عضو هیئتعلمیدانشگاهیاسوج گفت:لزوم برنامهریزی برای خانمها در مسائل خانه و بیرون از خانه بسیار مهم است، میبایست زمان خود را تقسیم کنند.
حکیمه شریفینیا در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در خصوص ویژگیهای حضرت زهرا(س) و جایگاه زن در جامعه گفت: حضرت زهرا(س) دختر گرامی آخرین فرستادهی خدا و همسر حضرت علی (ع) و مادرامامحسن (ع) وامامحسین (ع) و حضرت زینب (س) است.
عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج گفت: حضرت زهرا (س) یکی از پنج بانوی قدسی به شمار میرود و از هر حیث میتواند الگویی ارزنده برای همهی زنان و حتی مردان باشند، آن حضرت طبق آیه تطهیر ازهرگونه ناپاکی، منزّه و ازمقام عصمت برخورداره بوده، یازده امام شیعه علیهالسلام از نسل حضرت زهرا (س) هستند.
وی افزود: با توجه به آیه تطهیر، آیه مباهله، سوره کوثر و آیه مودت، متوجه میشویم که آن حضرت نزد پروردگار، جایگاه رفیعی دارد. حضرت زهرا (س) شخصیتی است که طبق آیهی تطهیر از هرگونه ناپاکی، منزّه است، حضرت زهرا (س) طبق سوره کوثر منبع و مصداق خیر کثیر (ارزش فراوان) است.
شریفینیا گفت: بهترین دلیل بر علم، دانش و معرفت حضرت فاطمه (س)، خطبههایی بود که بعد از رحلت پدر بزرگوارشان در جمع صحابه، در مسجد النبی و در خانهی خود ایراد نمود.
وی بیان داشت: یکی از ویژگیهای آن حضرت، دانش و معرفت ایشان است؛ آن حضرت از دانش و معرفت بالایی برخوردار بودهاند، حضرت زهرا (س) یکی از راویان حدیث و حاملان آن بوده است، طوریکه «مُصحَف فاطمة» یکی آثار منسوب به آن حضرت است و گفتنی است این مصحف در دست اهلبیت بوده که به یکی پس از دیگری منتقل شده و هماکنون در اختیار حضرت مهدی موعود (عجّل الله فرجه) است.
عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج گفت: آن حضرت از فضایل اخلاقی زیادی برخوردار بودند؛ کمالات اخلاقی مانند نجابت، مروّت، سخاوت، شجاعت، بخشش، جمال و اندام موزون، نرم خویی، سعه صدر، صبر و بردباری، مهربانی، متانت، عفّت و پاک دامنی، خویشتن داری، حق گویی و… بخشی صفات و کمالات اخلاقی آن حضرت به شمار می آید.
وی افزود: اولین ویژگی اخلاقی حضرت فاطمه زهرا (س) ادب ایشان در برابر خداوند متعال، حضرت رسول (ص) و حضرت علی (ع) و… است، حضرت فاطمه زهرا (س) در تمام معاشرتها و امور زندگی ادب را رعایت میکردند و همین ویژگی بود که ایشان را الگوی زنان و مردان قرار میدهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج گفت: آن حضرت به نیازمندان رسیدگی و به همسایه ها همیشه توجه داشتند؛ اگر ما انسانها بتوانیم همین یک ویژگی را از حضرت فاطمه زهرا (س) به دست آوریم و آن را الگوی خود در زندگی قرار دهیم زندگیمان به سمتوسوی دیگری پیش میرود و اخلاقمحور میشود.
وی بیان داشت: از فضایل و ویژگیهای اخلاقی حضرتزهرا (س)، ایمان و خداشناسی آن حضرت بود؛ پیامبر (ص) میفرماید: خداوند دل و جوارح دخترم فاطمه (س) را عمیقاً سرشار از ایمان ساخته است، ایشان همواره در اطاعت و فرمان برداری خداوند به سر میبردند.
شریفینیا گفت: حضرت زهرا (س) فرزندانی را تربیت نمودند که هر کدام از آنها نقشهای بینظیری در اسلام داشتند و با ایفای نقش بینظیر خود، درس عزّت و سربلندی، عشق و وفاداری، تقوا و عبودیت، صبر و شکیبائی، شجاعت و کرامت، جهاد و مبارزه، مهر و عاطفه، ایثار وگذشت، جان فشانی در راه خدا و اسلام، صلح و مدارا و… را از خود به یادگار گذاشتند و برای مسلمانان اسوه و الگو شدند.
وی افزود: صحبت کردن راجب حضرت زهرا (س) و جایگاه و منزلت زن به این راحتی نیست، زن فرشته ایست که پروردگار متعال میفرماید؛ بهشت زیرپای مادران است، پس صحبت کردن راجب زن بعنوان یک مادر، همسر و دختر کمی سخت میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج گفت: تعدد نقشهای یک زن، بیشتر و حساستر از نقشهای یک مرد است، مثلا در بحث تربیت فرزندان مردها نیز هم در تربیت فرزند نقش دارد ولی سهم کمتر را عهدهدارند، مردها مسئول تأمین معاش خانه هستند، در حالیکه زن میتواند (اگر بخواهد) مقداری از این مسئولیت را به دوش بگیرد، در نگاهی دیگر اشتغال زنان به دو دلیل خوب است؛ رشد اجتماعی و رشد اقتصادیشان.
وی در ادامه بیان داشت: نقش زنان درجامعه امروزی بسیار بیشتر و پررنگتراز نقش آنان در جامعه قدیم و صدراسلام است، خانمها میتوانند با برنامهریزی، هم به مسئولیت بیرون از خانه و هم درون خانه برسند؛ شرایط کار کردن برای زنها بسیار خاصتر از شرایط کارکردن مردها است به چند دلیل واضح و غیرقابل انکار، اول توانایی جسمی خانم، دوم توانایی و روحیات خاص بانوان، سوم تعدد نقش آنان در خانوداه است.
شریفینیا در ادامه گفت: پس لزوم برنامهریزی برای خانمها برای مسائل خانه و بیرون از خانه بسیار مهم است، خانمهای محترم میبایست زمان عمر خود را تقسیم کنند؛ زمانی برای مراقبت و تربیت فرزندان خود، مراقبت و رسیدگی به روابط زناشویی و همسر، رسیدگی به امور خانه اعم از پخت غذا و نظافت منزل همچنین زمانی برای رسیدگی به خودش .
وی در ادامه بیان داشت: زنها موظف هستند ساعت دقیق و منظمی از خانه خارج شوند و ساعت مشخصی به خانه برگردند و این از توصیههای مهم اسلامی برای زنان است، تا آنان را از خطرات مصون بدارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج گفت: قبل از اسلام دختران را زنده به گور میکردند و برای زن و جایگاه آن ارزشی قائل نبودند، با ظهور اسلام و ولادت حضرتزهرا (س) این رویه به طور کامل تغییر و جایگاه زن در اسلام به اندازه جایگاه مرد رسید.
وی در پایان افزود: امروز زنان افتخار آفرین زیادی در سطح کشور و در سطح استان داریم، زنانی که باعث بالا رفتن پرچم ایران در سطوح علمی، ورزشی و ... شدهاند؛ زنانی که امروز همپای مردان سرزمینمان برای رشد و آبادانی کشور شبانه روز در حال تلاش هستند.
انتهای خبر/
- بانوی گمشده یاسوجی در اهواز پیدا شد
- مدیرکل ثبت اسناد و املاک معرفی شد
- سلام محمد بهرامی به شکست سنگین انتخابات آینده
- یک کهگیلویهوبویراحمدی رئیس هیئتمدیره سایپا شد
- ۲ مدیر شهرستانی آموزش و پرورش تغییر کردند
- یکی از شهرداران کهگیلویهوبویراحمد از منصب خود کنارهگیری میکند
- انتصاب جدید در اداره صمت کهگیلویه و بویراحمد
- انتصاب جدید در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
- تغییرات گسترده در شرکت گاز کهگیلویهوبویراحمد
- واکنش بهرامی و تاجگردون به توهین نماینده ماهشهر
- فرمانده ارشد سپاه قدس در بهمئی
- اعلام جرم دادستان یاسوج علیه نماینده ماهشهر
- مسئولیت جدید برای استاندار اسبق کهگیلویه و بویراحمد
- مافیای آب به دنبال احداث سد در پر آبترین استان کشور
- مدیرعامل نفت و گاز گچساران منصوب شد
- تغییرات گسترده در فرمانداریهای کهگیلویه و بویراحمد
- بهسازی یک میدان بعد از ۵۰ سال
- یک انتصاب در استانداری کهگیلویهوبویراحمد
- معاونت داروی علوم پزشکی کهگیلویهوبویراحمد منصوب شد
- رئیس منابع طبیعی شهرستان دنا منصوب شد
- چشم انتظاری برای روشن شدن مشعلهای گازی مختار
- روستای الگن؛ مکانی برای تفریح در دل طبیعت
- باشت شهری بدون مسافرخانه
- صفحه نخست روزنامههای شنبه ۸ دی ۱۴۰۳
- ۹دیماه روز میثاق با ولایت
- شکست خانگی نامی نو مقابل نفت و گاز گچساران
- جبران ناترازی انرژی با شناسایی مزارع رمزارز خانگی
- دنانشینان چشمانتظار مشعلهای میدان گازی مختار
- اختتامیه مسابقات والیبال با حضور استاندار کهگیلویهوبویراحمد
- ماجرای ارسال ۱۴هزار نامه اشتغال به دفتر نماینده
- اهمیت و نقش سواد رسانهای در جنگشناختی
- کاهش ۱۴میلیمتری بارندگیها در استان
- یک بسیجی در کابینه دولت هستم
- لزوم برنامهریزی مدون در زندگی برای یک زن حیاتی است
- گرانیوتورم کمر مردم را خم کرده است
- سنگینترین فتنه تاریخ انقلاب در سال ۸۸ بود
- آخرین جزئیات قتل دو جوان در کهگیلویه
- نقش آمریکاییها در قدرتگرفتن تحریرالشام در سوریه
- جزئیات قتل دو جوان در دهدشت
- رقص مرگ در جادههای سرزمین کهگیلویه و بویراحمد
- کَریَک مقصد متفاوت روستاگردی در جنوب ایران
- مراسم تشییع پیکر ژاله علو «خاله لیلا»
- مسئولان صرفهجویی را در دستور کار خود قرار دهند
- قتل دو جوان در دهدشت و دستگیری سریع قاتل
- تراکنش ۱۵۰ میلیاردتومانی یک زن طلافروش غیرمجاز
- حمایت از تولید و سرمایهگذاری شعاری نباشد
- آب رودخانه دشتروم به سد شاه قاسم می رسد
- ۹دی؛ حماسهخودجوش، پیوند امت و ولایت
- گلخانه ها؛ بستری برای اشتغال پایدار
- گازکشی ۲۲ مدرسه در بهمئی
- مشاهده بیشتر