
مهار سگهای ولگرد در یاسوج به فردی واگذار شده است که خودش را مدافع حقوق حیوانات می داند؛ پیمانکاری که اکنون به معضل حضور گسترده سگهای ولگرد در تمام نقاط یاسوج دامن زده و پیشنهاد زندگی مسالمتآمیز با سگها را ارائه میدهد.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» یکی از جدیترین بحرانهای اجتماعی که علاوه بر نازیبا نمودن جلوه بصری شهری سبب آلودگی محیط و به خطر افتادن بهداشت عمومی همچنین امنیت روانی و سلامت جسمانی شهروندان شده است وجود سگهای ولگرد در اقصی نقاط شهر یاسوج است.
بحرانی که برای شهروندان نه تنها یک تهدید فیزیکی بلکه به سبب حضور بیقاعده این حیوانات در سطح شهر و در نزدیکی محل زندگی و تفریح شهروندان موجب مخاطرات جدی بهداشتی شده است، حیواناتی نجس و ناقل انواع بیماری انگلی و میکروبی و... که در صورت عدم کنترل میتوانند سبب انتقال بیمارهای خطرناکی به انسانها شده و تهدیدی جدی برای سلامت عمومی محسوب شوند.
بسیاری از استانهای همجوار با استان کهگیلویه و بویراحمد این معضل خطرساز را با بهرهگیری از پیشرفتهای علمی و تکنولوژیهای روز برطرف نمودهاند این درحالی است که مسئله عدممدیریت و ساماندهی سگهای ولگرد در پایتخت طبیعت ایران؛ شهر یاسوج و دیگر شهرهای استان در حال تبدیل شدن به بحرانی مزمن است.
سگهای ولگرد و بلاصاحبی که این روزها زندگی، تفریح، آرامش، امنیت روانی، سلامتی و امنیت جسمانی مردم را در مناطق مسکونی و مکانهای عمومی مانند پارکها، بلوارها، مناطق مسکونی، حاشیه شهرها، تفرجگاهها و... را بهخطر انداخته است، معضل جدیتر گماشتهشدن افرادی بهعنوان پیمانکار از سوی شهرداری برای رفع این معضل است که در مراحل اول با عقیمسازی و واکسینه و پلاکگذاری و در مرحله دوم رهاسازی آنان در محلات جمعآوریسده و البته در محدوده پارک جنگلی یاسوج و با کار ناصحیح و دلسوزی اشتباه خود یعنی غذارسانی و پرورش این حیوانات سبب اخلال در اکوسیستم و نظم طبیعی مرگ و میر آنها شدهاند.
این پایگاه خبری پیگیری معضلات و مشکلات شهری و مردمی و انعکاس آن به مسئولان جهت برطرفکردن آنان را رسالت خود میداند؛ از اینرو اقدام به رسانهای کردن مشکلات شهروندان میکند.
خبرنگار میدانی گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» به گفتگو با شهروندان در سطح شهر یاسوج پرداخت تا مطالبات، نظرات، پیشنهادات و انتقادات آنان در این خصوص را بشنود.
سعیده شریفی با اظهار ناراحتی از وضع موجود گفت: کودکانم را عصرهای گرم تابستان برای بازی و دستراحت به چمنهای بلوارها میبرم ولی قبل از حضور ما در آنجا شاهد حضور سگهای ولگرد بسیار بزرگ و خطرناکی هستیم که زیر سایه درختان و در چمنهای خنک به صورت دستهجمعی درحال استراحت هستند.
وی بیان داشت: به پارکها مراجعه میکنیم باز هم شاهد همین صحنههای وحشتناک هستیم، این شهر پُر شده است از سگها و گربههای ولگردی که هیچ نهادی قصد ساماندهی آنان را ندارد. همه ما میدانیم سگ یک موجود نجس و کاملا کثیف است، بزاق دهان این سگها بر روی چمنهایی ریخته میشود که کودکان من با دست و پا بر روی آنها بازی میکنند، من بهعنوان یک مادر بسیار نگران سلامتی جسمی و البته امنیت فیزیکی فرزندانم هستم.
رضایی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در خصوص معضل سگهای ولگرد و تدابیر اندیشیده شده جهت رفع معضلات بهوجود آمده گفت: از دغدغههای مردم در این خصوص آگاه هستیم، این امر چندی است به یکی از چالشهای جدی در حوزه مدیریت شهری تبدیل شده، دغدغههای مردم دغدغه ماست و برای این پایانی بر اتمام این معضل اهتمام جدی خود را بکار گرفتهایم.
مسئول خدمات شهرداری یاسوج گفت: این حیوانات زمانی بهعنوان نگهبانان وفادار انسان شناخته میشدند که اکنون خطر وجود آنان در محل زندگی و تفریح شهروندان به یک تهدید جدی تبدیل شده است.
وی افزود: در بسیاری از مناطق شهر یاسوج مطالبات جدی از سمت شهروندان در این خصوص به ما رسیده است، سگهای بلاصاحبی که قبلا در شهرها و روستاهای اطراف شهر یاسوج و اکنون وسط شهر و در کنار محیط زندگی شهروندان در حال زاد و ولد هستند.
رضایی گفت: تهدیدهای بهداشتی و حتی بروز بیمارهای مرگبار انگلی و هاری فقط دو مورد از تهدیدهای جدی وجود این حیوانات بلاصاحب در نزدیکی محل زندگی انسان است.
وی بیان داشت: چندی پیش در رابطه با کنترل جمعیت و جمعآوری سگهای بلاصاحب در سطح شهر یاسوج و حومه آن یک پیمانکار انتخاب و با او قرارداد بستیم امیدواریم که این پیمانکار بتواند با عقیمسازی سگهای شناساییشده معضل سگهای ولگرد را در شهر یاسوج پایان بخشد.
مسئول خدمات شهرداری یاسوج گفت: از مردم خواهشمندیم ما را در امر جمعآوری این سگهای بلاصاحب یاری نموده و از دلسوزی و غذادادن به آنان بهجد خودداری کنند، چرا که این سگها به این رویه عادت کرده و در پی غذا دوباره به همان محل باز میگردند و این باعث میشود تا تلاش ما و پیمانکار در این زمینه بیهوده باشد.
درویش در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در این خصوص گفت: از سمت شهرداری و دادستانی پیشنهاد همکاری به بنده داده شد، پیشنهاد بنده این بود که بهجای کشتاری که شهرداری در دوسال گذشته راهاندازی کرده است و متاسفانه در سراسر کشور هم صدا داد و جلوی اینکار را گرفتند از طرح عقیمسازی، واکسینه و پلاکگذاری استفاده کنیم.
پیمانکار شهرداری گفت: در این خصوص دامپزشکی نیز هزینه غذای این سگهای بلاصاحب را برعهده گرفت، محیطزیست نیز کم و بیش با ما همکاریهای لازم را دارند، هزینه عقیمسازی با یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان توسط دامپزشکان نیز برعهده گرفته شد که قرار بود هزینه عقیمسازی و دستمزد دامپزشکان را شهرداری پرداخت کند؛ ولی متاسفانه مدیریت پسماند بسیار در این زمینه درحال سنگاندازی بوده و جلوی اینکار را میگیرد.
وی بیان داشت: این سنگاندازیها مانع از انجام درست و بهموقع وظیفه بنده در این خصوص شده است. اگر ما بخواهیم جلوی رشد این معضل و افزایش زاد و ولد این حیوانات را بگیریم تنها راه آن طرح عقیمسازی این حیوانات است، همانطور که شهرستان گچساران اینکار را انجام داده است.
درویش گفت: این سگهای عقیمسازی شده در خیابان در کنار انسانها راه میروند و دیگر برای کسی سلب آسایش نمیکنند، چرا که این سگها پلاکگذاری شدهاند و پلاکگذاری آنها به منزله عدم هاری آنان است و این یعنی این سگ بلاصاحب دیگر نه پارس میکند و نه گاز میگیرد.
وی افزود: بنده این طرح را بدون هیچ هزینهای قبول کردم بهشرطی که هزینه پزشکان را در این زمینه پرداخت کنند که باز هم این امر را سلیقهای کردند، در کنار این نیز از کمکها و همکاریهای خدمات شهرداری در این خصوص تشکر میکنم.
پیمانکار شهرداری یاسوج گفت: از مدیریت پسماند هیچ همکاری با ما صورت نگرفت و مدام در حال سنگاندزی هستند این گمان را دارم که احتمالا بخواهند دوباره کشتار راه بیاندازند، در بین مردم نیز خوشبختانه فرهنگ بالا رفته و مرتبا گزارشات مردمی آنان از طریق سامانه ۱۳۷ به دست بنده میرسد که بنده در اسرعوقت خود را به محل حضور این سگها رسانیده و با دست خالی و بدون هیچگونه تجهیزاتی کار جمعآوری آنها را انجام میدهم.
وی افزود: ابتدا با غذادادن به این سگها آنها را رام نموده، بعد از این سگها به محل عقیمسازی منتقل شده که به مدت ۱۰ روز تحت نظر ما قرار گرفته و کار پلاکگذاری آنان صورت میگیرد، مرحله بعد کار رهاسازی این حیوانات است.
درویش با اشاره به کم و کاستیهای تجهیزاتی در این زمینه گفت: برای انجام این امور در مرحله اول به تفنگ بیهوشی، ماشین جمعآوری و البته در دسترس لازم دارم که بتوانم در ساعات مختلف شبانهروز اینکار را انجام دهم.
وی با اظهار ناراحتی از سنگاندازیهای مدیریت پسماند در این زمینه افزود: الان چند روزی است که اجازه نمیدهند کار انجام دهم و مدام گزارشات مردمی از ارم دهم، باهنر پنجم، ریحان پنجم و ششم چندین تماس داشتهایم که تقاضای آنان جمعآوری سگهای ولگرد بوده است.
درویش گفت: این سگهای بلاصاحب در طول سال حدود ۱۰۰ هزار توله درحال زادآوری است و تا زمانی که همکاریهای منسجم در این زمینه نباشد کاری پیش نمیرود. میتوانم بگویم اگر در این شهر کسی را گاز گرفت و این امر سبب ایجاد بیماری در آن شخص شد مقصر فقط پسماند شهرداری است.
وی بیان داشت: به بنده گفته شده است که کار انجام بده و بنده نیز در حال انجام کار هستم ولی تا زمانی که قرارداد تمدید نشود نمیتونم کاری از پیش ببرم چرا که تا زمانی که قرارداد مابین ما نباشد چطور میتوانم تضمین کنم که هزینههای پزشکان عقیمسازی و ... پرداخت میشود.
پیمانکار شهرداری گفت: تاکنون حدود ۱۲ سگ بلاصاحب را عقیمسازی نمودهایم ولی جایگاه بسیار کوچکی در اختیار ماست و بعد از ۱۰ روز و کار رهاسازی آنان بعد از آن میتوان کار جایگزنی را انجام داد.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار ما در خصوص کم و کیف و مکانهای در نظر گرفته شده جهت رهاسازی این سگهای بلاصاحب عقیمسازی و پلاکگذاری شده گفت: زمانیکه کار عقیمسازی و پلاکگذاری این سگها انجام گرفت مرحله بعد بستگی دارد به افرادی که این سگها را از محلههایشان جمعآوری کردهایم. بعضی از شهروندان اجازه نمیدهند دوباره به آن محل برگردند و بعضی دیگر قبول میکنند برای آنانی که قبول نمیکنند در جای دیگری در حومه شهر رها میشوند.
درویش گفت: حتی اگر این سگها به محل و سطح شهر برگردند برای انسانها دیگر خطرساز نخواهند بود، مردم میبایست سطح فرهنگ خود را در این زمینه بالا ببرند! درست مثل این است که ما جلوی یک دزد را گرفته و راه و روش درست زندگیکردن را به آن آموخته و اکنون وارد جامعه خود کرده باشیم!
وی افزود: از منابعطبیعی خواهشمندم مکانی را بهعنوان پناهگاه برای زیست این سگهای بلاصاحب خارج از شهر در نظر بگیرند. این تنها خواست بنده نیست بلکه خواست خود مردم هم هست، مردم دوست ندارند نسلکشی برای این سگها صورت گیرد.
پیمانکار شهرداری(طرفدار حقوق حیوانات) گفت: میبایست برای مردم فرهنگسازی جهت جلوگیری از انباشت زبالهها در محل سکونت خود صورت گیرد تا زمانی که آشغال جلوی درب خانهها باشد سگها و گربهها هم هستند، انباشت زبالهها کنار درختان، سطلهای آشغال و جوبها را فقط در شهر یاسوج میتوان دید و این مسئله در استانهای همجوار ما نیست.
وی افرود: ما انسانها تمام زمین و منابعطبیعی و ... را تنها برای خود میخواهیم و حاضر نیستیم آن را با حیوانات دیگر تقسیم و شریک باشیم، بنده مجبور شدم سگها را به پارک جنگلی برده و در آنجا از آنها نگهداری و غذارسانی کنم، اینکار باعث زیاد شدن سنجابها در پارک جنگلی نیز شده است چرا که سگها دیگر کاری با سنجابها نداشته و آنها را شکار نمیکنند!
پیمانکار شهرداری گفت: تا زمانی که فرهنگسازی جهت دفع صحیح زباله و عدم انباشت آن حلوی خانهها و پارکها صورت نگیرد سگها و گربهها هم هستند و بنظرم سگها مقصر نیستند!
عبدی دانشمقدم مدیر پسماند شهرداری یاسوج در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در خصوص کم و کیف جمعآوری و عقیمسازی سگهای ولگرد در سطح شهر یاسوج گفت: تصمیمات اتخاذ شده در این خصوص مبنیبر آن بود که این سگها طی چند مرحله جمعآوری شده و کار عقیمسازی آنان بهسرعت انجام گیرد، برای انجام اینکار نیز ما در شهرداری طبق قانون کار را به شرکت و پیمانکار مربوطه محول کردیم.
دانش مقدم گفت: پیمانکار مربوطه نیز بیش از ۶ ماه است که وظیفه انجام این امور را عهدهدار است، از زمان ابلاغ دستور و شروع کار پیمانکار تاکنون طبق گزارشی که به ما داده شده است از حدود ۲۰۰ قلاده سگی که قرار بود کار عقیمسازی آنان انجام پذیرد تنها کار عقیمسازی سه قلاده سگ صورت گرفته است، که این روند خوبی نیست.
وی بیان داشت: مردم از حضور سگهای ولگرد در تمام نقاط شهر یاسوج به شدت ناراحت و ناراضی هستند و این به یک معضل تبدیل شده است، خود ما هم از این موضوع شکایت داریم چرا که حضور سگها در کنار خانهها و در میادین اصلی و در تفرجگاهها سبب ترس و وحشت و بهخطر افتادن سلامت و بهداشت عمومی میشود.
دانشمقدم گفت: متاسفانه پیمانکاری که کار به او سپرده شده است با روند کندی که دارد تاکنون موفق به جمعآوری و عقیمسازی تعداد کمی از این سگها شده است، سگها باید جمعآوری شده و عقیمسازی شده و بیرون از شهر یاسوج در جایی خیلی دور که برای مردم و روزمرگی آنان سبب مخاطره نشوند رهاسازی شوند.
وی بیان داشت: اینکه ما بهجای جمعآوری این سگها شروع به کشتار آنان نماییم نیز یک خطر زیستمحیطی است چرا که کشتار سگها سبب انقطاع نسل کامل آنان میشود و وجود سگها در محیطزیست یک امر مطلوب و برای انسانها نیز وجود این حیوان موثر است، مردم از وجود این سگها در محل زندگی و البته در محل تفرجگاهها و میادین اصلی ناراضی هستند و راضی به از بین بردن کامل آنان هم نیستند.
مدیر پسماند شهرداری یاسوج گفت: ما تمام تلاش خود را انجام خواهیم داد، متاسفانه پیمانکار ما مدافع حقوق حیوانات بوده و بعد از مرحله عقیمسازی، این سگها را در طبیعت و حومه شهر و حتی در محلهای که سگها را جمعآوری کرده است رها نموده و کار اشتباهتر این شخص آن بوده که در جایی بیرون از شهر به آنها غذارسانی میکند که این امری بسیار غلط است و سبب اختلال در نظم طبیعی نیز میشود.
وی افزود: ما برای کنترل جمعیت سگهای ولگرد دو راهکار داریم؛ اول، اسلحه گرم و راه دوم واکسینه و عقیمسازی که راهکار اول از همان سالهای ابتدایی منع شد و در مورد راهکار دوم امروزه نیز به این نتیجه رسیدهایم که این سیستم شکست خورده و به نتیجه نرسیده است.
دانشمقدم با اشاره به بیماریهای خطرناک انگلی و هاری، کیست هیداتید، انگلهای پوستی، جربها، دمودکس و... که از سگها به انسان منتقل میشوند، گفت: وجود این حیوانات در محل زندگی انسانها سبب انتقال بیماریهای جدی و حتی مرگ و نیر افراد میشود این مسئله کمی نیست که بتوان راحت از آن گذشت.
وی افزود: هزینههای نگهداری سگها در پناهگاهها نیز برای ما بسیار زیاد خواهد بود، هزینههایی اعم از جایگاهها (تامین مکان)، غذارسانی، واکسینه، عقیمسازی و... که از پس آن بر نمیآییم. ما به تدریج شاهد ترویج این فرهنگ غلط و البته فرهنگی غلطتر تحت عنوان به سرپرستی گرفتن سگها توسط شهروندان هستیم.
مدیر پسماند شهرداری یاسوج گفت: ما از روند کاری پیمانکار تاکنون هیچگونه رضایتی نداریم چرا که خود شاهد حضور سگها در مناطق مختلف شهر حتی جلوی درب ادارات مهم استان هستیم، شهرداری هزینه کرده است که این معضل جمع شود نه روز به روز بر شدت آن افزوده شود.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار ما در خصوص تجهیزات در اختیار گذاشته جهت جمعآوری سگهای بلاصاحب به پیمانکار و مطالبه شخص، افزود: در قراردادهای جدید که قرداد این شخص را نیز شامل میشد واگذاری اسلحه بیهوشی و موارد دیگر مسئله داشته و مورد تایید قانونی نبود و ما نتوانستیم در اختیار این شخص بگذاریم ولی ماشین و پرداخت هزینههای پزشک عقیمساز و... را تامین و پرداخت نمودیم.
دانشمقدم گفت: اگر این شخص بتواند کار را جمع کند و طبق قرداد بستهشده بتواند کار جمعآوری ۲۰۰ سگ را درست انجام دهد در خدمتشان خواهیم بود در غیر دین صورت در صدد جایگزینی راهکارها و مامورشدن پیمانکاری جدید جهت فیصلهدادن به این معضل و رفع دغدغههای مردم خواهیم بود، عملکرد این شخص در ۶ ماه گذشته بسیار ضعیف و نارضایتی شهروندان را بهدنبال داشته است.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- بانوی گمشده یاسوجی در اهواز پیدا شد
- بزودی با یک ائتلاف وارد نبرد خواهیم شد
- جزئیات تغییر رسمی ساعت کشور در سال ۱۴۰۴
- یک کهگیلویه وبویراحمدی فرمانده انتظامی رامهرمزشد
- ویژهبرنامههای تلویزیون در ماه رمضان
- مدیرکل ثبت اسناد و املاک معرفی شد
- آخرین خبر از تعطیلی سهشنبه در کهگیلویهوبویراحمد
- سامانهپربارش تا کی در کهگیلویه وبویراحمد فعال است
- یک کهگیلویهوبویراحمدی گزینه ریاست بانک مرکزی
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- اقدام فرهنگی مرکز توانبخشی بچههای آسمان لنده
- خواننده بهمئی جان خود را از دست داد
- ۳ کشته در حوادث رانندگی امروز کهگیلویهوبویراحمد
- موزه یاسوج؛ آرزوهای بربادرفته در حافظه تاریخ
- انتصاب سرپرست صندوق کارآفرینی امید کهگیلویهوبویراحمد
- اعتبارات بویراحمد؛ تحویل درب منزل نماینده غایب!
- شهید جماعتی؛ چراغ راهی برای نسل امروز
- فوریت جذب اعتبارات عمرانی در کهگیلویهوبویراحمد
- خانه فرهنگ عشایر یاسوج؛ قربانی اختلافات مدیریتی
- ماجرای واگذاری مدرسه به خواهر نماینده بویراحمد چیست؟
- مشاهده بیشتر