدون مجوز درخت عنوان کرد و گفت: تمام خانهها در منطقه کفشکنان به خانه باغ تبدیل شدند و کاشت بیرویه، بدون نظارت و غیرمجاز درختان عامل کمبود آب در این مناطق هست که بنا بر قانون این موضوع مورد پیگیری، بررسی و رسیدگی قرار میگیرد.
مدیر شرکت آبوفاضلاب بهمئی با تاکید بر رعایت الگوی مصرف و مدیریت مصرف آب افزود: با توجه به شروع فصل گرما، بحران کمآبی و محدودیت تانکرهای آبرسانی نیازمند همکاری و مشارکت مردم در این زمینه هستیم تا از قطعی یا کاهش افت فشار آب جلوگیری نماییم و مردم روستاها کمتر با این معضل مواجه شوند.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- بانوی گمشده یاسوجی در اهواز پیدا شد
- بزودی با یک ائتلاف وارد نبرد خواهیم شد
- جزئیات تغییر رسمی ساعت کشور در سال ۱۴۰۴
- یک کهگیلویه وبویراحمدی فرمانده انتظامی رامهرمزشد
- ویژهبرنامههای تلویزیون در ماه رمضان
- مدیرکل ثبت اسناد و املاک معرفی شد
- آخرین خبر از تعطیلی سهشنبه در کهگیلویهوبویراحمد
- سامانهپربارش تا کی در کهگیلویه وبویراحمد فعال است
- یک کهگیلویهوبویراحمدی گزینه ریاست بانک مرکزی
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- کارخانهای که بعد از 12 سال جان گرفت
- آمار عجیب سرقتهای مسی در کهگیلویهوبویراحمد
- ماجرای انتقال 2 جسد با خودروهای شخصی؟
- پایبندی به ارزشهای انقلاب؛ رمز ماندگاری نظام
- نماینده بویراحمد بالاخره در مجلس پست گرفت!
- گلایه مردم از جزئیات جدید قطعیبرق در بهمئی
- پروژه کلیدی قضایی شهرستان به کندی پیش میرود؟
- انتصاب جدید در کمیته امداد کهگیلویهوبویراحمد
- کلیپهای لاکچری فرماندار بویراحمد برای 771 فالوور!+ عکس
- ایمنسازی جادههای روستایی گامی در راستای توسعه
- مشاهده بیشتر