رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
پنج‌شنبه 1404/02/04 Thursday - 2025 24 April الخميس ، 26 شوّال ، 1446
ساعت
1404-02-03 09:20 شماره خبر : 12301
رئیس جهاد کشاورزی باشت مطرح کرد:

رئیس جهاد کشاورزی باشت گفت: کشت محصولات کم آب‌بر از موضوعات مهمی است که، در بحران کمبود آب کنونی بیش از پیش اهمیت دارد.

سیده فاطمه حسینی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» گفت: نخستین گام برای مقابله با بحران کم‌آبی، آگاهی‌بخشی عمومی است. انتخاب محصولات مقاوم به خشکی و استفاده از روش‌های بهینه کشت، می‌تواند نقشی کلیدی در افزایش بهره‌وری و کاهش مصرف آب داشته باشد. هدف اصلی این است که کشاورزان بتوانند با مدیریت صحیح منابع، تولیدات خود را افزایش داده و کشاورزی پایدارتری را تجربه کنند.

رئیس جهاد کشاورزی باشت بیان کرد: کشت محصولات کم آب‌بر از موضوعات مهمی است که، در بحران کمبود آب کنونی بیش از پیش اهمیت دارد. خشکسالی‌هایی که طی چند سال اخیر در ایران روی داده است، کشاورزان را بر آن داشته است که با کشت محصولات جایگزین علاوه بر حفظ تنوع محصولات، صرفه جویی قابل توجهی نیز در مصرف آب داشته باشند.

وی ادامه داد: استفاده از سیستم های آبیاری  مثل آبیاری قطره ای، راهکاری مؤثر برای بهینه سازی مصرف آب و افزایش بهره‌وری کشاورزی در خشکسالی است آبیاری قطره ای یک روش دقیق است که آب را به صورت قطره ای و به طور مستقیم به ریشه گیاهان می‌رساند. این سیستم شامل لوله‌ها و نازل‌هایی است که آب را به صورت آهسته و کنترل شده توزیع می‌کند. مزایای آبیاری قطره‌ای شامل صرفه جویی در آب، کاهش تبخیر، بهبود رشد گیاه و کاهش رشد علف‌های هرز است.

حسینی با اشاره به چالش‌های کم‌آبی در بخش کشاورزی اظهار کرد: بخش کشاورزی بیشترین سهم را در مصرف آب دارد و استفاده از فناوری‌های نوین مانند سیستم‌های آبیاری قطره‌ای و تحت فشار، می‌تواند نقش کلیدی در کاهش هدررفت آب ایفا کند.

وی در خصوص انتخاب و کشت گیاهانی که نسبت به کم آبی مقاوم هستند، گفت: گیاهان مقاوم به کم‌آبی می تواند یک استراتژی مؤثر برای کشاورزی در خشکسالی باشد. گیاهان برای مقابله با کم آبی، باید به شرایط سازگاری برسند. سازگاری گیاهان با تنش آب، به روش‌هایی اشاره دارد که گیاهان برای زنده ماندن و رشد در شرایط کم آبی، به کار می‌برند.

وی ادامه داد: کشت محصولات مقاوم به کم‌آبی، بهینه‌سازی مصرف آب و آموزش کشاورزان در زمینه زمان‌بندی آبیاری و استفاده از تکنیک‌هایی مانند پوشش خاک، از دیگر راهکارهای مؤثر در این زمینه است

وی در پایان با تأکید بر لزوم همکاری همگانی اظهار کرد: بحران کم‌آبی مسئله‌ای اجتماعی است و حل آن نیازمند تلاش و همدلی همه ذینفعان، از دولت و نهادهای مختلف گرفته تا مردم عادی است. با اتخاذ رویکردهای پایدار و استفاده از فناوری‌های نوین، می‌توانیم آینده‌ای پایدار برای کشاورزی کشور و نسل‌های آینده رقم بزنیم

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار