حالت تاریک
Logo
دوشنبه, 28 آبان 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن صبح زاگرس هستید؟
کارخانه‌ای دودزا در دهدشت؛

کارخانه بازیافت زباله «دهدشت» چشم‌انتظار جانمایی

کارخانه بازیافت زباله «دهدشت» چشم‌انتظار جانمایی

کارخانه بازیافت زباله دهدشت این روزها با مشکلات مختلفی همچون دود، غبار و آلودگی‌های محیط‌زیستی مواجه است تا ساماندهی، جانمایی و رفع مشکلات نیازمند اقدام متولیان مربوطه باشد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» دود و غبار، بوی زباله، تجمع حشرات، امکان سرایت بیماری‌ها تنها بخشی از آثار زیان‌بار جانمایی نامناسب کارخانه بازیافت زباله در فاصله ۵/ ۱ کیلومتری شهر دهدشت است.

باید اشاره کرد کارخانه بازیافت زباله وسیله‌ای برای بازیافت طلای کثیف، کمک به رونق تولید و اشتغال‌زایی محسوب می‌شود؛ اما این نقش مهم در کارخانه‌های بازیافت زباله کهگیلویه و بویراحمد تنها به سوزاندن خلاصه می‌شود.

سوزاندن زباله و امحای نامناسب آن در مجاورت شهرها از جمله شهر دهدشت مشکلاتی را برای این شهر به وجود آورده است تا در جلسات مختلف موضوع ساماندهی و جانمایی این کارخانه مطرح شود.

کارخانه بازیافت زباله «دهدشت» چشم‌انتظار جانمایی

این مشکل سبب شد تا امام‌جمعه دهدشت در دیدار با رئیس محیط‌زیست کهگیلویه در خردادماه ۱۴۰۳ به موضوع تکراری و مهم پسماند در کهگیلویه که حل نشده اشاره کند و گفت: پسماند در اختیار محیط‌زیست نیست، مسئولان شهرستان برای مسئله پسماند فکری کنند.

حجت‌الاسلام وحدانی فر با اشاره به جانمایی سایت زباله دهدشت افزود: مسئله سایت زباله یک مسئله سیاسی نیست؛ بلکه حیاتی است، امروز در جهان از پسماند به‌عنوان طلای کثیف و بهترین درآمد یاد می‌شود و ما باید به سمتی برویم که بهره کافی را از آن ببریم.

وی با بیان اینکه باید سایت زباله در فضایی کارشناسی شده ایجاد شود که هر سه شهرستان بتوانند از آن استفاده کنند، تأکید کرد: مسئولان متولی نباید بی‌توجه این موضوع شوند و باید راه‌حل بلند مدتی برای این موضوع در نظر بگیرند.

کارخانه بازیافت زباله «دهدشت» چشم‌انتظار جانمایی

رئیس محیط‌زیست دهدشت در همین رابطه در گفتگو با رسانه‌ها گفت: جایگاه دفن زباله شهر دهدشت در ۵/ ۱ کیلومتری شمال شهر قرار دارد.

روح‌الله عزیزی افزود: در این محل دفع زباله‌های شهر دهدشت، روستاهای اطراف سایت و بیمارستان امام خمینی (ره) دهدشت انجام می‌گیرد. این سایت بیشتر تحت مدیریت شهرداری دهدشت است.

عزیزی با بیان اینکه حفر ترانشه و دفن اصولی زباله با خاک باید به‌صورت هفتگی باشد، افزود: به دلیل عدم مدیریت صحیح دفع مواد زاید، مشکلات زیست‌محیطی اعم از پراکنش زباله‌ها در مسیر دسترسی به محل سایت، تلنبار کردن زباله‌ها در محل سایت و سوزاندن آنها وجود دارد.

رئیس محیط‌زیست دهدشت تأکید کرد: دود حاصل از سوزاندن زباله‌ها به دلیل جهت باد غالب این منطقه مشکلات زیادی را برای مردم شهر دهدشت و روستاهای اطراف به وجود آورده است.

کارخانه بازیافت زباله «دهدشت» چشم‌انتظار جانمایی

عزیزی با اشاره به برگزاری جلسات متعددی در حوزه پسماند شهرستان طی دو سال اخیر و لزوم طرح مدیریت جامع پسماند بر حسب آیین‌نامه اجرایی مدیریت پسماند کلیه شهرها، خاطرنشان کرد: در آخرین جلسه مشاور طرح جامع مدیریت پسماند سه شهرستان انتخاب شد.

عزیزی همچنین با بیان اینکه در راستای حل معضلات و مشکلات پسماند شهرستان مقرر شد قراردادی جهت اجرای طرح محقق شود، ادامه داد: به دلیل مشکلات شهرداری دهدشت طی دو سال اخیر تاکنون این امر اجرایی نشده بود.

رئیس محیط‌زیست دهدشت خاطرنشان کرد: باتوجه‌به صحبت‌های اخیر و مکاتبات صورت‌گرفته طی این مدت بالاخره جلسه برگزار و مشاور کار خود را شروع خواهد کرد.

کارخانه بازیافت زباله «دهدشت» چشم‌انتظار جانمایی

اظهارات مختلف مسئولان مختلف شهرستان کهگیلویه اما به اینجا ختم نشد تا متولی اصلی ساماندهی کارخانه بازیافت شهر دهدشت یعنی شهردار این شهر با بیان اینکه دود ناشی از آتش‌زدن زباله در حومه شهر دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه علاوه بر خطرات زیست‌محیطی تهدیدی جدی برای سلامت شهروندان است تأکید کند.

خسرو دیدار گفت: با پیگیری فرماندار کهگیلویه یک دستگاه بلدوزر از شرکت نفت و گاز گچساران منتقل شده و در حال ساماندهی سایت زباله است.

شهردار دهدشت با اشاره به تولید روزانه ۷۰ تن زباله در این شهرستان ادامه داد:  زباله روستا‌های اطراف و ۲ شهر دیگر نیز به این سایت منتقل می‌شود و ساماندهی موقت و چاره‌جویی برای رفع مشکل دائم سایت دفن زباله در شهرستان کهگیلویه ضروری است.


دیدار افزود: کار دفع زباله در این شهر هم اکنون با مشکل مواجه است، اما با انتقال بلدوزر شرکت نفت و گاز گچساران تا ۵ ماه دیگر به‌صورت موقت مشکل رفع می‌شود، اما ساماندهی دائم این سایت در دستور کار مسئولان شهرستان کهگیلویه قرار دارد. 

باید تأکید کرد طبق اظهارات مطرح شده توسط مسئولان محیط‌زیست کهگیلویه سرانه زباله حدود ۱  هزار و ۱۰۰ گرم به‌ازای هر نفر در روز است. 

باتوجه‌به حجم تولید زباله، گلایه‌های مشاهده توسط شهروندان دهدشتی ناشی از مشکلات این کارخانه در مجاورت شهر و همچنین ضرورت حفظ محیط‌زیست ایجاب می‌کند جانمایی و ساماندهی کارخانه بازیافت زباله که از مطالبه مهم مردم و مسئولان شهرستانی است در سریع‌ترین زمان ممکن برای کاهش مشکلات پیگیری شود. این پایگاه خبری آماده دریافت پاسخ متولیان مربوطه و انتشار آن است.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از