صبح زاگرس بررسی میکند؛
گلایه خانوادهها از کمبود فضایآموزشی در باشت
کمبود فضای آموزشی چالشی اساسی آموزش در شهرستان باشت محسوب میشود که همچون زخمی بر پیکره آموزش و پرورش و کیفیت آموزشی نمایان است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» تعمیق تربیت اسلامی، پرورش درست تربیتیافتگان، تأمین و بسط عدالت آموزشی، ارتقا و بهبود مستمر کیفیت نظام کارشناسی و مدیریت آموزشی و تنوعبخشی در ارائه خدمات آموزشی از اهداف سند تحول بنیادین است.
در حالی مدارس کشور هر روز از تجهیزات و امکانات بیشتری نظیر بهرهمندی از آزمایشگاه، سالنهای ورزشی و سیستمهای هوشمند برخوردار میشود که این مهم هنوز برای برخی از دانشآموزان در سختترین شرایط و با حداقل امکانات در حال سپریشدن است که از آن جمله میتوان به دانشآموزان روستای حومه باشت اشاره کرد که از ابتداییترین امکانات آموزشی محروم هستند و کلاسهایشان در شهرستان باشت برگزار میشود.
کمبود فضای آموزشی چالشی اساسی آموزش در شهرستان باشت محسوب میشود که همچون زخمی بر پیکره آموزش و پرورش و کیفیت آموزشی نمایان است و عدالت آموزشی را با کلاسهای بالای ۴۰ نفر ظرفیت و مدارس تهدید میکند.
سرانه فضای آموزشی استاندارد جهانی بهازای هر دانشآموز باید چهارمتر مربع باشد و این مسئله در حالی است که به گفته رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور، سرانه میانگین فضای آموزشی در ایران ۲/۵ مترمربع است.
به نظر میرسد مشکل فضای آموزشی و فاصله کشور تا استانداردها فراتر از مجموعه اقدامهایی است که تاکنون انجام شده و این سؤال ایجاد میشود که بهراستی، اینهمه فضای آموزشی که سالانه ساخته میشود چرا همچنان نتوانسته است خلأ مشکلات آموزشی را برطرف بکند.
وضعیت فضای آموزشی در شهرستان باشت بحرانی است چرا که در برخی از کلاسهای درس، شمار دانشآموزان به بیش از ۴۰ نفر افزایش مییابد.
این تعدد جمعیت دانشآموزان و حتی معلمان را دچار نوعی فرسایش میکند که امکان پرسشوپاسخ و سنجش و ارزیابی دانشآموزان را مختل میکند و آموزشدهنده و آموزشگیرنده را در طول یک سال آموزش دچار فرسایش میکند.
مدرسه محیطی برای یادگیری و تربیت نسل آینده است و هر گونه سرمایهگذاری در آموزش و بهبود زیرساختهای آن به رشد و تعالی جامعه منجر خواهد شد.
سرانه فضاهای آموزشی باشت نسبت به سایر شهرستانها پایین بوده و ازاینرو باید توجه بیشتری به باشت و روستاهای آن شود، تعداد زیادی روستا زیر مجموعه و حومه شهرستان باشت است و دانشآموزان از روستاهای اطراف مجبورند مسافتی را برای رفتوآمد به مدرسه طی کنند.
هرچند که مدارس کپری و چادری برای درامانماندن دانشآموزان برچیده شده است، حال میطلبد که مسئولان آموزش را نیز منظور به برخی از روستاها بکنند که سیر مهاجرت معکوس به این روستا نیز صورت گیرد.
انتهای خبر/