
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به روند طولانی در احداث و تکمیل ساختمان موزه یاسوج گفت: برای بهره برداری کامل این طرح افزون بر ۳۵ میلیارد ریال نیاز است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» کلنگ احداث موزه نگهداری اشیای تاریخی یاسوج سال ۱۳۸۶ به زمین زده شد تا امکان نمایش همه اشیای تاریخی کهگیلویه وبویراحمد برای بازدید عموم فراهم شود اما این طرح همچنان نیمه تمام است و فرهنگ دوستان انتظار دارند تا زمینه بهره برداری از زیرساخت مهم فراهم شود.
سید مجتبی امیر حسینی در جمع خبرنگاران تصریح کرد: با وجود پیشرفت فیزیکی ساختمان موزه، طراحی گرافیکی و تجهیزات داخلی آن هنوز تکمیل نشده است و تأمین اعتبار باقیمانده برای بهرهبرداری از این مجموعه ضروری است .
موزه نگهداری اشیای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد بسیار کوچک است به طوری که از سه هزار قطعه شی تاریخی تنها ۳۱۰ مورد آن در معرض دید عموم است و بقیه به علت نبودن فضای چیدمان در جعبه های کاغذی نگهداری می شود.
در موزه کنونی یاسوج اشیای فلزی شامل انواع ظروف فلزی، کاسه،جام و گلدان،ابزار آلات جنگی مانند خنجر، شمشیر، پیکان و ابزار آلات تزئینی مانند مهرهها، گوشواره ها، حلقه ها و النگوها، همچنین سکه های دوران ساسانی و متعلق به پادشاهانی چون خسرو دوم و سکههای دوره الیمایی و چند مهره از دوره ساسانی نگهداری می شود که هر کدام از این اشیا از نگاه تاریخ شناسان می تواند روایتگر تمدن کهن ایران زمین باشد.
یکی از برجسته ترین اشیایی که در موزه یاسوج نگهداری میشود قطعهای از نقش برجسته شاپور اول ساسانی است که برروی سنگ حفاری شده در موزه یاسوج همچنین اشیایی از دوره اسلامی شامل سکه های اوایل اسلام، سکه های عهد صفوی و قجری،ظروف چینی آبی و سفید و اشیای دیگر چون خنجر و باروت نگهداری می شود که فراهم شدن شرایط بازدید عموم خود سفری به اعماق تاریخ چند هزار ساله این بخش از کشورمان محسوب می شود.
امیرحسینی افزود: این استان دارای حدود ۸۷۰۰ شی و اثر تاریخی است که به دلیل کمبود فضای موزهای، بسیاری از این آثار بهدرستی نگهداری نمیشوند و ساختمان موزه جدید یاسوج از سال ۱۳۸۵ در حال ساخت است اما به دلیل کمبود اعتبار، تکمیل آن به تأخیر افتاده است .
وی اظهار کرد؛ برای تکمیل و بهرهبرداری موزه جدید یاسوج، ۳۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که تاکنون ۳۴ میلیارد تومان هزینه شده است. از این مقدار، ۱۲ میلیارد تومان مربوط به عوارض شهرداری است که انتظار میرود شهرداری در این زمینه همکاری کند .
امیرحسینی یادآور شد: از جمله برنامههای مهم، ما در اینده احیای بافت تاریخی دهدشت و کاروانسرای دهدشت است و همچنین، این استان دارای ۱۵ پل تاریخی است که نیاز به توجه و مرمت دارند .
وی افزود: صنایع دستی و گردشگری در بلاد شاپور، ایجاد یک بازارچه صنایع دستی پیشبینی شده است تا به توسعه اقتصادی و فرهنگی منطقه کمک کند .مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت؛ بر اساس تصمیمات کلی وزارت میراث فرهنگی مقرر شده ۲۵ اثر تاریخی کهگیلویه و بویراحمد به بخش خصوصی واگذار می شود.
با توجه به کمبود فضای موزهای، بسیاری از آثار تاریخی در شرایط نامناسب نگهداری میشوند. این مسئله نیازمند توجه فوری و اختصاص منابع بیشتر است .
وی یادآور شد: بر اساس سیاست وزارت میراث فرهنگی، ۲۵ اثر تاریخی به بخش خصوصی واگذار خواهد شد. این اقدام به عنوان بهترین تصمیم برای نگهداری مناسب از میراث فرهنگی در نظر گرفته شده است .
منبع:ایرنا
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- بانوی گمشده یاسوجی در اهواز پیدا شد
- بزودی با یک ائتلاف وارد نبرد خواهیم شد
- جزئیات تغییر رسمی ساعت کشور در سال ۱۴۰۴
- یک کهگیلویه وبویراحمدی فرمانده انتظامی رامهرمزشد
- ویژهبرنامههای تلویزیون در ماه رمضان
- مدیرکل ثبت اسناد و املاک معرفی شد
- آخرین خبر از تعطیلی سهشنبه در کهگیلویهوبویراحمد
- سامانهپربارش تا کی در کهگیلویه وبویراحمد فعال است
- یک کهگیلویهوبویراحمدی گزینه ریاست بانک مرکزی
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- جشن یاسوجیها پس از غلبه بر رژیم صهیونی
- هیچ باطلی پایدار نمانده، حق همیشه پیروز است
- نابودی رژیم صهیونی؛ گذر از تاریکی به روشنایی
- انتصاب جدید در سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویهوبویراحمد
- ایران اسلامی؛ قلعهی استوار در برابر طوفان شر
- همبستگی اجتماعی؛ رمز امنیت پایدار در لنده
- بازدید استاندار از ورزشگاه ۱۵ هزار نفری یاسوج
- از کوههای بهمئی تا قلب ایران؛ حامی ایرانیم
- تاریخ از اشتباهات صهیونیستها پرده برمیدارد
- ادارهای که ناخدایش را گم کرد!
- مشاهده بیشتر