
هر چند برای راهاندازی برخی صنوف نیاز به اخذ گواهی از مراکز فنیوحرفهای است اما کافی نیست و باید آن را به همه اصناف و حتی به ادارات، دستگاهها و شرکتهای دولتی و خصوصی تسری داد؛ امری که تا کنون مورد توجه قرار نگرفته است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»، آموزشهای فنی و عملی زیربنای توسعه پایدار هستند و تربیت نیروی انسانی ماهر در حرفههای مختلف از جمله مهمترین رویکردهای برای پرورش منابع انسانی ماهر و توانمند است، بنابراین حرکت به سمت توسعه پایدار بدون توجه بنیادی به بحث حرفهآموزی میسر نخواهد بود.
برای دستیابی به توسعه پایدار توجه به آموزشهای علمی در بخشهای مختلف صنعت، معدن، کشاورزی،عمرانی و خدمات اهمیت ویژهای دارد زیرا آموزش فنیوحرفهای کلید رشد و توسعه منابع انسانی است. بنابراین با ارائه آموزشهای مناسب و ارتقای مهارتآموزی جوانان جویای کار میتوان در توسعه اشتغال منابع انسانی گامهای بسیار موثری برداشت.
اغلب اقتصاددانان معتقدند، برای از بین بردن فقر باید اشتغال ایجاد کرد و برای ایجاد اشتغال آموزشهای فنیوحرفهای نقش اصلی را دارند، با توجه به اینکه آموزشهای فنیوحرفهای فرد را برای احراز شغل، حرفه و کسب و کار آماده میکنند و یا کارایی و توانایی وی را در انجام آنها افزایش میدهند بیشتر کشورهای جهان به خصوص کشورهای صنعتی جهان، در آموزشهای رسمی و غیررسمی، به این موضوع توجه داشته و سرمایه گذاری هنگفتی کردهاند، منابع مالی که صرف آموزش میشوند در واقع سرمایهگذاری برای آینده محسوب میشوند زیرا تربیت نیروهای کاردان و کارآفرین همراه با مهارتآموزی و آمیختن علم و فن و به کارگیری آنها در محیطهای کار و صنعت، سبب میشود تا حرکت چرخهای اقتصادی کشور تسریع و تضمین شود.
متاسفانه بر خلاف بسیاری از کشورهای پیشرو در عرصه صنعت و اشتغال بسیاری از جوانان ما به انگیزه اخذ مدرک و نه فراگیری مهارت وارد دانشگاهها میشوند و پس از فارغ التحصیلی تقریبا بدون داشتن هیچ مهارت تخصصی و یا حرفهای در بازار کار سرگردان میشوند اما در بسیاری از کشورهای پیشرفته، اکثر جوانان و افراد جویای کار بیش از اینکه به تحصیل در دانشگاهها و اخذ مدارک رسمی دانشگاهی فکر کنند، به طی دورههای مهارتی و فنیوحرفهای مبادرت میورزند و همین مهارتها در حد تکنسینی برای ورود آنها به بازار کار کافیست و حتی بسیاری از افرادی که با مدارک دانشگاهی در جایگاه های شغلی مختلف قرار دارند، موظفند برای به روز رسانی دانش حرفهای خود و یا ارتقاء شغلی همه ساله به گذراندن دورههای مهارتی کوتاه مدت و میان مدت مبادرت کنند.
خصیصههای مهم آموزشهای فنیوحرفهای بحث کارآفرینی آن است. تربیت نیروی کار ماهر برای بازار کار از یک سو و همچنین ایجاد فرصت شغلی با آموزشهای ارائه شده از سویی دیگر باعث ایجاد خلاقیت و در نتیجه شغل برای افراد خواهد شد.
حمید یکی از کارآموزان مرکز فنیوحرفهای چرام که در حال گذراندن دوره برق صنعتی است در گفتگو با «صبح زاگرس» گفت: چند سالی است که مدرک کارشناسی خود را گرفتهام اما هیچ شغلی نتوانستم پیدا کنم و به پیشنهاد یکی از بستگان برای کار در بازار آزاد در دوره فنیوحرفهای ثبت نام کردم.
وی افزود: قرار است پس از گذراندن دوره مدتی در کنار یکی از استاد کاران قدیمی مهارتهایم را افزایش دهم و پس از آن به صورت مستقل کار کنم.
یکی از بانوانی که در حال گذراندن دوره خیاطی بچه گانه دوز بود گفت: از وقتی در این دوره شرکت کردم چند نوع دوخت لباس برای بچههایم را یاد گرفتم.
وی افزود: فرزندانم از اینکه خودم برایشان لباس میدوزم خوشحال هستند و ضمنا این کار به اقتصاد خانواده نیز کمک میکند.
حبیب آبرومند در گفتگو با پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس گفت: بیکاری یکی از معضلات اساسی در جامعه امروزی است که حرفهآموزی میتواند نقش مهمی در اشتغالزایی جوانان جویای کار داشته باشد.
رئیس مرکز فنیوحرفهای چرام با بیان اینکه حرفه آموزی به جوانان تکمیل کننده چرخه اشتغال است، افزود: اداره فنیوحرفهای در راستای وظایف ذاتی خود و با هدف تربیت نیروی کار ماهر، ارتقای مهارتآموزی و فراهم کردن بستر اشتغال پایدار برای جوانان جویای کار در حرفههای مختلف آموزشهای رایگان به جوانان جویای کار ارائه میکند.
وی با بیان اینکه مرکز فنیوحرفهای شهرستان چرام در سه ماهه اول امسال به 200 نفر از کارآموزان، آموزش حرفههای مختلف ارائه شده، ادامه داد: در این دورههای آموزشی بیش از 130 نفر آنها زن هستند.
آبرومند با بیان اینکه از ابتدای امسال 16 هزار نفر ساعت دورههای مختلف حرفهآموزی در مرکز فنیوحرفهای شهرستان چرام برگزار شده، گفت: پیشبینی میشود تا پایان سال به بیش از یک هزار نفر و در مجموع بیش از 180 هزار نفر ساعت آموزش دورهای حرفهآموزی در شهرستان برگزار شود.
با بیان اینکه در شهرستان تعداد 5 واحد کارگاه ثابت و 8 واحد کارگاه سیار داریم، عنوان کرد: در این مرکز آموزش حرفههای دوزنده لباس سنتی لری، برقکار صنعتی، مانتو دزو، نازک دوز زنانه، جوشکار سازه های فولادی با فرآیند SMAW ، خیاطی پیراهن شومیز مردانه و زنانه، پروش دهنده زنبور عسل، پرورش دهنده مرغ بومی، دوخت سرویس آشپزخانه، برش و دوخت بلوز و دامن دخترانه، دوخت مانتو بدون الگو، آجر چینی ساده، کمک کاشی کار، برقکار ساختمان درجه2، مهره های تزئینی پولک و منجق دوزی، گلیم بافی و کاربرICDL، به جوانان جویای کار ارئه میشود.
وی با بیان اینکه مرکز فنیوحرفهای شهرستان چرام با بیان اینکه سال گذشته به 900 نفر از کارآموزان حرفههای مختلف به جوانان جویای کار ارائه شده، ادامه داد: در این دورهها در مجموع 899 نفر آموزش دیدهاند که 317 نفر مرد و 582 نفر از آنها زن هستند.
وی با بیان اینکه امسال در قالب تفاهم نامه سه جانبه سازمان فنیوحرفهای، استانداری و شرکت نفت دورههای جوشکاری، سازههای فولادی و برقکار صنعتی برای 37 نفر از جوانان جویای کار ارائه شده است، گفت: این مرکز آمادگی دارد در صورت استقبال جوانان، آموزش حرفههای بیشتری را ارائه دهد.
وی با بیان اینکه سالانه به طور میانگین بین 800 تا یک هزار نفر از آموزشها و مهارتهای فنیوحرفه ای دولتی در سطح شهرستان چرام بهرهمند میشوند، افزود: مهارتهای مختلف در چهار گروه فرهنگ و هنر، کشاورزی، صنعت و خدمات به سربازان وظیفه، اقشار آسیب پذیر جامعه، زنان سرپرست خانوار، شاغلین بنگاههای اقتصادی، دانشآموزان، زنان خانهدار، عشایر و دانشجویان ارائه شده است.
آبرومند با بیان اینکه سال گذشته از 900 نفر دوره گذرانده 730 نفر برای آزمون معرفی شدند که تعداد 650 نفر موفق به اخذ گواهی مهارت بین المللی شدند، ادامه داد: سالانه بیش از 90 درصد شرکتکنندگان موفق به شرکت در آزمون پایان دوره و اخذ گواهی نامه مهارتی شدند.
وی با بیان اینکه بیشتر مهارتهای ارائه شده این مرکز برای افراد جویای کار است، گفت: از مسئولان درخواست داریم که سهمیهای برای مراکز فنیوحرفه ای در نظر گرفته شود تا بتوانند کسانی را که موفق به گذراندن دوره حرفهآموزی شدند برای دریافت تسهیلات اشتغالزایی معرفی کنند.
آبرومند با اشاره به اینکه این مرکز آموزش آمادگی برگزاری دورههای مهارتی مختلف را به صورت رایگان در شهرستان چرام و روستاهای تابعه دارد، گفت: تمامی افراد در گروههای مختلف سنی برای ثبت نام و استفاده از دورههای رایگان فنیوحرفهای میتوانند به این ادره مراجعه و به افرادی که در آزمونهای تئوری و عملی موفق شوند گواهینامه معتبر اعطا میشود.
رئیس مرکز فنی و حرفه ای شهرستان تاکید کرد: مرکز فنیوحرفهای در صورت تقاضای نهادها و دستگاههای دولتی و خصوصی آمادگی برگزاری دورههای حرفهآموزی در رشتههای مختلف را برای کارکنان و جامعه هدف آن نهاد و شرکت دارد و آماده هر گونه همکاری در خصوص ارائه آموزشهای فنیوحرفهای است.
گفتنی است آموزشهای مهارتی حلقه مفقوده اشتغال و کارآفرینی در کشور ماست زیرا مهارتهای تخصصی یا حرفهای، افراد را برای احراز شغل و کسب و کار آماده میکنند و یا کارآیی آنان را در انجام کارها افزایش میدهند پس ما برای یک شغل خاص، باید مهارتهای ویژهای را نیز کسب کنیم بعضی از آنها در بدو کار و برخی برای ارتقاء پس از اشتغال مورد نیازند و تنها راه حل اساسی برای ایجاد باور در مدیران دولتی و خصوصی در اهمیت آموزشهای مهارتی، استقرار نظام صلاحیت حرفهای است.
هر چند برای راهاندازی برخی صنوف نیاز به اخذ گواهی از مراکز فنیوحرفهای است اما کافی نیست و باید آن را به همه اصناف و حتی به ادارات، دستگاهها و شرکتهای دولتی و خصوصی تسری داد و در بحث ارتقاء شغلی نیز بحث آموزشهای فنی و حرفهای را در زمانهای مشخص پیشبینی کرد؛ امری که تا کنون مورد توجه قرار نگرفته است.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- آمریکا در برابر ایران اشتباه محاسباتی کرد
- رئیس جدید دانشگاه یاسوج معارفه شد
- شهری بدون داروخانه در کهگیلویهوبویراحمد
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- پخت نان بیکیفیت در تنور نظارت مسئولان
- گره کور بلوار معروف یاسوج باز شد
- فرمانده جدید سپاه فتح معارفه شد+ تصاویر
- خصوصی بودن پتروشیمی ستاره گچساران
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- کافههای پارک آبشار تعطیل شدند
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- همایش تجلیل از مقام معلم در بهمئی
- آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی ستاره گچساران
- افتتاح قرارگاه محرومیتزدایی شهید رئیسی در بهمئی
- تجلیل از پرچمداران جبهه علم در بهمئی
- مراسم معارفه فرمانده سابق سپاه فتح در بوشهر
- شمیم عطر رضوی در شهر ممبی
- طارمی در بدترین فصل هم رکوردزنی کرد
- پروازها به تلآویو را معلق کردند
- خدمات سریع ثبت احوال در قلب باشت
- بازی با روان مردم با تیراندازیهای ممتد شبانه
- گرامیداشت سوم خرداد در لیکک
- سیاستبازی روی کوه؛ بازی که دیگر خریدار ندارد
- جوانان از سیاسیکاری و فامیلگرایی به ستوه آمدهاند
- وقتی بیتکوین برق یاسوج را میبلعد
- فتح خرمشهر معجزه خداوند بود
- سوم خرداد فتح ارزشها بود
- «آتش بیار» این معرکه کیست
- مسئولان پاسخ دهند؛ سرنوشت پروژه مختار چه شد؟
- دستهای پنهان در بلاتکلیفی زمینهای تأمین اجتماعی؟
- مهار آتش سوزی در منطقه «گودبن» بهمئی
- فتح خرمشهر، نماد اراده الهی و عزت ایران
- وعده دو روزه برای رفع قطعی آب پاتاوه
- وعدههای پوچ، دردهای بیدرمان!
- ایجاد شهری مدرن با هویت محلی در کهگیلویهوبویراحمد
- چوپانی که گلهاش به خاطر پلنگ دوچندان شد!
- استقبال ۵۰ نفره بدون حضور محمد بهرامی+ تصاویر
- پایان یک رویای تلخ؛ مدارس سنگی رفتند
- دامداران باشتی نگران؛ واکسن تبمالت به موقع میرسد؟
- یادواره ۳۲ شهید دهستان امامزاده جعفر در گچساران
- محصولات روی زمین مانده؛ مسئولان باشت کجایند؟
- سایه سنگین کمبودها بر پارک بانوان یاسوج
- پیروزی خرمشهر؛ سند جاودان اقتدار ایران اسلامی
- ماینرها؛ بلعندههای انرژی یا طلای دیجیتال؟
- سرکشی شبانه در سیسخت برای استقبال از تاجگردون
- فتح خرمشهر ثمره مقاومت بود، نه سازش
- دستاورد ١٢ ساله اکبری در شورای شهر چیست؟
- مشاهده بیشتر