
امامجمعه موقت یاسوج به شرح فواید و فضائل قرائت قرآن، چگونگی ترغیب کودکانمان به انجام واجبات و فضیلت اطعام نیازمندان در ماه مبارک رمضان پرداخت.
حجتالاسلام والمسلمین سید علیصالح موسویاعظم در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در خصوص ماهمبارک رمضان ضمن تبریک این ماه مبارک بر همه مسلمانان گفت: خداوند متعال در قرآن کریم میفرمایند: «شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِّلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَىٰ وَالْفُرْقَانِ ۚ فَمَن شَهِدَ مِنكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ ۖ وَمَن كَانَ مَرِيضًا أَوْ عَلَىٰ سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّنْ أَيَّامٍ أُخَرَ ۗ يُرِيدُ اللَّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلَا يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ وَلِتُكْمِلُوا الْعِدَّةَ وَلِتُكَبِّرُوا اللَّهَ عَلَىٰ مَا هَدَاكُمْ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ».
امامجمعه موقت یاسوج با بیان تفسیر و معنای این آیه گفت: «ماه رمضان همان ماهی است كه در آن قرآن فرو فرستاده شدهاست، كتابى كه مردم را راهبر و متضمن دلايل آشكار هدايت و ميزان تشخيص حق از باطل است. پس هر كس از شما اين ماه را درك كند بايد آن را روزه بدارد و كسى كه بيمار يا در سفر است، بايد به شماره آن تعدادى از روزهاى ديگر را روزه بدارد، خدا براى شما آسانى مىخواهد و براى شما دشوارى نمىخواهد تا شماره مقرر را تكميل كنيد و خدا را به پاس آنكه رهنمونيتان كردهاست به بزرگى بستاييد و باشد كه شكرگزارى كنيد»، همین یک آیه و ترجمه آن برای هر جویای حقیقتی در رابطه با رمضان، فضائل، فواید و ثمرات آن کافیاست.
صبحزاگرس: فواید و فضایل مادی و معنوی ماهمبارک رمضان کدام هستند؟
حجتالاسلام موسویاعظم: ما باید بدانیم که تنها رنج گرسنگی و تشنگی به خود دادن مایه به وجود آمدن حقیقت روزه نمیشود، بلکه روزه میدانی برای تمرین و پاکسازی جسم از مرضهای گوناگون و تمیز کردن نفس از مفاسد اخلاقی همچنین منور کردن دلها به نور هدایت انسان به سوی خداوند متعال است. زمانی روزه انسان مقبول بودهاست که بتوانیم اثرات عینی آن را در زندگیهای خود مشاهده کنیم، از جمله اثرات روزه مقبول میتوان به زیاد شدن روزی، سلامت اجتماعی جامعه و فرد، دور شدن از اعمال بد، جذب شدن به سمت نیکیها و ... اشاره کرد.
ماه مبارکرمضان، برترین ماه، ماه نزول قرآنکریم و کتابهای آسمانی دیگر است. رسول خدا (ص) میفرمایند: «انما سمی الرمضان لانه یرمض الذنوب؛ ماه رمضان به این نام خوانده شدهاست، چون در آن گناهان است که سوزانده میشود.» پس یکی دیگر از فضایل و فواید آن آمرزش و سوزانده شدن گناهان افراد روزهدار است.
از دیگر فواید آن فضای امنیتی که در این ماه از خطرات شیطانی بر انسان حاکم است یکی از مهمترین فواید روزهداری است که این خود سبب سلامت جسمی و روحی، طریق سلوک الی الله، دوری از گناهان و در پی آن نظر ویژه حق به فرد روزه دارا را دارد.
دفع کینهها و آسیبهای اجتماعی، به ویژه در ارتباط با نامحرمان از دیگر فواید آن است. با روزهداری، افراد خود را گرسنه نگه میدارند که با این کار میتوانند درک بهتری نسبت به فقرا داشته باشند. توجه به همسایگان، اصلاح کینهها، بازدید از اقوام و قوی شدن صلهارحام حضور در سفره افطاری دیگران و… زمینه های پدیدآمدن الفت و دوستی میان افراد، پیوند قلب مومنان و اتحاد میشود.
پیامبرگرامی (ص) درباره فضائل ماه رمضان میفرماید: «ای مردم! ماه خدا با برکت و رحمت و مغفرت به شما روی آورد، ماهی که نزد خدا از همه ماهها برتر و روزهایش بر همه روزها و شبهایش بر همه شبها و ساعاتش بر همه ساعات برتر است، ماهی است که شما در آن به میهمانی خدا دعوت شده و مورد لطف او قرار گرفتهاید، نفسهای شما در آن تسبیح و خوابتان در آن عبادت، عملتان در آن مقبول و دعایتان در آن مستجاب است، بهترین ساعاتی است که خداوند به بندگانش نظر رحمت میکند.»
صبحزاگرس: فضیلت تلاوت قرآنکریم در ماهمبارک رمضان کداماند؟
حجتالاسلام موسویاعظم گفت: قرآن، کتاب آسمانی و معجزه آخرین پیامبر خدا حضرت محمد صلی الله علیه و آله، بزرگترین هدیه الهی برای انسانها، گران بهاترین میراث پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در میان مسلمانان است که در ماهمبارک رمضان بر پیامبر گرامی اسلام نازل شده است. هر چيزى را بهارى است و بهار قرآن ماه رمضان است، همانگونه که در قرآنکریم نیز به این موضوع شده است، «رمضان الذی انزل فیه القرآن»، لذا بهترين اعمال در ماه مبارک رمضان تلاوت قرآنکریم است.
از فواید قرائت قرآن میتوان به شکوفایی ایمان، نورانیت و جلای قلبها، کفاره گناهان، دوری از تنهایی، دوری از فقر، سعه صدر و روشنی دل اشاره داشت. خواب روزهدار كه بىخبرى مطلق است عبادت است، قطعا بيدارى او كه در حال تلاوت قرآن باشد عبادت بالاترى خواهد بود. چرا که تلاوت قرآن از افضل عبادات است و كمتر عبادتى به پايه آن مىرسد، زیرا این تلاوت الهامبخش انديشه در قرآن، انديشه و تفكر، سرچشمه اعمال صالح است.
امیرالمومنین (ع) میفرمایند: «کتاب خداوند تعالی را یاد بگیرید؛ زیرا قرآن، بهار دلها است». در رمضان، ماه انس با قرآن، باید ویژگیهای اخلاقی مثبت از جمله؛ بخشندگی، ترحم، ایثار، تواضع، نیکی و احترام به والدین و را از قرآن یاد گرفته به خود اضافه کنیم.
صبحزاگرس: ناهنجاریهای اجتماعی، بیحجابی و اتباط با نامحرم در ماه مبارک رمضان و تبعات، راههای جلوگیری و اصلاح آن کداماند؟
حجتالاسلام موسویاعظم: رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمودند: «احْفَظُوا أَلْسِنَتَکُمْ وَ غُضُّوا عَمَّا لَایَحِلُّ النَّظَرُ إِلَیْهِ أَبْصَارَکُمْ وَ عَمَّا لَایَحِلُّ الِاسْتِمَاعُ إِلَیْهِ أَسْمَاعَکُمْ» یعنی زبان خود را از گفتار ناشایست نگاه دارید، دیدگان خود را از دیدن ناروا و حرام بپوشانید و گوشهای خود را از شنیدن آنچه نادرست است، بازدارید.»
میبایست در این ماه از گناهان زبان دوری کنیم، یعنی از غیبت، تهمت، ناسزاگویی، زخمزبان، سخنچینی، کمگویی، حرفزدن با نامحرم و... بازداریم و از آنچه حرام است چشمهایمان را بپوشانیم نگاه به نامحرم از آلودهترین تیرهای شیطان است که هر مومنی را از پای درمیآورد. گوش خود را از گناهانی مثل شنیدن غیبت و فالگوش ایستادن،شنیدن صدای نامحرم، صداهای لهو و لعب و... بازداریم، اینگونه است که میتوان به اصلاح رفتار خود در جامعه و تبعات آن برای خود و دیگران در این ماه نزدیک شویم.
من به جوانان عرض میکنم، در این ماه فرصتها را غنیمت بشمارید و از این فرصتها برای اصلاح خود استفاده کنید، امر بیحجابی و بدحجابی برای همه در ابعاد مختلف میتواند اثرلت منفی و بدی داشته باشد، در این ماه و با توسل و قرائت همچنین انس با قرآنکریم میتوانیم به خود جهت اصلاح رفتارهای غلطمان کمک کنیم.
صبحزاگرس: چگونه فرزندان خود را به ماه رمضان و گرفتن روزه ترغیب کنیم؟
حجتالاسلام موسویاعظم گفت: قطعا همراه کردن بچهها با خود در مراسمات مذهبی، مساجد، حسینیهها و ... در آن حال و هوای معنوی قرار دادن آنان میتواند خلق و خوی کودک را با تربیت دینی و انجام روزه و ... همراه و کمک کند. بچهها را همراه با بازی مثل قدیم روزه کلهگنجشکی و گفتن روایات در قالب داستان میتوان ترغیب کرد.
از کودکانتان بپرسید چهکارهایی را دوست دارد انجام دهد، برای آنان پاداش در نظر بگیرید و تشویقشان کنید، کم کم زمان و چگونگی کیفیت روزه را طی این یک ماه به آنان آموزش دهید، سر سفره افطار بنشانید و از آنان درخواست کنید تا باشما همراه شوند. فرزندانتان را با قرآن، کمک به ایتام و فقرا و بخسندگی و صلهرحم در این ماه آشنایی دهید.
صبحزاگرس: ثواب اطعام دادن در ماهمبارک رمضان کدام است؟
حجتالاسلام موسویاعظم گفت: امام صادق (علیهالسلام) در این باره میفرمایند: کسی که مؤمنی را افطاری دهد، کفاره یک سال گناه او شمرده میشود؛ و کسی که ۲ مؤمن را افطاری دهد، بر خداوند است که او را وارد بهشت سازد در روایت است که: هیچ چیز مانند غذا دادن و قربانى كردن انسان را به خداوند متعال نزدیك نمیكند. که افطاری بهتر دادن به روزهدار و ایتام است.
این سنت حسنه و زیبا که در ماه رمضان نما و نمود بیشتری دارد، ما وظیفه داریم سنتهای حسنه گذشتگان خود را زنده نگاه داریم پس باید همانند گذشتگان با سادگی هرچه تمامتر و به نیت قربتالیالله برای سیر کردن گرسنگان و نیازمندان، رسمهای قدیمی پیشینیان خود را زنده و در ماه رمضان فقرا و نیازمندان را بر سر سفرههای خود بنشانیم، رسمهای گذشته را به یادآورید و همانند گذشتگانتان خود رفتار کنید، انشاءالله در این ماه پر خیر و برکت همه ما مورد بخشش و رحمت الهی قرار بگیریم.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- باران مهمان کهگیلویه و بویراحمد میشود
- پرواز اورژانس هوایی کهگیلویهوبویراحمد برای بیمار مارگزیده
- انتصاب جدید در دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویهوبویراحمد
- شلالدون، نگین گردشگری کهگیلویه و بویراحمد
- حال و هوای «تنگ ماغر» در سیزده بدر
- سیزده بدر در شهرستان بهمئی+ تصاویر
- آبشار یاسوج؛ روایتگر جریان زندگی سرزمین زاگرس
- سقوط از کوه ماغر یک مصدوم برجا گذاشت
- بهترین مناطق گردشگری گچساران برای سیزده بدر+ تصاویر
- خداحافظ آقای قاضی
- غارت گیاهان کوهی در بهمئی
- فوت قاضی خوشنام دادگستری کهگیلویهوبویراحمد
- گامی مؤثر در حذف خردهفرهنگهای اشتباه
- علت اولیه سانحه رانندگی قضات کهگیلویهوبویراحمدی
- پلمپ ۲ مرکز غیرمجاز لابراتور دندانساز در یاسوج
- پست جدید رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- تقدیر خاص معاون استاندار از خدمات جاودان سیرت
- وعده صادق ۱، زلزلهای در قلب رژیم صهیونیستی
- ارتقای بخش ممبی بهمئی بدون حضور ادارات
- برخورد جدی با عاملان تیراندازی و مخلان امنیت
- آمادگی برای مقابله با آتشسوزیها در ارتفاعات لنده
- افزایش بیماریهای سرطانی و قلبی در کهگیلویهوبویراحمد
- یادبود سفیران قضایی در یاسوج
- سپاه ستون اقتدار ملی و بازوی خدمترسانی
- زخم کاری سودجویان بر پیکر پارک جنگلی
- نجات مرد میانسال چاروسایی توسط بالگرد هوایی
- بخشدار دولت وفاق ملی در چرام منصوب شد
- انتصابات جدید در کهگیلویهوبویراحمد
- بدرقه سفیران قضائی تا بهشت
- پاپ فرانسیس درگذشت
- وقتی استکبار جهانی از محبوبیت «سپاه» عصبانی است
- کهگیلویهوبویراحمد سهشنبه بارانی میشود
- اعطای تسهیلات به مشاغلپایدار؛ بدون محدودیت در بهمئی
- افت برداشت گندم در باشت
- قدردانی خانوادهٔ قضات آسمانی از مردم کهگیلویهوبویراحمد
- پیام تسلیت رئیس قوه قضائیه به مردم کهگیلویهوبویراحمد
- جنگ تعرفهای اردوغان علیه فولاد ایران
- ارگ کلاهفرنگی؛ یادگاری باشکوه از روزگار قاجار
- اجرای ۶۲ طرح بزرگ اقتصادی در کهگیلویهوبویراحمد
- مدعی پیامبری با شلیک پلیس کشته شد
- دهدشت قهرمان کشتی فرنگی نونهالان کهگیلویهوبویراحمد شد
- تغییرات مدیریتی در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- بوستان، شهری بدون بیمارستان و درمانگاه شبانهروزی!
- آرایش جنگی سرزمین زاگرس برای مقابله با کمآبی
- تشییع باشکوه دو قاضی خوشنام کهگیلویهوبویراحمد+ فیلم
- سنگ تمام کاربران فضای مجازی برای قضات خوشنام
- گلایههایی از جنس شورای شهر و جشن نوروزگاه
- آخرین دیدار همکاران قضائی با قضات خوشنام+ تصاویر
- غرقشدن جوان کهگیلویهوبویراحمدی در آبهای خوزستان
- راهاندازی پایگاه اورژانس هوایی در گچساران
- مشاهده بیشتر