رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
دوشنبه 1404/01/25 Monday - 2025 14 April الاثنين ، 16 شوّال ، 1446
ساعت
1404-01-23 21:10 شماره خبر : 12073
کارشناس ارشد مسائل سیاسی گفت:

کارشناس ارشد مسائل سیاسی گفت:طرف مقابل یک اقدام رسانه‌ای سیاسی انجام داده است و جمهوری اسلامی ایران با هوشمندی در مقابل آن یک تاکتیکی از خود نشان خواهد داد.

قاسم حبیب‌زاده معاون سیاسی اسبق سازمان بسیج و کارشناس ارشد مسائل سیاسی در گفتگویی تفصیلی با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در خصوص عملیات وعده‌ صادق، بازدارندگی جمهوری اسلامی و تغییر معادلات منطقه‌ای پرداخت و گفت: ما قبلا به صراحت بیان‌ کردیم که اگر اسرائیلی‌ها حرکت مستقیمی علیه ایران صورت دهند ما پاسخ کوبنده‌ای خواهیم داد، این اتفاق در وعده صادق یک و  دو به‌دنبال هدف قراردادن کنسول‌گری جمهوری اسلامی ایران در سوریه و بعد از آن ترور ناجوانمردانه و شهادت اسماعیل هنیه صورت گرفت.

خبرنگار صبح زاگرس: نقش نظام سلطه در این امر کدام بود؟

حبیب‌زاده: نظام سلطه با مورد اول امپراطوری رسانه‌ای و مورد دوم قدرت برتر نظامی و پایگاه‌های مختلف خود در منطقه در ۳۰ الی ۴۰ سال گذشته فضایی را ایجاد کرده بود که اسرائیل دارای یک مصونیت از طرف دولت‌ها باشد و به اصطلاح هیج دولتی علی‌رغم آنکه اسرائیلی‌ها حملاتی به سرزمین‌های آنان صورت دهد جرات پاسخگویی به آن را نداشته باشند، این امر را نیز با فضاسازی رسانه‌ای و پشتیبانی‌های بی‌حد و مرز و نامحدود نظامی بقیه کشورها از این رژیم منحوس انجام می‌دادند، لذا عملیات وعده صادق یک و ۲ شکستن تابوی ایجاده شده توسط آمریکایی‌ها برای اسرائیل بوده است.

خبرنگار صبح‌زاگرس: ما وعده‌های صادق را برای ایجاد بازدارندگی انجام داده بودیم و عملیات‌هایی که آمریکا و اسرائیل علیه کشور ما صورت دادند معنا و مفهوم آن این بود که بازدارندگی‌ها انجام نشده‌اند در این خصوص توضیح بفرمایید؟

حبیب‌زاده: این نیز یک تحلیل و منظری است که در جای خود می‌بایست مورد بحث و بررسی قرار گیرد، اما این نافی آن عرض اول نیست اینکه آن تابو علیه اسرائیلی‌ها شکسته شد و جهان مخصوصا جهان سلطه و غرب دیدند که اگر اسرائیلی‌ها خطایی مرتکب شوند، انتقام گیری حتمی و سخت خواهد بود. اما در وعده صادق سه یک فضایی ایجاد شد به آن معنا که افکار عمومی داخلی با توجه به مصاحبه‌های افراد مختلف در سطوح مختلف سیاسی و نظامی ایجاد شد که وعده صادق ۳ از مدل وعده صادق یک و دو خواهد بود، یعنی که تعدادی موشک از مبدا ایران به سمت اسرائیل شلیک خواهد شد.

وقتی‌که این وعده هنوز اجرایی نشده است تصور بر آن است که وعده صادق سه اجرایی نخواهد شد‌، در سخنرانی پیشین رهبر معظم انقلاب اسلامی در ایام ماه مبارک رمضان در جمع دانشحویان ایشان به نکاتی بسیار مهم اشاره داشتند که دانشجویان دغدغه‌های خود را بیان کردند و گفتند که ما نگران هستیم که شاید فرماندهان نظامی ما محافظه‌کار شده‌اند و محاسبات مادی و ممکن است برخی مخالف‌ها که در دولت وجود دارد که وعده صادق سه انجام نمی‌گیرد.

پاسخی که رهبر انقلاب در این خصوص به دانشجویان دادند یک پاسخ جامع و کامل بود آن پاسخ این بود که شما از کجا می‌دانید که عملیات وعده صادق سه  انجام نشده است؟ خیلی از عملیات‌ها به این صورت است که عملیاتی صورت می‌گیرد و طرفی که عملیات بر روی آن انجام می‌شود پیام عملیات را دریافت خواهد کرد ولیکن نمی‌تواند اثبات کند و یا بهتر است که بگوییم سند یا مدرکی ندارد که اثبات کند کار چه کسی بوده است و این برداشت‌های بنده از سخنان مقام معظم رهبری است، در ادامه نیز آن‌چه از سخنان مقام معظم رهبری برداشت می‌شود این است که مسئولین نظامی ما کاری که باید انجام می‌دادند را انجام داده‌اند ولی بنابر ملاحضاتی همانند عملیات وعده صادق یک و دو که رسانه‌ای شد، آن‌را رسانه‌ای نکرده‌اند.

خبرنگار صبح زاگرس: شناخت کدام رویکردها در این برهه زمانی مهم‌تر و ضروری‌تر است؟

حبیب‌زاده: چیزی که امروز ما در فضای رسانه با آن مواجهه هستیم بحث مذاکرات ایران و آمریکا در عمان است، در رابطه با این موضوع چهار رویکرد در سطح جامعه و سیاسیون کشورهای دیگر و بسیاری از گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی ایران در خارج است، که گاهی اوقات به‌صورت ناخواسته بعضی از این‌ها به‌صورت هم‌افزا نیز می‌شوند به جهت ضربه زدن به منافع ملی کشور ایران است.

 از آن‌جایی که این چهار رویکرد به واسطه کنش‌گری تک تک آحاد جامعه در فضای حقیقی و مجازی اثرات آن می‌تواند شدت و ضعف پیدا کند، شناخت این چهار رویکرد از هر موضوعی مهم‌تر خواهد بود، ما باید این رویکردها را بدانیم تا آن رویکردهایی که منافع کشور عزیزمان را تهدید می‌کند به‌طور ناخواسته گرفتار نشده و به اصطلاح در آن حضور پیدا نکنیم.

اولین رویکرد: نظام به مذاکرات غیرمسقیم در عمان به چشم یک تاکتیک نگاه می‌کند، یعنی طرف مقابل یک اقدام رسانه‌ای سیاسی انجام داده است و جمهوری اسلامی ایران با هوشمندی در مقابل آن یک تاکتیکی از خود نشان خواهد داد.

یک جریان سیاسی در کشور وجود دارد که تمام تلاش خود را انجام می‌دهد تا این رویکرد تاکتیکی را تبدیل کند به یک نگاه راهبردی، یعنی می‌گوید ما باید در قبل این مذاکرات به نتیجه برسیم، باید این مشکلات را با مذاکرت حل کنیم و... افرادی همانند حسن روحانی، محمدجواد ظریف، حسام‌الدین آشنا با مدل موضع‌گیری‌هایی که صورت دادند و در حال صورت دادن نیز هستند به نظر میاد که در این پازل بازی می‌کنند.

یعنی چه؟ یعنی آنکه آن‌ها سعی دارند این موضوع تاکتیکی را در سطح راهبردی تبلیغ و در جامعه برای آن انتظار ایجاد کنند، در واقع این‌ها دانسته و یا نداشتنه که بعید است ندانسته باشد سعی دارند که فضاهای اقتصادی را به مذاکرات گره بزنند و این یک موضوع قابل تامل و خطیری است، که همه باید مراقب آن باشیم.

رویکرد دوم: کسانی هستند که یک نگاه‌های هیحانی و بی‌پروا نسبت به این موضوع دارند، برای مثال می‌گویند: مگر رهبری نفرمود که مذاکرت شرافتمندانه و به صلاح نیست و به نتیجه نخواهد رسید و فضا را جوری ترسیم می‌کنند که وزارت خارجه ما دارد سر از خود این کار را انجام می‌دهد.این‌ها توجه تصمیم جمعی و جامع نظام است، آمریکایی‌ها یک فضایی ایجاد کردند که از همین‌حالا ما را تهدید به حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران می‌کنند و از سوی دیگر نیز اتمسفر اقتصادی فضای اقتصادی ایران را بمباران می‌کنند.

با موضع‌گیری‌هایی که دارند در افزایش قیمت‌های نظام گسیخته‌ای که در قیمت دلار و... مشاهده کردید و طبیعی است که ما از این طرف موضعی در برابر موضع ایجاده شده بگیریم. الحمدالله چیزهایی که آنان دنبال می‌کنند، ایجاد ۲ قطبی‌هایی که یا جنگ یا مذاکره و ایران بسیار هوشمندانه راه سومی را در این راستا انتخاب کرده است و به طرف مقابل خود در حال فهماندن این موضوع است که نه جنگ و نه مذاکره به ثورت مذاکرات غیر مستقیم که از طرف امارات و عمان در حال پیش بردن داستان هستند.

شما اگر به رسانه‌های بارسی زبان آنان دقت کرده باشید خواهید فهمید که بر کلمه «مستقیم» با بک تشدید و تاکیدی تکرار می‌کنند و این نشان می‌دهد که آنان نیازمند این تمر هستند و اینکه مذاکرات به‌صورت غیرمستقیم در حال انجام است برای آن‌ها به منزله یک دستاورد محسوب نمی‌شود. در دین زمینه به چنین افرادی می‌گویم: این مصداق همان سخن رهبری در دیدار رمضانی است که فرمودند: مگر شما مطلعید؟ 

بنده عرض می‌کنم خیلی از این چیزها سری است و شما حتی اگر دنبالش هم بیفتید معلوم نخواهد بود که به نتیجه برسید. بهرحال باید مواظب باشیم که در این رویکرد هیجانی قرار نگیریم.

رویکرد سوم: برای افراد خائن مسلکی است که در طول تاریخ ملت درگیر این‌ها بوده است و بسیار جالب است که از حمله نظامی به کشورشان دفاع می‌کنند و چشم می‌پوشانند، این‌ها صدای عبدالکریم سوری را هم درآورده‌اند که به قیمت ویرانی و بمباران کشورشان قبول می‌کنند که به قدرت برسند، این‌ها یک هم‌افزایی با کشورهای آمریکا و اسرائیل هم پیدا خواهند کرد. بالاخره باید این رویکرد را هم باید شناخت ولی عمدتا در داخل کشور همان رویکرد اول و دوم مورد نظر و اهمیت است‌.

رویکر چهارم: رویکرد نظام و مجموعه نظام است، در این رویکرد خیلی قبل‌تر هم گفته بودند که نه جنگ می‌شود و نه سازش (باج) خواهیم کرد با تدابیری که مقام معظم رهبری تدوین کرده و در پیش گرفتند.

آمریکایی‌ها یک موضوعی را راه‌اندازی کردند که فضای اقصادی کشور را هرروز بیش‌از پیش دارند بمباران می‌کنند و ما هم باید با تدبیر در مقابل این موضوع اقدام کنیم. براساس شواهد و قرائن بسیار تهدیدات آمریکا عمدتا در حد تهدید است و توانایی اجرایی آن را ندارند.

منتهی نمی‌شود این جمله را به‌طور مطلق گفت، آقای ترامپ جنگ طلب‌تر از بوش پیر نیست، بوش پسر در چند سال قبل در مواجهه با ایران از طرف ایران مدیریت شد. آن زمان بوش می‌گفت: یا با ما هستید یا با تروریست‌ها و جمهوری اسلامی علنا اعلام کرد که نه با شماییم نه با تروریست‌ها، یعنی همیشه این دوگانه‌هایی که ایجاد شده به واسطه آن تدابیری که کلیت نظام در مقابل این‌ها انجام داده است.

این جمله به این شکل برداشت نشود که ما ادعا داریم بوش‌پسر را مدیریت کرده‌ایم خیر ما در رابطه با کشور خودمون می‌گوییم، آقای ترامپ نیز در رابطه با خودمان مدیریت خواهد شد که نه جنگ شود و نه به اصطلاح باج دهیم. لذا این رویکرد را ما باید دنبال کنیم و اخبار آن‌را نمی‌توانیم از جای دیگری بگیریم، فقط باید از منابع موثق اخبار را دنبال کنیم.

موضوع مهم‌تر آنکه خواسته‌های طرفین هیچ‌وجه اشتراکی نخواهد داشت، برای مثال: کنار گذاشتن سلاح هسته‌‌ای که در هر دولتی این را طلب می‌کردند و با مخالفت رو به رو می‌شدند.

پس ما وقتی به دورنمای این امر نگاه می‌کنیم می‌فهمیم که ما باید توقعاتمان را در یک حد معمول نگاه داریم، آقای ترامپ هم که به خلف وعده معروف است و همه را زیر پا می‌گذارد، پس باید بسیار مراقب باشیم.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار