
ترکیب خطرناک از ناکامی مدیریتی و ضعف نظارتی باعث شده است که چشم طمع بسیاری برای چپاول سرمایههای استان کهگیلویه و بویراحمد باز شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» علیرضا کمالی در یادداشتی نوشت: استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن منابع طبیعی بینظیر همچون نفت، معادن و ظرفیتهای گسترده در حوزههای کشاورزی و صنعتی، از پتانسیلهای زیادی برای توسعه و رشد اقتصادی برخوردار است. با این حال، سالهاست که این استان با مشکلات ساختاری و مدیریتی جدی دست و پنجه نرم میکند، عمدهترین دلیل این ناکامیها را باید در بیکفایتی برخی از مدیران و ضعف نظارتی بر عملکرد آنان و همچنین نمایندگان مجلس جستجو کرد.
بیکفایتی مدیریتی
مدیران استان کهگیلویه و بویراحمد به جای تمرکز بر بهرهبرداری بهینه از منابع و حل مشکلات مردم، به دلیل ضعف در تصمیمگیریهای اساسی و عدم تخصص کافی، نتوانستهاند برنامههای توسعهای مؤثری ارائه دهند، بسیاری از این مدیران نه بهواسطه شایستگی و تخصص، بلکه بر اساس روابط سیاسی یا قومی منصوب شدهاند، این مسئله نهتنها منجر به ناکارآمدی در مدیریت پروژههای حیاتی استان شده، بلکه مانع ایجاد زیرساختهای لازم برای رشد اقتصادی پایدار نیز شده است.
ضعف نظارت و پاسخگویی
در کنار ناکارآمدی مدیریتی، ضعف نظارت و عدم وجود پاسخگویی شفاف در استان به یکی از معضلات بزرگ تبدیل شده است، مسئولین و نمایندگان استان که باید ناظران و مدافعان حقوق مردم باشند، اغلب در عمل به وظایف نظارتی خود کوتاهی کردهاند. نمایندگان مجلس که میبایست صدای مردم باشند و بر عملکرد مدیران نظارت کنند، در برخی موارد، درگیر منافع شخصی یا حزبی شدهاند و از مسئولیتهای خود شانه خالی کردهاند.
این ترکیب خطرناک از ناکامی مدیریتی و ضعف نظارتی باعث شده است که چشم طمع بسیاری برای چپاول سرمایههای استان باز شود. سرمایههای انسانی که جوانان فعال و بااستعداد این استان هستند، به دلیل نبود فرصتهای شغلی مناسب و عدم وجود صنایع لازم برای بهرهبرداری از منابع، یا به دیگر استانها مهاجرت میکنند و یا از نیروی فعال خود در کارهای غیرمولد استفاده میشود.
سرمایههای طبیعی همچون نفت و معادن به جای اینکه بهصورت بهینه و با برنامهریزی دقیق به بهرهبرداری برسند، در معرض خام فروشی با درآمد ناچیز برای استان هستند.
اگرچه استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از مناطق مهم نفتخیز کشور است، اما اختصاص سهم این استان از سود منابع نفتی بسیار ناچیز است. صنایع تبدیلی نفت که میتوانند ارزشافزوده زیادی برای استان ایجاد کنند، یا هنوز در مرحله ساخت قرار دارند یا به دلیل نبود اراده ملی به بهرهبرداری کامل نرسیدهاند. عدم توجه به توسعه صنایع تبدیلی نهتنها باعث کاهش سود اقتصادی برای استان شده بلکه این کمکاری در بهرهبرداری از ظرفیتهای نفتی باعث شده تا استان از سود واقعی منابع خود بهرهمند نشود و درآمدها به نفع دیگر استانها یا پروژههای ملی به کار گرفته شود در حالی که مردم محلی همچنان درگیر مشکلات اقتصادی و بیکاری هستند.
عدم ایجاد صنایع مختلف صنعتی و کشاورزی
یکی دیگر از نتایج این مدیریت ضعیف، نبود زیرساختهای لازم برای ایجاد صنایع مختلف در استان است؛ این استان با وجود داشتن منابع کافی برای توسعه صنایع نفتی، معدنی و کشاورزی، نتوانسته است از این پتانسیلها بهخوبی بهرهبرداری کند. نبود برنامهریزی صحیح و کمبود سرمایهگذاریها در این حوزهها باعث شده که رشد اقتصادی این استان بهشدت کند باشد و مردم از فرصتهای اقتصادی محروم بمانند.
در نتیجه این وضعیت منجر به اتلاف عمر و انرژی مردم استان شده است، جوانان و خانوادههای استان کهگیلویه و بویراحمد سالهاست با امید به بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی، در انتظار تغییر هستند؛ اما به دلیل ناکارآمدی مدیران و ضعف نظارت نمایندگان مجلس، این تغییرات مورد انتظار به وقوع نپیوسته است و آینده استان همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد.
راهحل اساسی برای برونرفت از این وضعیت، تغییر در رویکرد مدیریتی و نظارتی استان است؛ انتخاب مدیران کارآمد، تخصصمحور، متعهد و انقلابی و شفاف، به همراه ایجاد یک سیستم نظارتی پاسخگو و مستقل میتواند اولین گام برای حرکت به سمت توسعه پایدار باشد. همچنین، نمایندگان مجلس باید به وظیفه نظارتی خود با جدیت بیشتری بپردازند و از منافع مردم و منابع استان در برابر هرگونه سوءاستفاده محافظت کنند.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- جزئیات تغییر رسمی ساعت کشور در سال ۱۴۰۴
- باران مهمان کهگیلویه و بویراحمد میشود
- انتصاب اولین فرماندار دولت پزشکیان در چرام
- تنها پارکعمومی لیکک آماده پذیرایی از مسافران نیست
- آغاز انتصابات دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- سرپرست علوم پزشکی یاسوج منصوب شد
- شلالدون، نگین گردشگری کهگیلویه و بویراحمد
- حال و هوای «تنگ ماغر» در سیزده بدر
- بیخیالی مسئولان به محور پرترافیک در لیکک
- نمایشگاه فروش بهاره طرح ضیافت ماه رمضان
- سیزده بدر در شهرستان بهمئی+ تصاویر
- آخرین میزان بارندگی در کهگیلویه و بویراحمد
- رمضان و نوروز، فرصتی برای معنویت و نشاط
- ماغر بهشتی در جنوب کشور
- ارتقاء درجه سردار کهگیلویهوبویراحمدی به سرتیپ تمامی
- بهترین مناطق گردشگری گچساران برای سیزده بدر+ تصاویر
- آبشار زیبای یاسوج منتظر مسافران نوروزی
- میزان بارشهای کهگیلویهوبویراحمد تا صبح شنبه
- پست جدید رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- اقامتگاههای بومگردی،سفری به طبیعت زاگرس
- افزایش ۵۰ درصدی زائران در بقاع متبرکه بهمئی
- انتقاد از عملکرد برخی مسئولان در کهگیلویهوبویراحمد
- بهائیت به دنبال ترویج بی بندوباری است
- تلفنها و جلسات امان نمیدهند
- مسئولان ۲۰۰ میلیارد حق الایندگی را شفافسازی کنند
- استمداد مردم مادوان از استاندار کهگیلویهوبویراحمد
- طبیعت شگفتانگیز «نارک» در گچساران
- جوان بویراحمدی ناجی خانواده تبریزی
- بازدید استاندار کهگیلویهوبویراحمد از پروژههای یاسوج
- بارندگیهای شدید در کهگیلویهوبویراحمد
- «دوگور دوپا» منطقه زیبای گردشگری در باشت
- نبود زیرگذر علل اصلی ترافیک شهر یاسوج
- اختصاص بودجه میلیاردی به ورزشگاه ۱۵ هزارنفری یاسوج
- رشد ۲۰درصدی حضور گردشگران در لنده
- زخم کاری پروژههای نیمهکاره بر پیکر دهدشت
- هشدار سطح زرد برای استان کهگیلویهوبویراحمد
- وضعیت نابسامان میدانجهاد یاسوج
- یاسوج در قرق کافهها و ناهنجاریهای اجتماعی
- زلزله ۳ ریشتری لنده خسارتی در پی نداشت
- تلچگاه؛ تاج طبیعت کهگیلویه و بویراحمد
- دلربایی عطر بهارنارنج در کوچههای لیکک
- قاتل بلوطهای دنا به دام افتاد
- نقاشی طبیعت در بهار باشت
- جولان شوتیها بر مدار مرگ
- کهگیلویه و بویراحمد لرزید+ جزئیات
- 10 مصدوم در تصادف زنجیرهای پاتاوه به دهدشت
- دشتک؛ بهشت گمشده ایران در دل زاگرس
- مهرورزی جهادگران بهمئی به طبیعت
- بمبهای متحرک در جادههای کهگیلویه و بویراحمد+ تصاویر
- ورزشگاهی بلااستفاده در مرکز استان کهگیلویهوبویراحمد
- مشاهده بیشتر