حالت تاریک
Logo
دوشنبه, 28 آبان 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن صبح زاگرس هستید؟
سریالی تکراری در کهگیلویه؛

کمبود امکانات؛ قوز بالای قوز آتش‌سوزی‌ها

کمبود امکانات؛ قوز بالای قوز آتش‌سوزی‌ها

کمبود تجهیزات برای اطفای حریق مشکلی است که شهرستان کهگیلویه هنگام رویارویی با آتش‌سوزی‌ها با آن مواجه است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»؛ متأسفانه هر ساله و با شروع فصل گرما شاهد آتش‌سوزی گسترده در مزارع، مراتع و علفزارهای کهگیلویه هستیم.

درچند هفته اخیر بخش زیادی از مراتع و جنگل شهرستان کهگیلویه دچار آتش سوزی شده بود که مسئولان امر کمبود محسوس تجهیزات اطفای حریق را یکی از دلایل اطفای دیرهنگام آتش سوزی ها را عنوان می کنند.

امسال نیز با توجه به بارش مناسب نزولات آسمانی در فصل بهار، پوشش گیاهی در علفزارها، مراتع و جنگل های کهگیلویه رشد و افزایش قابل توجهی داشته که همین امر باعث شده شعله های آتش با آغاز گرما و خشک شدن علوفه ها، منابع طبیعی را در خود به بلعد و در یک هفته شاهد بیش از ۵ فقره آتش سوزی در مراتع این شهرستان باشیم.

عرصه های منابع طبیعی کهگیلویه در مناطق سخت گذر واقع شده و مسئولان منابع طبیعی و محیط زیست در جلسات از کمبود امکانات و اعتبارات سخن می گویند و آن را یک تهدید جدی در این عرصه می دانند و از اختصاص ندادن اعتبار برای اطفای حریف و نداشتن تجهیزات کافی گله مند هستند، که اگر نیروی انسانی و تجهیزات فردی اطفای حریق در این شهرستان کامل بود، شاید آتش سوزی ها در کمترین زمان خاتمه می یافت که این کمبودها و وزش باد هم مشکلات را تشدید کرده است.

شهرستان کهگیلویه هر ساله شاهد آتش‌سوزی ها بزرگ و کوچک است ولی با ن مشکل فراگیر شاهد هستیم این شهرستان با کمترین تجهیزات برای اطفای حریق روبروست که با توجه به بارش مناسب باران و رویش بیش از حد پوشش علفی، امسال در مراتع کهگیلویه از نظر حریق منابع طبیعی بحرانی محسوب می شود.

می توان گفت مسئولان آتش سوزی‌ها را جزء مدیریت بحران نمی‌دانند و تاکنون هیچ گونه اعتبار قابل توجهی از مدیریت بحران برای اطفای حریق تخصیص داده نشد و تا یک فاجعه بزرگ در شهرستان تبدیل نشود شاید مسیولان به خود نیایند.

از سویی دیگر باید بدانیم با توجه به کوهستانی بودن کهگیلویه آتش سوزی ها عموما در ارتفاعات و مناطق صعب العبور رخ می دهد که همواره نیروهای بسیجی و جهادگر واکنش سریع آمادگی کامل برای مقابله با آتش سوزی را دارند و همیشه در سریعترین زمان ممکن برای خاموش کردن آتش سوزی ها در صحنه حضور می‌یابند.

در این‌ میان نیروهای بسیج با تلاش جهادی خود مانند همیشه در خط مقدم حاضر می شوند و برای مهار این آتش سوزی ها در کنار نیروهای مردمی و اداری فعالیت می‌کنند این اقدام بسیج نشان می دهد هر جا نیاز باشد سپاه و بسیج در خط مقدم بدون از هر گونه تبلیغات و یا چشم داشتی با خدمت از جان و دل برای مردم حضور خواهند داشت.

سپاه و بسیج همیشه نشان دادند در همه عرصه ها در کنار مردم و مسئولان هستند و این ظرفیت عظیم بزرگ بسیج و گروه های جهادی همیشه در خدمت به مردم بوده است.

مجموعه سپاه و بسیج در بحث بحران ها و حوادث غیر مترقبه جهادگران بسیجی در خط مقدم این حوادث حضور دارند. بسیجیان مثل سایر عرصه‌ مثل سیل، زلزله، آتش سوزی و... در کمک رسانی به مردم حضور فعال داشته و همیشه هم پای کار بوده اند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه وبویراحمد در خصوص آتش سوزی های رخ داده در شهرستان کهگیلویه گفت: با تلاش نیروهای مردمی و ستاد مدیریت آتش سوزی ها مهار می شوند اما به علت وزش شدید، کمبود تجهیزات و کوهستانی و سخت گذر بودن منطقه آتش زیر خاکستر دوباره فوران می‌کند که کار را برای اتفاع حریق سخت می کند.

سعید جاوید بخت افزود: براثر این آتش سوزی ها بخشی از مراتع این شهرستان طعمه حریق شده که در عملیات مهار این آتش سوزی ها، گروه‌های مختلف مردمی، منابع طبیعی، سپاه، بسیج، دستگاه های قضایی و امنیتی کوهنوردان، دهیاری روستا و امدادگران دستگاههای متولی همکاری داشتند.

وی تصریح کرد:هنوزعلت دقیق آتش سوزی درعرصه‌های طبیعی شهرستان کهگیلویه مشخص نیست اما بررسی‌ها نشان می دهد این حادثه عامل انسانی داشته است، وقتی دامدار،شکارچی یا گردشگری که برای پخت غذا آتش روشن کرده آن را به طور کامل خاموش نکند براثر وزش باد و خشکی برگ های درختان جنگلی روشن می شود.

جاوید بخت بیان کرد: یک بطری شکسته شیشه ای و یا یک بطری آب معدنی با چندین قطره آب موجود در آن می تواند نور خورشید را متمرکز و سبب ایجاد آتش سوزی در عرصه های طبیعی شود.

همچنین فرماندار کهگیلویه نیز در همین خصوص با تاکید بر اینکه برای مهار و خاموش‌کردن آتش با کمبود امکانات در شهرستان مواجه هستیم و از همه کسانی که توانایی کمک به مهار آتش را دارند استمداد می‌طلبیم ادامه داد: توپوگرافی و سخت‌گذر بودن منطقه دچار آتش سوز امکان دسترسی نیروها را با مشکل روبرو کرده است. سنگینی و شدن وزش باد و پوشش گیاهی خشک، سبب گسترس آتش سوزی شده است. همچنین اعزام تجهیزات ویژه و بالگرد به این منطقه برای مهار آتش لازم است.

محقق زاده به نقش مردم در مهار آتش‌سوزی‌ها و لزوم مشارکت همگانی در حفظ منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: با توجه به این که دمای هوای شهرستان بالاست لذا مهار و اطفا آتش از توان ما خارج است و از مردم منطقه در خواست می شود تا برای کمک به خاموش کردن آتش به نیروهای امداد و منابع طبیعی بپیوندند.

علاوه بر سهل انگاری‌های مبنی بر تشدید نظارت و حفاظت از اراضی و جلوگیری از دخالت‌های انسانی در آتش سوزی‌ها، کمبود تجهیزات برای اطفای حریق نیز مشکلات را تشدید کرده و ضرورت دارد که مسئولان ملی برای حفظ این سرمایه اختصاصی را برای استان اختصاص دهند.

کمبود امکانات؛ قوز بالای قوز آتش‌سوزی‌ها
کمبود امکانات؛ قوز بالای قوز آتش‌سوزی‌ها
کمبود امکانات؛ قوز بالای قوز آتش‌سوزی‌ها
کمبود امکانات؛ قوز بالای قوز آتش‌سوزی‌ها
کمبود امکانات؛ قوز بالای قوز آتش‌سوزی‌ها
کمبود امکانات؛ قوز بالای قوز آتش‌سوزی‌ها
کمبود امکانات؛ قوز بالای قوز آتش‌سوزی‌ها
کمبود امکانات؛ قوز بالای قوز آتش‌سوزی‌ها
کمبود امکانات؛ قوز بالای قوز آتش‌سوزی‌ها
کمبود امکانات؛ قوز بالای قوز آتش‌سوزی‌ها
کمبود امکانات؛ قوز بالای قوز آتش‌سوزی‌ها

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از