
اتصال کهگیلویه و بویراحمد به شبکه ریلی کشور، حملونقل کالا و مسافر را تسهیل و ارزانتر خواهد کرد و این امر میتواند به رونق کسبوکار و افزایش اشتغال در منطقه کمک کند، اما این آرزو همچنان در وعدهها مانده است
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» توسعه حملونقل اعم از زمینی، هوایی و ریلی از مهمترین شاخصهای توسعه در هر سرزمینی است؛ زیرا بدون حملونقل امکان توسعه در دیگر بخشها وجود ندارد و بهنوعی کلید توسعه در دستان تنومند و توانمند حملونقل است.
کهگیلویه و بویراحمد باوجود واقعشدن در بین استانهای استراتژیکی همچون اصفهان، فارس، خوزستان و بوشهر از نبود یک شبکه حملونقل توسعهیافته در حوزه زمینی، ریلی و هوایی رنج میبرد تا جایی که هنوز بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ کیلومتر از جادههای روستایی این استان خاکی است.
کهگیلویه و بویراحمد بهعنوان کریدور شمال به جنوب حدود ۶ هزار کیلومتر راه اعم از بزرگراه، راه اصلی، فرعی و روستایی دارد که از این میزان ۱۴۲ کیلومتر بزرگراه، ۵۰۵ کیلومتر راه اصلی، یک هزار و ۲۳۸ کیلومتر راه فرعی و مابقی نیز روستایی است.
نقشه راهآهن کشور؛ حلقه گمشده یاسوج
حال در همین راستا احداث راهآهن اقلید-یاسوج در سفر اول دولت نهم (سال ۸۹) به استان کهگیلویه و بویراحمد مصوب شد؛ ولی به دلایل مختلف ازجمله نداشتن توجیه اقتصادی اجرایی نشد تا اینکه در اواخر سال ۱۳۹۳ کلنگ زنی شد و هرسال اعتبارات قطرهچکانی به آن تزریقشده است تا اینکه پروژه بهصورت کامل به تعطیلی کشیده شد.
در سالهای اول آغاز عملیات اجرایی راهآهن اقلید - یاسوج با ارز ۳۵۰۰ تومانی یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز بود که با شرایط امروز اعتبار موردنیاز بدون شک به بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
سکوت ریل در دیار زاگرس
در سالهای اخیر، تلاشهای گستردهای برای رفع چالشهای کمبود زیرساختهای حملونقل مناسب در زاگرس در حال انجام است.
در همین زمینه احداث راهآهن یاسوج - اقلید بهعنوان یکی از مهمترین پروژههای عمرانی در این دولت سیزدهم قرار گرفت و بنابراین بود که با تهاتر نفت و سرمایهگذاری شرکتهای چینی این پروژه به سرانجام برسد.
اما بعد از شهادت رئیسجمهور (شهید رئیسی) و سرکار آمدن دولت جدید، برنامههای جدیدی برای این پروژه در دستور کار بود حال شاید با توسعه به ترسیمهای جدید خط ریلی استان از مرکز استان به شهرستانی دیگر منتقل شود.
هزینه هزار میلیارد تومانی برای راهآهن یاسوج اقلید
طبق برآوردها برای تکمیل این پروژه به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است. اتصال این استان به شبکه ریلی کشور، حملونقل کالا و مسافر را تسهیل و ارزانتر خواهد کرد و این امر میتواند به رونق کسبوکار و افزایش اشتغال در منطقه کمک کند. همچنین، دسترسی به شبکه ریلی میتواند به جذب گردشگر به این استان نیز کمک کند.
راهآهن اقلید - یاسوج به طول ۱۷۶ کیلومتر ازجمله مهمترین طرحهای در حال احداث این استان در حوزه حملونقل است. در صورت بهرهبرداری از آن، روند توسعه استان شتاب خواهد گرفت.
نقش مهم راهآهن برای سرزمین زاگرس
این خط ریلی میتواند نقش مهمی در توسعه اقتصادی و اجتماعی استان کهگیلویه و بویراحمد ایفا کند. این استان ازجمله استانهای محروم کشور است و تکمیل این پروژه میتواند به ایجاد اشتغال، رونق کسبوکار و افزایش درآمد مردم این استان کمک کند.
بر اساس اطلاعات و طراحی طرح راهآهن یاسوج - اقلید حدود ۱۷ دهانه تونل با ۱۵ تا ۲۰ کیلومتر طول به همراه هفت ایستگاه در این راهآهن پیشبینیشده است.
به دنبال سرمایهگذار هستیم
در همین زمینه استاندار کهگیلویه و بویراحمد در گفتگو با رسانهها گفته است: یاسوج تنها مرکز استانی است که به شبکه ریلی کشور متصل نیست و درصورتیکه این استان به راهآهن متصل شود میتواند نقطه میانی کریدور سرخس - اقلید - یاسوج - اهواز به بوشهر قرار گیرد.
یدالله رحمانی اظهار کرده است: توسعه شبکه ریلی و زیربناهای راههای اصلی آزادراهها و بزرگراهها در استان از اهمیت زیادی برخوردار است البته دولت در این زمینه با محدودیت منابع مواجه است و میطلبد بستر جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی را فراهم کنیم.
پروژهای که محرومیت را از کهگیلویه وبویراحمد میزداید
وی افزوده است: سرمایهگذار خارجی برای حوزه راهآهن یاسوج اعلام آمادگی کرده و در این زمینه در مرکز کشور موضوع را پیگیری خواهم کرد که اعتبارات راهآهن یاسوج از منابع ملی بهخصوص تهاتر نفت تأمین شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه همچنین به موضوع تبدیل بزرگراهها به آزادراه میپردازیم، تصریح کرد: نیاز است با ارائه گزارشها، این مسائل را پیگیری کنیم تا اعتبارات این بخشها تأمین شود.
رحمانی بیان کرد: درصورتیکه این موارد به نتیجه برسد کهگیلویه و بویراحمد میتواند از پرجاذبهترین استانهای کشور برای جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی شود.
حال مردم دیار پایتخت طبیعت و سرزمین همیشه سرافراز دنا چشمانتظار هستند که آیا بعد از دو دهه این قطار سیر احداث آن به سرانجام خواهد رسید و آنها رؤیای سوارشدن در واگنهای قطار را خواهند دید یا نه؟
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- بانوی گمشده یاسوجی در اهواز پیدا شد
- بزودی با یک ائتلاف وارد نبرد خواهیم شد
- جزئیات تغییر رسمی ساعت کشور در سال ۱۴۰۴
- یک کهگیلویه وبویراحمدی فرمانده انتظامی رامهرمزشد
- ویژهبرنامههای تلویزیون در ماه رمضان
- مدیرکل ثبت اسناد و املاک معرفی شد
- آخرین خبر از تعطیلی سهشنبه در کهگیلویهوبویراحمد
- سامانهپربارش تا کی در کهگیلویه وبویراحمد فعال است
- یک کهگیلویهوبویراحمدی گزینه ریاست بانک مرکزی
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- یاسوج؛ تنها پایتخت استانی محروم از شبکه ریلی
- وعدههایی برای محرومیتزدایی از سیلاب کلوار
- کلنگزنی چند پروژه زیرساختی در سیلاب کلوار
- بازدید مسئولان از دهستان «سیلاب و کلوار»
- انتصاب در بانک توسعه و تعاون کهگیلویهوبویراحمد
- حواشی شورای برنامهریزی با حضور تاجگردون + تصاویر
- رقابت علمی دانشآموزان برای ورود به مدارس تیزهوشان
- چرا معاون اقتصادی استاندار کهگیلویهوبویراحمد تغییر نمیکند؟
- واکنش سریع مسئولان به گزارش صبح زاگرس
- کربلای عشق؛ آیینهای از جمال ذات جمیل الهی
- مشاهده بیشتر