رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1404/04/29 Sunday - 2025 20 July الأحد ، 25 محرّم ، 1447
ساعت
1404-04-29 07:39 شماره خبر : 14554
چالش جدی کشاورزان گچسارانی در تابستان؛

خرابی تجهیزات و الکتروموتورهای ایستگاه پمپاژ «پاکوه» صدای کشاورزان گچسارانی را درآورده است؛ فرماندار گچساران با تائید این وضعیت وعده داده که آب پایدار به باغات و اراضی این منطقه خواهد رسید.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» کشاورزی به‌عنوان یکی از ارکان مهم توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی، در شهرستان گچساران با وجود ظرفیت‌های قابل توجه، همچنان با چالش‌های مهمی مواجه است؛ از جمله سنتی بودن روش‌ها، فرسودگی زیرساخت‌ها و کمبود تجهیزات.

در شرایطی که کهگیلویه و بویراحمد یکی از استان‌های مستعد کشاورزی است، شهرستان گچساران با دارا بودن ۳۲ هزار و ۲۲۵ هکتار زمین کشاورزی (شامل ۱۶ هزار هکتار دیم و نزدیک به ۱۷ هزار هکتار آبی) نقش تعیین‌کننده‌ای در تولیدات کشاورزی استان دارد. از این میزان، بیش از ۱۶ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی دیم در سال‌های پس از انقلاب آبی شده‌اند.

طرح‌های بزرگ آبیاری تحت‌فشار و انتقال آب، نظیر پروژه انتقال آب از رودخانه زهره به دشت‌های امامزاده جعفر و خان احمد، نقش مهمی در کاهش اثرات خشکسالی ایفا کرده‌اند. با این حال، خرابی و ازکارافتادگی تجهیزات باعث شده برخی از این اراضی با بحران تأمین آب مواجه شوند.

گلایه کشاورزان و کمبود تجهیزات

اهالی دهستان امامزاده جعفر، که در مسیر گچساران به شیراز قرار دارد، با اشاره به ظرفیت‌های این منطقه در حوزه کشاورزی و گردشگری، خواستار تکمیل زیرساخت‌ها شده‌اند. کشاورزان این منطقه از خرابی الکتروموتورهای ایستگاه پمپاژ آب "پاکوه" گلایه کرده و گفته‌اند: از ۱۲ الکتروموتور، تنها یک پمپ در حال فعالیت است، که این موضوع باعث خشک شدن درختان و کاهش سطح زیر کشت در تابستان امسال شده است.

واکنش فرماندار گچساران

ایوب مقیمی، فرماندار گچساران در جمع کشاورزان دهستان امامزاده جعفر، با تائید مشکلات موجود گفت: در اینکه اکنون آب کافی به باغات و اراضی کشاورزی نمی‌رسد شکی نیست. تنها یک پمپ در مدار است و باید حداقل چند پمپ همزمان کار کند تا آب کافی به دست کشاورزان برسد. من خودم نیز منتقد این وضعیت هستم.

وی با اشاره به وظیفه مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای برای حل این مشکل، افزود: آقای مصلح موظف است الکتروموتورها را تأمین، تعمیر و به‌روزرسانی کند و در مدار قرار دهد.

توضیحات مدیرعامل آب منطقه‌ای

آرش مصلح، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد نیز در این جلسه گفت: ایستگاه پمپاژ پاکوه با ۱۲ الکتروموتور ۶۳۰ کیلووات با پمپ‌های MC200 باید آب‌رسانی به ۳هزارو650 هکتار در ۱۲ روستای منطقه را انجام دهد. یک الکتروموتور جدید به ارزش ۱۶ میلیارد تومان از کارخانه گرمسار خریداری شده که تا پایان هفته جاری نصب خواهد شد.

تعهدات فرماندار به کشاورزان

مقیمی ضمن اشاره به اینکه کشاورزان خود بهترین مدیران اراضی هستند، تصریح کرد: دکتر مصلح قول دادند که یک الکتروموتور وارد مدار شده، دومین پمپ نیز هفته آینده فعال می‌شود و مابقی نیز به‌مرورزمان نصب خواهد شد. من نیز به شما کشاورزان قول می‌دهم که آب پایدار را تأمین کنیم، اما ازآن‌پس مدیریت و نگهداری با شما خواهد بود.

به‌رغم اقدامات انجام‌شده، واقعیت آن است که کشاورزی در بسیاری از مناطق استان هنوز با وضعیت ایده آل فاصله دارد. صنعتی‌سازی کشاورزی و مکانیزه شدن این بخش نیازمند حمایت‌های مداوم و نظارت جدی دستگاه‌های متولی به‌ویژه جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه‌ای است؛ چراکه پایداری تولید، اشتغال و مهاجرت معکوس درگرو تأمین آب و زیرساخت‌های اساسی برای کشاورزان است.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!