رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
دوشنبه 1404/05/06 Monday - 2025 28 July الاثنين ، 3 صفر ، 1447
ساعت
1404-05-06 14:04 شماره خبر : 14791
در گفتگو با صبح زاگرس مطرح شد؛

رئیس بهزیستی گچساران با مرور اقدامات شاخص این نهاد در حوزه توانمندسازی، از اجرای طرح‌های متنوع اجتماعی، فرهنگی، درمانی و حمایتی خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» این روزها آسیب‌های اجتماعی با شتابی فزاینده، ساختار خانواده و بافت اجتماعی را تحت تأثیر قرار می‌دهند که دراین‌بین نقش نهادهایی همچون سازمان بهزیستی در خط مقدم حمایت از اقشار آسیب‌پذیر بیش‌ازپیش برجسته شده است. بهزیستی نه‌تنها نهادی حمایتی، بلکه تجسمی از کرامت انسانی، همدلی اجتماعی و تلاش برای توانمندسازی انسان‌هایی است که در طوفان مشکلات اقتصادی، اجتماعی و روانی گرفتار آمده‌اند.

اداره بهزیستی شهرستان گچساران نیز به‌عنوان یکی از بازوان اجرایی این نهاد ملی، در سال‌های اخیر کوشیده با مجموعه‌ای از اقدامات گسترده در حوزه‌های توانبخشی، اشتغال، درمان، پیشگیری از آسیب‌ها، حمایت‌های معیشتی، اورژانس اجتماعی و... باری از دوش نیازمندان بردارد و گام‌هایی در جهت ارتقاء کیفیت زندگی مددجویان بردارد.

در همین راستا، به مناسبت ارائه گزارشی از عملکرد این نهاد در سال ۱۴۰۳، پای گفتگویی تفصیلی با افشین بدخشان رئیس بهزیستی گچساران نشستیم تا ابعاد مختلف خدمات و برنامه‌های اجراشده را از زبان متولی این نهاد بشنویم؛ از تلاش برای احداث ساختمان جدید و خدمات درمانی گرفته تا حمایت‌های تحصیلی، اشتغال و مقابله با آسیب‌های اجتماعی در محلات کم برخوردار. آنچه در ادامه می‌خوانید، حاصل این گفت‌وگو است.

صبح زاگرس: ابتدا بفرمایید نگاه کلی شما به فلسفه وجودی سازمان بهزیستی چیست؟

افشین بدخشان: سازمان بهزیستی تنها یک‌نهاد نیست، بلکه قلب تپنده‌ای است که برای کرامت انسانی، توانمندسازی محرومان و گسترش مهربانی می‌تپد. از کودکان بی‌پناه تا سالمندان تنها، از معلولان پرتلاش تا زنان سرپرست خانوار، پشت هر خدمتی، دلی عاشق و دستانی خستگی‌ناپذیر ایستاده‌اند. بنده به‌عنوان خادمی در سازمان بهزیستی، از همه مردم و مسئولان می‌خواهم نگاهمان را به نیازمندان تغییر دهیم. نه ترحم، بلکه همدلی؛ نه صدقه، بلکه توانمندسازی. حمایت از آسیب‌پذیرترین، نشانه بلوغ یک جامعه است.

صبح زاگرس: در سال ۱۴۰۳ چه اقدامات شاخصی از سوی اداره بهزیستی گچساران انجام شد؟

افشین بدخشان: بی‌تردید ارائه همه خدمات و عملکردها در یک گفت‌وگو نمی‌گنجد، اما به برخی چکیده‌ها اشاره می‌کنم. یکی از مهم‌ترین اقدامات، اخذ مجوزهای لازم برای احداث ساختمان جدید بهزیستی در گچساران بود. ساختمان‌های فعلی مربوط به قبل از سال ۱۳۶۰ و بسیار فرسوده‌اند. جلسات و مکاتبات متعددی برای تأمین اعتبار با نماینده گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی، شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران، مناطق نفت‌خیز جنوب و دیگر مسئولان داشته‌ایم و امیدواریم این پروژه با همیاری همه عزیزان به سرانجام برسد.

صبح زاگرس: در حوزه مسکن مددجویان چه عملکردی داشتید؟

افشین بدخشان: در بحث مسکن ملی مددجویان، موفق شدیم به ۱۵۸ نفر تحت پوشش، جمعاً ۱۴ میلیارد و ۲۷۵ میلیون و ۵۶۰ هزار تومان کمک بلاعوض پرداخت کنیم. همچنین در ساخت مسکن به ۱۳ نفر، ۸۹۸ میلیون تومان کمک بلاعوض و ۲۴۰ میلیون تومان اجاره‌بها پرداخت شد.

صبح زاگرس: مرکز اورژانس اجتماعی اداره بهزیستی چه خدماتی ارائه می‌دهد؟

افشین بدخشان: مرکز اورژانس اجتماعی در بحران‌های فردی، خانوادگی و اجتماعی، خدمات فوری و حیاتی ارائه می‌دهد. مأموریت اصلی آن، پیشگیری و مداخله فوری در بحران‌ها با تیم‌های سیار و ثابت است. ازجمله خدمات نیز مداخله در خشونت‌های خانگی، خودکشی، اختلافات خانوادگی، حمایت از کودکان کار، زنان در معرض آسیب، سالمندان رهاشده، افراد دارای اختلال روانی، متکدیان و...است.

صبح زاگرس: آیا خدمات سیار اورژانس اجتماعی هم در شهرستان فعال است؟

افشین بدخشان: بله تیم‌های سیار به‌صورت ۲۴ ساعته فعال‌اند. اعزام مددکار و روانشناس به محل حادثه، اسکان موقت، انتقال مصدومان به مراکز درمانی و همچنین ارائه مشاوره از طریق خط ۱۲۳ از خدمات این واحد است.

صبح زاگرس: در حوزه سلامت اجتماعی و حمایت‌های معیشتی چه اقداماتی انجام شد؟

افشین بدخشان: در این بخش اقدامات متعددی انجام شد، ازجمله اعزام ۱۴ زن سرپرست خانوار به اردوی تفریحی فرهنگی بابلسر، اجرای کارگاه‌های آموزشی خود مراقبتی برای بانوان سرپرست خانوار، برقراری مستمری برای ۸۹ خانواده و ۲۴ خانواده دارای دوقلو و همچنین کمک‌هزینه‌های مختلف ازجمله ایتام به تعداد 73 نفر، سلامت جسمی زنان، تغذیه مادران باردار و شیرده، کمک‌هزینه تحصیلی (برای ۱۶۸ دانش‌آموز و چند دانشجو)، کمک‌هزینه لوازم ضروری، آماده‌سازی شغل برای ۳ نفر و…که درمجموع، تعداد کل مستمری‌بگیران این حوزه یک هزار و 21 نفر است.

صبح زاگرس: در حوزه پیشگیری از اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی چه برنامه‌هایی داشته‌اید؟

افشین بدخشان: در این حوزه ۳ کمپ ترک اعتیاد فعال و در حال خدمت‌رسانی هستند و سال گذشته ۲۵۱ نفر بیمار هم ترک کرده‌اند. در سال گذشته نیز ۴۴۴ میلیون تومان به ۱۳۵ معتاد نیازمند پرداخت شد. همچنین ۱۴۹ میلیون برای نگهداری بی‌خانمان‌ها، ۱۵۵ میلیون برای شناسایی پاتوق‌ها و توزیع پک بهداشتی، ۲۴ میلیون برای طرح کیان، ۲۲۰ میلیون بسته‌های غذایی و بهداشتی برای بیماران HIV و هپاتیت به‌منظور کنترل کاهش این بیماری پرداخت شد.

صبح زاگرس: چه طرح‌هایی برای محلات آسیب‌پذیر اجرا کردید؟

طرح‌های مهم شامل:

مانا: مشارکت نوجوانان بااعتبار ۷۰ میلیون تومان

ماز: مشارکت زنان با ۱۷ میلیون تومان

خاتم: کارگاه‌های تاب‌آوری با ۲۲۵ میلیون تومان

کارگاه‌های خیاطی، آموزش آشپزی، پیشگیری از معلولیت‌های سالمندی و بین دانش‌آموزان

کمک‌هزینه عینک برای کودکان ۶–۳ سال با ۱۷ میلیون تومان

صبح زاگرس: در حوزه مشاوره تلفنی چه خدماتی ارائه می‌دهید؟

افشین بدخشان: سامانه ۱۴۸۰ مشاور از ۸ صبح تا ۱۲ شب به‌صورت رایگان در زمینه‌های مشاوره‌ای کودک، نوجوان، تحصیلی، خانوادگی، شغلی، ازدواج و روان‌شناسی (افسردگی، اضطراب، وسواس) فعال است.

صبح زاگرس: در حوزه توانمندسازی مددجویان چه خدماتی ارائه شد؟

افشین بدخشان: اقدامات انجام‌شده شامل پرداخت حق بیمه به ۶۹ زن سرپرست خانوار به مبلغ ۴ میلیارد و ۸۱۳ میلیون ریال، پرداخت هزینه تحصیلی به دانش‌آموزان و دانشجویان 3 میلیارد و 266 میلیون ریال، پرداخت یک میلیارد و 150 میلیون ریال در حوزه درمان بوده است.

صبح زاگرس: عملکرد واحد توانبخشی چگونه بوده است؟

افشین بدخشان: مبلغ ۱۳ میلیارد و ۹۴۵ میلیون ریال در حوزه‌هایی چون ارتز، پروتز، درمان، تغذیه، خدمات توان‌پزشکی، مناسب‌سازی محیط و حمل‌ونقل معلولان پرداخت‌شده و وسایلی مانند ویلچر، سمعک، باتری، عصا، توالت فرنگی و تشک مواج نیز توزیع‌شده است. همچنین ۱۱۰۰ نفر کمک‌هزینه معیشت، ۶۵ نفر حق پرستاری، ۶۵۰ نفر بسترگرا، ۴۲۰۰ نفر مستمری ماهیانه دریافت کرده‌اند.

صبح زاگرس: در بخش اشتغال چه فعالیت‌هایی انجام داده‌اید؟

افشین بدخشان: در سال گذشته ۱۵۵ نفر تسهیلات اشتغال به مبلغ ۳۱ میلیارد تومان دریافت کرده‌اند و همچنین ۴۴۱ میلیون تومان بیمه خویش‌فرما و کارفرما، ۱۵۱ میلیون تومان به‌عنوان سرمایه کار به مددجویان واجد شرایط اعطاشده است.

بنابراین این آمارها تنها بخشی از مجموعه اقدامات بهزیستی شهرستان گچساران در حوزه توانمندسازی در سال ۱۴۰۳ است که باهدف حمایت مؤثر از زنان سرپرست خانوار، دانش‌آموزان و دانشجویان محروم و مددجویان نیازمند خدمات درمانی صورت گرفته و نشان‌دهنده رویکرد هدفمند این نهاد برای ارتقای کیفیت زندگی جامعه هدف خود است.

انتهای خبر/

 

 

 

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!