رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1403/07/22 Sunday - 2024 13 October الأحد ، 10 ربيع الآخر ، 1446
ساعت
1403-03-22 03:42 شماره خبر : 4888 https://sobhezagros.ir/short/4Qv21 0
بررسی اجرای یک سیاست کشوری؛

سیاست جوانی جمعیت و فرزندآوری در کهگیلویه و بویراحمد که یکی از دستور العمل‌های مهم کشوری برای افزایش نرخ جمعیت و جلوگیری از پیری جمعیت است و در این راستا باید عملکردها مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی  «صبح زاگرس» موضوع جوانی جمعیت و فرزندآوری از جمله مسائل و سیاست‌های ابلاغی کشور است به‌گونه‌ای که رهبر معظم انقلاب در زمان‌های متفاوت به این امر تأکید فرموده است. 

براین‌اساس نیروی انسانی جوان و افراد توانمند موتور محرکه‌ای برای حرکت در جهت رشد و پیشرفت کشور است و جامعه‌ای که نیروی جوان نداشته باشد نخواهد توانست با رغبت و انگیزه در جهت اهداف و آرمان‌های آن جامعه حرکت کند.

فرزندآوری مقوله‌ای مهم در نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی

رهبر معظم انقلاب اسلامی در تاریخ ۲۲ تیرماه ۱۳۹۹ در دیدار تصویری با نمایندگان مجلس  مسئله فرزندآوری را یکی از مسائل مهم دانسته و فرمودند: مسئلة فرزندآوری و مسئلة نسل بسیار مهم است؛ این موضوعی است که بنده بارها در این چند سال اخیر تکیه کرده‌ام و تأکید کرده‌ام، اما متأسّفانه حالا که انسان نتایج را نگاه می‌کند، معلوم می‌شود که خیلی این تأکیدها تأثیر زیادی نداشته. اینها احتیاج دارد به قانون، احتیاج دارد به دنبال‌گیری جدّی دستگاه‌های اجرائی و بایستی بِجِدْ مسئلة فرزندآوری را مهم دانست و از پیری جمعیّت ترسید. حالا خارجی‌ها را کار نداریم؛ دشمن، دشمن است؛ امّا بعضی کج‌سلیقگی‌ها را متأسّفانه آدم در داخل مشاهده می‌کند - یک جایی خواندم - که می‌گویند «آقا! پیری جمعیّت اشکالی ندارد»! چطور اشکالی ندارد؟ یکی از پُرفایده‌ترین ثروت‌های یک کشور، جمعیّت جوان در یک کشور است که ما بحمدالله از اوایل انقلاب تا امروز برخوردار بوده‌ایم و اگر بنا باشد بعداً برخوردار نباشیم، یقیناً عقب خواهیم ماند.

الزامات جمعیت و فرزندآوری در کهگیلویه و بویراحمد

بررسی بیانات مختلف رهبر معظم انقلاب در خصوص مسئله فرزندآوری نشان می‌دهد ایشان در موارد متعددی به موضوع فرزندآوری تأکید دارند و ضرورت تبیین درست این موضوع و عملی‌سازی آن یکی از مهم‌ترین وظایف متولیان مربوطه است. 

ابلاغ قانون جوانی جمعیت توسط شهید رئیسی

بر همین اساس قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مشتمل بر ۷۳ ماده و ۸۱ تبصره در جلسه مورخ بیست و چهارم مهرماه ۱۴۰۰ در کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی طبق اصل هشتاد و پنجم (۸۵) قانون اساسی تصویب شد و پس از موافقت مجلس با اجرای آزمایشی آن به مدت هفت سال در تاریخ  ۱۰ آبان ۱۴۰۰ به تأیید شورای نگهبان رسید که در این قانون وظایف دستگاه‌های مرتبط اعلام و همچنین به مشوق‌های جمعیتی نیز پرداخته شده است.

اهمیت فرزندآوری و نگرانی‌ها از گسترش جمعیت سالمندی موجب شد تا رئیس‌جمهور شهید آیت‌الله رئیسی در نخستین نشست ستاد ملی‌ جمعیت با بیان اینکه همه رسانه‌ها باید همت کنند تا قانون جمعیت به‌خوبی در جامعه انعکاس پیدا کند و مشوق‌ها برای افزایش و جوان‌سازی جمعیت به‌روشنی برای مردم تبیین شود.

الزامات جمعیت و فرزندآوری در کهگیلویه و بویراحمد

لزوم بررسی عملکرد ارگان‌ها و سازمان‌ها در خصوص جوانی جمعیت و فرزندآوری 

تحقق مسئله فرزندآوری و جوانی جمعیت با تبیین‌های مختلف و همچنین ایفای نقش در بخش‌های مختلف عملی می‌شود که در این راستا می‌توان به تبیین رسانه‌ای، تولید فیلم و سریال، واگذاری زمین، اعطای تسهیلات و... می‌توان اشاره کرد.

با ابلاغ سیاست‌های فرزندآوری به استان‌های کشور و وظایف دستگاه‌های مختلف باید عملکرد و نقش‌آفرینی آنها را در خصوص فرزندآوری و جوانی جمعیت مورد بررسی قرار دارد تا نقاط قوت و محقق‌شدن برنامه‌های جمعیتی شناسایی و نقاط ضعف و چرایی آنها مورد بررسی و مورد حل قرار گیرد.

در استان کهگیلویه و بویراحمد سازمان‌ها و ارگان‌های مختلفی در خصوص جمعیت و فرزندآوری دخیل هستند؛ اما یکی از بخش‌های مهمی که می‌تواند نقش محوری در این راستا داشته باشد، معاون امور بانوان و خانواده استانداری کهگیلویه و بویراحمد است.

اهمیت این موضوع سبب شد تا این پایگاه خبری به دنبال بیان اقدامات و تلاش‌های این معاونت باشد تا مشخص شود اهداف پیش‌بینی شده در مقوله جوانی جمعیت و فرزندآوری به‌عنوان یک اصل و فریضه مهم تا چه اندازه محقق شده است.

الزامات جمعیت و فرزندآوری در کهگیلویه و بویراحمد

۹۰ درصد فعالیت‌های امور خانواده استانداری به موضوع جمعیت اختصاص داده شد

سرپرست امور بانوان و خانواده استانداری کهگیلویه و بویراحمد در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» گفت: با ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به استان‌های کشور امور بانوان و خانواده استانداری حدود ۹۰ درصد فعالیت‌های خود را به موضوع جوانی جمعیت اختصاص داد. 

راضیه مختاری به طرح اتاق رصد جمعیت اشاره کرد و گفت: طرح اتاق رصد جمعیت در دو  سال گذشته در ۳۱ استان کشور شکل گرفت در این طرح ماهانه یک کتابچه جمعیتی وجود دارد و آمارهای افزایش جمعیت ثبت می‌شود این کتابچه برای یک بازه زمانی  ۷ساله برای دستیابی به نرخ رشد ۵/۲ درصد است که در بررسی‌های صورت‌گرفته کهگیلویه و بویراحمد در حوزه جمعیت وضعیت بدی ندارد.

این مسئول با بیان اینکه استان مازندران استان اول تشکیل اتاق رصد جمعیت است ادامه داد: قرار بود کهگیلویه و بویراحمد استان دوم در تشکیل اتاق رصد جمعیت باشد که پیگیری این موضوع در دست اقدام است.

وی به اقدامات صورت‌گرفته در حوزه جوانی جمعیت و فرزندآوری پرداخت و ادامه داد: بررسی تخصیص اعتبار، طرح کنشگری جوانی جمعیت با حضور ۳۰۰ استاد در موضوعات مختلفی همچون سقط‌جنین، جلوگیری از سقط‌جنین، در دست اقدام بود؛ اما این طرح لغو شود.

مختاری گفت: جلسه‌ای با حضور معاون سیاسی برگزار شد تا عملکرد بانک‌ها در مدت‌زمان ۶ ماه و روند پرداخت تسهیلات فرزندآوری، موضوع واگذاری زمین یا مسکن به خانواده‌های دارای ۳ فرزند به بالا مورد بررسی قرار گرفت که دراین‌رابطه واگذاری زمین به یک هزار نفر با متراژ ۲۰۰ متر زمین از طریق تقسیم بین هر دو خانواده انجام شد از طرفی میزان پرداختی بانک‌ها و مشکلات و چالش‌های آنها جهت بررسی بیان شد.

الزامات جمعیت و فرزندآوری در کهگیلویه و بویراحمد

این مسئول به برگزاری افتتاحیه رویداد جوانی جمعیت در ۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ که به‌صورت کشوری به استان‌ها ابلاغ شده بود اشاره کرد و گفت: در این رویداد کمیته ملی در بخش‌های مختلفی همچون خانواده، خانواده باشکوه، سازمان‌های برتر، نخبگان، مدیران برتر، سازمان‌های مردم‌نهاد و رسانه وظایف و دستورالعمل‌هایی را ابلاغ کرد و عملکرد هر یک از این بخش‌ها مورد ارزیابی قرار گرفت.

سرپرست امور بانوان و خانواده استانداری کهگیلویه و بویراحمد افزود: اختتامیه رویداد جوانی جمعیت در طی هفته‌های گذشته برگزار شد که اولین استان برگزاری این مراسم استان کهگیلویه و بویراحمد بود و در بررسی عملکردهای فرمانداران و مدیران، به‌عنوان افراد برتر انتخاب شدند تا با حضور در اختتامیه مراسم ملی با حضور ریاست‌جمهوری شرکت کنند و این اختتامیه برگزار شد.

طرح نهضت سواد سلامت آموزی برگزار می‌شود

این مسئول به طرح نهضت سواد سلامت آموزی اشاره کرد و گفت: در این طرح ۱۲ استان به‌صورت پایلوت انتخاب شدند و کهگیلویه و بویراحمد اولین استان در برگزاری این طرح است و با ابلاغ وظایف اشاره شده  در این طرح مدیران موظف به اجرای موارد آن هستند که افتتاحیه این طرح در روز چهارشنبه ۲۳ خردادماه در ساعت ۱۶ الی ۲۰ در سالن اداره کل آموزش‌وپرورش با حضور ۲۰۰ معلم پرورشی،  اساتید طب پزشکی و... دعوت می‌شوند و دوره‌های ضمن خدمت در این طرح برای آنها تبیین و تشریح می‌شود.

مختاری هدف از طرح نهضت سواد سلامت آموزی را توجه به چالش‌ها و آسیب‌های پیش‌روی فرزندآوری اعلام کرد و گفت: در این طرح برای یک بازه زمانی ۱۰ساله تدبیر شد تا چالش‌های منفی تغذیه و اثر آن در سلامت دانش‌آموزان و جسم، اینترنت و آسیب‌ها و موضوعات پدافند غیرعامل تبیین و تشریح شود تا در این بازه زمانی اثرات منفی و دخیل در حوزه فرزندآوری کاهش و مشاهده نشود.

اخبار مرتبط
نظرات

آخرین اخبار