
شهرستان لنده با داشتن دو رودخانه پرآب جن و مارون در بخش موگرمون و مرکزی لنده بزرگترین ظرفیت را برای آبیاری تحتفشار چهار دشت بزرگ این شهرستان دارند؛ ولی متأسفانه تشنه اعتبارات و همت جهادی مسئولان استانی و شهرستانی هستند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» امروزه سلامت و امنیت غذایی یک کشور مستقیماً به تولیدات بخش کشاورزی وابسته است چرا که هر گونه اختلالی در روند تولید این بخش میتواند به طور مستقیم امنیت غذایی و حتی سیاسی آن کشور را تهدید کند.
یکی از مهمترین سیاستهای هر جامعهای توجه به تولید سالم و اقتصادی در بخش کشاورزی و توسعه زیرساختهای این بخش جهت تولید بیشتر و سالمتر، بر اساس مزیتهای نسبی یک کشور موضوعی است که نمیتوان بهسادگی از کنار آن گذشت و باید با یک برنامهریزی اصولی و هماهنگ به سمت آن حرکت کرد.
شهرستان لنده در استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن دو رودخانه پرآب جن و مارون در دو بخش موگرمون و مرکزی لنده بزرگترین ظرفیت را برای آبیاری تحتفشار چهار دشت بزرگ این شهرستان یعنی دشت آبلش، دشت بن، دشت ناصری و دشت کل شور دارند؛ ولی متأسفانه تشنه اعتبارات و همت جهادی مسئولان استانی و شهرستانیاند.
هرچند در سالهای گذشته بحث آبیاری به دشت ۵۰۰ هکتاری آبلش در منطقه مالشیخ بخش مرکزی لنده از رودخانه مارون تأمین شده است و بخش زیادی از زمینهای کشاورزی زیر کشت رفته است؛ ولی هنوز به نقطه مطلوب برای پوشش ۱۰۰درصدی نرسیده است.
یکی دیگر از پروژههای مهم در حوزه جهش تولید شهرستان لنده بحث تأمین آبرسانی به دشت بن است که با مشارکت بنیاد علوی و جهاد کشاورزی و با حضور مسئولان استانی و شهرستانی بااعتبار اولیه ۱۵۰ میلیاردریالی با اشتغالزایی بیش از ۲۵۰ نفر در سال ۱۴۰۰ کلنگزنی شد.
در ابتدای کار میزان پیشرفت پروژه از جمله خط انتقال تا مخزن ذخیره آب و با تأمین سایر اعتبارات خیلی خوب کار شد؛ ولی در ادامه با یک وقفه یک سال دوباره بحث تکمیل خط انتقال و ساخت مخزن ذخیره آب آغاز شد و بخشهای زیادی از مخزن ذخیره آب و خط انتقال تکمیل و دوباره پروژه عملاً تعطیل شد.
سید محمد تقوی در جلسه تودیع و معارفه رؤسای جهاد کشاورزی لنده در واکنش به تعطیلی این پروژه مهم که نقش مهمی در توسعهبخش کشاورزی و اشتغال پایدار جوانان این شهرستان دارد با گلایه از جهاد کشاورزی گفت: سوءمدیریت و بیتوجهی که منجر به تعطیلی برخی پروژههای مهم از جمله طرح دشت بن و نیمهفعال شدن پروژه آبلش شده است.
فرماندار شهرستان لنده گفت: برخی پروژههای مهم به دلیل تخصیصهای نامناسب، نیمهتعطیل هستند یا پیمان کاران خلعید شدند.
تقوی افزود: به دلیل سهلانگاری و سوءمدیریت مبلغ ۱۳۰ میلیارد ریال از اعتبارات جهاد کشاورزی شهرستان توسط پیمانکار پروژه آبیاری اراضی دشت بن برداشت شد، درحالیکه حدود دو سال است که پروژه تعطیل بوده و کمتر از ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی افزود: پروژهای را که میتوانستند بااعتبار ۵۰ تا ۷۰ میلیارد ریال به تمام برسانند، تاکنون بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال هزینه کردند، اما با موازیکاریها، سهلانگاریها و قصور پروژه راکد شده است.
فرماندار لنده گفت: از مجموع ۶ پمپ از ایستگاه ۵۰۰ هکتاری آبلش، مدتزمان زیادی است که تنها دو پمپ فعال هستند که رئیس جدید جهاد کشاورزی باید برای راهاندازی هرچه سریعتر آنها دستبهکار شود.
وی خاطرنشان کرد: مرحله اول مطالعات پروژه آبیاری اراضی دشت ناصری در موگرمون انجام شد و بهزودی مراحل بعدی هم انجام خواهد شد.
تقوی در مورد پروژه کل شور هم اظهار کرد: در مورد این پروژه هم پمپ خریداری و مقداری از کار انجام شده است که ادامه پروژه و فعالیت آن باید مدیریت شود.
فرماندار لنده گفت: اگر این چهار پروژه فعال و به سرانجام برسند بخش عمدهای از مشکل اشتغالزایی در شهرستان حل میشود و کشاورزی شهرستان رونق میگیرد.
امیدواریم نهادهای متولی از جمله سازمان بازرسی استان و دستگاه قضایی در خصوص مشکلات پروژه دشت بن لنده که بنا به اظهارات فرماندار این شهرستان که از هدررفت بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار در این شرایط سخت اعتباراتی کشور گلایه است با ترک فعل همه مدیرانی که در این سهلانگاری و قصور کوتاهی کردند برخورد قاطعی صورت گیرد چرا که این مهم از حقوق حقه مردم این شهرستان است.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- بانوی گمشده یاسوجی در اهواز پیدا شد
- بزودی با یک ائتلاف وارد نبرد خواهیم شد
- جزئیات تغییر رسمی ساعت کشور در سال ۱۴۰۴
- یک کهگیلویه وبویراحمدی فرمانده انتظامی رامهرمزشد
- ویژهبرنامههای تلویزیون در ماه رمضان
- مدیرکل ثبت اسناد و املاک معرفی شد
- آخرین خبر از تعطیلی سهشنبه در کهگیلویهوبویراحمد
- سامانهپربارش تا کی در کهگیلویه وبویراحمد فعال است
- یک کهگیلویهوبویراحمدی گزینه ریاست بانک مرکزی
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- پایان بلاتکلیفی بشار، ساماندهی آغاز شد
- امام خامنهای پرچمدار حقطلبی در جهان معاصر
- باشت؛ تنها شهر بدون تاکسی ویژه در کشور!
- روایت قابها از «سوگ حسینی» در گچساران
- رنج کهنه نجفآباد یاسوج؛ همچنان در انتظار آسفالت
- پروژه جاده یاسوج-شیراز زیر ذرهبین مسئولان
- تجلی ما ملت امام حسینیم در حماسه عاشورا
- فتح بحرانها با تدبیر و توانمندی تیپ ۴۸فتح
- نجات دو سالمند در مأموریتهای پرتنش اورژانس هوایی
- هدر رفت میلیاردی اعتبارات کشاورزی؛ پاسخگو کیست؟
- مشاهده بیشتر