رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
دوشنبه 1404/01/18 Monday - 2025 07 April الاثنين ، 9 شوّال ، 1446
ساعت
1404-01-17 08:23 شماره خبر : 11919
افول آمریکا نزدیک است؛

«انقلاب اقتصادی» دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در وضع تعرفه ها ریشه در یک نظریه ساده دارد؛ آمریکا برای دهه‌ها مورد تحقیر و استثمار کشورهای خارجی قرار گرفته است و تنها ترامپ جرات پرداختن به آنها را دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» پایگاه قربانیان ترامپ، بخش اعظم فعالیت سیاسی آن را تقویت کرده و اکنون این وضعیت جهانی شده است و نه فقط دشمنان داخلی ترامپ بلکه تمام جهان، سنگینی انتقام ترامپ را حس می کنند.

بخش اقتصادی رسانه آمریکایی آکسیوس می گوید: به این فکر نکنید که آمریکا دارای بزرگترین اقتصاد جهان، قدرتمندترین ارتش، ثروت خانوارهای بی سابقه و نرخ کم بیکاری است.

ترامپ به طور قابل توجهی در معرفی آمریکا به عنوان یک پیشرو جهانی ثابت قدم بوده است. این رویکرد اخیرا دوباره در رسانه های آمریکایی بازنشر شد. ترامپ در مصاحبه ای با اوپرا در سال ۱۹۸۸ بر این رویکرد تاکید کرده بود.

 ترامپ در سخنرانی روز دوم آوریل خود در «روز آزادی» اعلام کرد: "چندین دهه است که کشور ما توسط کشورهای دور و نزدیک، اعم از دوست و دشمن، غارت و چپاول شده است. اکنون نوبت ماست که پیشرفت کنیم."

از جزایر خالی از سکنه گرفته تا مناطق فقیرنشین، هیچ کشوری نمی تواند از خشم رئیس‌جمهوری که معتقد است آمریکا دهه‌ها فریب خورده است، فرار کند.

 این شامل اسرائیل نیز می‌شود، جایی که مقاماتش از مواجهه با تعرفه ۱۷ درصدی آمریکا با وجود حذف تعرفه‌های خود، شوکه شدند.

این شامل لسوتو، یک کشور کوچک آفریقایی است که اکثر مردم نمی توانند اقدام به واردات کالاهای آمریکایی کنند زیرا توانایی اقتصادی لازم را ندارند و اکنون به دلیل تعرفه ۵۰ درصدی ترامپ با یک بحران وجودی مواجه است.

این تعرفه ها حتی شامل قلمرو آتشفشانی استرالیا یعنی جزیره هرد و جزایر مک‌ دونالد می‌شود که جمعیت آن عمدتاً پنگوئن‌ها هستند اما با تعرفه ۱۰ درصدی مجازات شدند.

ترامپ درست می‌گوید که بسیاری از کشورها در اعمال تجاری ناعادلانه علیه آمریکا شرکت می‌کنند و جهانی‌شدن بخش‌های کلیدی پایگاه صنعتی آمریکا را خالی کرده است.

آکسیوس می گوید: چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان، سابقه طولانی در سوء استفاده تجاری دارد: سرقت معنوی، انتقال اجباری فناوری، یارانه های دولتی و محدودیت های دسترسی به بازار برای شرکت های خارجی.

اتحادیه اروپا به روش چین عمل نمی کند، اما از طریق یارانه های گسترده به بخش کشاورزی و استانداردهای نظارتی سختگیرانه که اغلب به عنوان موانع تجاری درنظر گرفته می شود، از خود محافظت می کند.

 اما اقدام تاریخی ترامپ در زمینه تعرفه‌ها در مورد اهرم های هدفمند یا اصلاحات مورد مذاکره نیست.  این رویکرد در مورد رفع چندین دهه بی‌عدالتی از طریق زور مطلق است حتی علیه کشورهایی که قادر به "قربانی کردن" آمریکا نیستند.

ترامپ بر این باور است که مردم آمریکا در خصوص این نارضایتی ها با او هم عقیده هستند و او مایل است نظم اقتصادی جهانی را بدون توجه به هزینه‌اش به‌طور بنیادی بازسازی کند.

قربانی بودن چه واقعی یا خیالی، همیشه در هویت سیاسی ترامپ نقش اساسی داشته است. مبارزات انتخاباتی او در سال ۲۰۲۴ با نارضایتی‌هایی همراه بود که با دروغی مبنی بر تقلب در انتخابات ۲۰۲۰ علیه او شروع شد.

او هر تحقیق و کیفرخواستی را به عنوان یک «تعقیب جعلی» توصیف کرد از روسیه گرفته تا جنجال پیام رسان سیگنال. او از یک سوء قصد جان سالم به در برد و از آن برای به تصویر کشیدن روایت آزار و شکنجه که زیربنای نام تجاری او است، استفاده کرد.

ترامپ در سال ۲۰۲۰ و بارها پس از آن علناً گفت: « همیشه می گویند با هیچ کس بدتر از لینکلن رفتار نشده است. من معتقدم که با من بدتر رفتار می شود.»

رئیس جمهوری آمریکا، تعرفه جهانی ۱۰ درصدی «پایه» را بر تمامی کالاهای وارداتی به ایالات متحده، در روزی که «روز آزادی» (دوم آوریل ۲۰۲۵ برابر با ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ ) نامیده می‌شود، اعلام کرد.

او همچنین تعرفه ۲۵ درصدی بر تمام خودروهای تولید خارج که به خاک ایالات متحده آمریکا وارد می‌شوند، اعمال کرد.

ترامپ همچنین از تعرفه ۱۰ درصدی بر کالاهای انگلیسی و ۲۰ درصدی بر کالاهای اتحادیه اروپا در یک برهه‌ خاص تاریخی برای تجارت جهانی رونمایی کرد. ایالات متحده آمریکا برخی از کشورها را با تعرفه‌های بسیار شدیدتری تا ۵۰ درصد، هدف قرار خواهد داد.

ترامپ یک روز پس از اجرای تعرفه ها ادعا کرد "عمل به پایان رسیده است و بیمار زنده ماند و در حال بهبودی است." رئیس جمهوری آمریکا مدعی شد: "خبر اولیه این است که بیمار بسیار قوی‌تر، بزرگ‌تر، بهتر و انعطاف‌پذیرتر از همیشه خواهد بود. آمریکا دوباره بزرگ خواهد شد!"

بازارهای سهام جهانی از زمانی که ترامپ در دوم آوریل، تعرفه‌های جدید گسترده‌ای را اعلام کرد، به دلیل هشدارها درباره رکود اقتصادی، در سقوط آزاد بوده اند. اما ترامپ مدعی است: "این یک انقلاب اقتصادی است و ما پیروز خواهیم شد. محکم بنشینید زیرا مسیر آسان نخواهد بود ، اما نتیجه نهایی تاریخی خواهد بود."

 

منبع:ایرنا

 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار