رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
جمعه 1403/12/17 Friday - 2025 07 March الجمعة ، 7 رمضان ، 1446
ساعت
1403-12-01 08:34 شماره خبر : 10933 https://sobhezagros.ir/short/V0yqA 0
وقتی حقوق شهروندی تضییع می‌شود؛

امروزه پیاده‌روها به‌عنوان محل تردد عابران پیاده محسوب می‌شوند که متأسفانه در برخی مناطق شهر لنده بیشتر محلی برای کاشت سبزی و نگهداری طیور تبدیل شده است.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» ما بر این باوریم که توسعه فضاهای سبز در شهرها فراتر از زیباسازی ظاهری نقشی بنیادین در کیفیت زندگی شهری دارد؛ شهرهایی که در سایه برج‌های سر به فلک کشیده و خیابان‌های پرازدحام به فراموشی طبیعت دچار شده‌اند، با معضلاتی همچون آلودگی هوا، تنش‌های روحی و آلودگی صوتی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

 شهرها تپنده‌ترین نمادهای تمدن بشری در سایه توسعه و پیشرفت بی‌وقفه هر روز گسترده‌تر و شلوغ‌تر می‌شوند، بااین‌حال در این هیاهوی سنگین زندگی شهری، روح انسان همچنان در جست‌وجوی آرامشی است که از طبیعت سرچشمه می‌گیرد.

 ازاین‌رو توجه به فضای سبز در شهرها به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل پیشرفت و توسعه محسوب می‌شود که علاوه بر افزایش زیبایی سیمای شهری باعث طراوت بخشیدن روح انسان‌ها نیز خواهد شد.

 فرهنگ شهرنشینی به‌عنوان یک اصل باید در لایه‌لایه زندگی همه ما باید حاکم شود تا با اقدامات نسنجیده خود حق کسی را پایمال نکنیم و حقی را از کسی تضییع نکنیم و باید همه قانون را به‌عنوان فصل‌الخطاب همه کارهایمان قرار دهیم تا بتوانیم در سایه قانون زندگی خوبی داشته باشیم و رضایت سایر همشهریان را بهتر جلب کنیم.

 گذرگاه عابر پیاده بخشی است که برای تردد عرضی عابران پیاده در نظر گرفته شده و هدف از ایجاد آن تمرکز عبور عرضی عابران در محل‌های انتخاب‌شده و درنتیجه کاهش تعداد برخورد بین وسایل نقلیه و عابران پیاده است.

 دراین‌بین باید به محل عبور عابران پیاده از خیابان‌ها توجه داشت که فضای سبز نباید دید رانندگان و عابران را محدود نماید. در فاصله ۶ متری از طرفین گذرهای پیاده، بوته‌ها باید ارتفاعشان زیر ۵۰ سانتیمتر نگهداری شود و شاخه درختان کمتر از چهارمتر نیز باید هرس شوند؛ فضای دید آزاد در طول مسیر نیز حداقل باید برابر شش متر از طرفین گذرگاه عابر پیاده باشد.

 متأسفانه در برخی از خیابان‌ها و کوچه‌های شهر لنده شاهد سد معبر پیاده‌روها توسط برخی از شهروندان قانون‌گریز هستیم که بدون توجه به حقوق شهروندی و حقوق عامه مردم اقدام به کاشت سبزی و محلی برای نگهداری طیور خود همانند بوقلمون و مرغ‌های محلی می‌کنند که همین عامل نیز باعث تغییر مسیر عابران پیاده از پیاده‌روها به درون خیابان و وقوع تصادفات خواهد شد.
گاهی دامنه این تعرض به حریم پیاده‌روها به‌گونه‌ای است که فرد با کشیدن فنس ضمن نگهداری مرغ و خروس‌های خود قسمتی را به کاشت سبزی برای خود اختصاص داده است که عملاً حریم پیاده‌رو را به تصرف ملک شخصی خود درآورده است.

 این اقدام برخی شهروندان قانون‌گریز در لنده برابر تبصره یک‌بند دو ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها: سد معابر عمومی و اشغال پیاده‌روها و استفاده غیرمجاز آنها و میدان و پارک‌ها و باغ‌های عمومی برای کسب یا سکنی و یا هر عنوان دیگری ممنوع است و شهرداری مکلف است از آن جلوگیری و در رفع موانع موجود و آزادکردن معابر و اماکن به‌وسیله مأموران خود اقدام کند.

 همچنین در تبصره شش ماده ۹۶ قانون شهرداری‌ها آمده است که اراضی، کوچه‌های عمومی، میدان‌ها، پیاده‌روها، خیابان‌ها و به‌طورکلی معابر و بستر رودخانه، نهرها و مجاری فاضلاب شهرها، باغ‌های عمومی، گورستان‌های عمومی و درخت‌های معابر عمومی واقع در محدوده شهر که مورداستفاده عمومی و درخت‌های معابر واقع در محدوده شهر که مورداستفاده عموم است، ملک محسوب و در مالکیت شهرداری است.

 در ماده ۶۹۲ قانون مجازات اسلامی نیز آمده است که ازآنجایی‌که بنا بر فتاوای مراجع معظم تقلید تجاوز به پیاده‌روها و سد معبر شرعاً جایز نیست و به جهت اینکه سد معبر زشت‌ترین نوع تجاوز به حقوق و آزادی‌های مشروع دیگران است و وجود یک شهر سالم و سامان‌یافته تنها در گرو پرهیز جدی از تخلفات شهری و جلوگیری از نقض حقوق شهروندی است، لذا شهروندان باید مأموران شهرداری را در رفع این عارضه ناپسند اجتماعی یاری کنند.

 

 قطعاً یکی از مهم‌ترین و زیربنایی‌ترین مبانی برای داشتن شهری سالم و بدون تخلف آشنایی با تخلفات شهری است و امیدواریم همه شهروندان در راستای توجه به حقوق شهروندی و احترام متقابل به حقوق همدیگر نسبت به آزادسازی حریم پیاده‌روها نهایت همراهی و همکاری را با شهرداری داشته باشیم.

 تصاویر تکمیلی در زیر آمده است:

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

آخرین اخبار