رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
شنبه 1404/05/04 Saturday - 2025 26 July السبت ، 1 صفر ، 1447
ساعت
1404-05-03 14:53 شماره خبر : 14705
گزارش خبری؛

تصاویر نگران‌کننده در بیلبوردهای تبلیغاتی سطح‌ شهر؛ ادامه و چشم‌انداز این مسیر تبلیغاتی بدون ساماندهی و نظارت، مسیر تبلیغات را از آگاهی‌بخشی صحیح به سمت ترویج و اشاعه فرهنگ‌های غلط خواهد برد.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» بیلبورد یا تابلوی تبلیغاتی یا آگهی‌نما در واقع یکی از ابزارهای درج آگهی فیزیکی است که به جهت جذب مخاطب و تبلیغ در اختیار صنوف مختلف گذاشته می‌شود، درج آگهی‌ها و نصب بیلبورد در سطح شهر از قوانین خاص و متعددی تبعیت می‌کند.

ابتدا باید دانست که در واقع بیلبوردها رسانه‌ای اجتماعی و عمومی برای تمام رده‌های سنی اعم‌از: کودکان، نوجوانان، جوانان، بزرگسالان و کهن‌سالان هستند؛ بیش‌ از ۶ دهه از شهرشدن یاسوج می‌گذرد، شهری با مردمانی دارای سبک زندگیِ خاص عشیره‌ای که ریشه در فرهنگ‌های کهن و اصیل ایرانی اسلامی دارد.

طی ۳ دهه گذشته و قبل از ورود تکنولوژی‌های جدید جهت تبلیغات گسترده در فضای مجازی و اینترنت؛ بیلبوردهای فیزیکی در سطح شهر یاسوج در بلوارها، میادین، خروجی‌ها و ورودی‌های شهر و خیابان‌های اصلی، بر روی پل‌های هوایی، ورودی فرودگاهی و... نصب و صاحبان مشاغل و کسب و کار فرصتی ویژه برای تبلیغ گسترده و عمومی پیدا کردند.

در سطح شهر یاسوج نیز این بیلبوردهای تبلیغاتی را مدیریت شهرداری در اختیار کسب و کارهای مختلف قرار می‌دهد، در واقع اصل تبلیغ در هر زمینه‌ای اعم‌از: فرهنگی، هنری، بهداشتی، پزشکی و... منع خاصی ندارد بلکه چیزی که در کشور اسلامی ایران به‌ویژه شهر یاسوج مذموم نقد و بررسی است نصب آگهی‌هایی است که شیوه غیراخلاقی جذب مخاطب را در پیش گرفته و با نمودهای مختلفی نیز مشاهده شده است.

سالیان درازی است که تبلیغ بیلبوردهای حاشیه‌ساز در سطح شهر یاسوج سبب ایجاد ناراحتی‌ها و ترویج و اشاعه فرهنگ‌های غلط شده است. خودنمایی تصویر یک دختر و یا پسر جوان مغایر با فرهنگ و آداب و اخلاق دینی در مرکزی‌ترین نقطه شهر همه معیارهای معقول و معمول تبلیغاتی را بَرهم‌زده و افکارعمومی را معترض و نگران کرده است، تا پیش از این نیز بیلبوردهای تبلیغاتی در سطح شهر یاسوج با نظمی هماهنگ در قرق ناخن‌کاران، سالن‌های زیبایی، کلینک‌های تخصصی پوست و مو و... با مضامینی شوکه‌کننده بوده است.

تبلیغاتی که موجب اعتراض عموم مردم و بارها سوژه رسانه‌ها شد، اما آیا آن تبلیغ‌های غیرمتعارف پایان کار بود؟ به نظر می‌رسد انجام‌دهندگان این عمل درصدد اشاعه و ترویج فرهنگ‌های غلط غربی، تغییر افکار عمومی و جااندازی سبکی جدید از زندگی مردم در این تبلیغات‌اند.

در واقع وجهه اشتباه‌ این شیوه تبلیغ و کمک‌گرفتن از تفاوت جنسیتی زن و مرد و استفاده از تصاویر آنان جهت جذب مخاطب با بدعتی جدید آن‌هم در مرکز شهر یاسوج در بخش فرهنگی در تبلیغ مدارس غیرانتفاعی که مرکز آموزش و پرورش و رشد شخصیتی کودکان ما در سنین مختلف است بیداد می‌کند؛ اما این شیوه تبلیغاتی در این باب پایان کار نبوده بلکه در بیلبوردهای تبلیغ مشاوره‌ و برنامه‌ریزی تحصیلی نیز در سطح شهر یاسوج به کرات مشاهده شده است.

تبلیغ یک کالا، خدمت، حرکت فرهنگی و هنری به‌هیچ‌وجه نباید موجب تخریب ستون‌های اخلاقی و قبه‌شکنی در افکار عمومی زندگی‌های فردی و اجتماعی شود ولی متاسفانه در تبلیغات اخیر در بیلبوردهای شهرداری در سطح شهر این عارضه در وضعیتی حاد و به اوج خود رسیده است.

نباید قدرت تبلیغات و تاثیر مستقیم آنان بر سلامت روح و روان در آحاد جامعه به‌ویژه جوانان و نوجوان را نادیده گرفت، لذا متولیان فرهنگ اسلامی می‌بایست با توجه به اهمیت تبلیغات عمومی و محیطی که در معرض دید همگان قرار می‌گیرد به ناهنجاری‌های عمومی و اخلاقی پایان داده و بر ساماندهی، مدیریت و نظارت بر تبلیغات شهری توجه و اهتمام ویژه‌تری داشته باشند.

ادامه و چشم‌انداز این مسیر تبلیغاتی بدون ساماندهی و نظارت، مسیر تبلیغات را از آگاهی‌بخشی صحیح به سمت ترویج و اشاعه فرهنگ‌های غلط خواهد برد.

 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!