حالت تاریک
Logo
دوشنبه, 28 آبان 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن صبح زاگرس هستید؟
زمین‌خواری‌های بی‌پایان در دیار دنا؛

چکمه زمین‌خواران بر گلوی پایتخت طبیعت ایران

چکمه زمین‌خواران بر گلوی پایتخت طبیعت ایران

توسعه شهرنشینی و ساخت و سازها در شهرهای مختلف کهگیلویه و بویراحمد از جمله یاسوج به بهای نابودی درختان چندین صدساله بلوط روز به روز در حال افزایش است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»مدتی است که ماجرای زمین‌خواری در استان کهگیلویه وبویراحمد، مسئولین نظارتی را سخت به تکاپو برای حل این بحران کرده است، مسئله که امروز به تعاونی‌های مسکن ادارات رسیده و زمین‌های بایر در نزدیکی بهترین مناطق گردشگری استان را به یغما برده است.

زمین‌خواری، واژه‌ای تازه بین مردم نیست، بلکه کلمه‌ای زجرآور است که با دل‌خونی مردم عجین شده و هرروز هر رهگذری را می‌بینی از این کلمه دل‌خون و پریشان است، زمین همواری و آه‌وافسوسی که از دل بیرون می‌آید.

لابی‌های گسترده عامل زمین‌خواری‌های متعدد

اما در پشت این زمین‌خواری‌ها، زمین‌خوارانی پنهان‌شده‌اند که بارانت ها و لابی‌های گسترده خود و به دلیل داشتن زَر و زور و تزویر، سرانه‌های ملی و حتی مراتع زیبای این دیار را غصب کرده و هرروز سخنی و خبری از زمین‌خواری در این دیار شنیده می‌شود و پایتخت طبیعت در حال نابودی است.

هرچند در سال‌های اخیر مسئولین تلاش کرده‌اند روزنه‌های قانونی را بر روی زمین‌خواران ببندند اما سوءاستفاده کنندگان هرروز راه جدیدی پیدا می‌کنند، البته این پدیده در همه نقاط کشور وجود دارد ولی نه به یک اندازه.

چکمه زمین‌خواران بر گلوی پایتخت طبیعت ایران

داستان نانوشته زمین‌خواری در دامن زیبای دنا امروز با جلسات تکراری مدیران، داستانی آشناست که در پشت این جلسه‌ها نه مصوبه‌ای بیرون می‌آید و نه زمین‌خواری محکوم عملی می‌شود.

اگر به هر بلادی در جغرافیای شهرستان بویراحمد و حتی دنا که زیبایی‌های وافر آن دل هر به بیننده‌ای را می‌رباید نگاهی بیندازیم؛ خواهید دید که اوج زمین‌خواری‌های متعدد در دل صخره‌های بیجان و حتی در وسط مناطق بکر و زیبای زاگرس آن‌چنان شدت گرفته که به‌جز ویرانی چیزی دیگری در این مناطق زیبا قابل‌مشاهده نیست.

امروز متأسفانه اوج زمین‌خواری‌ها از کوه و درخت و صخره گذشته وبه رودخانه ها نیز رسیده است که به گفته برخی از مسئولان بیشتر زمین ها خواریها در بستر رودخانه ها و از جمله رودخانه زجر کشیده بشار در قلب پایتخت طبیعت حتی به واسطه برخی از ادارات در حال افزایش است.

چکمه زمین خواران بر گلوی سرزمین دنا

این اوج زمین‌خواری‌ها در لابه‌های درختان بلوط از سمت سروک و دهنو هم پا فراتر نهاده و به مصیبتی عظما برای بسیاری از مسئولان و حتی مردم بدل شده است و به سمت جنگل های سد شاه قاسصم و حتی تنگ سریز و دیگکر مناطق کشیده شده و به مصیبتی تبدیل کشته که برخی از مسئولان بحران استان از دست آن‌ها به خدا پناه برده‌اند.

بروز این پدیده شوم به عقیده کارشناسان، مسئولان و متولیان امر در حوزه‌های مختلف در وهله نخست نیازمند شناسایی بسترهای وقوع آن است تا بتوان از این منظر راهکارهای مناسبی برای جلوگیری از بروز روزافزون آن نیز پیدا کرد.

اما سخن ما این است که چرا درمانگری برای زخم‌های التیام نیافته زمین‌خواری در دامن دنا نیست، متعرضیم به منابع طبیعی با داشتن زر و زور و تزویر و حتی لابی‌های گسترده چگونه توانسته‌اند این میراث گران‌بهای دیار زاگرس را به یغما ببرند.

بر اساس اطلاعات به دست آماده بیشتر زمین‌خواری‌ها در بستر دو شهرستان زیبا و کوهستانی در منطقه سردسیر استان کهگیلویه وبویراحمد یعنی بویراحمد و دنا است.

مناطقی همچون سروک، خهکلان بویراحمد، دهنو، منطقه گردشگری آبشار، تنگه مهریان، تنگه گنجه‌ای بویراحمد، جدیداً جنگل‌های سد شاه قاسم، منطقه گاودانه مهریان و حتی دشتک در دنا و تل سیاه کوخدان امروز اوج این زمین‌خواری‌ها است.

جولان زمین‌خواران در بویراحمد و دنا

مناطقی که هرکدام به دلیل مشرف بودن بر پهنه‌ای زیبای زاگرس با داشتن آب و هوایی دل‌انگیز همگی امروز به دست زمین‌خواران افتاده است.

چکمه زمین‌خواران بر گلوی پایتخت طبیعت ایران

آن چیزی که امروز بیشتر از گذشته می‌توان به آن امیدوار بود، جدیت قوه قضاییه برای برداشتن این موانع و بازپس‌گیری مراتع طبیعی از دست زمین‌خواران است موضوعی که بافرمان رهبر انقلاب در رابطه با حفاظت و حراست از مراتع ملی و عزم ریاست جدید این قوه بیشتر از همیشه بر روی زبان‌ها افتاده است.

البته بررسی‌ها و ارزیابی زوایای پیدا و پنهان این پدیده و واکاوی پرونده‌های خرد و کلان چند سال اخیر نیز نفوذ و نقش تعیین‌کننده برخی کارکنان در سازمان‌ها و نهادهای مختلف به‌ویژه دستگاه‌های مربوطه را تا حدود زیادی آشکارا ساخته است.

امروز باید گفت که پای زمین‌خواران بیخ گلوی التیام نیافته بویراحمد و دنا نهفته است و هرروز این محاصره تنگ‌تر از دیروز می‌شود و این دو شهر زیبا که روزی آوای زیبای طبیعت را به دوش می‌کشیدند امروز با اوج زمین‌خواری‌های پی‌درپی در هر منطقه‌اش روبه هستند.

شاید نتوان باور کرد که منطقه عشایری بکر و زیبای سرنجلکل که به‌عنوان یکی از نمادهای گردشگری بومی در شهرستان بویراحمد از آن یاد می‌شود امروز به‌واسطه برخی افراد که دستی در سیاست دارند و با لابی‌های گسترده‌ای روبه هستند در حال نابودی است.

البته هرچند مسئولان امر به شکل مصداقی و یا آمار دقیق از نفوذ کارکنان دولت در بروز این پدیده و همراهی و همگامی آنان با چپاولگران و غارتگران بیت‌المال اشاره‌ای نکرده‌اند، اما نباید از این چالش اساسی و از عوامل بسترساز بروز این پدیده شوم نیز غافل ماند.

 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از