
وضعیت اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد با چندین مشکل اساسی روبرو است اما چرا با وجود چنین مشکلاتی شاهد تغییر و تحول در بدنه مدیریت اقتصادی استان نیستیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» وضعیت اقتصادی استان کهگیلویه و بویراحمد، مانند بسیاری از استانهای دیگر در ایران، با چالشهای زیادی روبرو است. عوامل متعددی در این وضعیت تأثیرگذار هستند که برخی از آنها به عدم تغییر مدیران اقتصادی مرتبط میشود.
با بررسی وضعیت اقتصادی استان کهگیلویه و بویراحمد که درادامه به آن می پردازیم این سوال به وجود می آید که چرا با وجود چنین وضعیتی برخی مدیران اقتصادی استان از جمله معاون امور اقتصادی استاندار همچنان در مسئولیت خود باقی مانده است.
به طور کلی، وضعیت اقتصادی این استان با چندین مشکل اساسی روبرو است که در ادامه به آن می پردازیم تا بدانیم چرا با وجود چنین مشکلاتی شاهد تغییر و تحول در بدنه مدیریت اقتصادی استان نیستیم.
کهگیلویه و بویراحمد یکی از استانهای با نرخ بیکاری بالا در کشور است؛ این پدیده به ویژه در بین جوانان، جمعیت تحصیلکرده و فارغالتحصیلان دانشگاهها به چشم میخورد. بیکاری نه تنها باعث مشکلات اقتصادی فردی میشود، بلکه باعث ایجاد نارضایتی اجتماعی و مهاجرت جوانان به مناطق دیگر نیز میشود.
از طرف دیگر اقتصاد این استان به شدت به کشاورزی وابسته است، به طوری که بسیاری از مردم در این بخش مشغول به کار هستند. اما این وضعیت باعث آسیبپذیری در برابر تغییرات آب و هوایی و نوسانات قیمت محصولات کشاورزی میشود. به علاوه، کشاورزی در این استان به شیوههای سنتی و بدون بهرهوری بالا انجام میشود.
همچنین به وضوح کمبود صنایع بزرگ و کارخانهها در استان احساس میشود؛ نبود صنایع میتواند منجر به ایجاد کمبود فرصتهای شغلی، پایین بودن درآمدها و عدم توسعه اجتماعی-اقتصادی شود، همچنین، عدم وجود تولیدات محلی باعث وابستگی به واردات و کمبود محصول داخلی میشود.
مدیران اقتصادی در این استان به دلیل چندین عامل از جمله موارد زیر، تغییر نمیکنند و این وضع موجب تداوم مشکلات فعلی شده است؛ سیستم انتخاب مدیران معمولاً به روابط و وابستگیهای سیاسی مربوط میشود، از طرف دیگر فرآیندهای نظارتی بر مدیران و عملکرد آنها معمولاً وجود ندارد یا بسیار ضعیف است. این مسئله منجر به عدم مسئولیتپذیری خواهد شد و مدیران بدون ارزیابی مثبت یا منفی میتوانند به کار خود ادامه دهند.
بسیاری از مدیران اقتصادی در استان به جای تدوین برنامههای استراتژیک و بلندمدت، به حل مشکلات کوتاهمدت متمرکز هستند. این عدم بینش و برنامهریزی، از پیشرفت اقتصادی جلوگیری میکند.
معاون اقتصادی استاندار باید برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت برای توسعه اقتصادی استان ایجاد و پیادهسازی کند و با تجزیه و تحلیل دادههای اقتصادی، نقاط قوت و ضعف اقتصاد استان را شناسایی کرده و برای بهبود آن راهکارهای لازم را پیشنهاد دهد.
معاون اقتصادی باید به جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی کمک کند، زیرا سرمایهگذاری یکی از عوامل کلیدی در توسعه اقتصادی است، پیگیری و اجرای برنامههای حمایتی برای صنایع و کسبوکارهای محلی به منظور تقویت و رونق آنها، همکاری با دیگر نهادها و سازمانهای دولتی برای بهبود زیرساختهای اقتصادی، حمل و نقل و خدمات عمومی، طراحی و اجرای برنامههایی که به ایجاد شغل و کاهش بیکاری در استان کمک کند.
گسترش روابط با بخش خصوصی و تشویق آنها به مشارکت در پروژههای اقتصادی و اجتماعی، نظارت بر تخصیص صحیح منابع مالی استان به پروژههای اقتصادی و اجتماعی و اطمینان از استفاده بهینه از این منابع، بررسی و پیشنهاد اصلاحات در مقررات و قوانین مربوط به کسبوکار به منظور تسهیل فعالیتهای اقتصادی، پایش متناوب شاخصهای اقتصادی و ارزیابی عملکرد دستگاههای مختلف در راستای تحقق اهداف اقتصادی و همکاری با آموزش عالی و مراکز آموزشی به منظور ارتقای مهارتهای نیروی کار و تطابق آنها با نیازهای بازار از جمله کارهایی است که معاون اقتصادی استاندارباید انجام دهد اما این سوال مطرح می شود که چند درصد ازاین اقدامات در کهگیلویه و بویراحمد اجرایی شده است؟
استاندار کهگیلویه و بویراحمد این شاخصها را ارزیابی کند که اگر شاخصهای توسعه اقتصادی در این استان همچنان در همان خانه اول است به فکر چاره اساسی و تغییر در این پست مهم و کلیدی باشد.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- باران مهمان کهگیلویه و بویراحمد میشود
- پرواز اورژانس هوایی کهگیلویهوبویراحمد برای بیمار مارگزیده
- انتصاب جدید در دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویهوبویراحمد
- شلالدون، نگین گردشگری کهگیلویه و بویراحمد
- حال و هوای «تنگ ماغر» در سیزده بدر
- سیزده بدر در شهرستان بهمئی+ تصاویر
- سقوط از کوه ماغر یک مصدوم برجا گذاشت
- بهترین مناطق گردشگری گچساران برای سیزده بدر+ تصاویر
- ماغر بهشتی در جنوب کشور
- غارت گیاهان کوهی در بهمئی
- خداحافظ آقای قاضی
- آبشار یاسوج؛ روایتگر جریان زندگی سرزمین زاگرس
- فوت قاضی خوشنام دادگستری کهگیلویهوبویراحمد
- پلمپ ۲ مرکز غیرمجاز لابراتور دندانساز در یاسوج
- گامی مؤثر در حذف خردهفرهنگهای اشتباه
- پست جدید رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- وعده صادق ۱، زلزلهای در قلب رژیم صهیونیستی
- ارتقای بخش ممبی بهمئی بدون حضور ادارات
- علت اولیه سانحه رانندگی قضات کهگیلویهوبویراحمدی
- تقدیر خاص معاون استاندار از خدمات جاودان سیرت
- راهاندازی پایگاه اورژانس هوایی در گچساران
- پیکر قضات خوشنام کهگیلویهوبویراحمد به زادگاهشان رسید+ تصاویر
- تسلیت معاون سازمان بسیج به مردم کهگیلویهوبویراحمد
- قضات پاکدست استان الگوی ولایتمداری بودند
- شکست پهلوی دوم از عشایر بویراحمد
- سفیران قضائی کهگیلویهوبویراحمد بدرقه شدند
- بدرقه باشکوه خادمان ملت بر دستان مردم یاسوج
- قضات خوشنام استان خدمتگزاران بی ادعا بودند
- وداع همکاران با قضات کهگیلویهوبويراحمدی
- فیبر نوری؛ بلایجان خیابانهای سیسخت!
- عملکردی رضایتمند که استاندار را قانع نکرد
- افتتاح ۵ مدرسه در شهرستان بهمئی
- پایان مردی که از دانهدرشتها نترسید
- «سعدی» نماد فرهنگ ایرانی و دینی
- حمله خرس قهوهای به جوان ۲۰ساله در موگرمون
- جایگزین درویش در پرسپولیس مشخص شد
- خبر جدید از واریز یارانهها
- تسلیت سردار عظیمیفر درپی درگذشت قضات برجسته هماستانی
- شروع فعالیتهای اشتغال و آموزش بنیادعلوی در لنده
- سه پشیمانی اصلی در پایان زندگی
- موفق شدیم در یک اهدافی به تفاهم برسیم
- مشکلات زیرساختی داد شهرکنشینان بلکو یاسوج را درآورد
- پیام آیتالله حسینی درپی درگذشت قضات کهگیلویهوبویراحمدی
- وجود ۱۴ مدرسه کانکسی و سنگی در لنده
- دلنوشتهای برای آقای قاضی
- همافزایی سپاه و کمیته امداد برای رفع محرومیتها
- راستیآزمایی آژانس در کشاکش مذاکرات غیرمستقیم!
- راهبرد مذاکره با ایران و اختلافنظر مقامات امریکایی
- نگرانی صهیونیستها از پختگی عراقچی در مذاکرات
- نسخهای که وزیر پیچید، درد بود نه درمان!
- مشاهده بیشتر