
جنگ یاصلح، سرما یاگرما و در اوج مشکلات و سختیها و گاه بیمهریها و کم کاریها مسئولان مردم آمدند، مردمی که انتخابگر انتخابهای خودشان هستند و رهبری که همیشه همه را به پای صندوق آرا
به گزارش پایگاه خبری اطلاع رسانی « صبح زاگرس »؛ مدینه سادات مطهری_ در حالی چهلوپنجمین فجر انقلاباسلامی با شکوه تمام که کشور را با شکوه تمام جشن گرفتیم که این روزها کشور حال و هوای انتخاباتی بهخود گرفته است و مسئولان، مردم و .... خود را برای حضور در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی آماده میکنند.
در چنین شرایطی برخی جریانها و رسانههای مخالفان و معاند داخلی و خارجی میکوشند با دلسرد کردن مردم، حضور آنان در عرصه انتخابات را بیاثر جلوه دهند و با داغ کردن محتوایی با هشتک هایی رای بی رای و ... مردم را از حضور در یکی از برنامه های سرنوشت ساز کشور منع کنند.
واقعیت اما، این است که بررسی تطبیقی انتخابات در دوران پهلوی که برخی معاندان تلاش ویژهای برای سفیدشویی از جنایتها و خیانتهای این دوره دارند، با عصر جمهوریاسلامی، نشان میدهد پساز پیروزی انقلاباسلامی مشارکت سیاسی مردم در امور کشور شکل واقعی بهخود گرفت و جامعه توانست در عرصههای مختلف، مثل همهپرسی جمهوری اسلامی و قانوناساسی، انتخابات ریاستجمهوری، مجلس، مجلس خبرگان رهبری، شوراهای اسلامی شهر و روستا و... جلوههای اصیل مردمسالاری را به منصهظهور برساند.
نکته مهم در این میان، ویژگیهای انتخابات نمایشی و البته فرمایشی در دوره پهلوی است که ذکر نکاتی در این زمینه، امروز بیش از هر زمان دیگری ضروری است.
مجلس شورای ملی تنها نهادی كه قانوناً واسطه مشاركت مردم در نظام تصميمگيری و نظارت بر جريان امور بود، به نهادی انتصابی تبديل شده بود كه اكثريت مردم هيچ رأیی در آن نداشتند. انتخابات مجلس چنان فرمايشی بود كه به وكلا لقب وكيل صندوقی داده بودند.
۲۲ مهرماه ۱۳۲۳ کم کم خورشید در حال طلوع کردن بود و در کنار مجسمه رضا شاه، جسد فردی بر بالای دار در حال تکان خوردن بود، فردی که روزگاری نامش لرزه بر تن هر چهره سیاسی عصر رضاشاهی می انداخت .
اگر انقلاب فرانسه با روسپیر و اعدام با گیوتین به هم پیوند خورده است، عصر رضاشاهی را هم باید عصر یک ضلعی سردار سپه پزشک احمدی و آمپول او شناخت.
احمد احمدی معروف به پزشک احمدی را با آمپول هوایش میشناسند. آمپول هوایی که به عنوان یک سلاح مرگبار جان بسیاری از سیاستمداران عصر رضاشاهی از جمله اسعد بختیاری، نقی ارانی، فرخی یزدی و تیمورتاش را گرفت.
در میان چهرههای بیان شده نفر آخر یعنی تیمور تاش شاه مهره استبدات رضا شای بود .
سال ۱۳۰۴ رضا شاه وقتی به قدرت رسید یکی از برنامههایش فرمایشی کردن مجلس بود و بخشی از این کار به عبدالحسین تیمورتاش ملقب به سردار موئزز الملک یا سردار معظم خراسانی سپرده شد.
انتخابات در رژیم پهلوی موضوعی بود که همواره به صورت نمایشی و در راستای تثبیت دیکتاتوری انجام میشد.، لیست نامزدهای انتخاباتی براساس منافع دولت جابجا میشد. بدین ترتیب قدرت ناشی از اراده شخص شاه جایگزین قدرت ناشی از اراده ملی گردید.
رضاخان هیچ اعتقادی به رأی مردم نداشت و در واقع مجلس را «طویله» میدانست.
معزز الماک برای کل کشور لیست میفرستاد و آن لیست بدون کم و کاست باید وارد مجلس می شدند این دخالت در انتخاب نمایندگان مجلس شورای ملی به حدی بود که در مجلس هشتم تیمورتاش به همه مسيولان مناطق نامه می زند و می نویسید علی حضرت اقدس شهریاری علاقمند هستند که این اشخاص به هر قیمتی باشد انتخاب شوند در صورتی که آن شخص در اجرای اوامر صادر شوده مقصر باشد بدهیسیت مورد بی میلی اعلی حضرت واقع خواهد شد و این قصه پر غصه مجلس و استبداد پهلوی است.
موضوعی که در پهلوی دوم جدی تر شد مجلس های فرمایشی که حتی با جداشدن مروارید ایران یعنی بحرین نیز مخالفت نمی کند.
کسانی که اینگونه انتخاب می شدند ارتباطی با مردم نداشتند و از مشکلات و مسائل و مطالبات آنها بی اطلاع بودند نماینده دستگاه پهلوی به جای اینکه نماینده مردم و برآمده از رای مردم باشد طی یک انتخابات نمایشی به عنوان نماینده انتخاب می شد. این شیوه انتصاب بود، نه انتخاب چون عملا رای مردم نقشی در انتخاب نماینده نداشت و آنها نمایندگان حاکمیت بودند.
اگرچه پهلوی دوم با پوشش احزاب دست نشانده تلاش کرد وجهه خود را در برگزاری انتخابات پارلمانی با حزب ملیون و حزب مردم ترمیم کند اما تقلب در انتخابات مجلس بیستم بسیار زیاد بود و در نهایت محمدرضا پهلوی مجبور شد این دوره را باطل اعلام کند.
در این میان اما انقلاب اسلامی با مردم سالاری دینی آغازگر سپردن امور به دست مردم بود.
برگزاری بیش از ۴۰ انتخابات در طول بیش از ۴ دهه از عمر پر برکت انقلاب اسلامی شاهدی است بر این ماجرا است.
انتخابات، یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی و نماد عینی مشارکت سیاسی محسوب میشود که به اعتقاد کارشناسان و تحلیلگران داخلی و خارجی بیانگر پایههای اجتماعی قدرت سیاسی در جمهوری اسلامی است.
شاید ما تنها کشوری هستیم که بعد از انقلابمان با فاصله بسیار کوتاهی مردم را پای صندوق انتخابات دعوت کردیم. با زیر رو کردن تاریخ سراغ نداریم که یک انقلاب بزرگی در یک کشوری پیروز شده باشد و ۴۷ روز بعد مردم را پای صندوق آراء فرا بخواند.
در انتخابات ۱۱ اسفندماه به اذعان خودمخالفان نظام و انقلاب اسلامی، مردم نظام و انقلاب خود همچون دوره های دیگر تنها نمی گذارند. جنگ یا صلح، سرما یا گرما و در اوج مشکلات و سختی ها و گاه بی مهری ها و کم کاری ها مسئولان مردم آمدند و با وجود اینکه ناراضی و منتقد به برخی مسائل و خدماتی هستند که به آنها ارائه شده، اما امیدوار به آینده هستند تا نظام جمهوری اسلامی ایران، مشکلات آنان را برطرف کرده و با تمام نارضایتی هایی که دارند در انتخابات شرکت می کنند.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- پرواز اورژانس هوایی کهگیلویهوبویراحمد برای بیمار مارگزیده
- بازگشت به زادگاه پس از ۸۸ سال
- انتصاب جدید در دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویهوبویراحمد
- آبشار یاسوج؛ روایتگر جریان زندگی سرزمین زاگرس
- یک کهگیلویهوبویراحمدی مدیرکل بنیاد مسکن تهران شد
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- رئیس اداره دامپزشکی بهمئی منصوب شد
- تغییرات مدیریتی در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- سقوط از کوه ماغر یک مصدوم برجا گذاشت
- خداحافظ آقای قاضی
- غارت گیاهان کوهی در بهمئی
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- فوت قاضی خوشنام دادگستری کهگیلویهوبویراحمد
- گامی مؤثر در حذف خردهفرهنگهای اشتباه
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- علت اولیه سانحه رانندگی قضات کهگیلویهوبویراحمدی
- وعده صادق ۱، زلزلهای در قلب رژیم صهیونیستی
- پلمپ ۲ مرکز غیرمجاز لابراتور دندانساز در یاسوج
- تقدیر خاص معاون استاندار از خدمات جاودان سیرت
- طنین کاروان زیر سایه خورشید در لنده
- نقش ارزشمند هنرمندان در توسعه بهمئی
- خشکسالی و بحران آب؛ آینده تاریک کهگیلویهوبویراحمد
- شمیم عطر رضوی در گلزارشهدای روستای ایدنک
- تجلیل از کارگران لندهای توسط خدام امام رضا(ع)
- بسیج همه امکانات استان برای اربعین حسینی
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- کشف ۴ دستگاه رمز ارز قاچاق در گچساران
- گلههای مردم کهگیلویهوبویراحمد از مسکن تا اشتغال
- داستان غمانگیز آرد بیکیفیت و نان گران!
- همایش عقیدتی بهمئی؛ تجلی عشق به انقلاب
- اتصال جاده پارک جنگلی به بلوار شهدای بنسنجان
- کلنگزنی مدرسه ۶ کلاسه تمنک سفلی
- کشف کالاهای قاچاق ميلياردی در بويراحمد
- زنگ سپاس در لنده؛ نغمهای از قدردانی
- اقتصاد مقاومتی در عمل؛ الگوی نوین درآمد-هزینه
- سپاس به وسعت آسمان؛ مدارس باشت قدردان معلمان
- کهگیلویهوبویراحمد در مسیر تبدیل شدن به قطب خودروسازی
- باشت از نعمت پایگاه انتقال خون محروم است؟
- غرق شدن جوان دهدشتی در رودخانه مارون
- بحران کمآبی به تنگابدال بهمئی رسید
- پایان بهاری ششمین رویداد تولید محتوای دیجیتال
- توهین به رئیس مجمع برای FATF
- فرصت طلایی طارمی برای تاریخسازی برای ایران
- برپائی میز خدمت آموزش و پرورش در باشت
- تجهیز؛ تحولی در مدیریت شهری و جادهای باشت
- یاسوج در محاصره وانتهای میوهفروش!
- رتبه برتر بازیسازی کشور به کهگیلویهوبویراحمد رسید
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- کهگیلویهوبویراحمد آماده استقبال از سرمایهگذاران است
- مشاهده بیشتر