رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
شنبه 1403/12/25 Saturday - 2025 15 March السبت ، 15 رمضان ، 1446
ساعت
1403-12-25 14:04 شماره خبر : 11457
قوت مردم در تنور وعده‌ها می‌سوزد؛

با افزایش قیمت نان در همه شهرهای کشور از جمله شهرهای کهگیلویه و بویراحمد خواهان کیفیت نان هستند، اما امروز شاهدهستیم که قوت لایموت آنان در تنور وعده‌ها می‌سوزد و نان بی‌کیفیت بر سرسفره آنان خودنمایی می‌کند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»  با افزایش قیمت نان و ساماندهی قوت مردم در همه شهرهای کشور یاسوجی‌ها چشم‌انتظار بالا رفتن کیفیت و استاندارد شدن وزن این مایحتاج روزانه بودند اما به نظر می‌رسد مسئولان پاسخگوی نارضایتی شهروندان در آب رفتن وزن و کیفیت نان نیستند.

مردم در کنار مصرف برنج و با افزایش قیمت آن به‌عنوان قوت اصلی خود از نان استفاده زیادی می‌کنند و شاید بتوان گفت نان قوت غالب بیشتر شهروندان دیار کهگیلویه وبویراحمد شده و این موضوع را با شلوغ شدن صف‌های نان می‌توان تأیید کرد.

با اجرای طرح هوشمند سازی یارانه نان انتظار شهروندان از مسئولان بالاتر رفته و نگاه بلندمدت مردم افزایش کیفیت نان بود اما متأسفانه آن‌گونه که برخی از شهروندان اذعان می‌کنند در شهرهای استان ازجمله یاسوج مرکز استان وزن چانه‌های نان آب‌رفته و کیفت تغییر چندانی نداشته است.

سوختن نان در تنور بی‌کیفیتی

حال موضوع کیفیت پایین نان در کهگیلویه وبویراحمد به یکی از دغدغه‌های جدی مسئولان و مردم و خانواده‌ها تبدیل‌شده اما نکته جالب آن است که به نظر می‌رسد کسی نمی‌خواهد مسئولیت کم‌کاری‌ها و کم‌توجهی به این مصالح مهم را بپذیرد و هر نهاد متولی به دنبال توجیه اهمال و کوتاهی در انجام وظایف خود است. 

دراین‌بین هرکس بهانه خودش را دارد یکی می‌گوید کیفیت آرد و گندم پایین است، آن نهاد دیگر مدعی است که آرد درستی به خبازی ها تحویل نمی‌گیرد، دیگری عنوان می‌کند نانوایی خوب پخت نمی‌کند و آن نهاد دیگر تجهیزات و امکانات مستهلک در نانوایی‌ها را بهانه قرار می‌دهد اما تاکنون هیچ‌وقت عامل اصلی کیفیت پایین آرد مشخص نشده است.

باید بدانیم که نان یک کالای استراتژیک است و با سلامت و معیشت مردم در ارتباط است، اما پایین بودن کیفیت نان، کم بودن وزن چانه، خمیری بودن و یا خشک شدن بیش‌ازحد نان در استان کهگیلویه و بویراحمد موضوعی است که روزانه باوجود حوزه‌های نظارتی شاهد آن هستیم و افزایش ضایعات نان را به دنبال داشته است و طبق آمار بسیاری از مجموعه‌های ذیصلاح دورریز نان در کهگیلویه وبویراحمد بیشتر از میانگین تعریف‌شده آن است.

در حال حاضر ۷۰۰ واحد خبازی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که ۳۰۰ مورد در یاسوج بوده و طبق گزارش‌های مردمی بیشترین تخلفات در بویراحمد صورت می‌گیرد و نان هم کیفیت خوبی ندارد.

شهروندان میگویند، نانی که می‌خرند آن‌قدر بی‌کیفیت است که تا رسیدن به منزل شاید دیگر قابل‌خوردن هم نباشد و هرروز نسبت به دیروز بیشتر آب می‌رود و وزن چانه آن کم می‌شود.

هرکسی از راه می‌رسد نانوا می‌شود

در همین راستان مدیرکل استاندارد کهگیلویه و بویراحمد گفته است: بحث نارضایتی مردم از موضوع نان و نارضایتی خبازان نسبت به بحث آرد بررسی‌شده، به‌گونه‌ای که اداره استاندارد از سال قبل به‌عنوان دستگاه نظارتی چند مجموعه‌ای که در فرایند تولید آرد مشارکت دارند را مورد نظارت قرارداد؛ از زمانی که گندم خریداری می‌شود تا زمانی که در شرکت غله است و بعد اینکه به واحدهای تولید آرد در بویراحمد و گچساران داده می‌شود و بعدازآن به دست مردم برسد.

سید مسلم حسینیان افزوده است: یک سری اشکالات زیرساختی قبل از تولید وجود داشت که با همکاری معاونت پیشگیری از وقوع جرم رفع شد. برای نمونه مهلت خواب آرد اهمیت دارد، از زمان تبدیل گندم به آرد، آرد باید یک بازه زمانی ۷۲ ساعته خواب داشته باشد، اما این مرحله انجام نمی‌گرفته و آرد به نانوایی‌ها انتقال داده می‌شد. گاهی کیسه‌های آرد در معرض باران قرار می‌گرفت که تمام این معضلات با سماجت حل شد.

وی در خصوص پایین بودن کیفیت نان در استان، ادامه داده است: نانوایی باید ازنظر ساختار فیزیکی و محیطی استانداردهایی را رعایت کند، برای اینکه آرد در محیط نانوایی کیفیت خود را از دست ندهد، رطوبت باعث می‌شود کیفیت آرد از بین برود. دما و حرارت تنور، سرما و گرما، محیط نگهداری بر روی کیفیت آرد اثرگذار است.

مدیرکل استاندارد کهگیلویه و بویراحمد بیان کرده است: زمانی که فردی برای پروانه کسب نانوایی مراجعه می‌کند باید مکانی را برای نانوایی در نظر بگیرد که حداقل مساحت ۶۰ متر تا ۱۰۰ متر در آن رعایت شود که درواقع این کار انجام نمی‌شود، همین موضوع موجب می‌شود که به‌مرورزمان آرد کیفیت خود را در محیط نانوایی از دست بدهد.

حسینیان بابیان اینکه بیشتر مشکلاتی که در حوزه نان اتفاق می‌افتد به دلیل ناآشنایی خباز با چگونگی پخت نان است، اظهار کرده است: ممکن است افراد غیرمرتبطی روی به کار نانوایی بیاورند، برای نمونه بنای ساختمان می‌آید تغییر شغل می‌دهد نانوا شود، این فرد هیچ دوره آموزشی ندیده است، و با پخت آشنایی ندارد.

مشکلی در زمینه خواب گندم در استان وجود ندارد

مدیرکل شرکت غله و بازرگانی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه ۷۰ درصد خبازان نان وظیفه خود را به خوبی انجام می‌دهند، گفته است: معمولا خبازان کم تجربه نان‌های بی کیفیت به مردم ارائه می‌دهند.

ابوالحسن صداقت کیش با بیان اینکه گلایه برخی از شهروندان نسبت به پایین بودن کیفیت نان ارائه شده در برخی از نانوایی ها به حق است، افزوده است: در دو سال اخیر بیش از ۷۰ درصد آرد موردنیاز استان از گندم‌های داخل استان و ۳۰ درصد دیگر از استان‌های خوزستان و فارس تأمین می‌شود این در حالی است که کیفیت گندم استان و گندم واردشده نیز مطلوب است.

وی با اشاره به اینکه آرد از استانداردهای اجباری برخوردار است، عنوان کرده است: آرد داخل استان توسط اداره کل استاندارد و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ارزیابی و مورد آزمایش قرار می‌گیرد.

قوت مردم در تنور وعده‌ها می‌سوزد

صداقت کیش با تأکید بر اینکه برخی از خبازان بحث خواب گندم را علت بی‌کیفیت بودن نان می‌دانند، گفت: مشکلی درزمینهٔ خواب گندم در استان وجود ندارد و آرد داخل استان از استانداردهای لازم برخوردار است.

در همین راستان معاون سیاسی استانداری کهگیلویه وبویراحمد گفته است: در مقطعی برآورد کردیم که دورریز نانی که آلان در شهر یاسوج داریم با اصفهان برابری می‌کند، همان‌که پسماند ما هم به جهت میزان مصرف در استان برابری می‌کند، لذا ما باید کیفیت نان خودمان را با تهران، شیراز و... مقایسه کنیم و حتماً در قیمت‌گذاری باید ضمن توجه به استان‌های هم‌جوار که در چه شرایطی هستند و هم عزیزانی که مولد در سرمایه‌گذاری هستند و دارند کار می‌کنند و هم مردم هر دو را لحاظ کنیم تا قیمت‌گذاری و افزایش کیفیت نان را داشته باشیم.

هرگونه تخلفی درزمینهٔ عرضه نان اعمال قانون می‌شود

‌در همین راستان استاندار به پخت نان باکیفیت، رعایت شرایط بهداشتی و نرخ‌های مصوب به نانوایی‌ها تأکید کرد و گفته است: دستگاه متولی نانوایی‌ها در خصوص رفع مشکلات و تجهیز آن‌ها برای ارائه خدمات بهتر و بیشتر به مردم، توجه لازم را داشته باشند.

یدالله رحمانی بابیان اینکه، مشکلی برای تأمین و عرضه نان باکیفیت به مردم نباید وجود داشته باشد، تأکید کرده است: با هرگونه تخلفی درزمینهٔ عرضه نان، قطعاً برخورد می‌شود.

این مشکل حل شود!

وی ابراز کرده است: محدودیتی در عرضه نان به مشتریان در نانوایی‌ها وجود ندارد و نان به میزان موردنیاز شهروندان باید عرضه شود.

باید بدانیم که نان اصلی‌ترین ماده غذایی مورداستفاده مردم کشورمان محسوب می‌شود و طبق آمارها سرانه مصرف این محصول برای هر ایرانی در سال ۱۶۰ کیلوگرم است بهبود افزایش کیفیت این محصول ضروری به نظر می‌رسد.

هم‌اکنون حدود ۷۰۰ نانوایی در کهگیلویه وبویراحمد فعالیت می‌کند که بیش از چهار هزار نفر در این واحدهای تولیدی به کار مشغول هستند.

اگرچه برخی از خبازی ها مدعی بودند که سهمیه آرد نانوایی آن‌ها کم شده است اما نباید از گران‌فروشی نان در برخی از نانوایی‌های سنگک شهر یاسوج غافل شد که هر قرص نان را با وزن 600 گرم به بالغ‌بر 29 هزار ریال عرضه می‌کنند درحالی‌که عدم پخت مناسب و خمیر بودن این نان‌ها در وزن نان آن‌ها تأثیر عمده‌ای گذاشته است.

 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار