
باید بدانیم که کشاورزی یکی از اصلیترین مزیتهای نسبی استان کهگیلویه و بویراحمد به شمار میآید، اما پیچیدگیهای قانونی بهویژه در زمینه پیشبرد پروژههای مهم کشاورزی از موانع مهم بر سر راه سرمایهگذاران در این حوزه است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» کهگیلویه و بویراحمد به دلیل داشتن منابع آبی غنی و روان آب و داشتن زمینهای بایر و دشتهای وسیع، همیشه بهعنوان یکی از قطب های مهم کشاورزی در جنوب غربی ایران از آن یاد میشود.
در همین راستا در سالهای اخیر به دلیل حجم بیشازاندازه کمبارشی و خشکسالی، قرار بر این شد که زمینهای بایر این دیار با توجه به مزیت خوب بالقوه آن درزمینهٔ کشاورزی از سدهای مهمی همچون چم شیر در گچساران و کوثر در چرام و حتی تنگ سرخ در این ده در بویراحمد سیستم انتقال آب برایانها نهایی شود.
از بحران تا فرصت؛ آیا بازنگری در قوانین کشاورزی میتواند نجاتبخش باشد؟
شهرستان گچساران با داشتن وسیعی همچون خان احمد و امامزاده جعفر همیشه بهعنوان دشتهایی نامبرده میشود که صنعت کشاورزی میتواند آیندهای درخشان را داشته باشد و در چند سال اخیر به دلیل استفاده بسش از اندازه از منابع زیرزمینی دچار حاشیههای زیادی شدند که انتقال آب سد چم شیر به این دشتها، نویدبخش روزهای پرشکوه را میداد.
در حالی دیگر باید بدانیم که کشاورزی یکی از اصلیترین مزیتهای نسبی استان کهگیلویه و بویراحمد به شمار میآید، اما پیچیدگیهای قانونی بهویژه درزمینهٔ واگذاری زمین همچنان یکی از موانع مهم بر سر راه سرمایهگذاران در این حوزه باقیمانده است.
کهگیلویه و بویراحمد، با آنکه تنها حدود یک درصد از مساحت ایران را دربر میگیرد، اما بیش از ۱۰ درصد از منابع آب کشور در این منطقه جاری است.
این استان، با اقلیمی کوهستانی که بیش از دوسوم مساحت آن را جنگلها و کوهها تشکیل میدهند، دارای تنوعی چشمگیر ازنظر آبوهواست. به عبارتی، این منطقه ترکیبی نادر از اقلیمهای مختلف جهان را در دل خود جایداده است؛ از مناطق سردسیر تا گرمسیری.
چنین ویژگیهای جغرافیایی و اقلیمی، این استان را به مکانی بالقوه برای توسعه کشاورزی پیشرفته، پرورش گیاهان دارویی، شیلات و احداث گلخانههای مدرن تبدیل کرده است؛ اما این ظرفیتها، بدون برنامهریزی دقیق و سیاستگذاری مناسب، همچنان در سطح شعار باقی میمانند.
راه نجات کشاورزی کهگیلویه؛ اصلاح قوانین یا تغییر رویکردها؟
حال در همین راستا و با توجه به مزیتهای گفتهشده در عملیات انتقال آب از سد چم شیر به دشتهای بایر امامزاده جعفر و خان احمد بهعنوان نقاط پر مستعد به عنوان نقاط کلیدی مورد بهرهبرداری قرار گرفتند و به گفته مسئولان فاز اول و فاز دوم این پروژه با پیشرفتهای بالای 76 درصد در حال کار است.
در همین راستا روز چهارشنبه جلسه بررسی پروژههای شهرستانهای گچساران و باشت به ریاست یدالله رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با حضور غلامرضا تاج گردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی و مدیران دستگاههای دولتی برگزار شد.
در این جلسه پروژه آبرسانی اراضی امامزاده جعفر و خان احمد (فازهای ۳ و ۴) مورد بررسی قرار گرفت.
آرش مصلح مدیرعامل آب منطقهای استان کهگیلویه و بویراحمد به پروژه آبرسانی به اراضی امامزاده جعفر (س) و خان احمد اشاره کرد و گفت: شبکه آبرسانی فازهای اول به اتمام رسیده و فاز دوم 76 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و هماکنون چهار پیمانکار که 2 پیمانکار با مبالغ 98 میلیارد تومان و 201 میلیارد تومان در سال 1404 انتخاب شدند.
وی افزود: با توجه به اعتبارات مصوب سال جاری پیشبینی تکمیل طرح پایان سال 1404 خواهد بود.
مصلح گفت: از 54 کیلومتر خط انتقال فقط 5 کیلومتر باقیمانده است. همچنین سوله ایستگاه مادر کل ایستگاه ثانویه خان احمد مخزن 10 هزار مترمکعبی و شبکه درجه 1 و 2 تکمیل گردیده است.
هماکنون خرید الکتروموتورهای 630 کیلووات و پمپهای امسی 200 در کارخانه پمپ ایران در حال تولید بوده و برنامه کردهایم که 450 میلیارد برای امسال پیشبینی شود و پروژه را تا مرحله نهایی پیش ببرد که اگر همهچیز درست پیش برود، سال ۱۴۰۴ صد درصد آب به زمینهای این مناطق خواهد رسید.
این جلسه که با چاشنی حاشیههای فراوان و تکههای نماینده گچساران و باشت و رئیس کمیسیون برنامهوبودجه همراه بوده است نشان میدهد که زمین اجرای کار دست سازمان کشاورزی استان نیست و این نهاد عملاً از پیشبرد این دو پروژه مهم در رمزه کشاورزی استان مغفول و بیاطلاع است.
آنگونه که از این جلسه و صحبتهای ردوبدل شده آن منعکسشده است نشاندهنده این است که سازمان جهاد کشاورزی استان که در توسعه مطالعات و پیشبرد این طرح که میتواند سنگ و بنای کشاورزی با ظریفت بالایی را برای دیار سرزمین نفت و گچساران و دشتهای وسیع این مناطق داشته باشد، همچنان درجا میزند و راه بهجایی نبرده است.
کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد؛ در چنبره قوانین دست و پاگیر
صحبت پرانتقاد رئیس کمیسیون برنامهوبودجه مجلس از مسئولان جهاد کشاورزی و بیاهمیت جلوه دادن این پروژه نشاندهنده اهمیت آن را میرساند، پروژهای که مسئولان جهاد کشاورزی جواب قانعکننده و در شأنی برای آن نداشتند و باعث شد که تاج گردون با کنایههای فراوان آنان را مورد خطاب خود قرار دهد.
در همین زمینه باید به قسمتی از دیالوگ نماینده جهاد کشاورزی و سخنها ردوبدل شده وی با تاج گردون را مرور کنیم که ویسی نژاد در جواب پرانتقاد نماینده گچساران و باشت گفته است: ما در جهاد کشاورزی داریم کار میکنیم، ولی مشکل این است که مطالعه شبکه ۳ و ۴ هنوز کامل نشده. پارسال هم همین مشکل بود. بودجه نبود، قرارداد نبستیم. حالا اگر بودجه به یاد، میتوانیم مطالعه رو تمام کنیم. ولی خب، آلان دقیق نمیدانم چقدر پول لازم است و باید برآورد کنیم.
در همین راستا تاج گردون با انتقاد از عملکرد ضعیف جهاد کشاورزی در اجرای این پروژه گفته است: آقا ویسی نژاد، این حرفه چیه؟ شما میگوید برآورد نکردید؟ مگر مدیریت پروژه نخوندید؟ یکچیزی مثل CPM داریم که پروژه رو اولویتبندی کنیم، مسیرش رو مشخص کنیم. این پروژه ساده است، ولی شما هنوز مشاور مشخص نکردید، مطالعه نکردید، برآورد ندارید، قرارداد نبستید! این کار ها انجام نگرفته بعد حرف از اعتبار میزنید.
وی ابراز داشته است: پارسال گفتیم تا پایان خرداد مطالعات تمام بشود، آلان چند درصد پیش رفتید؟ اصلاً شروع کردید؟
در همین زمینه نیز شاهد دیالوگهای پر متناقض نماینده جهاد کشاورزی بودیم که نه از بودجه این پروژه چیزی در دست داشته و نه از محاسبات که همین امر باعث عصبانیت استاندار و رئیس گروه برنامه بودجه شده است.
ویسی نژاد در ادامه صحبتهایش گفته است: جهاد کشاورزی در دشتهای امامزاده جعفر و خان احمد در حال کار است و برای دیگر پروژهها آبرسانی به زمینهای کشاورزی همچون بابا کلان نیازمند 3 قطار میلیارد بودجه هستند که بودجه بدون کارشناسی باعث تعجب و عصبانیت نماینده گچساران و باشت شده است.
مسخره کردهاید، 6 ماه هیچ کاری نکردهاید
بیاطلاعی جهاد کشاورزی موجب عصبانیت استاندار از این مجموعه شد که در این جلسه با کلافکی از این موضوعات نسبت به مسئولان این نهاد گفته است که این کار ها از سوی این نهاد مهم بسیار مسخره و ناامیدکننده است، 6 ماه بوده که این نهاد هیچ کاری نتوانسته انجام بدهد و وقتی اطلاع ندارید چرا در جلسه حاضر میشوید. مسخره کردهاید.
چالش ندانستن اهمیت پروژه نه تنها در سازمان جهاد کشاورزی استان بلکه در بسیاری از از ادارات استان موج میزند، که این مسئله نمیتنواند خبری امیدوار کننده در راستای اهمیت دادن به شعار سال باشد.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- پرواز اورژانس هوایی کهگیلویهوبویراحمد برای بیمار مارگزیده
- بازگشت به زادگاه پس از ۸۸ سال
- انتصاب جدید در دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویهوبویراحمد
- آبشار یاسوج؛ روایتگر جریان زندگی سرزمین زاگرس
- یک کهگیلویهوبویراحمدی مدیرکل بنیاد مسکن تهران شد
- رئیس اداره دامپزشکی بهمئی منصوب شد
- تغییرات مدیریتی در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- سقوط از کوه ماغر یک مصدوم برجا گذاشت
- خداحافظ آقای قاضی
- غارت گیاهان کوهی در بهمئی
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- فوت قاضی خوشنام دادگستری کهگیلویهوبویراحمد
- گامی مؤثر در حذف خردهفرهنگهای اشتباه
- علت اولیه سانحه رانندگی قضات کهگیلویهوبویراحمدی
- وعده صادق ۱، زلزلهای در قلب رژیم صهیونیستی
- پلمپ ۲ مرکز غیرمجاز لابراتور دندانساز در یاسوج
- تقدیر خاص معاون استاندار از خدمات جاودان سیرت
- آغاز اجرای طرح پارکبانی در یاسوج
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- طرح بزرگ رعد قضایی در کهگیلویهوبویراحمد شروع شد
- با سندسازی و بیکیفیتی نمیتوان استان را ساخت
- تجلیل ویژه از کارگران کهگیلویهوبویراحمد
- دختران، طلایهداران توسعه و افتخار ایران
- معلمان کهگیلویهوبویراحمد مهمان رهبر انقلاب میشوند
- کشاورز سکاندار بهزیستی کهگیلویهوبویراحمد شد
- خورشید هشتم؛ از مشهد تا افق دلهای شیعه
- بازگشایی استخر کارگران پس از ۷۳۰ روز تعطیلی
- اسلحههای بیقانون؛ مهمان ناخوانده کوچههای شهر
- توطئه شوم دشمن؛ تخریب ارزشهای اخلاقی جوانان
- ساعت ۱۱:۰۰؛ زمانی که یک جنایت رقم خورد
- شهدا آرزو کردند، ما باید به ثمر بنشانیم
- سالگرد شهید رئیسی در کهگیلویهوبویراحمد برگزار میشود
- رقابت علمی ۵۲۸ داوطلب کنکور در لنده
- کشاورزان در تنگنا؛ قوانین پیچیده یا ضعف مدیریت؟
- امام رضا(ع)؛ دریای بیکران علم و کرامت
- قومیتگرایی مانع توسعه کهگیلویهوبویراحمد شده است
- اقدام شایسته و خداپسندانه پزشک کهگیلویهوبویراحمدی
- ایران شیعی و پیوند ناگسستنی با امام رضا(ع)
- شکوه محبت؛ جشن میلاد حضرت معصومه(س) در باشت
- بحران تأمین روغن در بهمئی؟
- امامرضا(ع)؛ وارث علوم باقری و اخلاق حیدری
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- حضرت معصومه (ع) پیامآور امید برای جامعه
- تجلیل از پرسنل بیمارستان شهدای باشت
- ضرورت راهاندازی مرکز تعویض پلاک در بهمئی
- دختران ایران، میراثداران کرامت در تمدن اسلامی
- چهره استانمان را خدشهدار نکنیم
- کاروان زیر سایه خورشید مهمان باشتیها میشود
- مشاهده بیشتر