رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
چهارشنبه 1404/02/31 Wednesday - 2025 21 May الأربعاء ، 23 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1404-02-31 12:25 شماره خبر : 13046
در نشست با معاون وزیر عنوان شد؛

جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی کهگیلویه و بویراحمد با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار شد. که در این جلسه روی «همکاری دولت و بخش خصوصی، کلید رفع موانع تولید و صادرات است» تأکید شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان کهگیلویه و بویراحمد روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ با حضور «سید داوود موسوی»، معاون توسعه بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، و جمعی از مسئولان استانی و نمایندگان مجلس، امروز در سالن جلسات «ساختمان اتاق بازرگانی یاسوج» با هدف بررسی راهکارهای توسعه صادرات محصولات غیرنفتی و رفع موانع پیش‌روی تولیدکنندگان و تجار استان برگزار شد.

سید داوود موسوی، در این جلسه با اشاره به اهمیت هماهنگی بین بخش‌های دولتی و خصوصی، گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت به دلیل تنوع وظایف و گستردگی مأموریت‌هایش، حوزه‌های متعددی را پوشش می‌دهد که هرکدام می‌تواند به‌تنهایی به اندازه یک وزارتخانه فعالیت داشته باشد.

معاون توسعه بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت با تشکر از استاندار و سایر مسئولان استانی، تصریح کرد: با توجه به محدودیت زمانی وزیر برای سفر به تمام استان‌ها، سیاست «استان‌های معین» مطرح شد و خوشبختانه این طرح با استقبال خوبی همراه بوده است.

وی با تقدیر از پیگیری‌های مستمر استاندار کهگیلویه و بویراحمد در حوزه‌های مختلف وزارتخانه، ادامه داد: همدلی و همگرایی بین بخش خصوصی و دولتی در این استان مثال‌زدنی است و این رویکرد می‌تواند به پیشرفت برنامه‌های توسعه‌ای منجر شود.

تنظیم بازار و چالش قیمت‌گذاری کالاهای اساسی

موسوی با اشاره به جلسات مستمر تنظیم بازار، اظهار داشت: هر هفته جلسات تنظیم بازار با حضور نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی، دادگستری، سازمان تعزیرات، وزارت کشور و دستگاه‌های امنیتی برگزار می‌شود و تصمیمات نهایی به معاون اول رئیس‌جمهور ارائه می‌شود.

معاون توسعه بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت به چالش قیمت گندم، آرد و نان اشاره کرد و عنوان کرد: اختیار تعیین قیمت نان به استان‌ها واگذار شده، اما اختلاف قیمتی بین استان‌ها به ۶۰ درصد رسیده است. پس از بررسی‌های کارشناسی، مقرر شد استانداران با هماهنگی وزارت کشور، قیمت نان را تعیین کنند.

وی همچنین به مصوبات اخیر در مورد قیمت سبوس (۹۵۰۰ تومان)، شکر، مرغ و تخم‌مرغ اشاره و ابراز داشت: قیمت گندم نیز به صورت تمام‌شده به صنوف و صنایع مرتبط اعلام شده است، به‌جز ماکارونی که شرایط خاص خود را دارد.

هماهنگی دستگاه‌ها در تنظیم بازار

موسوی با تأکید بر لزوم همکاری بین دستگاه‌های اجرایی، بیان کرد: مردم انتظار دارند حاکمیت به‌صورت یکپارچه با گران‌فروشی برخورد کند، فارغ از اینکه این وظیفه بر عهده تعزیرات باشد یا وزارت جهاد کشاورزی.

معاون توسعه بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه به ماده ۴۸ قانون برنامه هفتم اشاره و ابراز داشت: برخی تصور می‌کنند این ماده، قیمت‌گذاری را ممنوع کرده است، درحالی‌که این ماده برنامه‌ای است و باید در طول برنامه اجرایی شود. همچنین مصوبه اخیر سران قوا، اختیار قیمت‌گذاری را به ستاد تنظیم بازار واگذار کرده است.

وی در پایان با بیان اینکه هماهنگی بین استان‌ها و دستگاه‌های مرکزی ضروری است، افزود: امیدواریم با همکاری همه جانبه، بازار را به ثبات برسانیم و فضای مناسبی برای تولید و صادرات فراهم کنیم.

محمد بهرامی در این جلسه به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های صادراتی استان پرداخت و گفت: در کشور شرایط ملی حاکم است، اما نرخ تورم در استان، اگرچه از بحران عبور کرده، همچنان شدت بیشتری نسبت به میانگین کشوری دارد. علت اصلی این مسئله، ضعف در مدیریت عرضه است. درحالی‌که همواره تمرکز بر حوزه تقاضاست.

نماینده مردم شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پتانسیل‌های فراوان استان تصریح کرد: کسانی که در حوزه صادرات موفق بوده‌اند، بر روی مزیت‌های رقابتی تمرکز کرده‌اند. ما در استان در بخش‌هایی مانند صنعت نفت و گاز، معادن و به‌ویژه ماهی‌های سردآبی جایگاه بالایی داریم، اما این ظرفیت‌ها در آمار صادرات دیده نمی‌شود. ماهی‌های سردآبی ما از جایگاه ویژه‌ای در کشور برخوردارند، اما مدیریت اثربخشی برای بهره‌برداری از این ظرفیت وجود ندارد.

وی با طرح این پرسش که «با چه تدبیری می‌توان در حوزه صادرات حضور مؤثر داشت؟» ادامه داد: این امر می‌تواند در ایجاد ارزش افزوده و افزایش درآمد مردم بسیار تأثیرگذار باشد، اما تاکنون اقدام شایانی انجام نشده است.

تأکید بر آمایش سرزمین و مزیت‌های رقابتی

بهرامی با اشاره به صحبت‌های قبلی خود در مورد «نمایش سرزمین» بر اساس آمایش سرزمینی، خاطرنشان کرد: وضعیت هر شهرستان در حوزه‌های مختلف مشخص است، اما مثلاً درحالی‌که پنج‌هزار و دویست تن صادرات شیلات داریم، سهم استان‌های دیگر از این محصول بیشتر است. چرا باید محصولات ما در استان‌های دیگر به مزایده گذاشته شود؟

نماینده مردم شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «برای اولین‌بار پایانه صادراتی و شهرک‌های صنعتی در یاسوج راه‌اندازی شده‌اند» عنوان کرد: استاندار در ابتدای جلسه نگران نبودن برند صادراتی را مطرح کرد، اما حداقل باید در گزارش‌ها مشخص شود که در چه حوزه‌هایی کار کرده‌ایم. برخی کشورها در بخش‌هایی مزیت رقابتی دارند که به‌صورت طبیعی آن‌ها را پیش می‌برد، اما در برخی حوزه‌ها مانند گیاهان دارویی، ما پتانسیل بی‌نظیری در دنیا داریم که از آن استفاده نکرده‌ایم.

قدردانی از حمایت‌های استاندار و همدلی دستگاه‌ها

وی با تقدیر از حمایت‌های استاندار بیان کرد: امیدواریم این همکاری‌ها تداوم داشته باشد. خوشبختانه همدلی خوبی بین قوای مجریه، مقننه و قضاییه در استان وجود دارد. حتی رئیس دادگستری و صداوسیما نیز در صحنه حاضرند. هرچند برخی گلایه‌ها از عملکرد مدیران وجود دارد، اما ترجیح می‌دهم به جای بیان آن‌ها، بر تقویت هماهنگی‌ها تأکید کنم.

بهرامی در ادامه با اشاره به مسئولیت ذاتی نمایندگان مجلس اظهار داشت: با توجه به پتانسیل‌های استان، هرجا لازم باشد، مطابق وظیفه در کنار مسئولان اجرایی خواهیم بود.

حضور پررنگ استان در سطح ملی

نماینده بویراحمد، دنا و مارگون در پایان با اشاره به نقش آفرینی استان در سطح ملی افزود: حضور ما در عرصه‌های ملی پررنگ است و پیگیری‌های لازم برای رفع مشکلات انجام می‌شود و هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی، مجلس و قضاییه مثال‌زدنی است.

تأکید بر همدلی و وفاق ملی برای پیشرفت استان

یداله رحمانی در این جلسه با اشاره به شعار «وفاق ملی» دولت چهاردهم، گفت: ما از ابتدا تأکید کردیم که مسیر موفقیت، همدلی و همراهی بین تمامی آحاد جامعه، مدیران، نمایندگان مجلس، روحانیت، دانشگاه‌ها و بخش خصوصی است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: اگر جمعیت استان ما ۸۰۰ هزار نفر باشد، ناتوانی در استفاده از ظرفیت حتی یک نفر، می‌تواند فرآیند توسعه را تحت تأثیر قرار دهد. خوشبختانه امروز شاهد همدلی خوبی بین نمایندگان مجلس، نماینده ولی فقیه در استان، مدیران و مردم هستیم که این همراهی در حوزه‌های مختلف از جمله راه‌سازی، آب و کشاورزی نتایج ملموسی داشته است.

اجرای پروژه‌های کلان سرمایه‌گذاری در استان

وی با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۴ به عنوان «سال سرمایه‌گذاری برای تولید» ادامه داد: چهار پروژه مهم سرمایه‌گذاری با ارزشی بالغ بر ۲۳ هزار میلیارد تومان و ده‌ها میلیون دلار ارز در استان تعریف شده که حداقل ۱۴ هزار شغل مستقیم ایجاد می‌کند و این پروژه‌ها بر اساس قابلیت‌های بومی هر شهرستان طراحی شده‌اند.

رحمانی به برخی از این پروژه‌ها اشاره و خاطرنشان کرد: پرعیارسازی فسفات چرام با سرمایه‌گذاری هزار میلیارد تومان در فاز اول که از پروژه‌های کلیدی معدنی استان محسوب می‌شود، پروژه خودروسازی در مارگون با ارزش ۵۰۴ میلیون دلار که دیروز در سازمان سرمایه‌گذاری تصویب نهایی شد و پتروشیمی گچساران به عنوان یک پروژه منحصربه‌فرد زیست‌محیطی که نه تنها آلاینده نیست بلکه آلایندگی سایر پتروشیمی‌ها را جذب و به محصول تبدیل می‌کند.  

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه سه مورد از این پروژه‌ها تاکنون کلنگ‌زنی شده، تأکید کرد: با توجه به محدودیت منابع دولتی، نقش بخش خصوصی در تکمیل این پروژه‌ها حیاتی است و همه مدیران متعهد شده‌اند تا پایان سال این پروژه‌ها را به مرحله بهره‌برداری برسانند.

دستاوردهای همدلی مدیران در جذب اعتبارات ملی

وی با اشاره به نتایج مثبت همکاری بین مدیران و نمایندگان مجلس، مطرح کرد: این همدلی باعث شد در سال گذشته افزایش ۱۴۷ درصدی اعتبارات راه‌های ملی، ۲۶۰ درصدی راهداری و ۱۴۰ درصدی بخش آب را کسب کنیم که این رشد اعتبارات در بودجه سال آینده نیز تداوم خواهد داشت.

رحمانی با اشاره به موفقیت‌های حوزه کشاورزی افزود: در بخش کشاورزی و شیلات گشایش‌های خوبی ایجاد شده و با تمرکز بر زنجیره تولید، بسیاری از چالش‌های پیش‌رو حل شده است. در حوزه گردشگری نیز با تعریف پروژه‌های هدفمند، زمینه برای جذب سرمایه‌گذار فراهم شده است.

تنظیم بازار و سیاست‌های جدید یارانه‌ای

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به تشکیل «۵ جلسه کارگروه تنظیم بازار در سه ماه گذشته بیان کرد: با همراهی نماینده ولی‌فقیه در استان و همکاری تمام دستگاه‌ها، توانسته‌ایم فضای آرامی در بازار ایجاد کنیم. در مورد حذف یارانه نان نیز تأکید داریم این سیاست باید با برنامه‌ریزی دقیق اجرا شود تا هم قیمت‌ها کنترل شود و هم از اسراف جلوگیری گردد.

وی با اشاره به «ماده ۴۸ قانون برنامه هفتم»، هشدار داد: تفویض اختیار به استان‌ها نباید به معنای انتقال صرف مسئولیت بدون در نظر گرفتن ابزارهای لازم باشد. ما آماده اجرای این سیاست هستیم اما نیازمند پشتیبانی و راهنمایی دقیق مرکز هستیم.

چالش‌های جدی در حوزه صادرات غیرنفتی

استاندار با اعلام اینکه «آمار صادرات غیرنفتی استان نگران‌کننده است»، پیشنهاداتی را مطرح و بیان داشت: تشکیل جلسات ماهانه تخصصی با حضور بخش خصوصی برای رفع موانع، الگوبرداری از استان چهارمحال و بختیاری که سالانه ۳۰۰ میلیون دلار صادرات غیرنفتی دارد، تسریع در راه‌اندازی پایانه صادراتی و رفع مشکلات گمرکی و پیگیری اتصال به شبکه راه‌آهن و ایجاد بندر خشک در استان می‌تواند صادرات غیرنفتی استان را تا درصد قابل ملاحضه‌ای افزایش دهد.

وی با انتقاد از عملکرد گذشته ابراز داشت: متأسفانه در سال گذشته آن‌طور که باید به موضوع صادرات توجه نشد. امسال باید برای هر کالای صادراتی برنامه مشخص داشته باشیم و ماهانه آن را رصد کنیم. پیشنهاد می‌کنم از تجار موفق استان دعوت کنیم و مشکلات آنان را به صورت ویژه پیگیری نماییم.

پیگیری‌های استانی برای توسعه زیرساخت‌ها

رحمانی با اشاره به «مشکلات زمین صنایع» اظهار داشت: در حال مکاتبه با وزارت صمت هستیم تا مشکل سند نمایشگاه استان حل شود. همچنین برای توسعه شهرک‌های صنعتی و تأمین برق واحدهای تولیدی برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

استاندار در پایان با تشکر از حضور معاون وزارت صمت، افزود: معتقدیم با این همکاری‌ها و توجه ویژه مرکز، می‌توانیم در سال جاری جهش قابل توجهی در حوزه صادرات غیرنفتی و جذب سرمایه‌گذاری داشته باشیم.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار