
صدای وحشتناک و ممتد شلیک گلوله در مراسمات شادی و عزا در شبهای یاسوج، کابوس وحشتناکی را برای مردم به بار آورده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» صدای وحشتناک و ممتد شلیک گلوله، این صدا روز و شب نمیشناسد، گاهی در میانههای روز و گاهی در بامداد شبها، صدای شادی، شوت و کف و صداهای گروهی، آری اینها، صداهای آزاردهندهای است که خواه در عروسیها و خواه در عزاها در چند سال اخیر در شهر یاسوج و حتی دیگر شهرهای استان کهگیلویه و بویراحمد نظارهگر آن هستیم.
متأسفانه امروز بر اساس یک رسم غلط در برخی مناطق کشور افراد دست به اسلحه میبرند که وقایع تلخی را به همراه داشته است.
برایشان فرقی نمیکند که عروسی باشد یا عزا؛ به بهانه هر گردهمایی و در تداوم یک رسم تاریخی غلط که به اذعان بسیاری از تاریخ نویسان و کارشناسان بدعتی در رسم و رسوم است، دست به اسلحه میبرند و آرامش و آسایش را از اهالی آن شهر و روستا و استان میگیرند و با این کار نیز به خود میبالند که آنها به قول محلی خودشان «تفنگ چین» هستند.
ریشه یک رسم غلط
مردم برخی مناطق کشور از دیرباز به دلیل شرایط خاص محیطی با سلاحهای شکاری و بعضاً جنگی قرابتی چند دهساله دارند و آئینهای مردمان این جغرافیا نظیر نوروز و حتی مراسم عروسی بیارتباط با حضور نمادین این وسیله اغلب دردسرساز، برگزار نشده و همچنان نمیشود.
حال اینکه سنت حسنه ازدواج نهفقط در شرع ما بلکه در عرف ایرانیان همواره اهمیت فراوانی داشته و حتی در برگزاری آن بر انجام آئینهای معنوی خاصی تأکید شده است اما وجود صداهای نابهنجار اسلحه آنهم نه به تعداد کم بلکه به تعداد زیاد، باعث صداهای رعبانگیز، امروز باعث ترس و دلهره بسیاری از شهروندان شده است.
امری که متأسفانه در شرایط روز جامعه ما لااقل در مناطقی از کشورمان چندان به گوش نرسیده و بدان عمل نمیشود، هنوز هم در برخی از روستاها، خردهفرهنگهایی از ایامی دور باقوت خود باقیمانده و برگزارشده و ازقضا سینهبهسینه از والدین و بزرگترها به نسل بعدی منتقل میشود که رسم تیراندازی در جشن عروسی یکی از این مراسمهاست که متأسفانه قربانیهای زیادی را هم تاکنون به همراه داشته است.
کثرت تفنگهای جنگی و شکاری در جشنهای مردمان دیار کهگیلویه وبویراحمد اگرچه ممکن است در دست جوانان کم سن و سال یکشور و هیجان غیرمعقول به دنبال داشته باشد اما زنگ خطری است که شادی جمع قلیلی را در یکچشم بر هم زدنی به ماتم ابدی تبدیل میکند.
دست به ماشه در بدرقه عروس
به راه انداختن کاروانهای ویژه بدرقه عروس و دست بر روی ماشه یک اسلحه جنگی گذاشتن اگرچه برای افراد جمع معدودی از هموطنان ما ممکن است نشاطآفرین باشد اما این هیجانات ناهنجار همواره بهدوراز فرهنگ اسلامی و ایرانی ما بوده و در بیشتر موارد سلب آسایش جمعی را به همراه دارد.
در قانون مجازات اسلامی، ممنوعیتهای بسیاری درباره حمل سلاح گرم و سرد آمده است؛ حمل، استفاده، خریدوفروش و قاچاق سلاح گرم ممنوع اعلام و برای آن مجازاتی در نظر گرفتهشده است.
البته برخی از افراد مجوز و پروانههای لازم برای حمل و نگهداری سلاح گرم را دریافت میکنند و همین بهانهای میشود برای استفاده از این سلاحهای بدون مجوز یا مجوز دار در مراسمهای عروسی و عزا.
وجود اسلحه غیرمجاز تلاشهای کارشناسان و نهادهای متولی را برای ایجاد آرامش در میان جامعه از بین برده و بیاثر کرده است.
مصائب یک رسم غلط
در بسیاری از موارد روانشناسان بهطور مکرر با مواردی مواجه میشوند که کودکی براثر ترس ناشی از صدای تیراندازیهای شبانه یا درگیریهای قومی، قبیلهای دچار لکنت زبان، شبادراری، کابوس و بیخوابی شده است.
بررسی ریشهای و دقیق چرایی گرایش جوانان به این موضوعات، میتواند تأثیر به سزایی در متوقف کردن سیر افزایش و عادیسازی خشونت در جامعه داشته باشد.
احساس خودکمبینی، قدرتنمایی، هیجانهای کاذب ناشی از فیلمهای سینمایی جنگی و ضعف جسمانی را میتوان بهعنوان بخشی از علل علاقه قشر جوان به استفاده از سلاح عنوان کرد که منجر به «نهادینه شدن خشونت» در جامعه میشود دانست.
تکرار یک اتفاق، درجه حساسیت افراد و جامعه را نسبت به آن کمتر میکند و به همین دلیل اگر چارهای برای وجود اسلحه غیرمجاز در این استان اندیشیده نشود بیم آن میرود کودکان و نوجوانان که درواقع پدران و مادران نسلهای آینده هستند، حساسیت خود را به وجود اسلحه در جامعه ازدستداده و در یک چرخه معیوب، این موضوع میتواند به «نهادینه شدن خشونت» در جامعه منجر شود.
از سویی دیگرمی بنیم که خبر کشته و یا زخمی شدن فرد یا افرادی در طی یک مراسم عروسی یا عزا به علت تیراندازی با اسلحه موضوع بسیار ناگوار و دردناکی است که تاکنون بار ها و بار ها اخبار آن را شنیدهایم، قطعاً تبدیلشدن یک عروسی و شادی به عزا و یا فوت شخصی در یک مراسم ترحیم موجب چند برابر شدن داغ خانواده میشود که این مسئله از پیامدهای ناگوار فرهنگ غلط استفاده از سلاح در مراسمات گوناگون است.
متأسفانه رسم تیراندازی در عروسی و عزا دارای پیشینه طولانی است و به همین دلیل حذف آن از مراسمات نیازمند فرهنگسازی است، قطعاً اگر بزرگان طوایف و ریشسفیدان بهغلط بودن این فرهنگ و پیامدهای ناگوار آن آگاهی پیدا کنند، میتوانند در جلوگیری از استفاده از سلاح در مراسمات کمک قابلتوجهی باشد.
استفاده از سلاح و تیراندازی در مراسمات تا امروز آثار جبرانناپذیری در پی داشته، برای مثال کشته شدن و یا فوت نوعروس یا داماد در مراسم عروسی و یا یکی از نزدیکان آنها و مدعوین جشن موضوع تکاندهندهای است، بار ها شاهد آن بودهایم شلیک گلوله عروسی و شادی افراد را به یک عزای تلخ تبدیل کرده و یا آسیب و یا فوت فردی در یک مراسم عزا در اثر تیراندازی میتواند غم حاصل از فوت یک عزیز را چند برابر و تحمل داغ را سختتر کند.
حال مطالبه جمعی مردم این است که در این زمینه گامهای مؤثرتری مسئولان امنیتی و اجتماعی استان بردارند و بافرهنگ
سازی یا با ایجاد کار های فرهنگی و جلوگیری از رشد قارچ گونه سلاح غیرمجاز در دست جوانان جلوی این بدعتهای اشتباه را بگیرند و نگذارند که سلب آسایش مردم قربانی خودنمایی عدهای شود.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- جزئیات تغییر رسمی ساعت کشور در سال ۱۴۰۴
- باران مهمان کهگیلویه و بویراحمد میشود
- پرواز اورژانس هوایی کهگیلویهوبویراحمد برای بیمار مارگزیده
- انتصاب جدید در دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویهوبویراحمد
- شلالدون، نگین گردشگری کهگیلویه و بویراحمد
- حال و هوای «تنگ ماغر» در سیزده بدر
- سیزده بدر در شهرستان بهمئی+ تصاویر
- بیخیالی مسئولان به محور پرترافیک در لیکک
- سقوط از کوه ماغر یک مصدوم برجا گذاشت
- بهترین مناطق گردشگری گچساران برای سیزده بدر+ تصاویر
- ماغر بهشتی در جنوب کشور
- غارت گیاهان کوهی در بهمئی
- آبشار زیبای یاسوج منتظر مسافران نوروزی
- پلمپ ۲ مرکز غیرمجاز لابراتور دندانساز در یاسوج
- پست جدید رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- ارتقای بخش ممبی بهمئی بدون حضور ادارات
- وعده صادق ۱، زلزلهای در قلب رژیم صهیونیستی
- دیدار عیدانه با خانواده معظم شهدا
- حالوهوای مساجد بهمئی در دومین شب قدر
- روستایی در کهگیلویه؛ رکورددار میزان بارش اخیر
- لزوم ورود دستگاههای قضایی به بازار خودرو
- نان باکیفیت؛ آرزویی دور از دسترس در بهمئی
- لنده در آستانه تنش آبی شدید در تابستان
- منظره بهاری زیارتگاه «پیر سبز» در گچساران+ تصاویر
- سد تنگسرخ مرهمی بر تشنگی کهگیلویهوبویراحمد و فارس
- گلایه متقاضیان باشتی از روند طولانی وامهای فرزندآوری
- پنجه ولگردها بر امنیت روانی مردم
- جاده رودتلخ؛ وعدهای که عملی نشد
- اعطای ۴۳۰ فقره تسهیلات ساخت مسکن در لنده
- دنا زیرتیغ ماندگان
- ایران و آمریکا به مبنای مذاکراتی نزدیک شدند
- جزییات تازه از یارانه دلاری پزشکیان
- ۳۳۱ باستانیکار در کهگیلویهوبویراحمد بیمه شدند
- دولت، موتور محرکه مشارکت در مناطق روستایی است
- منطقه زیبای «کهوا» در شهرستان بویراحمد
- یادمان شهدای گمنام؛ قرارگاههای فرهنگی
- راهکارهای فرماندار گچساران برای اشتغالزایی و کارآفرینی
- آبراه نیمه کاره؛ دردسر جدید در یاسوج+ تصاویر
- ضرورت اجرای سیستم پایش تصویری در لنده
- روزی که غرب «پیام ایران» را دریافت کرد
- توجه به جوانی جمعیت و خانواده ضرورت دارد
- تأکید استاندار کهگیلویهوبویراحمد بر توسعه زیرساختهای آموزشی
- فرآوردههای خام دامی زیر ذرهبین بازرسان
- سرپرست فنیوحرفهای شهرستاندنا منصوب شد
- دشمن از پیشرفتهای جمهوری اسلامی عصبی است
- پهن کردن فرش قرمز زیرپای سرمایهگذاران در لنده
- اجرای ابنیههای فنی در جاده لنده - تراب
- افسانههای دنا زیرتیغ سدسازی ماندگان
- ارتقای بخش ممبی بهمئی بدون حضور ادارات
- یکی از مدیران کل کهگیلویهوبویراحمد تغییر کرد
- مشاهده بیشتر