با شروع مراحل بازسازی و تعمیر کارخانه قند ۱۲۰ نفر در کارخانه مشغول به کار شدند و این میزان اشتغال با راهاندازی نهایی خطوط تولید به ۲۵۰ شغل مستقیم افزایشیافته است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» کارخانه قند شهر یاسوج بهعنوان نماد ۵۸ ساله صنعت کهگیلویه و بویراحمد از آن یاد میشود، کارخانهای که پس از سالها زمینگیر بودن به دست توانمند جوانان خوشذوق و کار بلد ایران اسلامی در دولت شهید رئیسی احیا شد و امروز بهعنوان یک کارخانه نوپا هرروز دود سفید اشتغالزایی از آن بلند میشود.
شروع به کار این نماد صنعت در کهگیلویه وبویراحمد برای مردمان این دیار یک نوستالژی خاص دارد و صدای بوق کشتی وار این کارخانه طی سال های گذشته و امروز که دوباره به مدار تولید برگشته است باعث خرسندی و خوشحالی خانوادههای زیادی شده است.
باید بدانیم که کشاورزان حاشیه شهر در طی طول سالها با امید به همین صدا بهعنوان نمادی از چرخه تولید صنعت صدها هکتار زمین را به زیر کشت چغندر میبردند و شیرینی آن تا دههها بر روی سفره خانواده آنها دیده میشد.
امروز شهر یاسوج از داشتن کارخانههای زیادی بهرهمند است که میتواند به کارخانه فولاد، کارخانههای تولید مواد اولیه در سه شهرک صنعتی بزرگ مرکز استان و حتی کارخانههای تولید محصولات خوراکی، اما این کارخانه که بهعنوان اولین کارخانه در شهر یاسوج احداثشده بود بهعنوان نمادی از صنعت در این دیار همیشه زبانزد بوده است.
باید بدانیم که عملیات ساخت کارخانه قند یاسوج در سال ۱۳۴۴ با ظرفیت تولید روزانه هزار تن قند و شکر آغاز شد و در سال ۱۳۴۶ به بهرهبرداری رسید. این کارخانه یک چرخه واقعی تولید و اشتغال را فراهم کرده بود و صدها نفر از ظرفیت اشتغال آن بهره میبردند.
این کارخانه استراتژیک و نوستالژیک در مرکز استان کهگیلویه وبویراحمد در طول سالهای متعدد ظرفیتهای تولیدی مطلوبی را به جامعه هدف ارائه کرد، اما مشکلات تجهیزاتی، ضعف مدیریتی در پرداخت معوقات، مستهلک شدن خطوط و عدم بازدهی کارخانه را به سمت تعطیلی برد و باعث شد که این کارخانه که بهعنوان نماد مادر صنعت در شهر یاسوج از آن نامبرده میشد در سال ۱۳۷۶ آغاز سختیهای خودش در تولید را به عینه مشاهده کند و به علت ضعفهای متعدد پس از فراز و نشیبهای متوالی غیرفعال شود.
با فرجام غمانگیز کارخانه قند و تعطیلی کامل آن در دو دهه، صدها کارگر و نیروی متخصص بیکار شده و دیگر صدای آشنای اول صبح بوق کارخانه قند در کنار رودخانه خروشان بشار را کسی نمیشنید.
واگذاریهای عجیبوغریب به بخش خصوصی نیز گره از مشکلات باز نکرد تا عصر رکود بر کارخانه قند یاسوج حکمفرما شود.
تلاشها در طول سالیان برای احیای کارخانه و حتی واگذاری عجیب آن به بخش خصوصی گرهای از رکود این کارخانه باز نکرد تا اینکه سفر آیتالله شهید رئیسی به کهگیلویه وبویراحمد نویدی بر پایان رکود چندین ساله کارخانه قند یاسوج شد و دستور احیای کارخانه صادر و ستاد اجرایی فرمان امام محور این بازسازی قرار گرفت.
با دستور رئیسجمهور شهید تجهیزات مستهلک، ضعف شدید چرخه تولید کارخانه و سایر مشکلات نتوانست بر عزم راسخ شکلگرفته تأثیر بگذارد و کارخانه در فاز «اورهال» قرار گرفت و با حضور ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) عملیات احیای کارخانه در دو سال باقوت ادامه یافت و در آخرین سفر رئیسجمهور شهید به دیار سرزمین چهارفصل این نماد صنعت قدیمی کهگیلویه وبویراحمد دوباره به فاز تولید برگشت و صدای بوق آن باز در دشتهای سرزمین چهارفصل دنا طنینانداز شد.
با شروع مراحل بازسازی و تعمیر تا به امروز ۱۲۰ نفر در کارخانه مشغول به کار شدند و این میزان اشتغال با راهاندازی نهایی خطوط تولید به ۲۵۰ شغل مستقیم افزایشیافته است.
ظرفیت تولید ۶٠ هزار تن
باید بدانیم که با راهاندازی این کارخانه ظرفیت تولید محصول کارخانه تولید شکر و قند یاسوج نیز از ۳۰ به بیش از ۶۰ هزار تن در سال افزایشیافته است.
کهگیلویه وبویراحمد با توجه به موقعیت اکولوژیکی و توپوگرافی خاص خود دارای پوشش گیاهی، جانوری و منابع حیاتی متنوعی است بهگونهای که افزون بر ۴۰ درصد گونههای گیاهی و دارویی کشور را هماینک در خود جایداده است.
این خطه با یک درصد خاک و جمعیت کشور بیش از ۱۰ درصد روان آبهای ایران را دارد، حتی یک مترمربع خاک شور ندارد، پوشیده از انبوه جنگلهای بلوط، بهاندازه ۶۰ کشور دنیا در آن گیاه دارویی میروید، کریدور شامل به جنوب کشور است و طبیعت بکر و سحرانگیزش شکوه و شوکت آفرینش میسراید.
کهگیلویه وبویراحمد باوجود همه ظرفیتها و قابلیتهای منحصربهفرد بهویژه در حوزههای نفت و انرژی، منابع طبیعی، کشاورزی، گردشگری، آبزیپروری، گیاهان دارویی و محیطزیست اما همواره کمبود زیرساختها، منابع و امکانات مانع از شکوفایی این استعدادها و پیوند آنها با اقتصاد، معیشت و رفاه مردم این خطه شده است.
این خطه پرظرفیت اگرچه در طول دولتهای مختلف و به برکت انقلاب و نظام پیشرفتهای چشمگیری داشته و خدمات و طرحهای زیربنایی و زیرساختی فراوانی در حوزههای مختلف داشته اما راههای نرفته زیادی نیز دارد.
باید بدانیم که صدها نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم از طریق کارخانه بزرگ قند یاسوج در استان میتوانند در سایه امنیت شغلی درآمد پایداری را داشته باشند و از سوی دیگر این کارخانه کمک زیادی به توسعه صنعت استان کرده است، کارخانهای که کارگران در برههای از کار بیکار شدند و کامشان برای همیشه تلخ شد ه بود
حال کارخانه قند یاسوج بعد از سالها غیرفعال بودن به همت هشتمین رئیسجمهور در دولت سیزدهم دوباره احیا شد و راهاندازی مجدد آن بهعنوان صنعت مادر استان سبب خوشحالی کشاورزان، کارگران شده و کام همه مردم استان از فعالیت آن شیرین شده است.
کارخانه قند شهر یاسوج پس از سالها تعطیلی این بار با رخساری جدید روزهای خوب تولید در کهگیلویه وبویراحمد را نوید میدهد تا خروجی این چرخه کام مردمانش را شیرین کند.
سرمایه احیاشده در این کارخانه 2 هزار میلیارد تومان و تعداد اشتغال احیای شده مستقیم در گام اول ۱۳۰ نفر و در گام دوم به ۲۰۰ نفر خواهد رسید.
همچنین با احیای این کارخانه برای ۶۰۰ نفر نیز بهصورت غیرمستقیم اشتغالزایی شده است.
انتهای خبر/
- بانوی گمشده یاسوجی در اهواز پیدا شد
- مدیرکل ثبت اسناد و املاک معرفی شد
- سلام محمد بهرامی به شکست سنگین انتخابات آینده
- ۲ مدیر شهرستانی آموزش و پرورش تغییر کردند
- عملکرد نمایندگان کهگیلویهوبویراحمد در مجلس شورای اسلامی
- انتصاب جدید در اداره صمت کهگیلویه و بویراحمد
- انتصاب جدید در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
- واکنش بهرامی و تاجگردون به توهین نماینده ماهشهر
- اعلام جرم دادستان یاسوج علیه نماینده ماهشهر
- مسئولیت جدید برای استاندار اسبق کهگیلویه و بویراحمد
- مدیرعامل نفت و گاز گچساران منصوب شد
- تغییرات گسترده در فرمانداریهای کهگیلویه و بویراحمد
- بهسازی یک میدان بعد از ۵۰ سال
- معاونت داروی علوم پزشکی کهگیلویهوبویراحمد منصوب شد
- رئیس منابع طبیعی شهرستان دنا منصوب شد
- تصادف خونین در جاده یاسوج به کاکان
- شبیخون خشکسالی به سرزمین کهگیلویه و بویراحمد
- استاندار برای مدیران ضعیف چارهاندیشی کند
- مطالبات کارگران شهرداری لیکک و وعده مسئولان
- دورکاری و تعطیلی در ادارات و مدارس
- پنجمین سالگرد شهید سلیمانی در شهر ممبی
- مکتب «شهیدسلیمانی» الگویی ماندگار برای جبهه مقاومت است
- پروژه ساماندهی رودخانه بشار کلنگزنی شد
- تدبیرهای حاجقاسم در زمان جنگ بهترین تدبیرها بود
- مکتب سلیمانی تربیتگر نسل انقلابی
- پنجمین سالگرد شهید سلیمانی در سرآسیابیوسفی
- پیوستن مردم باشت به پویش #قهرمان_من
- شهید سلیمانی، نماد مقاومت در برابر استکبار جهانی بود
- قول وزیر ارتباطات به مردم کهگیلویه و بویراحمد
- غیبت عجیب نماینده بویراحمد در سفر وزیر ارتباطات
- گچساران لرزید+ جزئیات
- صحبت های وزیر در جمع فناوران
- مراسم پنجمین سالگرد حاجقاسم در لنده برگزار شد
- شورای اداری کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد
- تأثیرات دیپلماسی حاجقاسم در منطقه و جهان
- تأمین اعتبار ۱۰۰ میلیاردریالی فرهنگسرای لنده
- حماسه باشتیها در پنجمین سالگرد شهادت سردار دلها
- شهید سلیمانی نماد مقاومت بود
- بازدید وزیر ارتباطات از مرکز رشد واحدهای فناوری گچساران
- افتتاح سایت ارتباطی در چهاربیشه سفلی گچساران
- وعدههای ستار هاشمی به عشایر گچساران+ تصاویر
- پوشش ارتباطی 10 روستای کهگیلویه کامل شد
- عذرخواهی وزیر ارتباطات از مردم کهگیلویه و بویراحمد
- مکتب حاجقاسم الگویی برای نسل جوان
- قهرمان پرتاب نیزه کهگیلویهوبویراحمدی تجلیل شد
- خاطره دختر مسیحی از رشادتهای حاج قاسم
- عفاف و حجاب از مؤلفههای مهم فرهنگ اسلامی
- پنجمین سالگرد سیدالشهدای مقاومت در یاسوج
- جنوب زیبای ایران از لنز دوربین مستندساز کهگیلویهوبویراحمدی
- شهید سلیمانی خستگی نمیشناخت
- مشاهده بیشتر