رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1403/10/02 Sunday - 2024 22 December الأحد ، 20 جمادى الآخر ، 1446
ساعت
1403-09-25 13:32 شماره خبر : 9329 https://sobhezagros.ir/short/N2Mrn 0
در پی مشکلات علوم پزشکی یاسوج؛

تشکل‌های دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در نامه‌ای سرگشاده به وزیر بهداشت، به چالش‌های جدی مدیریتی و زیرساختی این دانشگاه اشاره کردند و خواستار شفاف‌سازی در تخصیص منابع و امکانات و نظارت دقیق بر انتصابات مدیریتی شدند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» تشکل‌های دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در نامه‌ای سرگشاده به ظفر قندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، به بیان چالش‌های جدی مدیریتی و زیرساختی این دانشگاه پرداختند.

در این نامه که به امضای تشکل وحدت اسلامی، تشکل جامعه اسلامی دانشجویان، تشکل انجمن اسلامی دانشجویان مستقل و بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج رسیده است، نویسندگان به عدم شفافیت در تخصیص منابع و امکانات دانشگاه اشاره کردند و خواستار بررسی و شفاف‌سازی در این زمینه شدند.

این نامه همچنین به دخالت‌های غیرمنطقی برخی نمایندگان مجلس در انتصابات مدیریتی دانشگاه و تأثیر منفی آن بر بدنه علمی و اجرایی دانشگاه پرداخته و از وزیر خواسته شده است تا با نظارت دقیق، مسیر بازگشت دانشگاه به اهداف اصلی خود را هموار کند.

در ادامه، نویسندگان به وضعیت نامناسب خانه‌های سازمانی دانشگاه اشاره کردند و گفتند: «این خانه‌ها که باید در خدمت کادر درمانی و علمی باشند، به‌عنوان امتیازاتی غیرشفاف به اشخاص خاص واگذار شده‌اند.»
این تشکل‌ها همچنین به گسترش بدهی‌های سنگین دانشگاه، توقف پروژه‌های اساسی و مشکلات زیرساختی در بیمارستان‌ها اشاره کردند و خواستار توجه جدی وزیر به این مسائل شدند.
در پایان این نامه، تأکید شده است که در صورت عدم رسیدگی به مشکلات مطرح‌شده، اقدام بعدی از سوی دانشجویان صورت خواهد گرفت.
 
متن کامل نامه به شرح زیر است؛

شهید بهشتی: «تلخی برخورد صادقانه را بر شیرینی برخورد منافقانه ترجیح می‌دهم».

جناب آقای دکتر ظفر قندی

وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

با سلام و احترام،

دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، به‌عنوان یکی از ارکان اساسی سلامت در استان، مدتی است که با چالش‌هایی جدی در سطح مدیریتی روبه‌رو شده است.
شنیده‌ها و گزارش‌های متعدد از منابع داخلی و بیرونی، از رویه‌هایی حکایت دارند که مدیریت منابع و امکانات دانشگاه را به سمت‌وسویی سوق داده که با مأموریت اصلی این نهاد، یعنی خدمت‌رسانی به دانشجویان و بیماران، فاصله‌ای جدی دارد.

از جمله این موارد، اشاره‌هایی به تخصیص غیرشفاف منابع و امکانات دانشگاه به اشخاص و اهدافی است که ارتباط مستقیم با مصالح دانشگاه و دانشجویان ندارند.

که سبب گشته ضرورت بررسی دقیق و شفاف‌سازی برای عموم دانشجویان دراین‌خصوص احساس شود.

از سوی دیگر، دخالت‌های غیرمنطقی برخی نمایندگان مجلس در انتصابات مدیریتی دانشگاه و هدایت این تصمیمات بر اساس منافع غیرکارشناسی، آسیب جدی به بدنه علمی و اجرایی این مجموعه وارد کرده است. متأسفانه مشاهده می‌شود که مدیریت دانشگاه، به‌جای تکیه بر شایستگی‌ها و تخصص‌های مرتبط، برای تأمین نظرات برخی افراد، پست‌های کلیدی را به افرادی بدون‌سابقه کافی و مرتبط واگذار کرده است.

این مسئله، در کنار سایر مشکلات مدیریتی، فضای دانشگاه را به عرصه رقابت‌های غیراصولی تبدیل کرده و مانع از پیشرفت واقعی در حوزه‌های آموزشی و درمانی شده است.

علاوه بر این، وضعیت خانه‌های سازمانی دانشگاه نیز به معضلی تبدیل شده است که باگذشت زمان بر حساسیت آن افزوده شده است، این خانه‌ها که باید در خدمت کادر درمانی و علمی باشند، در برخی موارد به‌عنوان امتیازاتی غیرشفاف و بی‌قاعده به اشخاص خاص واگذار شده‌اند. روندی که سبب شده اشخاصی که خود مسئول رسیدگی به تخلفات هستند متخلفانه در این منازل ساکن شده‌اند. این روند، ضمن ایجاد نارضایتی در میان کارکنان شایسته، اعتبار دانشگاه را نیز زیر سؤال برده است.

جناب آقای وزیر، این‌گونه مدیریت و سیاست‌گذاری، نتیجه‌ای جز گسترش بدهی‌های سنگین  «به گفته رئیس دانشگاه از حدود ۳۰۰ میلیارد به ۷۰۰ و اندی میلیارد و به گفته منابع غیررسمی به مبالغ بیشتر از این هم رسیده است»، توقف پروژه‌های اساسی، و رهاشدن امکانات رفاهی و آموزشی در برنخواهد داشت.

خوابگاه‌های متأهلی که مدام از خرید و ساخت آن دم می‌زنند؛ اما عملاً سنگ روی سنگ قرار نگرفته است، ساختمان‌های آموزشی رها شده که طول عمر آن‌ها به بیش از ۱۰ سال می‌رسد و احساس می‌شود زمانی که وقت افتتاح آن‌ها برسد باید مجدد مرمت شوند، و مشکلات متعدد زیرساختی در بیمارستان‌ها، تنها گوشه‌ای از تبعات این تصمیم‌گیری‌ها هستند که نه‌تنها دانشگاه، بلکه کل جامعه سلامت استان را تحت‌تأثیر قرار داده‌اند.

از جنابعالی درخواست داریم با ورود جدی و نظارت دقیق، ضمن برخورد با این قبیل رویه‌ها، مسیر بازگشت دانشگاه به اهداف اصلی خود را هموار کنید. نجات این نهاد از وضعیت کنونی، نیازمند شفافیت در عملکرد، انتصاب افراد شایسته و بازنگری در سیاست‌گذاری‌ها است. بدیهی است که در صورت عدم رسیدگی اقدام بعدی را انجام خواهیم داد.

گفتتنی است این نامه توسط تشکل وحدت اسلامی، تشکل جامعه اسلامی دانشجویان، تشکل انجمن اسلامی دانشجویان مستقل، بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج به وزیر بهداشت ارسال شده است.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار