رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
پنج‌شنبه 1404/02/04 Thursday - 2025 24 April الخميس ، 26 شوّال ، 1446
ساعت
1404-02-03 23:07 شماره خبر : 12353
در گفتگو با صبح زاگرس مطرح شد؛

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بهئی باتوجه به شیوع گرما و فعالیت گسترده کلنی‌های زنبور عسل گفت: زنبورداران جهت پیشگیری از بیماری‌ها اقدامات بهداشتی را در زنبورستان‌های خود اجرا کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»؛ طبق آخرین آمارهای رسمی از سازمان فائو بیش از یکصد و یک میلیون کلنی زنبورعسل در دنیا مدیریت می‌شود که ایران با دارا بودن بیش از ۸ میلیون کلنی زنبور عسل بعد از کشورهای هند، چین و ترکیه رتبه چهارم در دنیا را دارد. میزان تولید سالانه عسل در دنیا نیز در حدود یک میلیون و ۷۷۰ تن گزارش شده است که ایران با تولید سالانه حدود ۷۷ هزار تن عسل بعد از کشورهای چین با۶۵۰ هزار تن، ترکیه با ۱۱۵ هزار تن و آمریکا با ۹۰ هزار تن جایگاه چهارم را به خود اختصاص داده است.

اما در این صنعت مدرن، ۱۵۰ زنبوردار شهرستان بهمئی در استان کهگیلویه و بویراحمد با ۹ هزار کلنی زنبور عسل سالانه حدود ۱۲۰ تن عسل برداشت می‌کنند که این صنعت مدرن و نوین نیاز به مراقبت زیادی دارد.

در همین راستا رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بهمئی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»؛ با اشاره به آغاز گرما و فعالیت کلنی‌های زنبور عسل در شهرستان بهمئی گفت: زنبورداران جهت پیشگیری از بیماری‌ها و افزایش تولید به نکات بهداشتی توجه نمایند و اقدامات بهداشتی را در مزارع زنبور خود اجرا کنند.

وی با اشاره به اینکه بیماری‌های زنبور در فصل بهار افزایش می‌یابد افزود: یکی از بیماری‌هایی که در فصل بهار و آغاز گرما موجب خسارت شدید به زنبورداران می‌شود بیماری نوزما است، که علاوه بر کاهش جمعیت زنبور در کلنی باعث کاهش تولید عسل و در نتیجه خسارت جبران‌ناپذیر به زنبورداران می‌شود.

فتاحی تصریح کرد: تنها راه مقابله با این بیماری در این فصل رعایت نکات بهداشتی از‌جمله جایگزین جایگزینی آج‌های جدید، فراهم‌کردن آب سالم و بهداشتی در مزارع زنبور عسل است.

وی در ادامه برنامه غذایی را برای افزایش تولید و کاهش تلفات در زنبور را مهم برشمرد و به زنبورداران شهرستان توصیه کرد: زنبورداران حتماً موادغذایی را از منابع معتبر و فروشگاه‌های تحت نظارت دامپزشکی تهیه و از ورود رطوبت اضافی به کندوها جلوگیری کنند.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بهمئی جلوگیری از پخش‌شدن زنبورهای آلوده را مهم دانست و گفت: یکی از اصول مدیریت در زنبورداران بازدید منظم از زنبورستان، جلوگیری از پخش‌شدن زنبورهای آلوده، تشخیص به‌موقع علائم بیماری است.

فتاحی با بیان اینکه گرمای تابستان بر فعالیت و تولید زنبور عسل تاثیر منفی دارد، تصریح کرد: اگر دمای کندو بیش‌از‌حد گرم شود، ملکه تخم‌ریزی را کاهش یا حتی متوقف می‌کند و در شرایط شدید ممکن است به از‌دست‌رفتن کلنی منجر شود.

وی تصریح کرد: زنبور‌داران برای جلوگیری گرما‌زدگی کلنی در مناطق گرمسیر و یا زمانی که تابستان‌های بسیار گرمی داریم بر روی کندو کارتن گذاشته و سعی می‌کنند کندو‌ها را در سایه درخت بگذارند بطوری که نیمی از روز در آفتاب و نیمی دیگر در سایه باشد.

فتاحی در پایان خاطرنشان کرد: رعایت این دستورالعمل‌ها و همکاری زنبورداران با کارشناسان دامپزشکی می‌تواند نقش موثری در بهبود شرایط زنبورستان‌ها و افزایش بهره‌وری آنها داشته باشد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار