رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1404/05/05 Sunday - 2025 27 July الأحد ، 2 صفر ، 1447
ساعت
1404-05-04 14:54 شماره خبر : 14728
قوت مردم در تنور وعده‌ها؛

طی هفته‌های گذشته کیفیت پایین و نامطلوب آرد و نان در شهر یاسوج باعث نارضایتی شهروندان شده است، شمار زیادی از شهروندان طی تماس‌های مکرر با رسانه خبری ما خواهان بررسی و پیگیری جدی این مهم شدند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» داستان مطالبات‌مردمی و قصه همیشه مبهم وضعیت بدِ کیفیت آرد و نان آن‌هم در استانی که خود یکی از توانمندترین استان‌ها در کشت گندم است تمامی ندارد.

این‌روزها جلوی نانوایی‌ها شاهد اعتراضات شدید و گلاویز‌شدن‌های مکرر مردم با نانواداران هستیم، مردمی خشمگین و معترض به وضعیت کیفیت آرد و نانی که بابت آن در این روزهای سخت اقتصادی بهای گزافی می‌پردازند، از طرفی نیز گلایه‌های نانوادارانی که علت کیفیت بد نان را از آرد دانسته و مسئولان را مقصر اصلیِ عدم‌رسیدن آرد با کیفیت و استاندارد جهت پخت نان باکیفیت و ارائه خدمات مطلوب از سمت خود به مشتریان می‌دانند.

گلایه‌ها و اعتراضاتی که دیگر نه برای شهروندان، نه مسئولان و نه حتی نانواداران تازگی نداشته و در این زمینه هر روز شاهد  رقم‌خوردن اتفاقات و علت‌ها در ابعاد مختلفی از این ماجرا هستیم، سال‌هاست که در دوره‌های مختلف مدیران بحث کیفی‌بودن ارد و نان مطرح است، ولی این امر در دوره‌های مختلف نه تنها تحقق نیافت بلکه در حد یک شعار باقی‌ماند و هنوز کیفیت نان و سلامتی مردم در تنور داغ وعده‌های مسئولان می‌سوزد. 

ابتدا با یادآورشدن تجمع اعتراضی و اعتصابی نانواداران یاسوجی و گلایه‌های پاسخ داده‌شده آنان از سمت مسئولان استانی جهت ادامه ارائه خدمات با کیفیت به شهروندان را بررسی خواهیم کرد، مطالبه‌ای جدی‌که خبر آن از همین رسانه خبری نیز منتشر شده بود. (خبر را اینجا بخوانید)

حدود دوماه گذشته جلوی درب ورودی استانداری کهگیلویه و بویداحمد شاهد حضور اغلب نانواداران شهر یاسوج و حواشی آن بودیم، نانواداران به‌علت پایین‌بودن دستمزد کارگران، قیمت پایین نان، کمبود آرد و کم‌شدن آرد دریافتی از سامانه‌ نانی‌نو و مطالباتی از جنس؛ یارانه‌ها، بیمه، نخواندن دَخل و خَرج‌ها و نداشتن شاطر در مغازه به‌علت ناتوانی در پرداخت دستمزد و ... داشتند.

مطالبه‌ای که با پاسخ‌ها و پیگیری معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویداحمد روبه رو شد، احسان عسکری معاون امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به مطالبات نانواداران در این جلسه گفت: رفع دغدغه‌های نانواداران برای ما در اولویت است، گام اول چیزی است که در استان مصوب می‌شود، تمام مشکلات نانواداران استان اعم‌از؛ بیمه، حق و حقوق، کیفیت آرد و نان، افزایش‌ها، همسان‌سازی و... را بارها به تهران اعلام و پیگیر دغدغه‌های شما به‌صورت جدی شده‌ایم.

عسکری افزود: در خصوص یکسان‌سازی قیمت نان نیز درخواست افزایش قیمت نان را به تهران خواهیم داشت.

وی در ادامه گفت: در خصوص سهمیه آرد نیز اقدام خواهیم کرد، مشکلات سامانه نانی‌نو را احصا کنید و به ما اعلام کنید تا پیگیر رفع مشکلات آن شویم. نان یک کالا نهایی و مهم است و اگر کیفیت آن بالا رود استقبال بیشتر از آن می‌شود.

وی در خصوص افزایش سهمیه نانواداران گفت: اگر بخواهیم سهمیه یک نانوا را افزایش دهیم باید از سهمیه نانوای دیگر کم کنیم که این معقول نیست، از نانواداران خواهشمندم به ارائه خدمات خود در نانوایی‌ها مشغول باشند تا روز شنبه که ان‌شاءالله به‌صورت جدی و اصولی با دیگر مسئولان، مشکلات نانواداران بررسی و تعیین و تکلیف شود.

با تمام این تفاسیر نمی‌توان منکر تلاش و بهانه‌ قراردادنِ ارائه خدمات مطلوب و نان باکیفیت نانواداران به مشتریان با افزایش قیمت آن شد! اما بعد از افزایش قیمت نان به بهانه تولید و توزیع نان باکیفیت، بهسازی نانواها و دستگاه‌ها و... نیز نه تنها تولید نان باکیفیت در استان رقم نخورد بلکه چندی بعد بر این مشکل و معضلات آن دو برابر افزوده شد، سئوال اینجاست چرا با وجود رفع مشکل نانواها در بخش‌های مختلف کاری خود هنوز هم شاهد توزیع نان بی‌کیفیت و ارائه خدمات مطلوب به مشتریان و از طرف دیگر درگیری‌های مکرر نانواداران با مردم هستیم؟

این پایگاه خبری پیگیری معضلات و مشکلات شهری و مردمی و انعکاس آن به مسئولان جهت برطرف‌کردن آنان را رسالت خود می‌داند؛ از این‌رو اقدام به رسانه‌ای کردن مشکلات شهروندان می‌کند.

خبرنگار میدانی گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» به گفتگو با شهروندان و نانواداران پرداخت تا مشکلات، معضلات، مطالبات، نظرات، پیشنهادات و انتقادات آنان در این خصوص را بشنود.

حسینی‌نیک از شهروندان شاهد ۲۳ گفت: از مدت‌ها پیش که شاهد وعتصابات سراسری نانواداران بودیم، هر بار مراجعه می‌کردیم می‌گفتند آرد کم است، سهمیه کم است، آرد بی‌کیفیت است، مسئولان بر کیفیت آرد نظارت ندارند، درآمد ندارم دستمزد شاطر نمی‌توانم پرداخت کنم.

وی بیان داشت: الان مشکل کجاست؟ چرا کسی راستش را نمی‌گوید؟ مردم تا کی باید با این وضعیت بد آرد و نان روزگار بگذرانند، معده‌هایمان دیگر توان خوردن این خمیرهای نیم‌پز و نیم‌سوخته و نصف و نیمه را ندارد، چرا مسئولان پیگیری‌ها و نظارت‌های لازمه را ندارند؟

خادم‌پیر گفت: بابت این ۱۰ تا نان که نصفش خمیر و نصف دیگرش سوخته است ۱۶ هزارتومان باید بپردازیم، هرگاه هم از نانواداران مطالبه می‌کنیم و می‌پرسیم این چه وضع مخت نان است می‌گویند مشکل از کیفیت آرد است و این در همه استان به‌همین شکل است.

وی با ناراحتی افزود: نان از ابتدائی‌ترین و اساسی‌ترین نیاز هر جامعه‌ای است، در واقع نان قوت غالب مردم این استان است، این نان با این وضعیت کیفیت، قرار است در معده ما جای گیرد، این کیفیت سبب ناراحتی‌ها و امراض مختلف در ما می‌شود، مسئولان باید اولویت کار خود را سلامت روان و جسم مردم جامعه خود در نظر بگیرند.

صیادی گلایه‌مند از مسئولان گفت: توقع ما از مسئولان نظارت‌ها و پرگیری‌های مداوم بر همه ابعاد و در هر زمینه‌های پخت نان است. نان که دیگر چیزی نیست که از خارج از کشور بیاید، همین استان خودمان هم در حال تولید و توزیع بهترین گندم و آرد است، چرا ما باید مجبور باشیم چنین آرد و نانی را مصرف کنیم!؟

وی بیان داشت: نان لواش می‌خری نازک است، نان تافتون می‌خری خمیر است، نان سنگگ می‌خری دو دقیقه بعد از مخت خشک می‌شود، آخر این چه وضع مردم‌داری است؟

نانوادار مرکز شهر گفت: تا قبل از این نیز کیفیت آرد همین‌شکل بود ولی این ماه کیفیت آرد بیش از قبل پایین آمده است، تقصیر ما چیست؟ ما هر روز طبق روال و با رعایت اصول و قوانین پخت نان درحال پخت هستیم، ولی خروجی خوبی ندارد.

وی افزود: مردم هر روز بیش از دیروز از وضعیت نان گلایه‌مندند و ما هر روز این‌جا بساطی داریم، در واقع مشکل از آرد است، آرد دریافتی گاهی خشک است، گاهی نرم است، گاهی خواب کافی در سیلو داشته گاهی نداشته، گاهی هم تعداد کیسه‌های آرد دریافتی ما کم است و جوابگدی نیاز مردم نیست.

نادیا صداقت در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در این خصوص گفت: ابتدا باید دانست که آرد مشمول کالای استاندار اجباری است و باید فرایند استاندارد را رعایت کرده باسد که این خود نراحل و مراتبی دارد که برعهده اداره استاندار است، در جریان مطالبات مردمی و معضلات انان در هفته گدَته با آرد و نان بی‌کیفیت بوده‌ایم این مشکل موقتی است و برطرف خواهد شد.

مدیرکل اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: نان قوت غالب مردم استان و شهروندان یاسوجی بوده و تهیه آن با بهترین کیفیت از وطایف ماست مردم بدانند در انجام این وظیفه به‌نحو احسن کوتاهی نخواهیم کرد، باید دانست آرد و نان بی‌کیفیت علت‌های متعددی دارند از علت‌های آرد بی‌کیفیت در واقع عدم رعایت استانداردها، خواب کافی در سیلوها، جداکردن بیش‌از اندازه موادمغذی و سبوس و... را می‌توان نام برد.

وی ادامه داد: از طرفی نیز این مشکل متوجه نانواداران است چرا که برخی نانواداران از عدم آموزش کافی، استفاده از روش‌های نادرست پخت، عدم‌بهسازی و ارتقاء دستگاه‌ها و... نیز موجب پایین‌آمدن کیفیت نان توزیعی می‌شوند، از طرفی نیز عدم نظارت کافی بر کارخانه‌های تولید آرد، نانوایی‌ها و... مسبب به‌وجود آمدن چنین معضلی می‌شوند.

صداقت گفت: در واقع مشکل عرضه نان بی‌کیفیت به‌علت تمام‌شدن ذخیره آرد ما در سال‌های گذشته بوده است، ما نمی‌توانیم بگوییم که کیفیت کار همه نانوایی‌های ما پایین است چرا که نانواهایی که نان باکیفیت پخت و توزیع می‌کنند نیز بسیار زیاد است، آیتم‌های بسیاری در زمینه تولید آرد و البته پخت آن داریم که باید رعایت شود تا نان باکیفیتی تحویل شهروندان داده شود.

وی افزود: بسیاری از نانوایی‌ها موارد را رعایت نمی‌کنند، خمیر باید از چندین ساعت قبل آماده و خواب و استراحت کافی جهت پخت داشته باشد، ما با راه‌اندازی کارگروه‌ها و گشت‌های مشترک با مدیرلن کل در صدد رفع این معضلات هستیم، چنانچه با تخلفی روبه رو شویم نیز برخوردهای قانونی و تشکیل پرونده صورت خواهد گرفت.

مدیرکل اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: طی روزهای گذشته و طی بازدیدهایی که داشتیم سهمیه آرد چندین نانوا را قطع و به نانواداران جدیدی واگذار کردیم همچنین در شهرستان کهگیلویه چندین نانوایی را پلمپ نموده‌ایم، بحث کیفیت آرد کلا با اداره استاندارد است، به‌علت پیگیری‌های مکرر و مطالبات مردمی نامه‌ای به اداره غله استان زدیم و پیگیر شدیم آنان نیز در جواب گفتند که کیفیت آرد از اداره استاندارد مورد تایید است.

وی بیان داشت: گندم خریداری‌شده در زمان جنگ به‌علت شرایط جنگی و پخت نان کافی و ذخیره برای آینده می‌بایست تبدیل به نان می‌شد که این‌کار صورت گرفت، بعد از آن شروع به آسیاب گندم برداشت‌شده در سال جدید جهت تامین آرد در استان شد که شاید علت این بی‌کفیتی ارد نیز به همین جدید بودن گندم و خواب ناکافی آن در سیلو بر‌ می‌گردد.

 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!